“Vandalii” de la Ambasada Ungariei vor fi premiati de Roncea.ro. “DACIA IS BACK” – mesaj obscen si iredentist? UPDATE: Politia “Romana” a descoperit: Decebal a fost fascist. IPOTEZA: Ungurii si-au inscenat “vandalizarea”

Ungurenii de la Evenimentul Zilei au luat foc! Cica Ambasada Ungariei in Romania  a fost “vandalizata” cu “mesaje obscene”. Tampenia slugilor ungurene merge pana intr-acolo incat publica si fotografia cu “mesajul obscen” : DACIA IS BACK. Ce-i asa obscen? Este, evident, o reclama la revenirea Daciei pe pietele mondiale… 🙂 🙂 🙂 “Vandalii” vor fi premiati de Roncea.ro in spray-uri – preferabil de trei culori anume – pentru actiuni viitoare de “vandalism” “obscen” cum ar fi ROMANIA MARE, VECHILE HOTARE! sau TINUTUL SECUIESC, PAMANT ROMANESC!

In cazul in care grafferii romani vor fi prinsi in actiune de politisti certati cu legea strabuna, eu, Victor Roncea, jurnalist, care are in tolba o sumedenie de mesaje cu adevarat obscene pentru toti ungurenii din Guvernele de la Budapesta si Bucuresti, voi plati personal amenzile sau le voi contesta in instanta invocand dreptul la libera exprimare, inclusiv artistica, garantat de Constitutie si Declaratia Universala a Drepturilor Omului,

Asadar, grafferi romani liberi: vandalizati, vandalizati, vandalizati!

UPDATE: Tampenia generalizata si institutionalizata frizeaza deja demenata. Aflam de la Agentiile de stiri Agerpres si Mediafax ca: La faţa locului s-a deplasat grupa operativă a Sectorului 2 Poliţie. Au fost efectuate primele cercetări, urmând a fi sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti pentru a stabili dacă însemnele intră sub incidenţa Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind ”interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii”(OUG 31/2002).

Ha, ha, ha! DACIA, deja suspectata ca a facut, ca tara, ceva “infractiuni contra pacii si omenirii”, in baza OUG privind ”interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob”. Ha, ha, ha! Pai va dati seama cat are de lucru acum Tismaneanu? Trebuie sa-i urmareasca pe fascistii de romani pana la Decebal! Burebista, criminalule, jos cu statuile tale!

PS: V-ati prins de ce Decebal e doar fascist si nu si legionar? Pentru ca altfel cum se mai batea cu legionarii de romani?  Ha, ha, ha!

UPDATE 2: Dintr-o nota oarecum de subsol a “stirii” se poate intelege – fara a fi demonstrat – ca ar fi fost si alte mesaje. Respectiv, Balasz Adam, consilierul în cadrul ambasadei Ungariei, “precizeaza pentru Mediafax” ca “a reiterat mesajul transmis de ambasador – Oszkár Füzes -, respectiv că incidentul în urma căruia gardul ambasadei a fost vopsit cu o zvastică şi cu mesaje vulgare este unul izolat“. Deci: acum, pe langa “mesaje vulgare” – Pluralul! Care? “Dacia is back”? Unde sunt fotografiile cu “mesajele vulgare”? – apare in discurs si “o zvastica”. De ce nu este fotografiata nici de Mediafax Foto nici de Agerpres Foto? A mancat-o Balasz? Apoi, chiar daca ar exista, mesajul ar fi la adresa Ungariei, tara care, ca partenera a Germaniei naziste, spre deosebire de Romania, a trimis la moarte in lagarele de exterminare sute de mii de evrei si romani din Ardealul ocupat, la ordinele amiralului de Balaton, Miklos Horthy, a carui reinhumare a avut loc cu onoruri oficiale, de stat.  Deci, ar putea fi vorba de OUG 31/2002 daca s-ar putea aplica si asupra Ungariei, in sensul de a fi interzisa pentru “promovarea cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii”.

Intorcandu-ne pe teren, la fata locului cu cele trei “mesaje obscene” “DACIA”, “IS” si “BACK”, observam ca “ele” sunt plasate chiar la intrarea autovehiculelor si a personalului in impozanta cladire de pe strada Dimitrie Gerota 63 – 65. Pentru fraierii de ziaristi care au reprodus ca niste reportofoane ambulante minciunile agenturii de spionaj maghiar din Romania ar fi fost foarte simplu sa constate ca asupra intrarii respective se atintesc nu mai putin de trei camere de supraveghere. Cei care au mai dat ture la fata locului gandindu-se cum ar putea arunca in preajma comemorarilor masacrelor de la Ip si Traznea cu baloane umplute cu vopsea rosie stiu cat de dificil este “terenul”. Mai mult, din explicatia fotografiei Agerpres, se afirma ca “mesajele obscene” scrise cu spray invizibil au fost facute “si pe zidurile interiore” (foto mai jos). Cine ar fi riscat sa sara gardul pe pamant unguresc? Concluzia este simpla: una din doua: 1. Numai un novice putea sa se apuce sa “vandalizeze” un zid interior, riscand sa fie prins in spatiul respectiv, inconjurat din trei parti, de doua ziduri si un gard. 2 si cea mai probabila: “vandalizarea” cu “DACIA IS BACK” a fost realizata chiar de catre oamenii Ambasadei Ungariei.

UPDATE 3: Antena 3 extinde putin gama: acum mesajele sunt si “iredentiste”! Tot A3 precizeaza ceea ce au omis pana acum marile agentii, si anume ca ar mai fi un mesaj, neaos romanesc, cu implicatii politice europene, respectiv ceva legat de UE si Ungaria. Asa mai zic si eu! 🙂 Daca-i pe-asa, veniti la premiu. Coordonatele pe Roncea.ro. Probleme cu Politia Anti-Romana? Asemenea!

UPDATE 4: Adevarul reproduce: Mesajele, cica, au fost văzute încă de azi-noapte de un paznic al corpului diplomatic. Azi-dimineaţă, angajaţii au şters inscripţiile de pe gardul exterior. Acestea ar fi fost  “Dacia is back”, „M… Ungaria“, „Unguri vă facem!“ şi câteva svastici, care au fost desenate pe pereţii şi porţile de la intrarea în Ambasada Ungariei.  Doar „Dacia is back“ a rămas scris pe peretele de la intrare pentru ca angajatii Ambasadei s-au grabit sa le curete pe restul. De ce? Cum documenteaza ei “agresiunea”, “vandalizarea”? Unde sunt fotografiile Ambasadei, care trebuie atasate plangerii catre Politiei si Raportului catre MAE Budapesta? A, si, se mai zice la Adevarul: “Clădirea era dotată cu camere de filmat, însă nu funcţionau.” Ha, ha, ha! Securitatea maghiara era pe stop?! Vezi Ipoteza 2 de mai sus. Apoi, conform Adevarul, “Diplomatul a spus că nu ştie la ce se referă mesajul „Dacia is back“, în special că Bucureştiul nu a făcut niciodată parte din Ungaria”. Ce glumita buna, mai ales cand reciproca e valabila: Budapesta este cea care a fost ocupata de trupele romanesti, dupa cum aminteste si SusOpinca preluata de UDMR.info 🙂 🙂 🙂

O ultima remarca: Ministerul Afacerilor Externe s-a grabit sa “condamne ferm actul de vandalism de noaptea trecută de la Ambasada Ungariei la Bucureşti”. Nu am auzit sa fi venit din partea MAE ungar o condamnare similara, sau macar un regret oficial, privind batjocura de la Budapesta la adresa Romaniei, de 1 Decembrie 2010.

Agentii de stiri de doua parale: un plural nedovedit.

Vezi si Un documentar cutremurator: A fost odata (in) Transilvania – de Manuela Morar. Marturii si filmari despre atrocitatile maghiare la ocuparea Ardealului.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to ““Vandalii” de la Ambasada Ungariei vor fi premiati de Roncea.ro. “DACIA IS BACK” – mesaj obscen si iredentist? UPDATE: Politia “Romana” a descoperit: Decebal a fost fascist. IPOTEZA: Ungurii si-au inscenat “vandalizarea””

  1. Liviu says:

    Stie cineva oare ca acum vreo trei ani a fost vandalizata(cu adevarat) o biserica romaneasca din Beckescsaba sau Szeged?Nu-mi mai amintesc exact de unde dar s-a intamplat si totul s-a maturat rapid sub covor ca sa nu fie deranjati privilegiatii.Cand aud asa ceva prima intrebare care-mi vine-n minte e “oare cate s-au mai intamplat fara ca noi sa auzim?”

  2. VR says:

    miercuri, septembrie 16, 2009
    Triplex Confinium a fost vandalizat
    Piatra de hotar dintre România, Serbia şi Ungaria a fost vandalizată la sfârşitul săptămânii trecute. În noaptea de sâmbătă spre duminică, la pensiunea Abigél din localitatea de graniţă Kübekháza s-a ţinut nunta lui Toroczkai László, preşedintele Mişcării Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM – Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom), organizaţie extremistă maghiară.
    Poliţiştii de frontieră români au observat duminică dimineaţa că de pe Triplex Confinium, piatra de hotar unde se întâlnesc cele trei ţări, au fost rupte stemele României şi Serbiei. Poliţia a găsit făptaşul încă duminică seara. Urmele i-au îndreptat către o pensiune din Kübekháza, unde au interogat mai mulţi martori şi au luat amprente. Aşa au reuşit să dea de o persoană care este suspectată cu comiterea actului de vandalism. Până la urmă, bărbatul suspectat şi-a recunoscut fapta şi le-a arătat poliţiştilor locul unde se găsesc cele două steme rupte de pe piatra de hotar, pe care le-a aruncat în lacul de lângă pensiunea Abigél din Kübekháza.
    Pe Triplex Confinium acum se vede doar stema Ungariei sub care a fost aşezată o cunună cu panglică, pe care scrie „Jobbik” şi „Nem, nem, soha!” (Nu, nu, niciodată!).
    Mişcarea Tinerilor din cele 64 de Comitate a fost înfiinţată în aprilie 2001 de către tineri maghiari cu orientare de dreapta şi are ca scop „obţinerea autonomiei maghiarilor din bazinul Carpatic, precum şi prezentarea nedreptăţilor cauzate de Tratatul de pace de la Trianon”.

  3. VR says:

    Biserica romaneasca vandalizata si incendiata in Ungaria

    Un lacas romanesc de cult din orasul Bekescsaba, vechi de aproape 200 de ani, a fost vandalizat de doua ori in ultimele doua saptamini.

    Luni seara, in jurul orei 20.00, mai multe persoane, neidentificate inca, au intrat in biserica o
    Un lacas romanesc de cult din orasul Bekescsaba, vechi de aproape 200 de ani, a fost vandalizat de doua ori in ultimele doua saptamini.

    Luni seara, in jurul orei 20.00, mai multe persoane, neidentificate inca, au intrat in biserica ortodoxa romana din orasul unguresc Bekescsaba si au incendiat masa din altar, icoanele, obiectele de cult si stranele, relateaza publicatia electronica BEOL.hu, citata de BBC News Online. Oficialitatile ungare nu au reusit sa identifice motivele actului de vandalism sau sa obtina mai multe informatii care sa elucideze cazul, dar indiciile arata ca incendiul a fost provocat intentionat.

    In exclusivitate pentru Cotidianul, purtatorul de cuvint al politiei locale din Bekescsaba, Szombati Andrea, a declarat ieri ca de abia cu o jumatate de ora inainte au gasit un prim suspect, iar audierea lui va dura citeva ore. „Chiar si in cazul in care se dovedeste a fi unul dintre vandali, avem nevoie de analizele medicale pentru a fi siguri. Primele informatii in legatura cu acesta vor fi date publicitatii miine dimineata, in cazul unei conferinte de presa”, ne-a mai declarat Szombati.

    Incendiul a produs daune de 8.000 de euro (doua milioane de forinti) si este al doilea act de profanare a locasului de cult. Pe 20 iulie „probabil ca aceleasi persoane” au fortat usa laterala a bisericii si au aruncat pe jos icoane si alte obiecte de cult, se mentioneaza intr-un comunicat de presa al Episcopiei Ortodoxe Romane din Ungaria.

    Pentru a rezolva cazul, politia a promis o recompensa de 800 de euro, suplimentata de comunitatea romana pina la 1.200 de euro, pentru cei care ar putea aduce informatii folositoare pentru a rezolva cazul. De asemenea, Episcopia Ortodoxa Romana din Ungaria a solicitat „sprijinul autoritatilor de stat ungare, pentru a se lua toate masurile ce se impun spre a se evita asemenea fapte in viitor si pentru restaurarea cit mai grabnica” a locasului de cult.

    „La trecerea in noul mileniu, comunitatea ortodoxa romana din localitate numara aproape 100 de suflete, dintre care 30 merg saptaminal la slujbe”, a declarat pentru agentia de presa ungara MTI Gyorgy Grosz, liderul minoritatii romanesti. De altfel, cladirea are o importanta istorica pentru comunitatea romanilor: ea a fost construita in 1824 si a functionat pina in anii ‘50, cind a fost inchisa sub regimul comunist. Biserica s-a renovat dupa revolutie, iar in 1995 a fost resfintita, pentru a fi folosita iar de credinciosi. In ultimii 12 ani, comunitatea romana din localitate a facut mai multe investitii in locasul de cult: a reparat acoperisul, a izolat peretii si a modernizat instalatia de incalzire.

  4. Kristijan Ivancic ZG- HR says:

    Daca ROMANI mei au scris Dacia is back ii felicit!
    Snt mndru pentru micu ROMAN din mine.

  5. ICANSEE says:

    Nu sustin vandalismul si nici manifestarile de huligan care din pacate uneori ne caracterizeaza, dar ce a facut romanasul asta (daca a fost, si nu a fost un “autosabotaj” ca multe altele, menit sa agite spiritele) nu cred ca intra la aceasta categorie! PE TERITORIUL ROMANESC VOI SCRIE SI CU UNGHIILE LUCRURI CARE MA FAC SA FIU MANDRU DE ORIGINEA MEA, fara sa dau socoteala … stiu ei cui! Nu sunt de asemenea de acord cu astfel de marcaje in locuri unde strica imaginea cladirii sau a unor edificii, autovehicule, s.a.m.d, insa din nou, aici nu este cazul, eu cred ca din contra, ar trebui sa le multumeasca pentru infrumusetarea si innobilarea acelui biet gard de o mediocritate vizuala evidenta!

    Dacia is back,
    Ivan Daniel
    https://cameredesupravegheat.ro

  6. Mihai says:

    Tu Victor Roncea, jurnalist, care are in tolba o sumedenie de mesaje cu adevarat obscene pentru toti ungurenii – ESTI UN HANDICAPAT MINTAL SI UN RASIST PROST. Ar trebui sa fii inchis la nebuni, daca indemni oamenii si mai prosti ca tine sa distruga proprietatea altora.

    In zilele noastre fiecare prost care scrie tampenii pe un blog se crede jurnalist. Nu esti altceva decat un fanatic nebun.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova