RONCEA: Mogulii au ieşit la drumul mare împotriva lui Băsescu

Scris de George Roncea
Miercuri seara a avut loc adevărata dezbatere electorală, cea mult aşteptată de toată lumea – Băsescu contra Patriciu şi Sorin Ovidiu Vîntu. Mogulii au boxat însă cu umbra, Traian Băsescu nefiind invitat, ci doar invocat şi atacat în fel şi chip, la nivel aproape visceral de Patriciu. Vîntu s-a mulţumit să precizeze că Iliescu şi Năstase au reprezentat şi reprezintă febleţea Domniei Sale. Ieşirea publică a acestora a fost însă unul dintre cele mai nefericite excerciţii de PR, virilitatea mentală a mogulilor împreună adunaţi dezamăgind până la lehamite.
Singura pată de culoare a emisiunii a fost Andreea Pora, care le-a ţinut piept bărbăteşte mogulilor lu’ peşte, cu o admirabilă stăpânire de sine. Mogulii au clacat, intrând într-un discurs vituperant, acru, şi inspirând de la un punct încolo amuzament. Amuzament maxim după ce o fătucă de Trust tare-n clanţă şi-a înghiţit clanţa când Vîntu i-a zis în direct că tocmai i-a tăiat 50 la sută din salariu. Dacă ăştia sunt marii moguli în faţa cărora tremură sutele de securişti şi miile de lătrăi din presă şi de aiurea, atunci putem să ne spălăm pe cap cu ei.
S-au dovedit a fi un fel de tigri de hârtie, nişte neni cu un limbaj incoerent, un accent, la Vîntu, pe alocuri ridicol, fraze gongorice şi răsuflate, gargară propagandistică şi isteroidă de nivel Roxana Iordache, pe scurt – penibil. Ieşirea intempestivă a mogulimii pe Realitatea TV arată mai degrabă că li se strânge funia de par.
De ce fac efortul de a amplifica mesajul plăpând al lui Geoană mogulii? Deoarece nu au reuşit, în pofida uriaşei logistici şi a avalanşei mediatice, să influenţeze cu adevărat românii pentru a le acorda credit „reformatorilor“ lui Ion Iliescu. „Mişcarea de rezistenţă“ a informatorului Voiculescu s-a întâlnit cu „Revoluţia bunului-simţ“ a rusofilului Patriciu şi cu „Noi vrem respect“ a ex-puşcăriaşului şi ex-crocului Vîntu. Ce a ieşit? Un fâs. Sloganul lor „Jos cu tiranul care distruge sistemul «democratic» al lor, pentru ei şi (doar) în folosul lor“ n-a prins la popor.
Referendumul iniţiat de Traian Băsescu a adus peste nouă milioane de români la vot, deşi maşina de tocat mediatică a mogulimii s-a dat peste cap încercând să blocheze participarea oamenilor la vot. Şi ceata mogulimii, şi Iliescu au încercat disperaţi să descurajeze prezentarea la vot la Referendum. Un oengist de stat, ca Pârvulescu, la RealitateaTV, a lansat ideea dragă lui Iliescu că, oricum, referendumul (prefraudarea, cum îi zicea el) chiar dacă trece, nu produce niciun efect, ceva de genul“ staţi acasă, că mergeţi degeaba la vot. Dar dacă nu produce niciun efect, de ce era atât de disperat să ne convingă să stăm acasă, s-au întrebat probabil mulţi dintre cei care l-au auzit.
Românii i-au umplut de respect cu un vot de blam peste ochi. Prezenţa la vot a fost o înfrångere usturătoare pentru Trusturile mogulifere, Intact şi Realitatea-Caţavencu.
Trompetiştii care anunţau victorioşi un absenteism masiv la alegeri şi-au înghiţit muştiucurile şi s-au ascuns în galeriile şobolanului rozaliu, pe unde se tot cotzăiesc şobolanii lui Ilici. Antonescu, liberal cum e Patriarhul Ciobotea reper moral (desigur nu se pune Geoană, cel mai fără de repere morale dintre ambasadorii României la Washington), deşi a avut suportul personal al lui Vîntu, n-a făcut nicio brânză.
După cât i-au mai suflat în fund lui Crin Vîntu şi Voiculescu, acesta a ieşit imediat după vot să acuze cârdăşia lor în fraudarea alegerilor… plângându-se de manipularea de la Antene şi Realitatea.

Adevărata Revoluţie a bunului-simţ a fost votul pentru Referendum

Faptul că a trecut referendumul este încă un semn că Băsescu are suport mai mare decât gaşca Iliescu-Geoană. Poporul a punctat, iar acum crapă fierea de ciudă în bătrânul bolşevic Iliescu-KGB. Adevărata revoluţie a bunului-simţ a fost la votul pentru referendum.
Pentru reducerea numărului de parlamentari la maximum 300 de persoane, validarea referendumului înseamnă modificarea ulterioară, de către Parlament, a Legii 35/2008 privind alegerea Camerei Deputaţilor şi Senatului.
Acest lucru se întâmplă după ce referendumul este validat de prezenţa la vot a cel puţin jumătate plus unu din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente. Astfel, pentru ca opinia majorităţii alegătorilor să fie luată în considerare şi referendumul să fie validat de către Curtea Constituţională, trebuiau să se prezinte la urne şi să voteze în cadrul referendumului un număr de 9.173.699 persoane din cei 18.347.397 alegători înscrişi în listele electorale.
Potrivit legii, devine obligatorie opţiunea electoratului care va întruni cel puţin 4.586.849 de voturi, respectiv majoritatea voturilor valabil exprimate în cadrul consultării populare. În cazul propunerii de trecere de la parlament bicameral, cum este în prezent, la parlament unicameral, aceasta nu poate deveni obligatorie indiferent dacă pragul de voturi favorabile este atins, deoarece vizează modificarea Constituţiei, pentru care este prevăzută o altfel de procedură. Pentru modificarea Constituţiei trebuie să fie organizat un „referendum naţional pentru revizuirea Constituţiei“, consultarea populară care a avut loc duminică, 22 noiembrie, fiind doar un „referendum naţional referitor la probleme de interes naţional“.
Potrivit legii, în România, suveranitatea naţională aparţine poporului român, care o exercită prin organele sale reprezentative şi prin referendum, iar referendumul naţional constituie forma şi mijlocul de consultare directă şi de exprimare a voinţei suverane a poporului român.

Ideea Referendumului în ziua alegerilor, inspirată de Părintele Justin Pârvu

Ideea organizării unui Referendum în ziua alegerilor i-a fost insuflată, să zicem, preşedintelui de către Părintele Justin Pârvu, arhimandritul din Codrii Neamţului, cel duşmănit de moarte de patriarhul-simbol moral al lui Geoană. Părintele Justin Pârvu, în urmă cu patru luni, s-a adresat preşedintelui, rugându-l să organizeze un Referendum pentru Libertate, respectiv pentru libertatea românilor de a decide dacă vor să fie urmăriţi şi însemnaţi ca oile cu sisteme de supraveghere biometrice, introduse în documentele personale, idee care i-ar fi fost dragă lui Stalin.
Inspirată de noii bolşevici (dacă avem în vedere că şefa diplomaţiei Uniunii Europene, Catherine Ashton, este fostă colaboratoare a frontului invizibil sovietic, iar cel care era cât p’aci să ajungă preşedintele Uniunii Europene, Vaclav Klaus, era un fost kaghebist) de la cârma noii uniuni sovietice a Europei de vest. Traian Băsescu a preluat ideea, „a prelucrat-o“ puţin şi astfel ne-am ales cu un Referendum de toată frumuseţea în ziua votului.
Suveran, poporul a dat cu tifla cârmacilor celor dibaci ai naţiunii, mogulii cu gârbaciul, şi 80% dintre electori au votat pentru parlament unicameral.

Ziarul CURENTUL PDF – Editie de colectie

Mogulii au ieşit la drumul mare împotriva lui Băsescu
Curentul – vineri, 27 noiembrie 2009

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova