Asaltul anarhistilor la Rosia Montana. Incursiune in structurile operationale ale retelelor de subminare a statului roman


Am ajuns s-o vedem si pe-asta: reteaua Soros trece la actiuni de strada in Rosia Montana, posibil violente, folosind brigazile de anarhisti internationalisti comunisti. Cititi intai “chemarea” de mai jos trimisa de activistul Eugen David (care nici macar nu este din Rosia Montana):

“Apel la Actiune!

Maine, 24 septembrie, intre orele 15:00 – 18:30, reteaua internationala Reclaim the Fields impreuna cu asociatia Alburnus Maior din Rosia Montana organizeaza o demonstratie creativa de strada in Piata Veche din Rosia Montana. Proprietarii de pamant si locuinte din Rosia Montana impreuna cu sustinatorii lor isi vor exprima cu tarie opozitia fata de politica de manipulare si opresiune a firmei Rosia Montana Gold Corporation si a autoritatilor statului Roman. In acelasi timp, se va raspunde cu aceeasi moneda propunerii de expropriere fortata a localnicilor de la Rosia Montana, care isi apara viata si mostenirea stramoseasca. Reamintim ca Parlamentul Romaniei dezbate in acest moment daca sa scoata cu forta localnicii de la Rosia Montana din casele lor, pentru ca Rosia Montana Gold Corporation sa faca profit pe termen scurt. Inadmisibil!

Va asteptam in numar mare!

www.rosiamontana.org
www.reclaimthefields.org”

Sublinierile imi apartin si spun, cred, destule.
Drumul spre iad este pavat cu intentii bune. Cam asa ar putea fi sintetizate activitatile “ecologiste” ale Retelei Soros, de la baietii cu glugi si cagule la “salvatorii” Rosiei Montane.
Pe scurt: in prezent s-au adunat in Rosia Montana circa 100 de anarhisti “ecologisti” din intreaga Europa. Cam de tot atatia a fost nevoie ca sa se declanseze luptele de strada si distrugerile din Londra, Paris si Berlin. In acelasi timp, Eugen David face apel sa vina cat mai multa lume. Dementa sau ticalosie? Vom vedea ce va iesi de aici. Dar sa prezentam pe scurt cum actioneaza brigazile “societatii civile bolsevice”.
Desi in “chemarea la lupta” de mai sus apar doar organizatia internationalista Reclaim the Field si Alburnus Maior (presedinte Eugen David) gasim in propaganda de pe net si implicarea directa a Asociatiei Eco Ruralis, care ne “informeaza”:
“Între 21-30 septembrie, 2011, peste 500 de activiști din întreaga Europă și din România, vor sosi la Roșia Montană pentru a organiza o tabără de solidaritate fără precedent. Evenimentul este organizat de rețeaua internațională Reclaim the Fields (www.reclaimthefields.org) împreună cu Asociația Alburnus Maior (www.rosiamontana.org), cu susținerea asociației de țărani Eco Ruralis (www.ecoruralis.ro) și numeroase organizații și persoane din Europa geografică.”

In Eco Ruralis, o alta asociatie plina de bune intentii, ii avem in “board” pe bine intentionatii “romani” Luiza Boldizsar – presedinte, Willy Schuster – vice presedinte si, surpriza, (tot) Eugen David – vice presedinte. Printre finantatorii directi se numara si Fundatia Terre Humaine, in al carui consiliu director se afla celebra “romanca rosianca” Stephanie Roth, ziua activista ecologista, noaptea castelana in Elvetia. Iar circuitul banilor in natura “societatii civile bolsevice” este urmatorul: Eco Ruralis are drept partener si finantator “Centrul de Mediu“. Centrul in cauza este finantat de Fundatia pentru Parteneriat – o umbrela ungureasca de unde primeste fonduri si “Alburnus Maior”-ul lui David – care tocmai a primit de la CEE Trust al lui Soros si Rockefeller Brodaca adunati si singuri de aici – peste 655.000 USD pentru “intarirea filantropiei verzi” 🙂 , la care se mai adauga vreo 225.000 pentru crearea unei “retele de organizatii de mediu”. Na ca au facut-o!

Studiind putin situatia “marsului pentru libertate” din Rosia, ce mai aflam? 1. Ca in aceeasi zi se organizeaza, “intamplator”, actiunea Roșia Montană la pas -O zi la Roșia Montană pentru natură, patrimoniu și activism, cu sloganul “Hai și tu Sâmbătă, 24 Septembrie 2011, să vezi pentru ce luptăm și de ce! Vii turist, pleci activist!”. Bun, nu?!
Si, 2, chiar de la guruletul psihadelic al salvasorosistilor, Mihai Gotiu, activist pe platforma lui Sorin Ovidiu Vintu, aflam ca situatia “Eco Ruralica” e mai complicata. Citez de pe Vax Publica:

“Pe 13 septembrie 2011, Asociația Alburnus Maior și Asociația Eco Ruralis au declarat la Primăria Roșia Montană organizarea unui marș de solidaritate, care urmează să fie organizat pe 24 septembrie 2011, între orele 15.00 și 18.30 (mai jos aveți textul acestei declarații):

”Către Primăria Roșia Montană,

În atenția domnului primar Furdui Eugen,

Asociația Alburnus Maior în parteneriat cu asociația Eco Ruralis vă face cunoscut că în data de 24 septembrie, anul 2011, între orele 15:00 și 18:30, în localitatea Roșia Montană, județul Alba, se va desfăşura un Marş al Solidarităţii cu Roşia Montană, organizat de către noi. Acest Marş, conform legislaţiei în vigoare, se înscrie în cadrul adunărilor publice. Forma desfăşurării acestui Marş înseamnă parcurgerea pe jos a aproximativ 2 km pornind pe Strada Principală din fața Muzeului Mineritului Roșia Min cu destinație finală Piața Veche Roşia Montană.

La adunare vor participa circa 500 de persoane.

Traseul de acces spre locul adunarii, precum si cel de dispersare va fi – Strada Principală. Scopul adunării publice il constituie activități culturale de solidaritate cu Roșia Montană, ca parte integrantă a campaniei Salvați Roșia Montană. Vă asigurăm că adunarea se va desfășura în mod pașnic si civilizat.”

Pe 15 septembrie 2011, Primăria Roșia Montană a înștiințat Asociația Alburnus Maior că marșul de solidaritate ”nu se avizează” (răspunsul, de asemenea, mai jos):

”Către Asociația Alburnus Maior,

Urmare a adresei dumneavoastră nr. 24 din 13 septembrie 2011, înregistrată la Primăria comunei Roșia Montană, județul Alba sub nr. 6178 din 13 septembrie 2011, prin care ne faceți cunoscut că în data de 24 septembrie, între orele 15.00 și 18.30, în localitatea Roșia Montană, județul Alba, se va desfășura un marș al solidarității cu Roșia Montană (conform legislației în vigoare în cadrul adunărilor publice), vă comunicăm că nu se avizează marșul (adunare publică) întrucât pe perioada 21 septembrie până în 30 septembrie 2011, s-a avizat organizarea unei tabere internaționale de permacultură și bune practici în agricultura tradițională, la solicitarea Asociației Eco Ruralis”.

Din fericire, răspunsul Primăriei Roșia Montană nu este valabil (motivul îl va afla domnul primar săptămâna viitoare, în cazul în care forțele de ordine vor încerca să oprească manifestarea).”, mai zice amenintator guruletul eolian.

Ca organizator de marsuri si manifestatii, trebuie insa sa-i dau dreptate primarului: niciodata nu ni s-a aprobat o manifestare in acelasi timp si acelasi loc cu alte actiuni ale altor organizatii. E firesc ca buna ziua. Si scrie si la Lege (art 5, Legea 60/91). Desigur, Legea nu se pune in cazul anarhistilor. Normal!

Dar povestea nu se termina aici. Interesandu-ma la primarie, aflu ca, pe langa cele deja trei manifestari concomitente, organizate de acelasi nod de retea, a mai aparut inca o cerere, trimisa tot de la Eugen David, in care, in aceeasi perioada cu tabara anarhistilor – care se intinde pe parcursul a 10 zile – , se solicita o adunare publica de circa 1000 de persoane, in Piata Veche din Rosia Montana, din partea “Academiei Daco Romane”. Badabum!
Drept persoana de contact se da un nume – Chira Carolina – care, la adresa de contact devina o daca autentica, schimband putin accentul prenumelui sau pe prima silaba: [email protected] In parascovenia asta este bagat insusi tartorul “societatii civile bolsevice”, tavaristi Tismaneanu, prin prepusii sai:
“Rencontres du Patrimoine Europe-Roumaine, Franta, presedinte Stefana Bianu, Fundatia Culturala Rosia Montana, “Alburnuls Major” (sic), presedinte Eugen David, Kira Karolina, Editor, Va invită la prima editie a Festivalului Cultural Dacic Rosia Montana. Programul festivalului consta in prelegeri stiintifice si activitati cultural-artistice. Printre participanti amintim pe academician Ionel Haiduc, academician Ovidiu Bojor, prof. univ. dr. Ioan Piso, conf. dr. arh. Ioana Bogdan, Mariana Berechet, cineast, Doru Maries, presedintele Asociatiei “21 Decembrie”, Biro Peter, manager international pentru salvarea mediului “Green Plus” si altii.”, se spune intr-o alta “chemare” pe net.
Acum, nu stiu cum va sta academicianul Ionel Haiduc alaturi de anarhistii cu cercei in limba dar spectacolul merita, cred. E pentru “mediul verde” doar. Poate sotia sa, Iovanca Haiduc, ca candidata a Partidului Verde, o sa aiba, totusi, un cuvant de spus in convingerea presedintelui Academiei Romane. Cine stie?

Dar sa ne intoarcem la anarhistii nostri cu bune intentii. Saracii de ei au fost indoctrinati rau inainte de sosire. Propaganda neagra, nu gluma. Citez de pe site-ul lor: “The mine would destroy a total surface of 1500 hectares (including 4 mountains, forests), 740 farms and 140 apartments currently inhabited by the local population and used by small-scale sustainable farmers for their livelihoods, 10 churches, 9 cemeteries, 50 patrimony buildings, 7 km of Roman and pre-Roman galleries, 80 km of medieval galleries and with all this, the future of the entire region.” Minciunile nu fac bine la lingurica. Daca si eu as crede asemenea enormitati – debitate si de fostul secretar de Partid Zeno Cornea la intalnirea cu presedintele Basescu -, mai ca as pune mana pe coasa…
Haideti insa sa vedem cine sunt bietii “idioti utili” carati de Soros din toate colturile Europei:


“Reclaim the Fields” (RTF) este o retea de asa-zisi “tarani europeni” anti-capitalisti şi ecologisti. Deviza lor: “Resistance is fertile” – este o parafraza a unei replici din filmele Star Trek “Resistance is futile” (adresate de o civilizatie de cyborgi catre Pamanteni).
Deţin ferme colective (kibbutzuri), considerate a fi “grupuri de rezistenta” in Marea Britanie, Austria, Belgia, Elvetia si Franta… Un fel de ashram-uri ecologiste.

Nu recunosc ierarhii si autoritati si fac parte din familia mai mare a anarhistilor internationalist-comunisti. Vezi alaturat afisele lor, destul de sugestive, printre care si cel cu simbolul luptei comuniste – pumnul ridicat. Pot fi încadrati la activitati de tip “eco-terorism”, ca si Greenpeace, organizatie subventionata si de serviciile specile rusesti, conform unor specilisti in domeniu.
S-au desprins din miscarea “Friends of the Earth Europe” si sunt inruditi cu mult mai galagioasa miscare “Reclaim the streets” (care îl are ca lider pe Zac Goldsmith, jurnalist la „The Ecologist”, unde a lucrat si celebra so”rosianca” Stephanie Roth), ale carei manifestari se termina invariabil prin interventia politiei…
O actiune din Copenhaga (decembrie 2009) s-a incheiat cu o operatiune planificata special pentru hartuirea politiei (s-au separat in grupuri de biciclisti, de “cataratori in copaci” si manifestanti, nerespectând traseele agreeate si creand “momente surpriza” – dupa cum se asteapta si la Rosia Montana).

Pe langa conceptul de “Reclaim the fields”, mai fac actiuni si sub conceptele „Land occupation / reclamation” (ceea ce se traduce prin ocuparea abuzivă si cultivarea unor terenuri cu statut incert sau vizate de mari proiecte industriale sau de infrastructura), “Reclaim the Power” (blocarea activitaţii unor institutii sau evenimente oficiale) si „Guerrilla Gardening” (Viena 2009).
Unele dintre evenimente lor sunt “imbogatite” prin practicarea exercitiilor de yoga pentru conectarea cu “Mama Natura”.
Evenimentul de la Rosia Montană (evenimentul lor de “brand”) va fi al treilea dintr-o serie inceputa in Franta, cand s-au legat de gat cu lanturi de poarta SAFER (Sociétés d’aménagement foncier et d’établissement rural – Video aici si aici), si condimentata cu participarea la manifestatiile de protest de la summiturile privind schimbarea climatului, cum ar fi cel de la Copenhaga (video mai jos).
Ce isi propune organizatia interantionalista la Rosia Montana, conform site-ului RTF: BLOCAREA TOTALA A EXPLOATARII SI INCHIDEREA DEFINITIVA A MINEI.
Ce sa mai zic? Succes Jandarmeriei si Politiei Romane! Iar SRI-ul sa stea cu ochii mai bine atintiti pe retelarii lui Soros adanc infiltrati in structurile statului si deja amenintatori si din strada. Ce poate fi mai placut pentru “tara-mama” a fostului consilier prezidential Peter Eckstein Kovaks, “salvator” al Rosiei Montane? Subminezi statul roman din interior si il ataci din exterior. Simplu, nu?

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Responses to “Asaltul anarhistilor la Rosia Montana. Incursiune in structurile operationale ale retelelor de subminare a statului roman”

 1. Anonim says:

  Toate acestea sint posibile doar pentru ca Statul Roman a fost redus la neputiinta in numele religiei ‘democratiei’.

  Normal este ca exploatarea resurselor naturale majore sa fie gestionata de stat.

  De ce oare acesti activisti nu organizeaza manifestatii si in alte zone aurifere din lume, de exemplu in Rusia sau Africa de Sud?

 2. liviu.g says:

  sincer nu stiu cati localnici vor fi pe acolo, acum vreo doua saptamani ieseau majoritatea in strada sa spuna ca vor minerit, acum probabil vor veni cei care fac parte din ong-uri, ce-i drept destui la numar.

 3. alex says:

  Domnule Roncea,

  Cu tot respectul pentru articolele care le scrieti si viziunea care v-o impartasesc in mare parte, cred ca intr-o privinta mergeti cam departe. Legat de anarhistii respectivi si de domnul Eugen David. Pe primii i-am cunoscut personal, fiind membru in primii ani de facultate intr-o organizatie de tineri implicata si la Rosia Montana. Asta nu au nici o treaba cu ideologiile si nici nu merg pana la punctul de se identifica cu vreuna. Merg acolo ca simt si ca nu le place ce se intampla, fie pentru mediu, fie ca dam aurul prea ieftin.
  La cei straini, cunosc si din ei destui, studiind in Germania. Ii foarte la moda lucrul asta. Sa fii “anti-sistem”, de unde puteti trage si succesul Partidului Piratilor. Am fost la o prezentare la care am fost si eu oarecum entuziasmat , mai ales de conceptul de democratie lichida. Nu mai merge nici la ei cu “reprezentanti” ce isi fac de cap.Nicidecum Kropotkin sau Bakunin.

  Legat de Eugen David. Ati vorbit cu dansul? L-ati cunoscut? Eu i-am luat un interviu pentru o fundatie germana. Bertelsmann, care stiu ca are parteneriat cu Rockefeller si alti dubiosi, dar isi prinsi intr-o asa birocratie si au angajat tineri gen Partidul Piratilor incat poti sa cam scrii ce vrei. Asta ii problema Sorosilor si altilor de genu’: Inca nu s-au prins ce ii cu internetul.
  Revenind la Eugen David. Omu’ ii foarte simplu. Nu ii din Rosia, dar locuieste acolo, are o ferma, are copii, sotie acolo. Nu are afinitate pentru Rosia, cat pentru ferma lui, chiar profitabila. Asta ar trebui sa faca multi romani care si-au uitat radacinile si care vor toti la mall. Am vorbit si de Soros cu dansul. Vorbeste cel putin la fel de urat si meritat pe cum vorbiti si dumneavoastra de el. Si nu ca i-am luat eu interviu, un student in pantaloni scurti. Omu’ ala vrea sa isi munceasca ferma din care ar castiga mai mult orice altceva ar face si, e incapatanat cum putini am mai vazut. A zis un lucru interesant. Ca Soros nu ii problema, ci aia de la Bucuresti care ii fac jocurile.Aia semneaza, nu Soros.

  Legat de statistici. Nu ati numit o sursa clara, prin care sa o combateti pe a lor. Tind sa cred ca au dreptate, daca faceti un research pe internet si vedeti proiecte asemanatoare.

  Numai bine,

  Alexandru Firus

 4. alex says:

  Daca veti dori sa cercetati si asupra unei altfel de variante, intrebati-va de unde este scris pe foarte multi pereti sau abtibilde lipte cu “Basarabia Pamant Romanesc”. Atat in Romania cat si in Republica Moldova. Sunt aceeasi “anarhisti” ca si la Rosia Montana, cei de la “Noii Golani”, pe care, teoretic ar trebui sa ii simpatizati. Ei organizeaza ce se petrece acolo, la capitolul “adus tineret”. Insa nu toti is membrii, si nu toti is neaparat fara droguri si alcool la ei. Dintre membrii nu stiu sa fie vreunul cu vicii de genu, dar nu mai fac nici eu parte de 2 ani. Am fost la sedinte cand se planifica Salvati Rosia Montana. Finantare din buzunarul propriu si din vanzarea de CD-uri cu hip-hop nationalist. Ciudat, dar asa e. Noi am si dus pe atunci carti in Transnistria la scoala afectata de interventia rusilor. Aceeasi anarhisti.

  Ii evident ca sunteti meticulos, dar intrebati si tinerii implicati, cei de 19. 20, 21 de ani care sunt acolo. Si si pe liderii lor, care au 25 de ani si ii probabil sa nu stie cine ii Soros.

 5. VR says:

  Exact. Sunt dintre cei folositi. Dar sa nu va inchipuiti ca sefii lor nu stiu ce fac!…

 6. VR says:

  Multumesc. O sa mai studiez.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova