George Friedman goes to “nation Moldova”. Traian Basescu despre ceea ce repeta azi geopoliticienii americani: Marea Neagra, istmul ponto-baltic si rolul Basarabiei. O documentare pentru securistii de la Stratfor realizata de Roncea.ro. VIDEO

Am observat ca George Friedman, seful de la agentia privata de informatii si geopolitica Stratfor, aflat acum in “nation Moldova”, repeta in ultima sa analiza despre Romania si Marea Neagra aproape exact ceea ce afirma presedintele Traian Basescu, in urma cu cinci ani (!) la o conferinta organizata de Civic Media la Facultatea de Sociologie, impreuna cu Centrul de Geopolitica al Universitatii Bucuresti, programul de master in Studii de Securitate si defunctul ziar Ziua. Mai putin acolo unde o zbarceste. Asa ca m-am gandit sa ofer si securistilor de la Stratfor, cat si tuturor celor interesati, aceasta video-documentare, ca sa nu cumva sa greseasca din nou George Friedman, in urmatoarea sa analiza, asupra “natiunii moldovenesti”, inventia stalinista pe care, cred, nu o poate imbratisa o reputata agentie americana, chiar si privata. Sa speram!
PS pentru tovarasa locotenent RC de pe langa obiectivul “PAUL”: Intr-o paranteza, veti gasi si o gluma a presedintelui despre Cenaclul Flacara. 🙂


Basescu despre Marea Neagra si Basarabia. Conferinta Civic Media organizata de Victor Roncea in 2005 (III) from CivicMedia on Vimeo.

Basescu despre Marea Neagra si Basarabia. Conferinta Civic Media organizata de Victor Roncea in 2005 (IV) from VRTV on Vimeo.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova