SRI, legat de maini si de picioare in fata UDMR si a organizatiilor extremiste maghiare. FACSIMIL cu raspunsul directorului SRI, George Maior, la o interpelare alarmanta

In urma cu doi ani, tot prin martie, luna turbulentelor maghiare, UDMR se juca de-a santajul, guvernarea si autonomia, ca si astazi, doar ca pe-atunci o facea, la fel de abil, cu PNL-ul lui Tariceanu, in loc de PD-L-ul lui Boc. Ca urmare a recrudescentei extremismului maghiar si a amenintarii cu un Kosovo in Romania, agresiuni intetite atat din Romania, de catre UDMR si organizatiile adiacente, cat si din Ungaria si din occident, prin lobby-ul maghiar, deputatul Ion Stan a adresat o interpelare complexa organelor statului, incepand cu MI si sfarsind cu SRI. Gasiti extrase largi din aceasta mai jos, imediat dupa raspunsul SRI, pe care va las sa-l cititi, fara nici un comentariu.

Presa de limba maghiara din Romania: “Cainii de pe malurile Dambovitei sa nu mai latre in curtea secuilor!”

Deputatul PSD Ion Stan, fost presedinte al Comisiei SRI si secretar al comisiei parlamentare, a adresat o interpelare care se constituie intr-un adevarat semnal de alarma cu privire la actiunile autonomiste si anticonstitutionale ale UDMR, PCM si ale altor numeroase organizatii maghiare revizioniste care actioneaza pe teritoriul Romaniei. Pentru maghiari suntem “caini si invadatori”, care trebuie tratati cu “terorism si sange”. Deputatul cere SRI sa precizeze sursele de sustinere a propagandei si actiunilor autonomist-separatiste, iar Ministerului Justitiei sa ia masuri de interventie legala.

Laszlo Tokes a anuntat, de 15 martie, ca, in data de 19 martie, va avea loc la Budapesta sedinta Consiliului Autonomiei din Bazinul Carpatic. “Toate organizatiile si partidele devotate autonomiei, nu numai pe plan intern, ci din intreg Bazinul Carpatic, vor coordona activitatea politica pentru ca aceste comunitati maghiare rupte de Ungaria sa-si dobandeasca autoguvernarea in sistem de autonomie”, a mai declarat Laszlo Tokes. El a mai spus: “Suntem foarte multumiti de sprijinul pe care Uniunea Civica Maghiara l-a acordat cauzei autonomiei. In prezent Consiliul National al Maghiarilor este preocupat de dialogul UDMR si PCM. Acum, dupa inregistrarea PCM, UDMR va avea posibilitatea si rationamentul politic sa se inteleaga cu PCM asupra autonomiei”, si-a exprimat convingerea eurodeputatul.
“Incitarea la separatism teritorial”

La randul sau, parlamentarul PSD Ion Stan a adresat o interpelare primului-ministru, ministrului Internelor, ministrului Justitiei, directorului SRI, spre stiinta presedintelui Romaniei, presedintelui CSAT, presedintelui Senatului, presedintelui Camerei Deputatilor, presedintelui Curtii Constitutionale si procurorului general. Secretarul Comisiei SRI solicita informarea, in regim de urgenta, in plenul Camerei Deputatilor, asupra consecintelor rezultatelor asa-zisului referendum organizat de asa-numitul Consiliu National Secuiesc in judetele Covasna, Harghita si Mures, in vederea autonomiei “Tinutului Secuiesc”. In obiectul interpelarii se mai cere “Calificarea declaratiei cetateanului roman Marko Bela”, potrivit careia, citam: “Militam pentru autonomie teritoriala, dar acest lucru trebuie sa se realizeze prin (…) modificarea legilor, deci prin cai parlamentare si prin instrumente politice”, in raport cu dispozitiile art. 152 alin. 1 al Constitutiei, care prevede: “dispozitiile prezentei Constitutii privind caracterul national, independent, unitar si indivizibil al statului roman (…) integritatea teritoriului (…) si limba oficiala nu pot forma obiectul revizuirii”. Pozitia oficiala fata de modalitatile abuzive si ilicite de exercitare a libertatii de exprimare de autointitulatul “Consiliu National Secuiesc”, in raport cu dispozitiile art. 30, alin. 7 din Constitutie, care prevede: “Sunt interzise de lege (…) incitarea la discriminare, la separatism teritorial”.

SRI la raport

Ion Stan arata ca in Transilvania se desfasoara o propaganda sistematica de invrajbire nationala si de incitare la separatism teritorial, in legatura cu care directorul Serviciului Roman de Informatii este invitat sa puna la dispozitia Parlamentului un documentar complet, inclusiv sursele de finantare a propagandei anticonstitutionale de sorginte revizionista. Ministerul Justitiei sa refere asupra modalitatilor legale de interventie fata de formele asociative ale extremistilor revizionisti, fara statut juridic legal. Raportarea starilor de fapt privind infractiunea de actiuni impotriva ordinii constitutionale si reabilitarea ordinii de drept incalcate. Constatarea numarului cetatenilor romani care s-au declarat de nationalitate “secui” si estimarea, sub acest aspect, a naturii politico-juridice si caracterului diversionist al revendicarii autonomiei teritoriale a “secuilor”.

Organizatiile ilegale ale maghiarilor

Parlamentarul PSD cere precizarea statutului juridic al autoinstituitelor “Consiliul National Secuiesc”, “Consiliul National al Maghiarilor din Transilvania”, “Uniunea Civica Maghiara”, “Comitetul de Initiativa Bolyai”, “Legiunea Secuiasca”, “Societatea Trianon”, “Descalecarea 2000″, “Tinerii Maghiari Uniti”, “Miscarea Tinerilor din cele 64 de Comitate (HVIM)” si care este punctul de vedere al Serviciului Roman de Informatii, Ministerului Internelor si Reformei Administrative si Ministerului Justitiei in legatura cu activitatile desfasurate de aceste organizatii pe teritoriul Romaniei. Punctele de vedere ale conducatorilor autoritatilor publice interpelate fata de antiromanismul extremistilor maghiari care, in publicatiile locale de limba maghiara, violeaza prevederile constitutionale referitoare la interzicerea indemnului de ura nationala, al incitarii la separatism teritorial sau la violenta publica, printr-o publicistica de propaganda anticonstitutionala dintre ale caror teme de atac mentionam, in citat:

Calea terorismului

“Cimitir al popoarelor: numele tau este Transilvania”, “Ungaria trebuie salvata, dar mai intai pamantul secuiesc”, “Sus, cosangvinii mei, secui maghiari! Sa ne opunem cotropirilor cu toate mijloacele!”, “Cu argumente sau cu sange? Cainii mari europeni (…) nu iau in serios problemele (…) diferitelor minoritati (…) a mai ramas, deci, o alta cale decat cea a terorismului, a exemplului irlandez, basc sau palestinian? Tradatorii nostri ne iau in serios numai cand actiunile noastre ar putea avea urmari (…) Hotarati-va voi soarta, cu indrazneala! Atunci veti fi de rang egal cu strainii invadatori nerusinati. Aruncati-va lanturile!” “Cainii de pe malurile Dambovitei sa nu mai latre in curtea secuilor!”

George Roncea

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Responses to “SRI, legat de maini si de picioare in fata UDMR si a organizatiilor extremiste maghiare. FACSIMIL cu raspunsul directorului SRI, George Maior, la o interpelare alarmanta”

 1. tribuna says:

  Salut Victor,
  am adaugat noul tau site in lista mea de bloguri. in limita timpului tau poate adaugi si tu blogul meu https://tribuna-basarabiei.blogspot.com

  numai bine!

 2. gata, site-ul Dvs. se regaseste in lista de bloguri pe: https://demnitar.blogspot.com

 3. uniristu' says:

  Buna ziua,

  Ma scuzati ca nu am schimbat linkul in lista de bloguri, dar am fost destul de ocupat in ultimul timp. Vazusem ca v-ati mutat cu totul pe noul domeniu dar nu apucasem sa mai modific la mine. Cred ca se vede lipsa de timp din inactivitatea blogului meu :). Cu ajutorul lui Dumnezeu o sa treaca si perioada asta si vom reusi cumva sa ne ducem la capat idealurile. Spor in continuare la investigatii si in activitatea dumneavoastra de jurnalist liber. Doamne ajuta!

 4. admin says:

  Multumesc. Doamne ajuta si mult succes!

 5. admin says:

  Multumesc mult. Asa o sa fac!
  Cele bune!

 6. admin says:

  S-a facut! Tribuna la Blogrol, Demnitarul la Linkuri. Multa sanatate!

 7. nicolae tomus says:

  Desi sunt adeptul unui limbaj civilizat, ceea ce am citit este atat de scandalos, incat nu merita decat un raspuns:

  Cainii bozgori sa nu mai schelalaie jalnic pe pamant romanesc.
  Mars !!!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova