Primaria Cluj-Napoca: Ungurii sunt cei care se opun placii lui Iorga de pe statuia lui Matei Corvin. Placa a mai fost distrusa doar de Horthy si Stalin. EXCLUSIV Ziaristi Online

Dupa cum a informat portalul Ziaristi Online inca de dinainte de a se reinaugura statuia lui Matei Corvin din Cluj, UDMR a pus la cale eliminarea placii instalate de marele istoric roman Nicolae Iorga pe soclul statuii, pe care se putea citi: “Biruitor în războaie, învins numai la Baia de propriul său neam, când încerca sa învingă Moldova nebiruită”. Placa a mai fost eliminata in trecut de trupele extremiste ale lui Horthy, in perioada ocupatiei teroriste a Ardealului si apoi, din nou, de cele ale lui Stalin, cand sovieticii au pus-o la topit odata cu instaurarea “Regiunii Autonome Maghiare”.

La manifestarea exclusivista maghiara a inaugurarii cu pompa si o prezenta masiva a oficialilor din Ungaria, s-a constatat ca am avut dreptate: placa fusese eliminata! Drept urmare, mai multi Academicieni au cerut printr-un demers public repunerea placii lui Nicolae Iorga pe soclul statuii lui Matei Corvin, vandalizat de UDMR

De asemenea, Asociaţia „Noi Românii” a transmis primarului Clujului Sorin Apostu o solicitare oficiala privind aceasta problema.

Din spusele Primariei rezulta in mod clar ca de la bun inceput s-a dorit eliminarea placii lui Iorga, de catre Ministerul Culturii din Ungaria si Ministerul din Romania condus de etnicul ungur membru al UDMR Kelemen Hunor, exact la fel ca pe vremea lui Horthy.

Ziaristi Online a intrat in posesia raspunsului primit de Asociatie si a reusit sa mai afle de la Primaria Clujului cine se impotriveste – pana acum pe ascuns – acestui demers: “pesonalitati ale minoritatii maghiare din Cluj-Napoca, de la lideri locali ai UDMR, la profesori, asociatii sau artisti de etnie maghiara”. Ramane sa vedem si noi exact la cine face referire purtatoarea de cuvant a Primariei, Oana Buzatu. Pana atunci, iata corespondenta pe aceasta tema. Spune multe.

Integral la Ziaristi Online

Cititi si Românii – Civilizatori ai ruşilor şi slavilor. “Războiul din Transnistria este o acţiune genocidală a Rusiei imperiale contra poporului român”

Dimitrie CantemirCultura rusă datorează atât de mult românilor, încât deşi în 1992 nu s-a găsit nici un rus care să spună lumii că “războiul din Transnistria este o acţiune genocidală a Rusiei imperiale contra poporului român”, rămâne un adevăr care merită readus în conştiinţa publicului. Asta deşi, -după cum spune românul: “Recunoştinţa este floare rară, nu creşte pe toate gardurile!”-, populaţiile slavone, ar fii fost cu mult mai primitivie decât acum, dacă mulţi iluminaţi români n-ar fi adus învăţături şi n-ar fii construit lăcaşuri academice pentru ele de-a lungul secolelor.

O voce a Rusiei despre rachetele SUA, Europa, Romania, Moldova si Transnistria. Interviu cu Andrei Klimov, Comisia pentru Afaceri Externe a Dumei de Stat

Andrey Klimov Russian State Duma

“De ce Romania nu trebuie sa “traga” Republica Moldova in orbita sa politica? Ce anume a facut Bucurestiul, cand a jucat “un rol neconstructiv” in politica sa fata de Transnistria? E rau, in cazul unei tari din estul Europei, sa fie “prea occidentala”?”

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

4 Responses to “Primaria Cluj-Napoca: Ungurii sunt cei care se opun placii lui Iorga de pe statuia lui Matei Corvin. Placa a mai fost distrusa doar de Horthy si Stalin. EXCLUSIV Ziaristi Online”

  1. Fanu says:

    nu i bai, ungurii care nu vor placa pot pleca din România în pusta lor natală… nime nu i reţine aici

  2. George says:

    Ce nu inteleg eu este de ce mai avem o Constitutie, daca tot o avem de ce nu se respecta… Se legile alea nu stiu de ce mai sunt date daca tot nu se aplica in tara asta.

  3. popa rauta says:

    Vai de mama voastra dragi romani, habar nu aveti ce se intampla cu fratii vostrii prin Ardeal.
    Voi va duceti la vot si habar nu aveti ce pericol votati mereu.
    In Ghimes-Faget, in fiece an cand vin ungurii la ruinele Man Tereza fac prapad pe acolo, romanii sunt agresati constant.
    Li se ard padurile, li se ard campurile cu porumb, ce mai au si ei pe acolo, livezile le sunt taiate, doar ca sa-i faca pe romani sa plece de acolo.
    Totul e cumparat de unguri, li s-a dat cel mai bun pamant, cele mai bune paduri, si romanii si acuma se judeca sa-si primeasca pamanturile inapoi.
    Dc? Pt ca de 22 ani in cele 3 judete romanesti cu populatia bozgoreasca au condus bozgorii. Ei decid toti, ei sunt primari, consilieri, politie, prefect, TOT.
    Nu gasesti 1 singur roman angajat intr-o institutie de stat.
    Au fortat famiilii intregi cu copii romani sa-i mute la clasa in bozgoreste, ca daca nu, se inchide scoala.
    Copii romani invata in ungureste deja, de prin 2001 generatii intregi de romani invata in limba materna- in ungureste.
    Pt ca autoritatile bozgoresti fac 25 clase de 25 elevi pt unguri, si 1 singura clasa de romani cu 5 locuri.
    Basescu? Pai lui ii lasa de noi? Lui Constantinescu i-a pasat? Astia ii iau mereu pe unguri la guvernare si pe noi romanii ne distrug.
    Si tu ca roman nu ai loc sa-ti duci copilu la clasa in romana, si il duci la bozgoreste.
    Cum treci de pasul Ghimes-Faget si o iei spre Miercurea-Ciuc incepe “Marea Ungarie”, peste tot magazine in bozgoreste, scoli integrale bozgoreste, absolut tot in bozgoreste.
    Daca esti roman si locuiesti aici nu ai absolut nici o sansa de angajare, pt ca toti care deschid afaceri sunt unguri cu sprijin de la Buda-Pesta.
    Daca esti roman in cele 3 judete + parte din Bacau, ori vii in Bacau, ori la Iasi, ori Bucale, ca in zona natala esti mancat.
    Esti agresat non-stop de bozgori, daca te duci sa reclami la Politie ai belit-o, ca-s numai unguri acolo.
    Asta e Tara in care traim, astia sunt politicienii votati de noi care intra in cardasie cu bozgorii.
    Ne meritam soarta, in maxim 100 ani cele 3 judete bozgore + Brasovu+ Bacau vor face parte din ” Ungaria Mica”.
    Se pregateste terenul de multi ani acolo.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova