Am ajuns la vorba Parintelui Justin. “Jidovii ratacitori” prin fundul curtii GDS ataca patrimoniul cultural universal al UNESCO. Colindele sunt la fel de “antisemite” ca si Sfanta Scriptura. Felicitari Centrului de Promovare a Culturii Tradiționale Cluj! VIDEO

Jidovean afurisit - Colind cica antisemit

“Maine, poimaine, cativa atei obraznici ne vor cere sa scoatem si crucile de pe morminte.” – Parintele Justin

Gabriel Andreescu, un homo intelectuanalus din curtea GDS, gavarisea cu ceva timp in urma ca pe el il deranjeaza, ba chiar il jigneste si discrimineaza, duminica, sunetul clopotelor. Astazi, aceeasi brigada neo-kominternista tinuta in brate de toti presedintii tradatori ai Romaniei si oamenii lor de serviciu/i, dupa ce in trecut a militat pentru eliminarea icoanelor si a religiei din scoli, reclama sfintele colinde traditionale romanesti, care tocmai au intrat in patrimoniul cultural imaterial universal al UNESCO. Sa fie o intamplare ca tocmai acum li s-a incins tartacuta curlandistilor lui Brucan, Plesu si Liiceanu (sa ne amintim de eseul Parintelui Steinhardt despre “Catarii de la Paltinis”)?

As vrea sa repet acest lucru, ca sa-l inteleaga mai bine naivii din toate mediile care, cu bunele lor intentii, paveaza drumul spre iad pentru cohorte de bieti credinciosi. “Colindul antisemit” a fost reclamat de GDS si organul lor, “22”. Repet: de Grupul pentru Dialog Social (GDS), reclamatia fiind asadar asumata de toti membrii Grupului, pentru ca altfel era facuta in nume personal, de intelectualii evrei din GDS ca Andrei Cornea sau Anca Rautu. Din GDS fac parte trup dar fara de suflet, strans uniti in jurul fondatorului Grupului, Gyuri Soros, intelectualii buni de gura care smintesc mintile bietilor naivi, ca Plesu, Patapievici si Liiceanu. Si-acum pun punct si ma intorc la capat, nu inainte de a atrage atentia ca reprezentatii comunitatii evreiesti care merg mai departe cu reclamatiile aberante nu fac decat sa straneasca un efect contrar, care, da, se poate numi curent antisemit. Daca evreii isi propun sa genereze antisemitism atunci ar fi bine sa fie si ei reclamati la CNCD.

Daca un colind este “antisemit” nu cumva o fi si Noul Testament “antisemit”? Poate ar trebui sa curatam si Sfanta Scriptura, cu ai sai jidovi blestemati de Mantuitorul nostru Iisus Hristos sa rataceasca pana la sfarsitul lumii, dintre care multi sunt cuibariti in cuibul de viespi din GDS, cam in procent similar cu cei prezenti in PCdR, pe vremea cand se pregateau sa stearga crestinismul din sufletele romanilor, odata cu elitele lor… Na, ca n-au reusit. Or sa reuseasca, oare, de acum incolo? Parerea mea este ca nu, daca incepem sa ne mai pocaim si noi pentru milioanele de pacate care au napadit acest neam obidit, o data cu reocuparea tarii de catre noii bolsevici cu masca de evropenisti. Pacate facute, da, si din nestiinta sau prea buna credinta alias naivitate… Si iata cum am ajuns la vorba Parintelui Justin: “maine, poimaine, cativa atei obraznici ne vor cere sa scoatem si crucile de pe morminte(vedeti mai jos).

UPDATE 1 si 2, cu explicatia “corlanului”, mai jos:

După ce TVR 3 a fost reclamat la CNA și CNCD pentru că ar fi difuzat un colind antisemit, postul public de televiziune a reacționat, spunând că programul cântecelor a fost ales de către  Centrul de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale (CCPCT) Cluj.

Directorul CCPCT Cluj, Tiberiu Groza, a declarat la rândul său, că “nu există colinde antisemite” și că respectivul cântec are o vechime de peste 100 de ani.

Nu există colinde antisemite, în colindul prezentat la se vorbeşte de evrei, dar nu este vorba de a discredita pe cineva. Colindul are rolul de a răspândi vestea Naşterii Domnului, iar cel prezentat are o vechime de circa 100 de ani, a fost cules în urmă cu 50 de ani din satul Bârlea, judeţul Cluj, şi nu au fost sesizări până acum referitoare la el. Noi am ales acest colind urmărind să fie unul scurt şi care să nu fi fost prezentat până acum la televiziune, să nu fie aceleaşi colinde care se cântă în fiecare an, Tiberiu Groza director CCPCT Cluj. (sursa)

Felicitari Centrului de Promovare a Culturii Tradiționale Cluj!

Parintele Justin: “Nu trebuie sa ingaduim un precedent primejdios”

“Este stiut ca Biserica a fost intotdeauna forta si ramane forta unui stat. De aceea, dusmanii statului roman incearca sa paralizeze Biserica. Nu ma refer doar la straini, ci si la romanii care lovesc credinta noastra. Vedeti scandalul icoanelor din scoli sau vanzoleala din jurul legii cultelor. Credinta poporului roman a fost mult incercata, si ortodoxia a trecut prin multe persecutii. Numai ca acum, prigonirea Bisericii imbraca alta forma. Vrajmasii vin cu “drepturile omului”, cu “libertatea de constiinta”, dupa care se ascunde imoralitatea cea mai mare. Tinta este distrugerea neamului. Si suntem atacati in ce este mai profund in noi: credinta stramoseasca. S-au gasit oameni care sa apere icoanele, dar aceasta batalie nu e totul, ci doar un semn a ceea ce va veni.

Icoana este martora a tuturor nevoilor si durerilor acestui neam. Icoana stie cine a patimit si cine a tradat neamul romanesc. Si nimeni nu are dreptul sa ne-o ia. Este ca si cum ne-ar lua ochii. Se tot vorbeste de statul laic. Dar statul e o vorba goala, daca ignoram oamenii care il alcatuiesc. Statul suntem noi, cei aproape 90 la suta ortodocsi. Pe iconoclasti ii deranjeaza icoanele, pentru ca ele sunt o forma de marturisire a credintei, tacuta, discreta, dar limpede. Icoana de pe peretii scolilor este raspunsul tineretului roman la dragostea lui Dumnezeu. Icoana este o fereastra catre Cristos Dumnezeu si catre sfintii Lui. Icoana este cea mai buna forma de educatie, este o invatare a iubirii. Civilizatia betonului nu poate oferi o solutie de educatie pentru tineret. Numai credinta il poate ajuta in viata, il poate dumiri pe tanar. Iar icoana este o expresie a credintei. Ca sa nu mai vorbim despre icoanele facatoare de minuni, care sunt marturii neindoielnice ale iubirii lui Dumnezeu fata de om. Iar Romania este plina de astfel de icoane. Si-apoi nu trebuie sa ingaduim un precedent primejdios, fiindca maine, poimaine, cativa atei obraznici ne vor cere sa scoatem si crucile de pe morminte.

Colindul “antisemit”:


Colindul “antisemit” – Hitul anului by ZiaristiOnlineTV

Transcrierea (proasta) a revistei 22 preluata pe nemestecate de toata presa (doar) de limba romana:

“A născut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toată lumea i se-nchină, / Numai jidovii-l îngână. / Jidovan afurisit (in realitatea Jidov, neam afuristit) / Nu l-ar răbda Domnul sfânt / Nici în cer, nici pe pământ.. Numai la corlan (= horn), la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Să iasă şfară (= fum) în drum”.

UPDATE 2: Un anonim mi-a trimis o explicatie foarte buna:
“Versurile din colind se referă la afumătoarea din Ardeal care de multe ori era afară, iar expresia arată că cei ce îl neagă pe Hristos nu merită să fie ţinuţi în casă ci lângă afumătoare, în curte, sau chiar afara în drum. A se vedea mai jos, pe la mijlocul explicatiei:
cotlón (cotloáne), s.n. — 1. Foc primitiv, făcut cu pietre îngrămădite, care protejează flăcările. — 2. Nişă, firidă. — 3. Ascunzătoare, vizuină. — 4. Loc stîncos, stîncărie. Mag. katlan (DAR), din sl. kotĭlŭ „căldare” (Miklosich, Slaw. Elem., 26; Miklosich, Lexicon, 306; Cihac, II, 76), cf. cocli, şi ceh. kotlina „căldare, crater”. Este dublet de la coclan (var. cotlan, corlan), s.n. (Olt., cămin), ca şi de la coclauri, s.n. pl., cu sing. analogice coclaur şi coclaur şi coclaură (loc stîncos, creastă, ţanc), care pare a proveni de la un sing. *coclău, var. de la cotlon 4 (după DAR, din mag. kö „piatră”; după Byck-Graur, 28, din sl. *kotlavŭ). — Der. cotloni, vb. (a face fumar la un cuptor; a iscodi, a căuta); cotloneală, s.f. (căutare, cercetare).
Dicţionarul etimologic român, Alexandru Ciorănescu, Universidad de la Laguna, Tenerife, 1958-1966″

Inca o explicatie buna, de pe Facebook:

In primul rand nu este “jidovan afurisit”, cum a spus Revista 22 si cum au preluat televiziunile, ci “jidov, neam afurisit”. Sunt colinde din toate zonele, mai ales din Transilvania, care fac referire la momentul judecarii lui Hristos de catre Pilat in fata multimii din Ierusalim : “Iar tot poporul a răspuns şi a zis: Sângele Lui asupra noastră şi asupra copiilor noştri!” (Matei 27,25).
Este blestemul nerecunoasterii lui Hristos, Mesia cel asteptat de atatea veacuri de neamul israelitean si proorocit de profetii sai. Arhaic vorbind afurisenia insemna ruperea de comunitate, anatema.
In al doilea rand referirea focului ca loc de pedeapsa este legata de “iezerul de foc şi de pucioasă”. Practic ultimele versuri se refera la o viziune populara a iadului.

UPDATE: Tiberiu Groza, directorul Ansamblului Dor Transilvan, dezvaluie, in demisa sa publica: Adrian Rozenberg de la TVR Cluj a audiat si a aprobat selectia de colinde “antisemite”

Documentare:

EXCLUSIV. Presedintele CNCD despre scandalul colindului “antisemit”: “Producatorul responsabil de transmisia de la Cluj este evreu: Adrian Rozenberg”. PLUS: Christian Mititelu, membru CNA: Amendarea TVR nu intruneste conditiile Legii

Scandalul colindului “antisemit” a fost generat de… Adrian Rozenberg, producator si director adjunct la TVR Cluj

Ambasada SUA, jignire si ignoranta crasa asupra culturii si traditiilor romanesti in cazul colindei “antisemite”. O atitudine “diplomatica” rusinoasa: romanii crestini – “ciuma”, maghiarii antisemiti – “muma”. UPDATE: Romanii dau replica

Am ajuns la vorba Parintelui Justin. “Jidovii ratacitori” prin fundul curtii GDS ataca patrimoniul cultural universal al UNESCO. Colindele sunt la fel de “antisemite” ca si Sfanta Scriptura. Felicitari Centrului de Promovare a Culturii Tradiționale Cluj! VIDEO

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

18 Responses to “Am ajuns la vorba Parintelui Justin. “Jidovii ratacitori” prin fundul curtii GDS ataca patrimoniul cultural universal al UNESCO. Colindele sunt la fel de “antisemite” ca si Sfanta Scriptura. Felicitari Centrului de Promovare a Culturii Tradiționale Cluj! VIDEO”

  1. Schindler says:

    Evreii ar trebuii sa fie mai atenti, data viitoare, nu o sa mai existe vreun Schindler sa ii salveze de la exterminare.
    Au impresia ca stramosii lor au trecut prin chinuri, fiind arsi de vii si gazati? Sa se gandeasca cam prin ce chinuri o sa treaca acum, cand technologia este de o mie de ori mai avansata.
    Sa lase in pace istoria si credinta oamenilor.
    Eu sunt ateu, dar sunt constient ca credinta unui popor este FOARTE importanta pentru educatia tineretului, si a poporului intreg. Este SINGURA cale de a impiedica nelegiuiriile . Fara credinta, orice om o poate lua razna in orice moment, si sa provoace un masacru, si cate si mai cate. Credinta a ajutat multi genii pentru a contribuii la dezvoltarea omenirii.

    Nu stiu cum evreilor nu le este frica de ce fac ei in prezent. Inca sunt o minoritate si un nimic pe acest pamant, oricand puterile mai mari pot face asa fel incat sa nu mai existe niciun popor evreu.

    Sper sa nu mi se stearga acest comentariu, nu a fost intr-un ton amuzant.
    Multumesc

  2. VR says:

    “Adevarat va spun ca, daca ati avea credinta cat un graunte de mustar, ati zice muntelui acestuia: ‘Mută-te de aici acolo’, si s-ar muta; nimic nu v-ar fi cu neputinta”.
    Din spusele Dvs se pare ca ati putea avea acel bob de credinta pentru a lasa ateismul in tenebrele istoriei. Dumnezeu sa va ajute!

  3. Schindler says:

    Haha, ma scuzati, acum am citit Update-ul facut de autor legat de corlan.
    Nu stiu daca cei care au compus acest colind stiau de holocaust, dar sa intrebuintezi evreului focul si arderea, mi se pare pur si simplu GENIAL !!! Respect pentru asta si respect TVR pentru difuzare.

    Opinie personala, MAXIM 5 ani pana cand o revolta / rascoala / revolutie / whatever o sa sara in sus intre religii. Deja se exagereaza cu treburile astea. Pana si Einstein credea in Dumnezeu. Nu era un credincios tipic, dar avea habar de o divinitate, oricare ar fi ea.

    Revenind la oile noastre si evreii nostrii, sa lase Romania in pace, din ce imi aduc aminte, dupa Vaticam, ROmania ar fi cea mai aproape de adevar si divinitate.

  4. VR says:

    Stiau de holocaust cu 50 de ani inainte de a se intampla… 🙂 Colindul e vechi de cel putin 100 de ani.

  5. ginel says:

    Einstein era ateu. Ca de alfel o gramada de alti oamenii.

    Evident Roncea e un micut cre(s)tin care incita la violenta impotriva a orice nu e cres(t)in.

  6. VR says:

    Se vede ca era ateu. Altfel nu ar fi furat inventiile altora ca un marunt hot de buzunar 🙂
    https://www.cracked.com/article_16072_5-famous-inventors-who-stole-their-big-idea.html
    https://www.biblebelievers.org.au/einstein.htm
    Care violenta? Nu vad dacat violenta Dvs de limbaj pe masura unuia fara de Dumnezeu.
    Dumnezeu sa va ajute!

  7. Schindler says:

    Einstein nu era ateu, sau cel putin nu cand studia la Universitate. Chiar se folosea de Dumnezeu pentru a contrazice alti atei. Ginel, do some digging next time.

  8. ilie says:

    Care jidovi ? Care nu sunt ? Pai latraii astia de azi SUNT URMASII mozaicarilor vopsiti la 860 EN in urma esecului ECUMENIC al Sf Chiril si mahomedanilor ( deveniti din OTOMANI = AL OPTALEA OM niste parliti de de CURCANI = TURKEY vezi parabola Penes Curcanul ) niste ciori vopsite ( nici macar corbi ) prezentate drept CUCI armanesti …FUGA DE RASPUNDERE e pacatul PRIMORDIAL INSCRIS IN … BIBLIE Dumnezeu le zice :”Nu mancati…” , dupa care face inspectia de dimineata si constata… “Adame ce facusi ?” “Nu eu DOAMNE EVA ” ” EVO ce facusi ?” ” Nu eu DOAMNE sarpele -i de vina !” ” Bai sarpe ce facusi ?” ” Eu nimic , sa fiu al RACULUI TU LE zisesi sa nu manance eu le zisei sa guste sa fiu al RACULUI de facui altceva !” FUGA de raspundere o gasim si in NOUL TESTAMENT … Nu militarii lui Ana si Caiafa L -au arestat , batut si batjocorit pe Isus si l -au ajutat pe finantistul IUDA sa se spanzure Nu Ana si Caiafa L -au condamnat la moarte in luna TAPULUI ISPASITOR si l-au fortat pe PONTIFEX MAXIMUS local PILAT din PONT sa -L execute de ANUL NOU roman ( ca Pilat a invocat cate in luna si in cer ca nu poate face ce zic ei , e o problema , O NIMICA TOATA e lipsa TIJEI 3 de pe esafodul ritualic roman complectata de copii destepti “facem rost O CARA.PE GOLGOTA din ADAPATOAREA / SCALDATOAREA (aia cu ingerul si ologii si adio scaldatoare ..) facuta de Solomon din cedrii Libanului “..) NU EI L-au omorat ci romanii , precum spune CAINELE asta turbat Saul / Pavel : “Eu l-am omorat pe STEFAN ? VOI !!! Eu am fost paznic la hainele lui si ale voastre .Apostolii , ingerii, profetii i-am executat SI I AM pus pe pereti ,pai ce , toti erau apostoli sau profeti ? Am verificat si i – am executat , mai greu a fost cu ANDREI ca striga zece , zece…asa ca am ordonat ROMEI sa -l execute pe cifra lui , ca pasarea pe limba ei piere ( ANDREI pescarul “per pedes apostulorum ” = avea “rau de mare ” poate de la IOAN si de la IORDAN )” Am inteles ca AMBUSCADA SUA imi INTERZICE convorbirile cu vecinii !!! Pericol de explozie antisamantza discutia dintre vecini : “JIDOAVE , eu am pus OALA SPARTA in fund in ULUCA ta dar nici nu visam ca -mi dai o starpitura (SOACRA din JIDOSTITA si socrul din JIDOVENI )… SA TRAITI CA PIATRA CARE DADU VIATA LU ‘ STEFAN LA ORDINUL lupului cu blana de oaie Saul / Pavel ….Ma amuza cultura lor , daca mai spun ca sunt si dottore in nu stiu ce … e bine , dar , DACA TE IEI DE AI MEI NU STIU CUM SCOTI CAMASA … I-O Ilie sunt al lutusului , al pamantului rimat de rimatori A fost unul Cyrus din Cyria / Cyrenaica / Syria si a profitat ca niste plugari “infometati “de atata post , stiind ca la inmormantare dau cu mancare si cu bautura …le -a intins o capcana si i -a facut oale si ulcele,dar a uitat de mamica TAMIRIS care l-a prins si i -a zis :”Sange ai vrut ? Treci in burduful cu sange , sa -l strang sa-l dau de – a dura si sa -ti privesc teasta pe tava ” “Minciuna dupa minciuna ” acesta este ADEVARATUL SLOGAN ! Cum au disparut MEZII cu MARE INTERNUM CU TOT ca a ramas doar mEGEEA ,CUM DACUL SORB nascut in Naissul MOESIEI poate dansa zorba grecul …Cum poate sa fie BIZANT (cetate megariana distrusa de CONSTANTIN CEL MARE ) denumirea IMPERIULUI cand nici cetate nu mai era ,ci era CONSTANTINOPOL iar CONSTANTIN isi numea imperiul RUMANIA / RIMANIA iar selgiucizii dupa recucerirea teritoriilor de la urmasii merovirgienilor ( vedeti ca merovirgienii au copiat impartirea teritoriilor dupa impartirea BERLINULUI ) denumeau SULTANATUL DE RUM / RUMELIA .Despre greci ce sa vorbim , poate vorbim de CALENDELE GRECESTI din CALENDARUL ETRUSC Roma la infiintare a fost ETRUSCA deoarece : ALFABET , CIFRE ,CALENDAR , ORGANIZARE STATALA , SIMBOL LUPOAICA CU GEMELARII ..toate sunt etrusce.dar , dupa sute de ani DISPAR sute de ani DE ETRUSCA si apare latrina (sau cum ziceti voi …) Sf. Constantin Cel Mare scria SI CU LITERE BRIGIENE / FRIGIENE SI cu litere latrine ( vezi Decameronul ) .IBERIA = Georgia se intindea spre vest pana in PENINSULA IBERICA iar spre est vedem Punjabul ( BIHAR / BIHAREA din AFGANISTAN ,PAKISTAN ,INDIA ) acum , e IVIRIA .Iar deasupra IBERIEI era HYPERIBERIA … Cum a disparut PROVINCIA HOMERIZILOR iar fragmente din istoria lor sunt prezentate drept scrierile lui HOMER ? Poate ne explica Deputatul Aurel Vainer de ce Moise , IISUS ,APOSTOLII ,Homerizii ,si pana dincolo de cetatea UNG si pe vremea lui ATTILA vorbeau asuana / eseniana si purtau haine albe de in , cum e cu anul 860 EN si Chiril , Cat de traditionala e mancarea de curcan , cati curcani a mancat MOISE , ISUS , APOSTOLII et c. ca pe vremea aia nu se efectuau importuri din america .Nu am nimic cu curcanii vostrii , lasati -ma cu RIMATORII nostrii deveniti porci sa -i pregatim cum e obiceiul. “Romanii nu au avut treaba cu Isus” HIH …Sa stii ca “Oastea intru HRISTOS ” era formata doar din militari si astia propovaduiau cuvantul centurionului LONGINUS , al celor doi subordonati executati o data cu el , cuvantul Sf. ANDREI stabilit la DYONISOPOLIS / BALCIC si executat la PATRAS din ordinul lupului cu blana de oaie Fuga de raspundere e baza completata cu minciuna

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova