CNSAS-ul, intre turnatori si agenti. Prof Corneliu Turianu: Ce este “politia politica”? O clarificare necesara. LANSARE: Memoriilor luptatorului anticomunist Constantin Iulian se lanseaza azi, la ora 18.00, la Libraria Sophia din Bucuresti

Am descoperit pe blogul prof univ. dr. Corneliu Turianu, secretar al Colegiului CNSAS, o clarificare necesara privind notiunea de “politie politica” si cine poate “beneficia” sau nu de ea. Potrivit actualei Legi a CNSAS, multe personaje categorisite in argoul Securitatii drept “ciocofoniste” reusesc sa se strecoare sub falsa stacheta a CNSAS, impusa de sintagma de “politie politica”, primind certificate de “buna purtare” cu care se falesc pe la televizior si, mai ales, prin Parlament, presa si “sotzietatea tzivila”. In esenta, “bula” CNSAS suna cam asa: Cartaforescu, Pleseanu sau Luluiceanu, ca sa nu zicem un oarecare X, Y sau Z, au fost incadrati de Securitate la data de, au si dosar de urmarire informativa si dosar de retea, dar, dupa dezbateri aprinse, studiindu-se materialul probator avut la dispozitie si depozitiile impielitatilor, pardon!, impricinatilor (si uneori chiar si amenintarile unei case de avocatura care santajeaza pe fata sau pe ascuns profitand de diverse relatii mafiote “de partid si de stat”), neindeplinindu-se conditiile legale, “se” stabileste ca tovarasenii “nu au fost agenti ai Securitatii ca politie politica”. Pai sigur ca ei nu au avut cum sa fie asa ceva. Informatorii nu pot fi “agenti ai politiei politice”. Ei doar “ciocofenesc”. Reportofonul meu nu poate fi, saracul, agent al Politiei Presei. El doar “reportofeaza”. Asa si cu informatorii. Insa raman ceea ce sunt: vajnici turnatori ai Securitatii sau ai altor servicii secrete mai mult sau mai putin “prietene”. Profesorul Turianu ne lamureste in lectia de mai jos, preluata de portalul Ziaristi Online:

Prof Corneliu Turianu: Ce este “politia politica”? O clarificare necesara: Informatorii nu pot fi “agenti ai politiei politice”. Insa raman informatori ai Securitatii

CNSAS Pacepa Luchian Doicaru DIE

Pe de altă parte, încă de la alegerile trecute am constatat cu surprindere că Legea nr. 68/1992 nu cuprinde o interdicţie pentru persoanele cu antecedente penale de a candida. Aşa cum, de pildă, se prevede în Legea pentru organizarea judecătorească. De ce n-ar funcţiona o asemenea interdicţie şi în cazul parlamentarilor? Ar exista un minim de garanţie socială că persoana care aspiră la o demnitate publică se bucură de stima, consideraţia, respectul celor din jur şi care alcătuiesc laolaltă reputaţia (prestigiul) unui om”.

Cititi si:

Se intampla in Romania. Angajatii unui Institut de Cercetare din Ploiesti nu isi primesc salariile de doi ani. Un Apel disperat pe adresa autoritatilor “statului roman”

Institut Petrol Ploiesti blocat de ANAF

Desi au trecut  6 luni de la numirea unui reprezentant legal, respectiv a Directorului General, activitatea  nu s-a deblocat in nici un fel, cei responsabili nu au luat nici o masura  de remediere a situatiei, Consiliul de Administratie nu a fost convocat niciodata, deoarece  nu au fost nominalizati  membrii acestuia nici pana astazi, avand in vedere situatia in care se afla acest institut national!

Lansarea memoriilor luptatorului anticomunist Constantin Iulian, azi, ora 18.00, la Libraria Sophia din Bucuresti

Afis Lansare MEMORII CONSTANTIN IULIAN via Ziaristi Online

EDITURA SANZIANA si FUNDATIA ION GAVRILA OGORANU va invita la lansarea volumului memorialistic al regretatului luptator anticomunist CONSTANTIN IULIAN – “DIN LAGARUL ROMANIA EVADEAZA MORTII”, marti, 8.01.2013, orele 18,oo, la LIBRARIA SOPHIA din Bucuresti, str. Bibescu Voda nr. 19 (langa Piata Unirii, Facultatea de Teologie, la poalele Dealului Patriarhiei).

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova