Civic Media nu da inca in judecata Colegiul CNSAS. Campania Voci Curate se va finaliza in aceasta toamna, care promite sa fie fierbinte. Revolutia si Mineriada din perspectiva sigurantei nationale: ai cui sunt cei care se pretind “oamenii lui Basescu”? Cine stie: SRI sau SIE? Campania pentru Eminescu

1. CNSAS – Voci Curate. Conducerea Asociatiei Civic Media, inclusiv “sfatul batranilor”, s-a reunit azi, 7 iulie 2010, pentru a dezbate masurile pe care le va lua la adresa CNSAS, in conditiile in care, nici dupa patru ani de la data depunerii primei cereri in cadrul Campaniei “Voci Curate”, institutia nu a finalizat cercetarile, omitand nume importante din presa centrala si actori foarte vocali ai societatii civile. Astazi a fost inregistrata, simbolic, la exact patru ani de la prima lista Voci Curate, si cererea de cercetare a mogulilor media, turnatori sau acoperiti, transmisa de ieri prin canalele de legatura oficiale.

In urma analizarii situatie per ansamblu si a unor promisiuni venite din partea unor membri onesti ai CNSAS, Consiliul ACM a decis prin vot deschis sa nu dam inca in judecata institutia si Colegiul, in plenul sau si nominal. Conform bilantului partial al acestei campanii, pana la aceasta ora s-au primit de la CNSAS raspunsuri pentru “Voci Curate” in procent de 75%. Din pacate, printre cele 25% ramase se afla si mare parte din “crema” “liderilor de opinie” vizati. Avem promisiuni ca pana in toamna lista celor circa 1000 de jurnalisti si oengisti interesanti din intreaga tara va fi finalizata. Asteptam cu incredere. In caz contrar, se vor deschide actiuni pentru raspundere individuala si colectiva pentru toti membrii care fac parte sau au tranzitat Colegiului CNSAS din 2006, luand in considerare si recenta Decizie a CEDO care condamna statul roman in cazul Gabriel Andreescu vs Andrei Plesu si CNSAS.

2. 1989-1990. Iliescu, Constantinescu, Basescu. In cadrul reuniunii s-a stabilit ca actiunile Asociatiei Civic Media pentru tragerea la raspundere a celor vinovati in Dosarele Revolutiei si Mineriadei din 1990 se vor intreprinde de acum inainte strict numai impreuna cu Grupul Independent pentru Democratie, infiintat in Piata Universitatii in 1990, partener solid in mai multe actiuni civice intreprinse in ultimii 20 de ani. Civic Media urmareste ca presedintele Traian Basescu sa isi indeplineasca propriile cerinte si sa gaseasca si sa pedepseasca, prin intermediul Justitiei, vinovatii pe care predecesorii sai nu i-au aflat din motive lesne de inteles. “Avem un singur mare adevar. O revolutie in care nu avem niciun vinovat si avem o mineriada in care nu avem vinovati. Doar oameni care ne rad in nas”, spunea Traian Basescu anul trecut, inainte de alegerile prezidentiale. Iar acum, printre cei care ne rad in nas, noua, participantilor activi la evenimentele din 1989 si 1990, sunt auto-intitulatii “oamenii lui Basescu”. Care au fost, rand pe rand, “oamenii lui Constantinescu”, “oamenii lui Iliescu”, “oamenii lui Ceausescu”. Sau, daca vreti, ai SIE, ai KGB, ai Securitatii. Acum ai cui sunt, exact?, este o intrebare pe care Civic Media o adreseaza presedintelui Romaniei si instututiilor care ar trebui sa fie insarcinate cu apararea sigurantei nationale.

In acest context, Asociatia Civic Media dezaproba incercarile de denaturare a adevarului privind evenimentele din 13-15 iunie 1990, intreprinse atat de Fundatia Romana pentru Democratie, care, in frunte cu Emil Constantinescu, Zoe Petre si alaturi de Asociatia Victimelor Mineriadei a lui Viorel Ene, si-a propus sa-si impuna “punctul lor de vedere”, cat si ale Institutului guvernamental cu multe initiale (IICCMMR), care, alaturi de organizatia impostoare a Asociatiei 21 Decembrie si alte grupuri de presiune si trafic de influenta, conduse de generalul lui Ion Iliescu, Dan Voinea, de Vladimir Tismaneanu si Doru Maries, isi propune confiscarea si mistificarea grosolana a adevarului istoric.

In opinia noastra, actiunile celor doua grupuri converg si se inscriu pe aceeasi linie cu cele initiate de Ion Iliescu, Silviu Brucan si “revolutionarii” sai din FSN si KGB in urma cu 20 de ani. Nu intamplator Emil Constantinescu, cel care a vandut Bucovina si Basarabia de Sud Ucrainei este azi la brat cu Ion Iliescu, cel care a vandut Basarabia. Si amandoi in cap cu Gorbaciov. Au vandut prin doua Tratate strambe si tradatoare ce nu era al lor, pamantul stravechi al tarii, imbibat de sange romanesc, drept pentru care Dumnezeu va avea grija si de ei si de slujnicutele lor, indiferent cu nume pompoase isi aleg pentru institutele lor de falsificare a Adevarului, dupa modelul orwellian.

3. Salvarea Casei Eminescu de la Varatec. Civic Media a initiat un dialog cu conducerea Academiei Romane si grupul activ de profesori eminescologi, in urma caruia a venit cu un set de propuneri, inmanate deja celor responsabili. Totodata, s-a luat decizia contactarii directe a autoritatilor locale si a Institutului National al Monumentelor Istorice cat si, din partea organizatiilor neguvernamentale, a Fundatiei Panteonul Romaniei si a Ordinului Arhitectilor din Romania. Numeroase personalitati si chiar forte din intreaga tara si-au aratat sustinerea fata de aceasta campanie. Comunicam pe aceasta cale ca vom lansa in scurt timp programul de actiune concreta, la fata locului. Asa sa ne ajute Dumnezeu!

Asociatia Civic Media

13.07.2010

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “Civic Media nu da inca in judecata Colegiul CNSAS. Campania Voci Curate se va finaliza in aceasta toamna, care promite sa fie fierbinte. Revolutia si Mineriada din perspectiva sigurantei nationale: ai cui sunt cei care se pretind “oamenii lui Basescu”? Cine stie: SRI sau SIE? Campania pentru Eminescu”

  1. Orlando says:

    Trebuie sa fiți atenți indivizii de la CNSAS au juriști “oamenii de bine” printre ei.
    Eu am cerut din Martie 2009 CNSAS sa îmi verifice conform legi dacă o persoana a făcut s-au nu politie politica sa îmi dea un răspuns conform legii.
    Persoana respectiva ocupând o funcție de șef de Confederație sindicala.
    Trag de timp au juriștii,care umbla cu chichițe avocățești,i-am dat în judecata la Curtea de Apel Craiova Dosarul cu Nr.542/54/2010 acuma s-a amânat la București.
    NrP920/2009 din 26.03 2009 înregistrat la CNSAS.

    Felicitări domnului Gabriel Andreescu pentru câștigarea procesului cu CNSAS!

    Tuturor de la Civic Media va felicit pentru lupta pe care o purtați pentru aflarea adevărului!

    Mai jos va redau și dumneavoastră o “monstră” primita pe Yahoo,Mail sa vedeți cum funcționează aceasta instituție numita CNSAS.
    …………………………….

    From:
    C.N.S.A.S.

    View Contact
    To: ……..yahoo.com>
    Stimate Domnule…….,

    Confirmam primirea mesajului dumneavoastra si inregistrarea acestuia in evidentele CNSAS sub nr. P 920/09 din 17.12.2009. In legatura cu aspectele mentionate in acesta, facem urmatoarele precizari:
    Pentru solutionrea cererii depuse au fost demarate verificarile legale atat in evidentele CNSAS cat si la Serviciul Roman de Informatii, Serviciul de Informatii Externe si Serviciul Istoric al Armatei, dat fiind faptul ca aceste institutii detin evidente elaborate ale dosarelor intocmite de securitate. Ati fost informat asupra acestor aspecte prin adresa CNSAS din data de 01.04.2009.
    Dupa finalizarea acestor verificari vor fi parcurse o serie de activitati specifice administrative care se vor finaliza cu emiterea unei note de constatare care se inainteaza Colegiului CNSAS. Colegiul poate aproba nota de constatare si poate dispune introducerea unei actiuni in constatare a calitatii de lucrator sau colaborator al securitatii sau poate infirma nota de constatare si poate dispune eliberarea unei adeverinte din care sa rezulte ca persoana verificata nu a avut calitatea de lucrator sau colaborator al securitatii.

    Cu stima,
    Cristina Motroasa
    Consilier Directia Comunicare

    —– Original Message —–
    From:,,,,,..
    To: [email protected]
    Sent: Wednesday, December 16, 2009 4:50 PM
    Subject: Fw: CERERE

    —– Forwarded Message —-
    From: ….yahoo.com>
    To: [email protected]
    Sent: Fri, August 21, 2009 1:47:13 PM
    Subject: Re: CERERE

    Re: CERERE

    From:
    C.N.S.A.S.

    ………………..
    Bătaie de joc a trecut un an și patru lunii.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova