Egipt: “Dictatorul a fugit. Armata e cu noi!”. EXCLUSIV. Stefan Andrei revine cu precizari: politica pro-SUA si pro-Israel l-a terminat pe Mubarak. INTERVIU/AUDIO

Previziunile din interviul publicat de Ziaristi Online cu Stefan Andrei s-au confirmat 100%: Mubarak s-a retras fara noi varsari de sange, Armata a preluat conducerea Egiptului, Fratia Musulmana si Iranul, prin declaratiile lui Ahmadinejad, revendica victoria. Vineri, la aniversare a 32 de ani de la revolutia din Iran, Mahmoud Ahmadinejad a afirmat in discursul sau oficial ca revolutia din 1979 a inspirat un “nou Orient Mijlociu”, cu revolte populare de succes. Fostul sef al diplomatiei romane mai considera in interviul de luni ca “lumea se va satura de protestul asta” si mai dadea doar cateva zile manifestatiei de la Cairo: “Mai sunt doua trei-zile si gata!… Aceastea sunt hotaratoare”. Pe viitor, Stefan Andrei nu vedea atunci si nu crede nici acum ca va urma o schimbare radicala a pozitiei Egiptului fata de problemele arabe, dupa cum declara in interviul luat de Victor Roncea si publicat sub titlul EXCLUSIV. Stefan Andrei despre Ceausescu si Mubarak: “I se spunea ‘La vache qui rit’, ca lui Iliescu”. INTERVIU/AUDIO, care a inregistrat peste 3200 de accesari pe Ziare.ro.

Dupa confirmarea previziunillor sale am stat din nou de vorba cu fostul diplomat de rang inalt despre actuala evolutie. Stefan Andrei este de parere ca politica lui Mubarak pro-americana si pro-israeliana este cea care l-a tras in jos. Conform fostului ministru de Externe, sfaturile Romaniei pentru Egipt in perioada Ceausescu au fost ca Mubarak sa incerce sa practice o politica internationala independenta, pentru a iesi “de sub pulpana israeliana si americana”. “Ati dus o politica pro-sovietica pe vremea lui Sadad, apoi una pro-americana incepand cu Mubarak. Acum duceti o politica independenta!”, l-ar fi sfatuit Ceausescu pe Mubarak, care, totusi, a studiat la Moscova iar URSS-ul care avea o intreaga agentura in Egipt, in sanul Armatei, ca si in Romania, dupa cum confirma Stefan Andrei. Intre timp insa, afirma fostul ministru, “americanii si-au creat o agentura formidabila” in Egipt, mai ales ca sprijina Armata egiptean cu circa 2 miliarde de dolari pe an. Stefan Andrei considera ca Mubarak ar putea sta linistit in Egipt, retras intr-un cartier special al fostilor sefi de stat din lumea araba. Ascultati mini-interviul la Ziaristi Online

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Egipt: “Dictatorul a fugit. Armata e cu noi!”. EXCLUSIV. Stefan Andrei revine cu precizari: politica pro-SUA si pro-Israel l-a terminat pe Mubarak. INTERVIU/AUDIO”

 1. cineva says:

  Pai daca Mubarak i-a pupat si pe unii si pe “aia de peste Atlantic” atunci de ce nu i-au aparat fundul ? Nu era o marioneta prea buna? Vine altul care le da mai multa Coca Cola cu bani de la FMI ?
  ..ceva nu se leaga oricum ..

 2. d says:

  s-a mai intamplat in europa in 89. “armata e cu noi” vai de capu lor

 3. VR says:

  E prea batran si rigid. Gen Voronin. E nevoie de o noua garda, mai maleabila…

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova