Despre sminteala si vrajba in postul Pastelui. Danion Vasile, predicator al luminii care vine de la Rasarit, lovit de pacatul trufiei, o ia pe urmele lui Dan Puric. Despre smerenie si SVR

Comunicat de presa ASTRADROM

Comitetul director al ASTRADROM intrunit in data de 29 martie 2010, a discutat despre tulburarile create de Danion Vasile prin conferintele sustinute la Beius si Oradea.
In urma conferintelor sustinute de Danion Vasile la Beius (24 martie 2010) si Oradea (25 martie 2010), ASTRADROM se dezice de afirmatiile grave ale acestuia referitoare la calendarul nou (ca acesta fiind erezie), precum si de acuzatiile lui care lovesc in demnitatea marilor duhovnici ai neamului romanesc (pr. Arsenie Boca, pr. Cleopa Ilie si pr. Ioanichie Moroi etc). Aceasta datorita faptului ca ASTRADROM are o alta linie pe care o urmeaza, socotind cele afirmate de Danion Vasile ca fiind straine de gandirea Bisericii Ortodoxe Romane si de traditia neamului nostru.
De asemenea, ASTRADROM nu-l va mai invita pe Danion Vasile sa mai sustina nici o conferinta si nici nu-i va mai distribui cartile pana ce acesta nu-si va reabilita afirmatiile.

Purtator de cuvant, Cristian Vidican

Propaganda stilista sub numele unei conferinte

In seara zilei de Buna Vestire, in cadrul unei conferinte organizata de ASTRADROM, conferinta cu tema “Semnele vremurilor de pe urma” sustinute la Oradea, teologul Danion Vasile a vorbit despre semnele vremurilor apocaliptice. Printre aceste semne spune ca ar fi si calendarul nou acceptat de Biserica Ortodoxa Romana in anul 1923.
Aducand argumente din canoanele Bisericii Ortodoxe si ale unor Sfinti Parinti, Danion a afirmat ca in Biserica Ortodoxa Romana nu exista har. In aceeasi conferinta invitatul a spus ca parintele Cleopa Ilie de la manastirea Sihastria “a mintit credinciosii in problema calendarului” iar parintele Arsenie Boca dadea credinciosilor “invataturi in contradictie cu traditia Bisericii” si a sfintilor parinti, Ioanichie Moroi a fost un depravat etc. In opinia lui Danion Vasile doar sfintii de la Optina (care indeamna la necomuniune cu cei de pe stil nou) detin Adevarul de credinta.
Tot in cadrul aceleiasi conferinte, Danion a spus ca “Muntele Athos a cazut” si singura manastire care s-a mentinut este Esfigmenu, o manastire zelotista.
In cele din urma conferinta lui Danion Vasile s-a transformat intr-o propaganda stilista condamnand totodata oameni de valoare ai Bisericii Ortodoxe Romane. Atat Danion cat si duhovnicul sau, ieroschimonahul Hrisostom Manolescu, au sustinut ca parintele Iustin Parvu de la manastirea Petru Voda apreciaza gestul de “curaj” al celor doi “eroi” care au raspandit acelasi mesaj in mai multe orase din tara.
Organizatorii conferintei ASTRADROM, se dezic de unele afirmatii la adresa duhovnicilor sus amintiti:
“Danion ne-a contactat cerandu-ne sa il invitam la o conferinta in Oradea si eventual in alte orase unde avem filiale. Nu stiam ce ganduri are. Fiecare e responsabil pentru afirmatiile facute” spune Ancuta Avram, presedinte interimar a asociatiei organizatoare.
In ziua de Buna Vestire, Danion Vasile si parintele Hrisostom au asistat la Liturghie la Schitul Huta unde si-au manifestat nemultumirea fata de faptul ca a auzit pomenindu-se numele episcopului Sofronie (din a carui subordine canonica se afla schitul). Staretul schitului de la Huta, ieromonahul Visarion, a spus ca intr-o discutie ce a purtat-o la masa in prezenta a aproximativ 20 persoane Danion i-a propus sa iasa de sub ascultarea canonica a Bisericii Ortodoxe Romane.
Mijlocitor intre Danion si ASTRADROM a fost parintele Eftimie de la Huta care regreta ca s-a ajuns aici. L-am contactat telefonic si ne-a spus ca: “afirmatiile dure la adresa marilor duhovnici m-a surprins ca venind din partea unui om ca Danion, la fel si problema calendarului care nu vad ce rost are sa o agitam acum dupa atatea decenii. Ne-a intrebat daca vrem sa trecem sub ascultarea canonica a unui episcop Antonie, pe stil vechi, al unei biserici numite de sub catacombe. Mi s-a parut dubioasa propunerea dar pe moment nu am realizat. Abia dupa conferinta de la Oradea m-am dezmeticit despre ce e vorba. Tare ma tem ca cineva profita de zelul lui Danion si vrea sa faca o dezbinare in Biserica, ceea ce nu foloseste nimanui. Nu cred ca trebuie condamnat ci mai degraba sa il ajutam sa se linisteasca. A facut multe lucruri bune si ar fi pacat ca acum sa dea cu piciorul in tot. Extremele acestea nu sunt bune, nici ecumenismul dar nici stilismul”.
Pentru a afla pozitia parintelui Iustin Parvu ne-am deplasat pana la manastirea Petru Voda. Aici am aflat ca ieroschimonahul Hrisostom care pretindea ca e trimis de parintele Iustin sa marturiseasca nu a mai fost prin aceasta manastire de cativa ani. “A fost mai demult pe aici – spune un monah – dar nu a rezistat sa stea mult. Tot il vorbea de rau pe parinte”.
Intrebandu-l pe parintele Iustin despre sustinerea celor doi “misionari” ne-a spus ca: “Nu am nici o partasie cu oamenii Satanei care vor sa dezbine Biserica. Niciodata nu mi-am amestecat limba si neamul, nici cu rusii si nici cu americanii. Cleopa, Arsenie si toti ceilalti au luptat pentru unitatea Bisericii, pentru apararea si pastrarea traditiilor neamului si a bisericii noastre, cum sa ii vorbesti in halul acesta! Ce interese se ascund in spatele acestor vorbe? Fiecare sa ramana in Biserica, asa cum a fost botezat”.
ASTRADROM si-a propus sa nu il mai invite pe Danion la nici o conferinta in orasele unde are filiale si nici sa nu ii mai distribuie carti pana ce nu isi va revizui greselile morale fata de atitudinea sa.
Parintele Eftimie considera ca orice farmitare duce la tulburare “iar acum, cand vremurile sunt tot mai tulburi, numai de asa ceva nu avem nevoie. Nu suntem ecumenisti dar nici nu trebuie sa parasim Biserica. Daca un episcop a cazut in erezia ecumenista nu inseamna ca am cazut si noi. Sa ramanem in Biserica si sa ne ducem crucea cu demnitate”.

Viorel Nistor,
Oradea, 28 martie 2010.

si: mai multa odihna si mai putine vizite pe la “fratii” de la UM BOM, de sub pulpana continuatorului generalului KGB Alexei al II-lea al Moscovei, generalul SVR Vladimir Mihailovici Gundiaiev zis Kirill I

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

13 Responses to “Despre sminteala si vrajba in postul Pastelui. Danion Vasile, predicator al luminii care vine de la Rasarit, lovit de pacatul trufiei, o ia pe urmele lui Dan Puric. Despre smerenie si SVR”

 1. Florin says:

  Cele doua extreme: ispita de stanga, ecumenista (Puric) si ispita de dreapta, zelotismul stilist (Danion).

 2. VR says:

  …doua extreme cu acelasi tata: al minciunii!

  PS:

  1. Nu public comentarii unde tot felul de “ortodocsi” dau sfaturi sub acoperirea anonimatului, ca la Securitate.
  2. O sa cred intotdeauna un Parinte ca P Eftimie si nu un predicator, oricat de invatat ar fi el.

  Ar mai fi niste puncte dar le pastrez pentru mine.

 3. C. says:

  Daca tot suntem ortodocsi ar fi un gest minunat sa postati si raspunsul lui Danion la articolul postat pe site-ul dvs….

 4. VR says:

  Articolul l-am primit de la ASTRADROM, in care am incredere. Cand o sa primesc si un raspuns al lui Danion o sa-l public.
  Daca tot suntem ortodocsi, sa mai si semnam, macar cu numele de botez.

 5. Catalin says:

  Si dvs. sunteti semnat VR , si fiecare se semneaza cum crede de cuviinta.Dincolo de toate nimicurile legate de nume,sta faptul ca fiecare publica dupa cum ii vrea inima,nu dupa cum vrea Dumnezeu.Sa hotareasca Dumnezeu cine si de ce e vinovat …

 6. Catalina says:

  iertare…m-am semnat gresit deasupra.
  Numele meu e CATALINA 🙂

  Plus ca titlul articolului influenteaza cititorul radical.Doar titlul sa-l citeasca si deja il declara pe Danion vinovat….

  Dar pana la urma e blogul dvs si nu cred ca tineti cont de parerea celorlalti.
  Doamne-ajuta !

 7. jan dinu says:

  “Cu Rost shi fara Rost ” …in aceasta – saptamina a patimilor !!
  Mai trebui ca shi altcineva sa-shi aroge : “EU ” sunt alfa shi omega “…
  Ce-ar trebui s-a strige acum credincioshii ortodoxi ??
  —– Salvati sufletele noastre —— !…
  Intrebare : Oare de ce este atita necredintza – suferintza
  desmatz shi umilintza in tzara unde peste tot intilnesti …
  —– lacasuri de inchinacune ..pentru pocaintza shi mintuire —–??
  Sper ca “religia noastra s-a n-ajunga divertisment imbecil shi incoerent …!
  Jan Dinu – Portland – USA

 8. ANDREI says:

  Eu spun ca nu e corect sa-l comparam pe ”domnul ”Puric cu domnul DANION VASILE. EU personal l-am auzit la o conferinta pe DANION VASILE vorbind de calendar dar ca o explicatie data pentru motivul schimbarii acestuia;sa stie omul de ce exista calendar vechi si nou,dar el a mai spus la sfarsitul unei alte conferinte ca cel mai corect este ca fiecare sa cerceteze singur. Eu cred ca oamenii de la cele 2 conferinte s-au autosesizat aiure iar daca domnul DANION VASILE greseste se va vedea in timp cum s-a vazut si cu ”domnul ” Puric. O seara placuta.

 9. Ioan Burlacu says:

  Pr Iustin i-a spus lui Danion sa spuna adevarul si nicidecum sa faca propaganda stilista. De ce Danion nu a pus pe net si a doua parte a inregistrarii?

 10. Marius Nan says:

  Danion se scuza, se ascunde sub masca de marturisitor dar de fapt incearca sa se foloseasca de numele si imaginea pr. Iustin. Daca pr Iustin ar vedea ce reclama isi fac unii pe internet pe seama marelui duhovnic, ar intra din nou in spital de suparare.

 11. teodor says:

  E usor sa intram pe firul unei acuzatii referitor la Maestrul Dan Puric.Daca am vrea sa intelegem cu totii cine este cu adevarat acest om si ce face el pentru mantuirea neamului romanesc am cadea in genunchi cu totii.Nu intamplator Sfintia Sa Parintele Iustin si Preasfintia Sa Andrei Andreicut au o mare admiratie fata de el.Cu nevrednicie cunosc lucrurile indeaproape si nu e nimic adevarat privitor la aceste acuzatii.Cat despre Danion a spus de anul trecut ca vrea sa mearga la stilul vechi.Dar nici acolo nu va ramane, “stilul” lui e altul:sa migreze mereu acolo unde se poate critica ceva pentru a-si mentine aura de mare predicator si sa se foloseasca de bunatatea sau blandetea parintilor si a
  crestinilor pentru a-si atinge scopul.Sunt mai multe de spus. Stie foarte bine ce face.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova