Societatea Civila Com: Cazul Rosia Montana – de la rau la foarte rau

Involutia activistilor ecologisti care militeaza impotriva proiectului minier de la Rosia Montana devine mai evidenta pe zi ce trece.  Actiuni puerile, facute la repezeala si, desigur, fara niciun fundament ecologist real. Mi-e imposibil sa inteleg care este temeiul strategiei lor si cum anume cred ca sarind de gatul oamenilor ori dansand in public vor contribui la salvarea Rosiei Montane.

Sub aparenta originalitatii s-au aventurat saptamanile astea in actiuni menite parca sa le exprime panica si disperarea. Au impanzite statiile de metrou bucurestene cu corturile lor, in speranta de a mai convinge cate o persoana, doua, sa semneze impotriva proiectului. M-au abordat chiar si pe mine intr-o maniera mult prea insistenta si sugestia mea sincera pentru ei a fost sa se mai informeze si sa se gandeasca de doua ori inainte sa spuna ca ei “salveaza Rosia Montana”.

Rosia Montana nu va fi nicicand salvata de actiunile unui ONG. Daca ar fi asa, Rosia Montana ar trebui sa fie plina de ecologisti care sa contribuie la reabilitarea zonei si care sa ii asigure pe oamenii de acolo de sprijinul lor. Nici gand insa de asa ceva. Este, bineinteles, mult mai distractiv sa dansezi in mijlocul Bucurestiului, sa te joci “Tara, tara, vrem ostasi”, sa imbratisezi straini, pretinzand ca faci asta pentru oamenii din Rosia Montana.

Cireasa de pe tort a fost vandalizarea vechiului Hotel Continental din Cluj. Cativa tineri rebeli au patruns fara autorizatie in cladirea clasata drept monument istoric si s-au manifestat cum au crezut de cuviinta, desigur, si de data aceasta, tot in numele Rosiei Montane: bannere atarnate la balcoane, pereti mazgaliti sub aparenta manifestarii artistice si lozinci demne de un regim totalitar.

In final, imi inchei articolul cu o compasiune sincera pentru acesti tineri care considera ca astfel contribuie la dezvoltarea in vreun fel a unei zone istorice si a Romaniei in general. Tristete mare, mon cher!

Sursa: SocietateaCivila.com

Vedeti si: Amuzament la “Occupsky Conti” cu eco-activistul ICR Istvan Szakats: “Politia a luat o singur om. Pentru ca colega a fost fraiera!”. VIDEO

“Occupy Conti” – “Occupy Rosia Montana” – “Occupy Transilvania”. “Revolutia” Soros de la Cluj lansata de ziua “Marii Revolutii Bolsevice”

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Societatea Civila Com: Cazul Rosia Montana – de la rau la foarte rau”

  1. Ganea says:

    Patetic si inutil acest protest oricum, nu asa se salveaz Rosia Montana!! Actiune de tribilism , a unor tineri care probabil au vrut si ei sa iasa in evidenta cumva!!

  2. Matilda says:

    Toti astia care se dau mari si tari opozanti ai acestui roiect, nu stiu absolut nimic despre Rosia Montana si in ce hal se afla ea in realitate!! Inainte de a comenta sau de a face proteste absolut inutile,mergeti macar intr-o scurta vizita pana la fata locului!!

  3. Lavi says:

    Pai nu prea au cum sa contribui prin acest mod, la salvarea Rosiei Montanae. Astea sunt actiuni care nu tin nici de foame nici de cald!!

  4. Anda says:

    Inteleg ca e fun sa dansezi si sa mai apari si prin presa. Dar oare ce or zice localnicii din RM cand vad asemenea actiuni care cica i-ar ajuta? daca ar avea cum, probabil s-ar revolta si ar cere sa fie ajutati prin actiuni concrete (ecologizare, joburi s.a.), pt ca astea le asigura supravietuirea, nu un dans care cica e dedicat lor.

  5. Tania says:

    Un ONG nu are cum sa salveze o comunitate intreaga. Statul roman nu e capabil sa ecologizeze zona, deci sa nu mai vorbim de restul aspectelor!

  6. Andrei says:

    Actiunile astea nu au salvat pe nimeni, dar cu siguranta nici nu au fost gandite pentru salvare din start, ci pentru publicitate. E frumos sa apari la tv, sa te dai lovit ca ai luat amenda cand tu nu te-ai obosit sa depui o hartie pentru autorizatie

  7. Gabi says:

    @Tania, nici mai multe ong-uri la un loc nu salveaza nimic, si degeaba spui tu can u pot, pentru ca sumele pentru a incepe o actiune de excologizare le au, dar le arunca pe amenzi. Ei nu vor sa ajute zona, ei au alte interese. Statul da nu are banii, dar statul poate sa rezolve problemele prin prisma proiectului

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova