Contractul Rosia Montana Gold Corporation si anexele. DOCUMENTE. Cine ar trebui impuscat pentru actualul contract si cum ar putea fi renegociat

Dupa ce Traian Basescu a promis desecretizarea contractului Rosia Montana Gold Corporation, Ministerul Economiei a publicat pe site-ul sau contractele de infiintare a societatii Rosia Montana Gold Corporation cu statul roman si anexele sale, pe care le preiau integral mai jos, spre descarcare si edificare. Pentru ca am auzit recent enormitatea ca “Basescu semneaza contractul” ma bucur sa public aceste documente, care puteau fi obtinute de altfel inca de la momentul semnarii lor. Dupa cum stie orice om cat de cat informat si care nu sufera de tembelism cronic, contractul initial a fost semnat pe vremea Guvernarii Emil Constantinescu – Zoe Petre – Radu Vasile, in anul 1997, dupa ce Ion Iliescu si Petre Roman trimisesera industria nationala la fier vechi, la propriu. Structurile putrede patronate de Regimul Zoe Petre – numele sub care ar trebui sa ramana in istorie aceasta perioada neagra a Romaniei – au avut grija ca procentul detinut de statul roman sa fie cat mai mic. Asa s-a ajuns la 19,31%.

Ce se mai poate face astazi, legal, in contextul in care contractul este semnat si parafat – la fel ca si cele privind Romcim-ul dat francezilor, Petrom-ul dat austro-rusilor, combinatul ALRO ajuns la rusi  si toata industria strategica a Romaniei data pe mana strainilor – este doar o renegociere a acestor procente. Adica exact ceea ce a cerut presedintele Basescu. Tot Basescu s-a aratat revoltat de procentele detinute de statul roman si a afirmat ca daca el era presedinte in 1997 nu ar fi permis asa ceva. Desigur, ramane sa-l traga la raspundere pentru situatia actuala si pe Radu Berceanu, fostul sau coleg de partid si unul dintre semnatarii contractului, in calitate de Ministru al Industriilor si Comertului.

Ca noi ne-am dori sa dam timpul inapoi si, poate, zic si eu, sa-i impuscam pe Ion Iliescu si Petre Roman pentru distrugerea minelor si subminarea economiei nationale, pe langa multe alte capate de acuzare – in urma unui proces, fireste -, si sa pastram aurul, petrolul, gazele, aluminiul, padurile si pamanturile vandute ale tarii in posesia Romaniei, este dorinta fireasca a oricarui roman.

Ceea ce a afirmat Basescu, cel mai recent la Scoala de Vara de la Eforie, aminteste de acest deziderat national: “Eu nu spun: daţi-i drumul aşa cum este. Eu spun: ori îi daţi drumul aşa cum este şi spuneţi investitorului străin «Nene, matale pleci acasă şi exploatăm noi Roşia Montană» ori daţi drumul la proiect. (…) Lipsa unei decizii ne va duce la situaţii de genul celor cu certificatele verzi, la litigii, la procese, pentru că avem contract semnat. Le vom pierde şi vom plăti despăgubiri degeaba”, a mai spus şeful statului.

Da, ar fi de dorit sa exploatam noi aurul nostru. Dar cum? In nici un caz adoptand isteric propaganda maghiara a organizatiilor pro-homosexuale si anti-crestine din trena lui Soros, cea mai eficienta retea antiromaneasca din ultimele doua decenii. Aici e nevoie de minte. De mintea romanului cea de pe urma.

CONTRACTELE ROSIA MONTANA GOLD CORPORATION

1.Contract_de_societate_1997

2.Statut_Euro_Gold Resources_1997

3. Act_aditional_nr.1_euro_gold_resources_1997

4.Acte_aditionale_2_3_4_eurogold_resources_1998_1999

5.Act_constitutiv_Rosia_Montana_Gold_Corporation_2000

6.Acte_aditionale_RMGC_2001

7.Act_aditional_RMGC_2002

8.Act_aditional_RMGC_2003

9.Act_aditional_RMGC_2010

10.Act_aditional_RMGC_2010

11.Act_constitutiv_RMGC_2010_02092011

12.Act_constitutiv_RMGC_2011_v2a_02092011

13.Act_constitutiv_RMGC_2011

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Contractul Rosia Montana Gold Corporation si anexele. DOCUMENTE. Cine ar trebui impuscat pentru actualul contract si cum ar putea fi renegociat”

  1. x-man says:

    Contractul asta s-a vrut un fel de “lovitura finala”, de gratie, aplicata Romaniei la incheierea etapei de devalizare a economiei/industriei romanesti …de asta au si lungit-o asa de mult pana acuma cand presiunile au crescut exponential.

  2. Anda says:

    Rusii ne-au exploatat tot uraniul de la Ciudanovita si au lasat intreaga zona poluata si nimanui nu i-a pasat. RMGC ne va aduce un procent considerabil din acest proiect si va ecologiza zona afectata. De ce ne impotrivim unuia dintre putinele proiecte bune din tara asta?

  3. Gabi T says:

    Eu cred ca acest proiect a fost amanat prea mult timp – 14 ani. Dar, din pacate, asa e birocratia din tara noastra! daca RMGC ar fi venit cu acest proiect, in care statul care are resursele nu investeste nimic, dar prin care obtine peste 50% din profitul total al proiectului, ar fi derulat exctractiile de acum 14 ani, de cand a primit prima aprobare.

  4. x-man says:

    “De ce ne impotrivim unuia dintre putinele proiecte bune din tara asta?”

    Fiindca aurul nu este o resursa regenerabila asa cum este munca (cvasigratuita) a “fraierilor din arcul Carpatic” depusa pe la plantatiile multinationale (neplatitoare de impozit in Romania..) din care se platesc datorii (reale sau nu ..) catre FMI etc. , TVA de 24%, impozite+taxe barbare etc.

    CONTRACTUL TREBUIE RENEGOCIAT IN FAVOAREA STATULUI ROMAN!
    Macar autostrazi de s-ar face din banii astia …

  5. Puscasu Vlad Irimie says:

    petrica neulander roman??!? Zoe petre spune: ,,sunt evreica,, Deci singura calitate in Romania ca sa ajungi mare analist,jurnalist,politician este sa fi evreu??!! ce a facut anticomunist Zoe petre? de ce a ajuns la Cotroceni pe vremea lui Emil din Tighina?

    iar acum fiul kominternistului Valter neulander, adica petre roman a ajuns in PNL.Dupa ce l-a slujit pe Gorbaciov,pe BRUCAN(nascut saul brukner,acuzator public stalinist,de condamnare la moarte a lui Iuliu Maniu,Antonescu,etc), pe FSN, pe PCR,si alte partide.

    Adica din comunist a devenit liberal.Liberal ca si gorbaciov cu perestroika!

    azi Petrre roman neulander este seful masoneriei de rit scotian.Isi asteapta randul,ca daca vine USL la putere,va ajunge mare,el cu Bogdan olteanu alt ,,liberal,, nepot al kominternistei Gizela Wass.

    Cei ce l-au ucis pe BRATIANU in 1953,sunt azi in PNL-ul lui crin antonescu!

    Astia ne dau lectii noua? Aurul de la Rosia Montana trebuie exploatat,ca altminteri vor veni ungurii sa-l exploateze,sau PSD-ul,ca sa isi traga ei banii de alegeri,cum au facut intre 2001-04,cand au dat GRATIS petrolul,cel mai mare avut al Romaniei,au furat si din banii europeni prin PUWAK ,au furat si din DUTY FREE-uri,si din tot ce s-a putut fura, iar populatia a amagit-o cu Economate pentru pensionari,cu ,,corn si lapte,, stricat,expirat,si cu spaga in ziua votului….

    Mai bine MORT decat PSD USL KGB- CSI-Moscova!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova