Sa invatam de la tigani! Despre actele de identitate biometrice (electronice). VIDEO / DOCS

Pasapoartele biometrice.George Roncea la Romania in alb si negru – Vox News

Lucruri pe care le-am mai spus dar nu strica sa fie reamintite; dimpotriva: In ciuda protestelor societatii civile crestine, de la 1 ianuarie anul acesta au fost introduse la nivel national pasapoartele biometrice iar de la 01.01.2011 vor fi introduse, dupa cum am avertizat in urma cu peste 18 luni, cartile de identitate electronice – buletinele biometrice. E drept, ieri ni se spune ca exista posibilitatea de a cere pasapoarte temporare simple, dar intr-o zi o sa dispara si astea asa cum au disparut vechile buletine.  Tot asa ni se spunea ca pasapoartele “sunt un drept, nu o obligatie”… Dar buletinele ce sunt, mai exact? Apropo de buletine  – miza cea mare a obsedatilor de control -, din noile acte deja au disparut parintii, dupa cum a disparut odata confesiunea si, apoi, nationalitatea, de care oricum nu mai avem nevoie pentru ca, la orizonturile din ce in ce mai intunecate se itesc si cartile de identitate universale europene, care o sa ne bage pe toti in aceeasi oala a controlului total. Pentru o incorsetare si mai buna, Cardul de sanatate electronic a devenit o realitatea si in Romania, de la 29.09.2009 (ciudatenia datelor nu poate sa treaca neremarcata). Tot de anul acesta, mai ales pentru cei care nu au masini noi, cu cip RFID, si pentru a se incheia discutia cu permisele biometrice, se baga in circulatie, obligatoriu, rovinietele electronice. Oricum, la noi e inca e bine. In SUA nici la biserica nu o sa mai poti sa mergi daca nu esti insemnat, ca sa se numere mai bine astia care mai cred, ca nebunii, in Dumnezeu si libertate. Chestii periculoase, se stie.

Era Tehnotronica “prezisa” de ideologul Trilateralei, Zbigniew Brzezinski, absoarbe si Romania. Parintele Prof Dr Mihai Valica sintetizeaza pentru o mai buna intelegere principalele aspecte si provocari ce tin de bioetica tehnologiei informationale in mai multe studii pe care le puteti citi adunate chiar aici, pe acest blog.

In concluzie, de anul viitor, cei ce mai vor un dram de libertate in metrolope, vor trebui probabil sa invete de la tigani si sa apeleze la metodele celui mai liber popor european. Restul au sansa reintoarcerii la valorile si la locurile ancestrale de protejare a neamului, dupa exemplul inaintasilor nostrii, de la dacii liberi la luptatorii din rezistenta anticomunista: in munti!

Dupa modelul Elvetiei, si romanii au solicitat un Referendum in Romania pe tema obligativitatii actelor electronice. Lansata de Parintele Justin Parvu de la Manastirea Petru Voda, ideea Referendumului a strans un milion de semnaturi, adresate Presedintiei, pentru care batranul duhovnic fost detinut politic anticomunist timp de 17 ani a si multumim printr-un apel adresat si conducatorilor tarii. Din pacate, parlamentarii nostri au votat deja Legea inregimentarii electronice, cu ochii inchisi si cu mintea ratacita. Iar noi suntem un “stat parlamentar”.

Expertul in informatica Bogdan Manolea a evidentiat cu lux de amanunte aberatiile legislative ale introducerii actelor de identitate electronice. Iar zilele trecute, pentru a elimina “bigotii” din asa zisa “dezbatere publica” asupra Legii si a disipa adevaratele probleme etice si religioase, a aparut din neant drept contestatoare de fatada a documentelor biometrice si APADOR – CH, o asociatie anticrestina, militanta a “religiei drepturilor omului”, acum citata ca pe Dumnezeu inclusiv de “dreptaci” cu creierii varza. Noroc ca s-au mai trezit, totusi, si altii, de la Institutul pentru Politici Publice (vezi VIDEO) la Asociatia Nationalǎ a Cadrelor Militare in Rezervǎ si Retragere sau chiar si Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal, care a respins avizarea folosirii unor astfel de acte in ce priveste minorii. Sa vedem in ce masura vor reusi intarzierea implementariii ordinelor instantelor mondiale.

Pentru cei ce vor sa se documenteze asupra inchisorii electronice impuse prin cipul RFID (si nu numai) le recomand sa cumpere de aici lucrarea complexa Dictatura Biometrica, editata de Petru Voda si Civic Media, cu binecuvantarea si prefata Parintelui Justin Parvu, sa cerceteze emisiunile video existente si sa consulte site-ul plin de analize din sferele politice, legislative, juridice, jurnalistice, tehnologice, religioase si civice PentruLibertate.ro. In rest, Dumnezeu cu mila!

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Sa invatam de la tigani! Despre actele de identitate biometrice (electronice). VIDEO / DOCS”

  1. uniristu' says:

    calatoria in SUA cu pasaport temporar nu prea cred ca e posibila, din cate am auzit, deoarece cei de la ambasada cer un pasaport biometric pentru acordarea vizei. Mai mult ca sigur daca te duci acolo cu un pasaport temporar viza nu-ti va fi acordata.
    Si minciuna aia, cum ca datele de identificare ar fi sterse din baza de date dupa eliberarea pasaportului, e pentru orbi. Si sa zicem ca ar fi asa… Atunci unu care ti-ar copia datele de pe cip ar avea acces la o multime de date despre tine. Mai nou sunt laptopurile astea cu acces prin amprenta, iar daca ai avea un asemenea obiect cel care iti fura datele de pe pasaport se mai uita si prin laptopul tau “ultra sigur” unde ai chestii mai mult sau mai putin personale. O alta ipoteza ar fi aceea ca cineva sa-ti modifice o chestiuta despre tine din acel cip, iar la prima ta vizita la un control vamal sa fii retinut pt cine stie ce suspiciuni, si plimbat prin sectii ratandu-ti vacanta mult asteptata.
    petele negre ale acestor acte sunt de mii de ori mai multe fata de cele normale.
    argumentele aduse sunt parca invatate si negandite, autoritatile dand-o la intors cand dau de contra-argumente, fiind parca fixati pe o idee pe care mintea nu le permite sa si-o schimbe.
    pana ii dam in cap sistemului (daca vom reusi vreodata asta), au aparut portofele anti rfid :). Si sa nu uitam sa ne rugam! Doamne ajuta!

  2. Mihai says:

    Draga Victor,

    Sper ca esti bine, nu ne-am mai auzit de mult.

    Legat de fraza: “In SUA nici la biserica nu o sa mai poti sa mergi daca nu esti insemnat”. Aduci ca evidenta o reclama facuta de o firma pentru controlul membrilor unei organizatii. Reclama se refera la un aparat de “scanat” amprenta de la deget, care este foarte folosit, si care nu are nimic in legatura cu “insemnarea”. Din contra se elimina ID carduri.

    Evidenta folosita nu sustine afirmatia ta:
    – aparatul nu opreste participarea la slujbe ci doar accesul la informatii personale (inregistrate pe calculatoarele locasului de rugaciune)
    – aparatul nu te insemneaza cu nimic (ci doar iti citeste amprenta degetului)
    – ma indoiesc ca ar fi fost undeva impus cu forta un astfel de aparat (el va trebui aprobat si acceptat de comunitatea respectiva).
    – ma indoiesc ca este raspindita utilizarea unui astfel de aparat – personal e prima data cand aud de el

    E util sa si citesti articolele care le citezi :). Altfel e pacat caci se reduce credibilitatea intregului articol.

    Dupa cum stii, nici acuma nu exista in AMERICA un BULETIN DE IDENTITATE. Mai arata-mi si mie o tara in lume in care sa nu fii obligat sa ai buletin de identitate. Sigur, mai toate lumea foloseste drept buletin carnetul de conducere, dar asta e alta poveste. De asemenea, acestea nu sunt emise federal ci la nivel de stat, deci fiecare stat poate sa faca cum doreste, si chiar exista diferente semnificative legate de obtinerea si gestiunea lor.

    Mihai

  3. Sterie Silvestru says:

    Voi ramane cu Mantuitorul si Dumnezeul nostru IIsus Hristos, cu Preasfanta Treime Dumnezeul nostru – Tatal si Fiul si Duhul Sfant -, cu Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu Fecioara Maria ,cu Sfanta Impartasanie,cu Sfintele Taine,cu toti Sfintii si cu toate Sfinteniile din Biserica Ortodoxa.
    Nu voi lua niciun act cu numarul 666( cu cip ), nici carte de identitate (buletin),nici pasaport,nici permis,nici abonament,nici card bancar,nici card de sanatate, nimic.
    Cu ajutorul lui Dumnezeu, vreau sa ajung in Rai si toate aceste lucruri ale diavolului,toate aceste acte cu cip care au numarul diavolului 666 si toate lucrurile diavolului, nu le primesc si nu le voi primi, chiar de m-ar omora cineva ( slugile diavolului, sclavi diavolului, oamenii care fac ceea ce le spune diavolul prin acceptarea gandurilor rele ale diavolului si punerea acestor ganduri rele in practica ).
    Toata lumea sa se lepede de satana si de toate lucrurile lui( de gandurile rele, de faptele rele, de numarul diavolului 666 ).

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova