Patriarhul Kirill vine la Chisinau pentru “a purta de grija” robilor sai Marius Lazurca, Petre Guran, Pavel Borsevschi, Vladimir Cantarean si, cu voia dvs, ultimul pe lista, Savatie Bastovoi

Peste numai o lună, patriarhul Moscovei şi al “intregii Rusii”, Kirill Gundeaev, urmasul generalului KGB Alexei al II-lea, care tocmai l-a gratulat pe “comandantul” comunistilor Fidel Castro de ziua lui, va efectua o vizită  “la robii sai” din Republica Moldova. In acest context, ziarul Timpul de la Chisinau a publicat astazi parerea mai multor analisti si preoti despre “vizita de lucru” a Patriarhului BORuse. Printre acestia din urma, Pavel Borsevschi, de la Mitropolia Chisinaului si a “intregii Moldove”, conduse de colonelul Vladimir Cantarean si subordonate Bisericii Ruse, cunoscut atat “gratie” laudatorului sau sef, jurnalistul in sutana Savatie Bastovoi, cat si, mai ales, prin prisma faptului ca este preotul preferat al premierului Vladimir Filat (foto stanga jos) dar si duhovnicul ambasadorului Romaniei in Republica Moldova, Marius Lazurca si al directorului ICR-Chisinau si pupil al lui Andrei Plesu (foto impreuna), Petre Guran, a carui familiei se trage de peste Prut si Nistru, si care afirma intr-un interviu din Jurnal.md cat de bucuros este ca a descoperit “comunitatea din jurul parintelui Pavel Borsevschi”.

Ce frumos, ce inaltator…

Acum, iata, vor avea norocul sa li se poarte de grija direct de catre seful lor, al pravoslavnicilor “din jurul lui Pavel Borsevschi”, Kirill I, despre a carui vizita la Chisinau subordonatul lui Cantarean afirma:

“Vizita unui patriarh înseamnă purtare de grijă

Mitropolia Moldovei înseamnă Biserica Ortodoxă Rusă pe teritoriul Moldovei şi patriarhul trebuie să vină să vadă bisericile pe care le păstoreşte, de care el răspunde în faţa lui Dumnezeu. Eu, în calitate de preot, nu mă pot duce în faţa lui Dumnezeu, fără comunitatea mea, fără Parohia „Sfântul Dumitru” şi fără ascultarea mitropolitului Vladimir. La rândul său, mitropolitul Vladimir răspunde de mine, adică de preoţi. Pentru ca eu să-mi fac datoria cum se cuvine, el trebuie să mă ajute, să mă viziteze şi să mă ghideze. Exact acest mesaj trebuie să poarte vizita unui ierarh. Se numeşte purtare de grijă pentru mântuirea sufletelor creştinilor din R. Moldova.”

Ce frumos, ce inaltator…

Si pentru ca totul sa mearga snur, subordonatul lui Patapievici peste Prut, Petre Guran, curajosul istoric roman (?) care revolutiona lumea “intelectuala” prin afirmatii de genul “natiunea romana va fi istorie iar BOR o secta de provincie” sau cat de “stramt este romanismul in respiratia larga a culturii”, la recent incheiatul Salon international de carte de la Chisinau, directorul ICR a tinut sa lanseze personal, conform RGN Press, “volumul Cronici incomode al scriitorului Savatie Baştovoi (foto cu cei doi), în prezenţa autorului”, nepot al fostului vicepresedinte al companiei ASCOM si plamadit ca publicist de larga respiratie “moldoveneasca” in urma primului sau premiu, incasat de la… Fundatia Soros-Moldova.

Ce frumos, ce inaltator…

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Patriarhul Kirill vine la Chisinau pentru “a purta de grija” robilor sai Marius Lazurca, Petre Guran, Pavel Borsevschi, Vladimir Cantarean si, cu voia dvs, ultimul pe lista, Savatie Bastovoi”

 1. MARIUS says:

  Am fost prevenit ca deviezi mult de la calea ce dreapta, inveninand textele si improscand cu noroi si pe cine nu merita
  Nu am crezut.
  Am fost prevenit ca voi crede.
  Acum cred.
  …..inca te mai urmaresc dar dupa sustinerea proiectului RMGC aceasta este a doua abatere grava.

 2. VR says:

  Aoleo! Mi-e deja putin frica. Pe cine nu trebuia sa “inveninez”? Pe tov col Cantarean sau pe tov gen Kiril? Sau poate pe tov Patapievici?! Du-te rusnacule si plimba ursul!
  PS: Daca te referi la Bastovoi cred ca el stie mai bine de ce cand vine in Romania incearca sa se deghizeze dupa modelul Patriarhului in blugi… 🙂

 3. Puscasu Vlad Irimie says:

  Spionajul se face in primul rand prin Biserica. Penticostalii si Baptistii,yehovistii,Mormonii sunt agenti CIA, iar Ortodocsii de rit slav,sunt cu FSB-ul,asta-i cert.

  Ceea ce face d-nul Roncea,atrage atentia.A scris o carte chiar seful SRI George Maior,despre cum se face spionaj,imbracat in sutana, in blugi ca jurnalist,sau ca simplu turist!

 4. Puscasu Vlad Irimie says:

  azi maine in Romania sectele anti-Ortodoxe vor ajunge la 1 milion. Pastorii fac afaceri cu americanii si se baga in politica,vor deveni Parlamentari,si vor face politica tarii X sau Y,de unde provine secta respectiva,cu alte cuvinte spionaj.

  La fel si cu bisericiile de rit slavon,cu rusii. Ori noi avem destui care o dau cu rusii,inca din 1989,nu ne mai trebuie si alte rituri.

 5. VR says:

  🙂

 6. Puscasu Vlad Irimie says:

  pentru MARIUS: nimeni nu are nimic cu Manastiriile maicilor de la Capriana, Marta si Maria sau din Chisinau,ci cu unii lideri care sunt colonei in Armata ,sau MAI,sau in structuriile Moldovei,aservite Moscovei,si care fac SPIONAJ ecumenico- racolator.

  Daca din Vaslui DanION Vasile a dat-o cu rusii,e treaba lui,dar si a altora.

  Azi Dan IOn Vasile,maine un Mitraopolit,doi,poimaine la Patriarhie. Apoi ce ne facem cu Biserica Romaniei? va deveni o filiala a Moscovei,iar apoi politicienii nostrii vor deveni si ei ai Moscovei?

  Uite- asa iesim din NATO,uite asa o sa avem iara limba rusa pe masa,uite asa vin afaceri mafiote din est, uite asa deschidem granitele catre CSI.

  Si apropos de CSI: 90 la suta din traficul de DROGURI din Europa vine din Afganistan,via statele CSI: Rusia,Ukriana,etc….

  Deci? ce facem?

  Nu inseamna ca Maiciile de la Marta si Maria,sau Capriana nu sunt credincioase si nu se roaga 6 ore pe zi! Inseamna doar ca unii sunt agenti provocatori,si SPIONI…..

  A fost chiar o emisiune despre PETRU VODA,cum unii agenti din R.Moldova au incercat sa ocupe Manastirea,imbracati in CALUGARI.

  Sau cum cineva din CERNAUTI se viseaza PATRIARHUL ROMANIEI,si isi face ADEPTI in Romania,si face spionaj.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova