Alo, Cotrocenii, vedeti ca l-ati uitat pe Baconschi ca mutulica de Externe! Ungaria ne cere “Tinutul Secuiesc”. Scripcaru PDL e gata sa-l dea. UDMR vrea autonomie si pentru Bihor, Satu-Mare si Salaj. Cum raspund ultimii romani

Ungaria dicteaza Romaniei pe tema regionalizarii. Vicepremierul Zsolt Semjen: “Tinutul Secuiesc” este o chestiune de viata si de moarte pentru maghiari », scrie portalul Ziaristi Online. Seful M.A.E. Baconsky, ocupat pe semne cu “Ambasadoarea-porno” Manuela Vulpe care isi intinde coada peste Argentina si Paraguay, nu are timp sa-i raspunda nesimtitului de Zsolt Semjen. Poate o lasa pe sotia ambasadorului Ungariei sa-i raspunda, cea despre care zicea ca a citat si ea, acolo, “din inima”, din versurile criminalului de razboi Wass Albert, la petrecerea de aniversare a lui 15 martie 1848, data uciderii de catre unguri a 40.000 de romani: „Legyen Erdély újra, ami volt!/ Óvjuk meg a székelyeket/ a románok rémtetteitől” (“Să fie Ardealul din nou ce-a fost!/ Să-i apărăm pe secui/ De faptele odioase ale românilor”.

Dar zau, nu-i problem, vicepremierului Ungariei ii raspunde cu anticipatie primarul PDL al Brasovului: Scripcaru pe acoperis: “Care ar fi problema cu infiintarea Tinutului Secuiesc?”. Din Panonia, cu drag, UDMR discuta Cu sau fara arme. De la “nesupunerea civica” a lui Tamas Sandor la obiectivele UDMR pentru 2012, dezideratele sunt aceleasi: Legea minoritatilor si reorganizarea administrativ-teritoriala. Poate ar fi de amintit ca in urma cu putin timp, acelasi sef al M.A.E., Baconscky, a uitat sa sanctioneze faptul ca Ungaria a sfidat ordinar Romania luand sub aripa sa Tinutul Secuiesc in Casa Ungariei de la Bruxells, in ciuda cererii “statului roman”. Sa mai adaugam ca acelasi Baconschi, statea, din nou, sluj, in fata Ungariei si a ambasadorului ei promitand indepartarea placii lui Iorga de langa statuia lui Matei Corvin?

Cu tupeul caracteristic, UDMR vrea acum autonomie si pentru Bihor, Satu-Mare si Salaj. La toate aceste porcarii, ultimii romani din Harghita, Covasna si Mures, aceiasi pe care Guvernul Romaniei, intre prostie si ticalosie, sustinand din nou in acte existenta stemei si a granitei Tinutului Secuiesc, ii ataca in Instanta, isi spun si ei parerea despre “regionalizare”: FORUMUL CIVIC AL ROMANILOR DIN COVASNA, HARGHITA SI MURES condamnă declaraţiile publice iresponsabile şi incitările la nesupunere civică sau violenţă ale liderilor maghiarilor din Romania. FCRCHM este pregatit sa organizeze manifestari publice in cazul in care se cedeaza santajului ordinar al UDMR.

Iar romanii bihoreni, cand au auzit ca ori se desfiinteaza ori devin parte a “Partiumului” maghiar, s-au gandit sa-si faca propriul referendum, printr-o petitie online, in care se afirma, printre altele:

“Cerem ca o eventuală reorganizare administrativ-teritorială a ţării să ţină cont de realităţile istorice şi geografice ale României. Considerăm că orice astfel de iniţiativă nu se poate realiza decât având în vedere zone care împărtăşesc aceleaşi tradiţii. Dacă Puterea este incapabilă să “redeseneze” o Românie mai bună, ar face mai bine să o lase aşa cum este!”

Subscriu si adaug: Aloo, Cotrocenii, vedeti ca l-ati uitat pe futulica, pardon, mutulica de Externe in functie!

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Alo, Cotrocenii, vedeti ca l-ati uitat pe Baconschi ca mutulica de Externe! Ungaria ne cere “Tinutul Secuiesc”. Scripcaru PDL e gata sa-l dea. UDMR vrea autonomie si pentru Bihor, Satu-Mare si Salaj. Cum raspund ultimii romani”

  1. andrei says:

    in plus, vicepremierul ungar are tupeul sa declare ca inacceptabila (cine-i cere acceptul) schimbarea hartii etnice (ce-o fi aia?)https://www.mediafax.ro/externe/ungaria-avertizeaza-ca-planul-de-reorganizare-administrativa-a-romaniei-ar-modifica-harta-etnica-8348507/

    ca si cum n-ar fi suficient un delirant ( a se vedea declaratiile primarului roman(?!) din Brasov), UBB din Cluj face jocul UDMR grupand in propunerea adresata Presidentiei si Guvernului judetul Mures, alaturi de Harghita si Covasna https://www.stiridecluj.ro/social/ubb-cluj-propune-reorganizarea-administrativa-pe-19-regiuni-clujul-s-ar-numi-judetul-somes-vezi-harta

    oficialitatile sunt pres, asa ca am ramas pe cont propriu : TREZIREA c-am dormit destul!!! https://www.youtube.com/watch?v=msbcz6TU0Fc (Veta Biris)

  2. rrrrrrrrrrrrrrr says:

    bata-i Dumnezeu de bozgorii..
    de ce nu baga nimeni in seama pe romani?de ce nu se uita boul si handicapatu de basescu la consecinte? deja daca nu stii maghiara si vrei sa te angajezi intr-un domeniu in care a tangenta cu publicul nu te ia nimeni…noi romanii suntem obligati sa invatam maghiara…
    ar trebuii sa protestam si noi romanii

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova