VIDEO EXCLUSIV. Razboiul clandestin de la TVR s-a mutat la CNA. Audierea realizatoarei TV Monica Ghiurco si prestatia jenanta a echipei lui Stelian Tanase si a avocatilor lui din oficiu. Larry Watts pus la zid in numele “corectitudinii”. Politice?

Monica Ghiurco la CNA astepand audierea pe cazul cenzurii din TVR 27.02.2014O audiere cu scantei si multe fumigene

Radu Calin Cristea, Razvan Popescu si Cristina Trepcea la CNA 27.02.2014Ieri, 27.02.2014, orele 14.00, 14.08, CNA i-a audiat pe jurnalistii Monica Ghiurco (foto sus), realizatoarea emisiunii interzise in TVR “Mostenirea Clandestina” si pe Sebastian Popescu de la ExclusivNews si Victor Roncea, de la Civic Media si Ziaristi Online, in scandalul Cenzurii de la TVR comandata de Stelian Tanase impotriva adevarurilor lui Larry Watts. Reamintesc ca episodul 10 al emisiunii incununata cu premiul pentru documentar acordat de asociatia de profil, APTR, episod in care era demontat “mitul Pacepa“, a fost intrerupt brutal in timp ce era transmis in Republica Moldova, pe noul canal deschis de TVR International. Ulterior, dupa sesizarea CNA, “caseta-martor” a emisiei a disparut fraudulos.
Audierea de la CNA s-a desfasurat ca pe un front deschis, in care inamicii sunt din interiorul statului, platiti chiar de catre noi pentru a-si distruge natiunea din care provin sau pe care o capuseaza. Dupa cum veti vedea, pe langa o serie de acuze false, tertipuri ce denota o instructie bolsevica si scheme profesioniste intreprinse de un membru CNA pentru a boicota audierea, intr-o scena kafkiana din care mai lipsea doar iepurasul fara basca pentru a fi completa, avocatii din oficiu ai cenzorului de serviciu Stelian Tanase au fost instruiti sa marseze pe chestiunea verificarii tehnice a actului de cenzura, slujindu-se de o infractiune: disparitia “misterioasa” a “casetei-martor”. V-ati prins, probabil, ca aplaudacii lui Tanase sunt versatul Radu Calin Cristea, incompatibilul Razvan Popescu si executanta mai “soft” Cristina Trepcea, supranumiti “Trio La La La” la CNA. Noroc ca n-au disparut si confratii nostri de peste Prut, care au reclamat situatia fara precedent – cel putin de cand suntem stat UE -, dupa ce s-au trezit pe 7 februarie, la ora 14.08, cu purici pe micul ecran, exact la fel ca pe 13 iunie 1990.
Este de apreciat faptul ca, la final, dupa toata poliloghia, membrul CNA Lorand Turos a observat ca tergiversarea aducerii “casetei-martor” de catre TVR se incadreaza la contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5000 la 100.000 de lei. Dar, normal, intre timp nu mai era cvorum… Asa ca “show”-ul “uite cenzura, nu e cenzura” va continua cu o noua audiere CNA, de data asta numai a impricinatilor.
Voi reveni aici cu amanunte din culise. Pana atunci, iata “filmarea-martor” a audierii, in care curajoasa jurnalista TVR Monica Ghiurco nu s-a sfiit sa spuna cuvantul de care au fugit ca potarnichiile reprezentantii lui Stelian Tanase: Cenzura! O cenzura “clasica”. De tip BBC? 🙂

Irina Radu la CNA despre cenzurarea emisiunii Mostenirea Clandestina cu Larry Watts - 27.02.2014Va ofer mai jos si prestatia reprezentantilor interimarului Stelian Tanase pe tema noii grile TVR si a “vedetelor” achizitionate de pe centura televiziunilor comerciale, pe mii de euro, dar si a cenzurarii serialului “Mostenirea Clandestina”. Vin vremuri grele pentru realizatorii TVR, daca raman cu actuala conducere si, mai ales, daca nu se solidarizeaza cu Monica Ghiurco si protesteaza fata de abuzurile echipei lui Tanase. Pentru ca directoarea de programe Irina Radu a afirmat la CNA ca, de acum inainte, documentarele vor fi difuzate pe post numai dupa ce o comisie speciala va hotari daca sunt sau nu “corecte”.

PS: De remarcat cum stirea a fost ocolita de agentiile de presa, prezente la audiere, desi situatia grava implica Televiziunea Nationala, ceea ce nu s-a intamplat, de exemplu, in cazul Mediafax, cu o audiere recenta, care privea Nasul Tv.

UPDATE: Aflu acum ca, dupa ce am parasit sedinta si au urmat deliberarile interminabile, circul lui Radu Calin Cristea a continuat, tovarasul lui Stelica-Ulica incercand sa tergiverseze pana peste limita discutiile pe subiect, ceea ce a si reusit, intr-un final. Dar mai exista si oameni normali la CNA: Lorand Turos, despre care v-am zis deja, a propus o amenda de 50.000 lei pentru neprezentarea casetei-martor iar Narcisa Iorga de 100.000! Insa, ca si mai devreme, cand nu era cvorum, de data aceasta s-a terminat timpul alocat sedintei…

Cititi aici relatarea Narcisei Iorga, care reuseste sa redea perfect atmosfera tensionata in care s-a desfasurat sedinta:

Mica publicitate: Director de-o vară la TVR, susțin cenzura. Aștept un nou mandat în CNA

Paginademedia prezinta o parte din dialogurile membrilor CNA pe tema cenzurii de la TVR:

Monica Gubernat:

Ce facem cu cenzura, cu oprirea emisiei? Nu luăm atitudine?

Florin Gabrea:

Trebuie să aflăm ce s-a întâmplat cu caseta martor. A furat-o FBI-ul, a distrus-o Stelian Tănase? E o chestiune de litigiu cu implicatii penale, foarte grave. Ni se cere să spunem care este dovada că a fost întreruptă emisia. Sunt nu știu câți oameni care au văzut-o, n-avem decât să-i chemăm.

Monica Gubernat:

Directorul de programe al TVR (Irina Radu) a confirmat întreruperea emisiei, ce dovezi mai așteptăm?

Narcisa Iorga:

“Și eu sunt de părere că ar trebui să intervenim, potrivit Legii audiovizualului, Art. 8. Din păcate nu este prevăzută în Legea audiovizualului o sancțiune pentru cenzură. De aceea am solicitat domnului Rosca Stănescu să tină cont de aceste lucruri.

Dispare o casetă dintr-o televiziune publică, unde nu e ca la OTV. Numai acolo disăpreau faxurile și amenzile CNA. TVR nu e OTV, daca a primit solicitare din partea CNA, să pună la dispoziție caseta martor!

Eu nu am înțeles, dacă am primit o copie de pe sistem, televiziunea publică fiind una de interes național are acest sistem care înregisrează tot. Eu nu am niciun dubiu că a fost întreruptă emisiunea. Să asteptam încă 14 zile?

Punctul de vedere este foarte clar, a avut timpul să și-l trimită la CNA.

Eu merg pe amenda maximă, 100 de mii de lei. Prin aceasta amendă eu sancționez gravitatea actului de cenzura.

Eu nu văd altceva decât că actualul director al TVR își ascunde proba faptului că a aplicat cenzura.

Nu votez grila, pentru că sunt convinsă că nu o să treacă amenda.

Daca nu se aprobă grila o să vină domnul Stelian Tănase sau o să trimită pe cineva care poate să răspundă întrebărilor CNA, să ne ofere niste explicații.

Dacă noi votăm grilă nu ne mai putem aștepta la niciun răspuns bun din partea TVR. Asta este opinia mea.”

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Responses to “VIDEO EXCLUSIV. Razboiul clandestin de la TVR s-a mutat la CNA. Audierea realizatoarei TV Monica Ghiurco si prestatia jenanta a echipei lui Stelian Tanase si a avocatilor lui din oficiu. Larry Watts pus la zid in numele “corectitudinii”. Politice?”

  1. mr. Popkorn says:

    dodones Politruka, hidoasă, cu fardurile curgând în roşu ţipător, cu secera într-o mână şi cu goarna minciunii în cealaltă. Rânjet spectral, pe dinăuntru de fiară. FIARA. “ei vă vor vorbi şi vă vor ispiti cu lumile iadului”

  2. Cristina P. says:

    Asa este, penibil intr-adevar. Specializare in vorbe fara continut cand faptele put. “Unde vei gasi cuvantul ce exprima adevarul ?” Comunismul merge mai departe. Asa, cu oameni ca acestia care nu vorbesc decat cu permisiune de la imparatie. Trist prezent!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova