Mihai Razvan Ungureanu: Intotdeauna loial. Bine, bine: loial. Dar cui?

Puiutul lui Andrei Plesu, Mihai Razvan Ungureanu, isi lanseaza sambata o carte la Bookfest, tiparita, cum altfel?, la editura PCUS-Iasi, Polirom: “Intotdeuna loial” (mereu profund si genial?), “editie ingrijita de Ana Dinescu” (ciudat – mie nu mi-au cerut acordul pentru interviurile reproduse; n-au auzit de copyright?). Uite ce-a ajuns Ana dupa ce am am bagat-o in MAE (la cererea lui Razvanel, ce-i drept): ingrijitoare la curtea miracolelor! Mai sa fie! Dar Cartea de Munca unde i-o fi ramas sau ajuns: la prima, la a doua sau la a treia institutie?… Dar ce mai conteaza?

Ca Plesu, piticul de gradina al lui Patriciu, vrea sa-l faca pe Mihaita presedintele universului, daca ar putea intra in contact cu omologii sai, omuletzii verzi, e stiut. Zice inainte-cuvantatorul de serviciu din el, despre Razvanel: “diplomaţia şi politica în genere erau, pentru el, nu simple dexterităţi anexe, conjuncturale, ci ingredientele unei vocaţii. (..) Restul e destin. Şi va fi, deopotrivă, istorie, căci îi prevăd autorului o traiectorie publică de ordinul excepţiei”. Mai-mai!

Nu stiu de ce si cum dar, fara sa-mi doresc sa fiu rautacios – chiar dimpotriva as putea spune, am fost extrem de ponderat, pana acum, de dragul cuiva dar nu spui cine, persoana insemnata – prefatatorii dau pe-afara de o atentie homo-intelectuala nu prea cusher, ca sa zic asa. Tz tz tz…

Iata ce zice si distinsul comentator de politica externa Emil Hurezeanu – care zilele trecute uitase ca avem ambasadori in SUA si UK inca de la inceputul anului – ca a gasit intre copertile “nenarcisiste” ale “memoriilor” reputatului ministru de Externe care a brevetat diplomatia in genunchi sau/si vier-pfoten: “fărîme din eforturile unui înalt demnitar dedicat, instruit şi briliant şi chiar imaginea în epură, ce-şi aşteaptă dezvoltările, a unui om de stat luminos şi responsabil“.

Noroc ca nu mai traieste Ceausescu saracul, ca ar fi plesnit acum, pe loc, de invidie! Dar, poate, ar fi fost si putin mandru: nu spunea tanarul membru al CC al UTC dupa intalnirea sa cu secretarul general al PCR, agitandu-si mana dreapta deasupra clasei, ca “de-acum incolo nu ma voi mai spala – l-am atins pe tovarasul Nicolae Ceausescu!”?

Se pare ca de-atunci a ramas… de dreapta… :)

Roncea Ro – 7 Iunie 2008

Vezi si Andrei Plesu despre Traian Basescu:

“Experienţa mea personală cu el este că el nu are niciun fel de respect şi de simpatie umană pentru oamenii de carte. El, în sinea lui, are un hohot de râs când se gândeşte la oamenii ăştia”.

Integral la Andrei Plesu are “darul limbilor”. Marturisiri despre “Frontul” lui Plesu: Teodor Baconscky, Mihai Razvan Ungureanu, Toader Paleologu, Sever Voinescu, Cristian Preda

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Mihai Razvan Ungureanu: Intotdeauna loial. Bine, bine: loial. Dar cui?”

  1. Un om says:

    Mihai Ungureanu nu a fost un simplu membru in CC al UTC. La ultimul congres CC al UTC el a fost PRIMUL care a luat cuvantul dupa Nicu Ceausescu. In functia de secretar UTC nu a ajuns datorita unor merite la invatatura ci a fost impus in aceasta functie, la acea ora el nefiind nici pe departe un elev de axceptie. In ceea ce priveste “rezultatele scolare foarte bune” acestea au fost in mare parte obtinute prin obligarea colegilor de a-i oferi sprijin in obtinerea acestor note. In anul 1986 cei mai buni colegi ai sai au fost convocati de Directorul pe probleme politice, prof Martinus Ioan, si li s-a dat ca “sarcina de partid” sa-l scoata pe Mihai sef de promotie, desi la obiectele de studiu real era un elev de nivel cel mult mediocru. Cei doi elevi care nu s-au comformat au fost “invitati” la Securitate si nu au avut incotro decat sa-l ajute si ei.

  2. Iustina Bacosca says:

    Au murit degeaba romanii la revolutie. Din nou un fost UTC-ist ne va da lectii. Si e primul intre ministriiiii!!!!!
    Basescu trebuie sa curete mult pe la ministere…Ce-ar fi sa-l “elibereze” de atata cultura si pe Patapievici? Poate ca asa s-ar aloca fonduri pentru salvarea casei de la Varatec, unde a stat Eminescu-romanul absolut. Nu de alta, dar marele om de cultura, eruditul, profundul scriitor Patapievici a atacat feroce unicul roman vertical si modelul uman pe care orice ziarist si om de cultura ar trebui sa-l urmeze. Patapievici este un vierme care isi tese coconul din propriile excremente, pe care le secreta neincetat sub umbrela puterii.
    Eminescu merita macar acest lucru!

  3. Fanu says:

    Văd că după 22 de ani de la asasinatul împotriva naţiunii române tot javrele şi jigodiile sau urmaşii lor au pus ghiarele pe România

  4. florin tudor says:

    D-le Roncea,
    Te citesc cu placere in cele mai multe dintre cazuri,dar acum mi se pare mult bombastic,in ceea ce crezi.Nu cred ca daca iti place negrul (si mie imi place foarte mult),trebuie sa fim pesimisti intrutotul.Pare-se ca in functiile avute anterior, R U M ,nu a creat probleme de reprosat.Cit despre prietenii care scriu,utilizind cuvinte ca ” jigodii ,javre “,sigur sint tot aceia care zbiara si sloganul” iesi afara javra ordinara”.Totusi daca javresc la doi stapini,le poti confirma ca or sa o ia pe circa sau cine stie ce hap.
    Revenind insa la tema,cred ca este o alta strategie a lui T.B.,pentru a avea putin (mai mult)control asupra citorva “intelectuali”,pentru linistea dinaintea furtunii.

  5. Iustina Bacosca says:

    Nu mai scapam de bestia rosie. S-a inradacinat bine in structurile politice. Mihai Razvan Ungureanu, fost lider UTC ca si Ion Iliescu, activist în cadrul tineretului comunist, membru al CC al UTM în 1949. Am vazut pe pielea noastra ce a facut Iliescu. Asa si-au construit toti comunistii cariera: pupand cu foc mana tatucului din tineretea timpurie. De unde si loialitatea… Ce coincidenta! Nu-i asa?
    Multe mai are de tras tarisoara asta greu incercata. Vino Doamne sa vezi ce-a mai ramas din oameni!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova