Elena Udrea sustine proiectul reluat de Raul Volcinschi si publicat de Roncea.ro: Bucurestii, port la Dunare si Marea Neagra


Bucurestii, port la Dunare si, implicit, la Marea Neagra, este un proiect vehiculat de pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza si poate si mai de dinainte. Nicolae Ceausescu a dus lucrul la canalul Dunare – Bucuresti pana la aproape 80%. In 1990 urma sa se inaugureze oficial, daca nu era abandonat de Guvernul lui Roman si Iliescu, pe vremea carora s-au distrus cele mai importante obiective economice strategice ale Romaniei. Ideea reluata de profesorul Volcinschi si publicata recent de Roncea.ro
, pare sa gaseasca ecou in mintile mai luminate din actualul Guvern O propunere de soluţie pentru ieşirea din criză a României: un port international la Gurile Dunarii si un altul la Bucuresti. Profesorul Raul Volcinschi propune o Celula de Criza care sa gestioneze planurile viabile de redresare economica a tarii

Potrivit ziarului Adevarul, Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a declarat miercuri, în Mamaia, că vrea ca Bucureştiul să devină o capitală dunăreană şi că intenţionează să preia proiectul canalului Dunăre – Bucureşti la ministerul pe care îl conduce.

Ministrul a mai spus că prezenţa Dunării ar trebui să pună în valoare destinaţiile turistice româneşti de pe malul Dunării şi circuitele turistice, culturale sau istorice din Oltenia, care, spune ea, “nu aduc creşterea economică pe care ar putea să o aducă dacă ar fi exploatate raţional”.

Elena Udrea participă la “Conferinţa Strategia UE pentru Regiunea Dunării”, care are loc în perioada 9 – 11 iulie în Constanţa şi Tulcea.

“Este un proiect pe care ne-am gândit să-l preluăm la ministerul nostru, ţinând cont de relevanţa pe care acest minister, care se ocupă de dezvoltare regională, trebuie să o aibă în construcţia noii strategii europene a Dunării. Canalul Dunăre – Bucureşti leagă Bucureştiul de Dunăre, respectiv leagă Bucureştiul de coridorul de transport numărul VII, printr-o cale navigabilă, având capacitatea de transport de până la 20 de milioane de tone pe an, pe sectorul Budeşti-Olteniţa, 16 milioane tone pe an pe sectorul Budeşti – portul Bucureşti”, a precizat ministrul.

Elena Udrea a afirmat că sunt şi alte beneficii economice ale realizării acestui proiect, printre care şi scoaterea de sub efectul inundaţiilor a 30.000 de hectare de teren agricol şi a 11 localităţi, asigurarea apei pentru irigarea a 150.000 de hectare de teren arabil şi pentru alimentarea localităţilor limitrofe, conchide Adevarul.

You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Elena Udrea sustine proiectul reluat de Raul Volcinschi si publicat de Roncea.ro: Bucurestii, port la Dunare si Marea Neagra”

  1. iulian j. says:

    ar fi ceva…dar din pacate la romani de la cuvant la fapta e cale lunga, prea lunga…

    numai bine,
    I.

  2. KRISTIJAN IVANCIC ZAGREB HR says:

    ROMANIA SI POLONIA VOR FI PUTERILE ECONOMICE ALE ESTULUI.
    PACAT CA PANA ACUM NU AU AVUT GRANICA. DAR CUM GUNOAJELE DE LA KIEV SE VOR DEZMEMBRA CU SIGURANTA UN NOU POL DE PUTERE VA APARE IN EST. AR FI EXTRAORDINAR O COLABORARE MILITARA INTRE ROMANIA SI POLONIA. UN ZID IMPOTRIVA EXCREMENTELOR COMUNISTE….

  3. calin says:

    Poate n-ar fi rau sa-i puneti sa lucreze la noul canal pe contestatarii Conducatorului prea iubit,TRAIAN BASESCU.

  4. ary says:

    draga d-na ministru cu chestia asta daca te tii de cuvint chiar ai intra in istorie,demonstreazala la zdrentele astia de te critica ca chiar poti si vrei sa faci ceva ptr tara si un pic de ajutor ptr.OLTENIA,care este o zona izolata in ROMANIA,multa bafta si putere te saluta o simpatizanta olteanca

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova