Ambasada SUA, jignire si ignoranta crasa asupra culturii si traditiilor romanesti in cazul colindei “antisemite”. O atitudine “diplomatica” rusinoasa: romanii crestini – “ciuma”, maghiarii antisemiti – “muma”. UPDATE: Romanii dau replica

Wandering Jew by Gustave Doré“And if all others accepted the lie which the Party imposed—if all records told the same tale—then the lie passed into history and became truth. ‘Who controls the past’ ran the Party slogan, ‘controls the future: who controls the present controls the past’.” – George Orwell, 1984

Un comunicat al Ambasadei SUA face de rusine ceea ce mai ramasese nepatat din imaginea diplomatiei americane in Romania, dupa scandalul “lunii homosexualilor”, manifestat in principal la Muzeul Taranului Roman, perioda in care, reamintim, Facultatea de Sociologie a anulat o conferinta “stiintifica” pe care urma sa o sustina un profesor olandez cu inclinatii de pedofilie. Evenimentul “stiintific” – la fel ca si propagadana homosexuala cu atingerea drepturile copilului roman – era sponsorizat si de Ambasada SUA la Bucuresti. Un motiv in plus pentru Rusia de a castiga teren in Romania fara sa traga nici un glont. Si de data aceasta, victima personajelor cu acoperire diplomatica si agenda antiromaneasca din incinta Ambasadei SUA la Bucuresti este tot taranul roman si cultura sa, filonul de baza al natiunii romane.

Comunicatul Ambasadei incepe in stil orwellian, stalinist, as putea spune, prin enuntarea unei afirmatii fara echivoc. Adica, ni se spune in obraz cam asa: prostilor de romani “noi detinem adevarul!”, respectiv noi, tovarasii de la “Ministerul Adevarului” din Oceania, fosta Romanie. Citez:

“Ambasada SUA la București consideră difuzarea din 6 decembrie a unui așa-zis colind care glorifică Holocaustul…” sursa

Nici nu ma intereseaza ce scrie mai departe amploaiatul care murdareste prin minciuna crasa fata Americii profunde, a Americii crestine (vedeti Comunicatul mai jos). Imi ajunge ignoranta din acest prim pasaj. Adica, o colinda de peste 100 de ani “glorifica” holocaustul de acum 70 de ani??? Atunci este o profetie, nu? Romanii glorifica holocaustul? Romanii, care au salvat 400.000 de evrei de la moarte, conform liderului israelian Shimon Peres, glorifica holocaustul? Dar nu va este rusine?

O minima si obligatorie cercetare cu un expert in etnografie si folclor i-ar fi edificat pe condamnatorii in masa ai traditiei si culturii ancestrale romanesti asupra sensului mistic al trimiterii in iad a pacatosilor, “la foc si pucioasa” (vedeti cateva explicatii logice aici – Scandalul colindului “antisemit” a fost generat de… Adrian Rozenberg, producator si director adjunct la TVR Cluj. VIDEO).

Eu nu sunt un astfel de expert dar m-as fi asteptat ca specialistii in cauza sa se ridice si sa explice ei pentru romanii, americanii si israelienii necunoscatori sau de reacredinta cum sta treaba cu colindele, aceste bine-cuvantari transmise prin viu grai de vreo 2000 de ani incoace. Specialisti chiar de la Muzeul Taranului Roman. Sau de la catedra de Etnologie, Antropologie culturala si Folclor a Universitatii Bucuresti (daca mai exista, desigur).

E pacat ca in apararea bietilor colindatori de la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj nu se aude nimeni. E trist. Asa se tradeaza Romania azi. Prin tacere. Am ajuns intr-adevar la vorbele lui Orwell: “In a time of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act.”

Romani, dati replica tovarasilor de la “Ministerul Adevarului!

UPDATE: Multumiri si felicitari lui Laurentiu Dumitru! Din pridvor: Dragă CNA, cum poate un colind scris în urmă cu mai bine de o sută de ani să fie “profund antisemit, care incită la arderea evreilor”?

Post Scriptum: Intrebare, via Dan Tanasa: Pentru ambasadele SUA si ale Israelului – ca sa nu mai vorbesc de Guvernul Oceaniei, pardon Romaniei – colindele romanilor sunt “ciuma” iar statuile antisemitului Nyiro Jozsef  “muma”? Vedeti DE CE TAC EVREII în cazul cultului personalității anti-Semitului Nyiro Jozsef? Shimon Peres, președintele statului Israel despre ”anti-Semitismul” românesc: ”NU VOM UITA niciodată că România a SFIDAT naziștii și a salvat viața a 400.000 de evrei” FOTO/VIDEO

Ambasada SUA la Bucuresti in scandalul colindei antisemite - prostie sau reacredintaUPDATE: Tiberiu Groza, directorul Ansamblului Dor Transilvan, dezvaluie, in demisa sa publica: Adrian Rozenberg de la TVR Cluj a audiat si a aprobat selectia de colinde “antisemite”

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

14 Responses to “Ambasada SUA, jignire si ignoranta crasa asupra culturii si traditiilor romanesti in cazul colindei “antisemite”. O atitudine “diplomatica” rusinoasa: romanii crestini – “ciuma”, maghiarii antisemiti – “muma”. UPDATE: Romanii dau replica”

 1. valean says:

  Dom-le astia-s nebuni,nu tre -sa-i mai bagam in seama.Cauta orice motiv sa se ia de noi.Eu am lucrat aproape doi ani la ei si pot spune ca am fost “rob in tara sfanta”.Daca vreti va si povestesc prin ceea ce am trecut si am vazut.

 2. VR says:

  Va rugam!

 3. valean says:

  Va pot povesti o seara intreaga insa o sa ma rezum la ceea ce pot demonstra:
  -plecarea mea pe post de dulgher desi eu sunt sudor:))
  -confiscarea pasaportului la aeroportul Ben Gurion de catre un delegat al firmei de acolo.nici pana azi nu l-am mai vazut si nici cartea mea de munca.!!!!
  -12 persoane cazate intr-un apartament cu 3 camere.
  -muncitori batuti fiindca au plecat sa lucreze la “negru” de la firma angajatoare .(pe mine nu m-au prins,probabil amfost mai “jmecher”)
  -muncitori palestinieni veniti de peste dealuri(nu era zidul construit)sa lucreze,ingenuncheti,incatusati si bagati in jeepuri.
  Ma opresc aici,mi-e frica.

 4. Cosmin Alexe Diaconu says:

  Da,pentru mine este evident ca avem de a face cu un puternic sentiment de ANTIROMANISM.Propun trimiterea unei cereri catre CNA de auto-amendare din motive de sentimente antiromanesti,incitarea la ura fata de valorile traditionale milenare ale poporului roman,holocaust/genocid cultural,incalcarea libertatii religioase a poporului roman ortodox(colindatorii inchipuie peste veacuri lucrarea Apostolilor,de vestire a Evangheliei),etc.Aceiasi cerere sa fie trimisa si catre Ambasada SUA,in care sa li se aminteasca genocidul lor asupra indienilor americani,populatiilor de origine africana adusi ptr sclavie,genocidul realizat in Serbia,Irak,Palestina(cu ajutorul Israelului),Georgia(prin acordul tacit),ca sa nu mai amintesc si altele.
  Deci,acuz CNA-ul,Ambasada SUA si altii care s-au evidentiat zilele acestea a propos de colind,de ANTIROMANISM,un sentiment abject ce denota ipocrizie,fariseism,incultura de cea mai joasa speta,de netolerat ptr pozitiile ocupate de susnumitii,prostie umana,subcultura.
  Oricine manifesta ANTIROMANISMUL,batjocorirea Traditiei arhaice a poporului roman trebuie sa fie pasibil de amenda cat mai mare sau pedeapsa penala prin privarea libertatii.
  De asemenea,ar trebui creat Institutul ptr Cercetarea Genocidului Romanesc si impunerea in America si Israel,ptr inceput,a predarii informatiilor despre genocidul poporului roman,bineinteles cu masurile punitive de rigoare fata de cei care nu accepta Genocidul Romanesc.Off course!!!

 5. VR says:

  Subsemnez!!!

 6. TM says:

  Ce ar fi sa ne adunam in fata ambasadei si sa le candam acea colinda? 😀

 7. Dan says:

  Felicitari pentru articol, eu as fi fost putin mai incisiv, dar as fi putu fi acuzat de naimiti ca instig la ura :))
  Asa e azi, daca iti aperi drepturile in tara ta si in fata ocupantilor, esti rasist, sovin sau mai stiu eu ce termeni inventeaza si invoca unii de pe-aiurea.

 8. ilie says:

  Am inteles ca AMBUSCADA SUA imi INTERZICE convorbirile cu vecinii !!! Pericol de explozie antisamantza discutia dintre vecini : “JIDOAVE , eu am pus OALA SPARTA in fund in ULUCA ta dar nici nu visam ca -mi dai o starpitura (SOACRA din JIDOSTITA si socrul din JIDOVENI )… SA TRAITI CA PIATRA CARE DADU VIATA LU ‘ STEFAN LA ORDINUL lupului cu blana de oaie Saul / Pavel ….Ma amuza cultura lor , daca mai spun ca sunt si dottore in nu stiu ce … e bine , dar , DACA TE IEI DE AI MEI NU STIU CUM SCOTI CAMASA … I-O Ilie sunt al lutusului , al pamantului rimat de rimatori A fost unul Cyrus din Cyria / Cyrenaica / Syria si a profitat ca niste plugari “infometati “de atata post , stiind ca la inmormantare dau cu mancare si cu bautura …le -a intins o capcana si i -a facut oale si ulcele,dar a uitat de mamica TAMIRIS care l-a prins si i -a zis :”Sange ai vrut ? Treci in burduful cu sange , sa -l strang sa-l dau de – a dura si sa -ti privesc teasta pe tava ” “Minciuna dupa minciuna ” acesta este ADEVARATUL SLOGAN ! Cum au disparut MEZII cu MARE INTERNUM CU TOT ca a ramas doar mEGEEA ,CUM DACUL SORB nascut in Naissul MOESIEI poate dansa zorba grecul …Cum poate sa fie BIZANT (cetate megariana distrusa de CONSTANTIN CEL MARE ) denumirea IMPERIULUI cand nici cetate nu mai era ,ci era CONSTANTINOPOL iar CONSTANTIN isi numea imperiul RUMANIA / RIMANIA iar selgiucizii dupa recucerirea teritoriilor de la urmasii merovirgienilor ( vedeti ca merovirgienii au copiat impartirea teritoriilor dupa impartirea BERLINULUI ) denumeau SULTANATUL DE RUM / RUMELIA .Despre greci ce sa vorbim , poate vorbim de CALENDELE GRECESTI din CALENDARUL ETRUSC Roma la infiintare a fost ETRUSCA deoarece : ALFABET , CIFRE ,CALENDAR , ORGANIZARE STATALA , SIMBOL LUPOAICA CU GEMELARII ..toate sunt etrusce.dar , dupa sute de ani DISPAR sute de ani DE ETRUSCA si apare latrina (sau cum ziceti voi …) Sf. Constantin Cel Mare scria SI CU LITERE BRIGIENE / FRIGIENE SI cu litere latrine ( vezi Decameronul ) .IBERIA = Georgia se intindea spre vest pana in PENINSULA IBERICA iar spre est vedem Punjabul ( BIHAR / BIHAREA din AFGANISTAN ,PAKISTAN ,INDIA ) acum , e IVIRIA .Iar deasupra IBERIEI era HYPERIBERIA … Cum a disparut PROVINCIA HOMERIZILOR iar fragmente din istoria lor sunt prezentate drept scrierile lui HOMER ? Poate ne explica Deputatul Aurel Vainer de ce Moise , IISUS ,APOSTOLII ,Homerizii ,si pana dincolo de cetatea UNG si pe vremea lui ATTILA vorbeau asuana / eseniana si purtau haine albe de in , cum e cu anul 860 EN si Chiril , Cat de traditionala e mancarea de curcan , cati curcani a mancat MOISE , ISUS , APOSTOLII et c. ca pe vremea aia nu se efectuau importuri din america .Nu am nimic cu curcanii vostrii , lasati -ma cu RIMATORII nostrii deveniti porci sa -i pregatim cum e obiceiul. “Romanii nu au avut treaba cu Isus” HIH …Sa stii ca “Oastea intru HRISTOS ” era formata doar din militari si astia propovaduiau cuvantul centurionului LONGINUS , al celor doi subordonati executati o data cu el , cuvantul Sf. ANDREI stabilit la DYONISOPOLIS / BALCIC si executat la PATRAS din ordinul lupului cu blana de oaie Fuga de raspundere e baza completata cu minciuna

 9. VR says:

  Multumesc!
  Buna ideea! 🙂

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova