Cum arata si ce are in cap clona lui Vintu de la Chisinau si noul stapan al lui Cozmin Gusa, mogulul Vladimir Plahotniuc, patronul posturilor 2 Plus, EU TV, TV 3, Prime FM, Prime TV si… Publika TV

Miliardarul de peste Prut la care face sluj “consilierul” si prietenul lui Sorin Ovidiu Vintu,  “liliputanul” Cozmin Gusa, cum e poreclit in presa basarabeana, este Vladimir Plahotniuc. Considerat adevaratul patron al Publika TV, mogulul detine deja, conform media online de la Chisinau, ziarul Timpul si posturile 2 Plus, EU TV, TV 3, Prime FM si Prime TV, unde mai nou evolueaza si Andrei Gheorgherusul cu nume romanesc.

Acoperitorul care-i tine spatele lui Vintu, cunoscut drept un membru al “noii garzi” a KGB, este si un apropiat al lui Voronin, daca tinem cont ca a eliminat la ordinele acestuia TVR de la Chisinau si chiar se visa premier al Moldovei sau daca stam sa citim Moldova Suverana, unde apare drept “omul-legenda”, cu o avere estimata la doua miliarde de dolari, adunata din afaceri în domeniile petrolier, financiar-bancar, hotelier şi al presei.

Zilele acestea Plahotniuc, o clona perfecta a lui Vintu, cu ambitii de a controla viata politica si serviciile secrete, si-a pus pe tarabele de la Chisinau, intr-un interviu care tradeaza accente grave de narcisism, nurii de matrona a bordelurilor media de peste Prut. Momentul iesirii la rampa a rusnaco-mogulului  este ales in contextul in care presedintele Mihai Ghimpu a anuntat data alegerilor anticipate din Basarabia, 28 noiembrie, iar fidelul lui Voronin sustine tandemul antiromanesc Lupu – Filat. Cum stim ce noroc le-a purtat Vintu lui Geoana si Crin (cu care cele doua personaje politice de la Chisinau se aseamana, de altfel), nu pot sa spun decat ca ma bucur de alegerea facuta.

Cred ca este interesant de parcurs interviul de mai jos, acordat – cum altfel? – revistei VIP Magazin, pentru a intelege mai bine ce rahat au in cap personaje de tipul lui Vintu si Plahotniuc, alese de serviciile rusesti pentru a-si face jocurile impotriva Romaniei.

VIP Magazin.md: Omul cu propria definiţie a Succesului

Până nu demult, nu dădea interviuri. Să nu provoace lumea. Dar şi pentru că nu urmărea notorietatea publică. Acum s-a răzgândit. Poate reuşeşte să schimbe nişte stereotipuri, prisma prin care sunt priviţi oamenii bogaţi… Este un învingător prin definiţie. Cel mai preţios pentru el este timpul.

Este pasionat de afaceri. Este convins că morala şi businessul nu sunt antonime. Are principii valabile ani de zile şi nu admite să fie neglijate de cineva. Nu crede că există libertate absolută. Este sigur că lumea se ţine pe oamenii simpli şi că el poate fi alături de ei.  Detaşat de timpurile când avea mai multă vreme să citească, continuă să-i placă Edmond Dantes, contele de Monte Cristo. Uneori cântă. Deocamdată nu mai departe de sala de karaoke. Şi, poate vreodată, când afacerile vor merge singure, va scrie cărţi. Sau va face filme.

Vă imaginaţi câte comentarii vor fi dupa interviul ăsta? Şi, mai ales, ce fel de comentarii…

Dacă dumneavoastră consideraţi că publicului îi este interesant să afle mai multe despre mine, eu sunt dispus să răspund la orice întrebare. Chiar cu riscul ca astfel să provoc diverse comentarii. Dar, desigur, sper ca aceste comentarii să fie bune sau, cel puţin, corecte.

Nu ştiu dacă vă amintiţi, dar acum 6 ani, v-am solicitat un interviu şi atunci mi-aţi promis că în momentul în care o să ieşiţi din culise, unul dintre primele interviuri va fi pentru „VIP magazin”. Întotdeauna vă respectaţi promisiunile?

În lumea afacerilor, onorarea promisiunilor făcute este una din primele condiţii ale respectului şi succesului. Dacă îţi respecţi cuvântul, ai şi respectul oamenilor. Şi ei îşi doresc să continue colaborarea. Iar odată însuşită această deprindere, mă străduiesc să-mi respect promisiunile în toate cazurile şi situaţiile şi, de obicei, reuşesc. Aşa deci, după cum vedeţi, am ieşit din culise şi sunt la dispoziţia dumneavoastră. Deşi m-a întristat puţin faptul că au trecut atât de repede aceşti 6 ani…

Cine este astăzi Vlad Plahotniuc? Aţi putea să vă faceţi autoportretul?
Mă supuneţi unui exerciţiu deloc uşor. Din câte ştiu, cel mai dificil pentru un pictor este să-şi facă autoportretul, iar pentru un psiholog – să-şi facă propria descriere psihologică. Credeţi că mie mi-e uşor să mă autocaracterizez? Pot doar să vă spun, ca şi prezentare sumară, că sunt un membru al ghildei oamenilor de afaceri, actualmente sunt preşedinte al Consiliului de Supraveghere al Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din Moldova, activez în domeniu de foarte mulţi ani; îmi place să cunosc lucruri noi, oameni noi, să descopăr noi domenii; mă consider deschis în comunicare şi am ajuns să constat că am o mare capacitate de muncă. Nu o spun în nume de laudă, cu adevărat muncesc foarte mult şi, dacă nu aş fi avut această voinţă de a lucra, probabil n-aş fi obţinut niciun sfert din toate realizările mele.

Continuarea la VIP Magazin.md

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova