Revendicarile “societatii civile” care sustine revolta din Piata Universitatii: “Vom continua sa protestam pana cand vor fi solutionate drepturile si libertatile minoritatilor” (?!)

Mai jos puteți citi lista nemulțumirilor exprimate de reprezentanții “societății civile” care au semnat un comunicat de presă catre Guvern. “Până atunci – pana cand nu vor fi solutionate aceste cereri – vom continua să protestăm“, anunta organizatiile de mai jos. Orice om cat de cat informat stie cine sunt semnatarii, ce reprezinta organizatiile lor, cum au militat constant pentru homosexualitate si interese de grup antiromanesti, impotriva religiei si icoanelor din scoli, cat rau au facut Romaniei. Asa ca orice comentariiu este de prisos:

“Până atunci, vom continua să protestăm:

1. Impotriva comasarii alegerilor, un abuz la adresa principiilor democratice.

2. Impotriva coruptiei si ineficientei in general, inclusiv din sistemul sanitar. Impotriva periclitarii unui sistem care functioneaza: SMURD.

3. Impotriva ineficientei gestionarii fondurilor publice si mai ales a celor europene.

4. Impotriva subfinantarii educatiei in favoarea armatei si a serviciilor secrete.

5. Impotriva abuzurilor politicienilor asupra mediului inconjurator: impotriva taierilor ilegale de copaci, impotriva gunoielor care acopera jumatate din tara, impotriva introducerii vanatorii in ariile protejate, s.a.

6. Impotriva proiectului de la Rosia Montana si a implicarii Presedintelui Basescu in sustinerea si promovarea fatisa a unui interes privat.

7. Impotriva distrugerii patrimoniului arhitectural national prin complicitatea autoritatilor cu interese imobiliare nelegitime.

8. Impotriva arogantei si dispretului clasei politice fata de aplicarea legilor transparentei si impotriva blocarii accesului publicului la luarea deciziilor.

9. Impotriva incalcarii drepturilor si libertatilor categoriilor defavorizate si ale minoritatilor.

10. Impotriva abuzurilor fortelor de ordine si impotriva incalcarii, in mod repetat, a dreptului la exprimarea opiniei si a dreptului de a
protesta.

11. Impotriva abuzivei asumari de raspundere a Guvernului in chestiuni vitale pentru societate, care ar trebui sa faca obiectul dezbaterilor amanuntite in Parlament, impotriva abundentei de ordonante de urgenta si a lipsei dialogului social real. Impotriva adoptarii legislatiei in lipsa studiilor de impact si impotriva modificarii, in mod repetat, a legislatiei, fapt care produce haos.

12. Impotriva comportamentului abuziv si antidemocratic al Presedintelui Basescu si al altor lideri politici.

13. Impotriva inechitatii in societate, a distantei uriase intre saracii si bogatii din Romania, intretinuta de toata clasa politica.

14. Impotriva tendintei in crestere, de ignorare a cadrului legal al transparentei administrative si a formularii politicilor publice, care au redus majoritatea consultarilor cu societatea la gesturi pur formale, atunci cand acestea nu au fost chiar eliminate cu desavarsire.

In aceeasi masura, ne exprimam revolta si ingrijorarea fata de calitatea slaba a liderilor politici din opozitie, complici la fenomene pentru care invinuim si puterea, cum ar fi politizarea administratiei locale, nepotismul, coruptia, traseismul politic si incapacitatea de a reforma partidele din care fac parte.

Organizații semnatare (și reprezentanți):

Oana Preda, Centrul de Resurse pentru participare publica – CeRe

Ioan Tanase, Asociatia Nationala a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni – ANBCC

Diana-Olivia Hatneanu, Asociatia pentru Apararea Drepturilor Omului in Romania – Comitetul Helsinki

Costel Popa, Centrul pentru Politici Durabile Ecopolis

Liviu Mihaiu, Asociatia Salvati Dunarea si Delta

Lavinia Andrei, Terra Mileniul III

Alina Mungiu Pippidi, Societatea Academica din Romania

Payer Maria Magdalena, Asociatia Heidenroslein

Georgiana Iorgulescu, Centrul de Resurse Juridice

Ioana Avadani, Centrul pentru Jurnalism Independent

Violeta Alexandru, Institutul pentru Politici Publice – IPP

Mihai Bumbes, Asociatia Miscarea Civica Militia Spirituala

Ionut Sibian, Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile

Claudia Pamfil, Grupul pentru Dezvoltare Locala

Mircea Toma, Agentia de Monitorizare a Presei Active Watch

Miruna Ralea, Asociatia Alma-Ro

Christian Mititelu, Alianta Civica

Viorel Micescu, CENTRAS

Cristian Pirvulescu, Asociatia Pro Democratia

Madalina Mocan, Centrul Ratiu pentru Democratie

Ruxandra Sasu, Fundatia PACT

Mircea Ilie, Viitor Plus – Asociatia pentru Dezvoltare Durabila

Doru Mitrana, Asociatia Mai Mult Verde

Stefana Bianu, RPER-Fr “Rencontres du Patrimoine Europe-Roumanie”

Vasile Ernu, Critic Atac

Voicu Radescu, Green Hours

Eleonora Mircescu, Ecotop Oradea

Nicusor Dan, Asociatia Salvati Bucurestiul

Doru Trasca, Asociatia “Ecologie-Sport-Turism”

Dragos Patraru, Asociatia altPHel

Cosmin Pacuraru, Asociatia PUBLICMEDIA

Liana Buzea, Asociatia EcoAssist

Bako Mihaly, Fundatia Strawberrynet

Viviana Anghel, Asociatia Pro Democratia Club Bucuresti

Vlad Tocaciu, Fundatia Speranta Sf. Stefan

Dan-Calin Tocaciu, Asociatia “Valea Soarelui”

Codru Vrabie, Asociatia EPAS

Sorin Dumitrascu, Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor

Raluca Dan, Asociatia Re.Generation

Anca Gheorghica, Asociatia Mai Bine

Nicoleta Robciuc, Clubul Ecologic Origini Verzi Suceava

Doru Trasca, Asociatia Ecologie-Sport-Turism

Eleonora Mircescu, ECOTOP Oradea

Felicia Ienculescu-Popovici, Asociatia Greenitiative

Sursa: “Critic Atac” – “CriticAtac este un grup de critică socială, intelectuală şi politică. Orientarea ideologică generală a grupului este de stînga”.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

9 Responses to “Revendicarile “societatii civile” care sustine revolta din Piata Universitatii: “Vom continua sa protestam pana cand vor fi solutionate drepturile si libertatile minoritatilor” (?!)”

  1. uniristu' says:

    Toti “intelectualii” societatii civile si-au dat cu subsemnatu’ acolo. Aseara, cei de la Antena 3 incepusera sa o dea la intors – cum sa fie USL la fel ca PDL? Cica asta e mesaj de tip securist, ca sa prosteasca lumea :))

  2. natalia says:

    Nu cred ca protestele astea sunt solutia optima. Se pierde numai timpu se fac distrugeri, se angajeaza oameni care sa apre totusi orasul unde se si pierd o grama ada bani!!Ganditi un pic logic!

  3. Ioana d'Arc says:

    Care minoritati? sexuale? ca societatile “in civil” care apar la semnatari se ocupa doar de promovarea agresiva a homosexualilor, pedofililor si deviatilor de tot felul, militeaza pentru scoaterea icoanelor si a religiei din scoli, se lupta pentru drepturile detinutilor (contra victimelor lor), drepturile zecilor de mii de caini vagabonzi bolnavi si agresivi (contra zecilor de mii de oameni si copii muscati, omorati, desfigurati sau chiar mancati de caini ??)

    … iar minoritatile nationale ce mai vor ? ca au cele mai multe drepturi din lume.. ca ungurii oricum ne urasc de moarte, si-au atarnat carpele verzi pe toate cladirile administrative, refuza sa vorbeasca romaneste, s-au segregat total, iar udmr-ul a declarat raspicat ca scopul lor este “demantelarea totala a statului Roman”..???

  4. Fanu says:

    de acord cu Natalia.

  5. Kristijan Ivancic ZG HR says:

    Titlu jera mai bun asa: REVENDICARILE GUNOAJELOR SOCIETATII CIVILE…..
    Leprele luj Soros si excrementele luj Putin…..
    Basescu singuru PRESEDINTE NATIONALIST AL ROMANIEI!

  6. Ioana d'Arc says:

    Ocupati, ocupati, “societari civili” cu epoletii la vedere!!! bine ca ati tradus si pentru bizonul roman ultimul indemn la moda in sezonul toamna – iarna 2011 – 2012: “occupy wall street” – sau, in traducere libera, “revolutia continua pe tot globul” (cum zicea tatucul lor, Lenin – homosexualul mort de sifilis.. ca inca nu aparuse SIDA pe acea vreme).
    Pentru cine nu crede, a se vedea https://occupywallst.org/ , unde troneaza si sigla “ocuparii”, PUMNUL !!! Pumnul clasei muncitoare care merge acum in paradis, dar nu de fericire, ci de foame !!!

  7. VR says:

    Exact! 🙂

  8. Ioana d'Arc says:

    Regret un singur lucru: ca figuranti in aceasta sinistra anarhie auto- si atot-distructiva sunt oamenii simpli, saraci, bolnavi, fara sperante, adusi in ultimul stadiu al rabdarii umane. Spitalele desfiintate de udmr-ul ungurilor, zeci de mii de copii analfabeti, desculti si lesinati de foame, mancarea otravita de codex alimentarius, Biserica lapidata fara crutare, sistemul de invatamant complet distrus, cip-uiti precum animalele, coborati de la stadiul de om la cel de numar!

    Supus unui genocid sistematic, de partide si de stat, poporul roman a ajuns carne de tun si cobai al celor mai inspaimantatoare experimente planetare anti-umane!
    Sa-i bata Dumnezeu pe toti conducatorii Romaniei !!!

  9. Mark says:

    Din nefericire Romania a intrat in virtelnita istoriei care se scrie in aceste vremuri de către două ideologii diferite ce definesc prin constantele lor sistemul pe care il servesc.Miscările sociale din tările arabe motivate de tiranie si dictatură ascund in fapt,in spatele dorintei de libertate si afirmare o amplă mobilizare privind reasezarea societăților intr-o modalitate total diferită,egalitaristă,uniformă in ddrepturi si obligatii,liniară in gindire.Fericirea si bunăstarea aduce supunere totală si unică către cel care le oferă.Unde am mai auzit asertiunea?Mă rezum să readuc in memorie satisfactia rinjită a lui Ion Iliescu ,la momentul oficial al crizei economice ca tocmai lovise crunt SUA.”Se dovedeste,tovarăși,că economia capitalistă nu este sustinută de principii,deci NOI am avut dreptate”(sistemul comunist).Pornind din acest punct ,al crizei mondiale,care a lovit nemilos in sistemul economiei de piată, tăvălugul nu a ales,nu a ocolit,nu s-a oprit,ca la domino pe NIMENI!Dezorientare,dependentă,sărăcie,deorganizare nepremeditată,un mecanism robotizat s-a făcut praf si pulbere intr-o clipă.Mai este nevoie de Apocalipsa profetită?
    In acest angrenaj se află și Romania.Slăbită,atacată simultan din interior către exterior si invers,Romania se stabilizeaza si reuseste să isi repare rotitele una cite una,incet,incet dar spre bine.Se repune pe linia de plutire si rezultatele incep să se vadă.Mai mult din afară,decit din interior.Pentru că ,in interior partidele din opozitie turbeaza de furie!Blindate de televiziuni cu rolul de dezinformare,cu o haită de javre,tonomate,vuvuzele si postaci,reunificate in FSN revopsit USL,căptusite cu securisti din vechea schemă,sponsorizate de inaltii corupti determinati să scape de dosare,de mafiotii politizati si indoctrinati, partidele comunistoide cu referinte conservate in Rusia f0olosesc orice si pe oricine pentru a se reintoarce si a continua politicile socialiste ,cele ce le justifică existenta.Pentru aisi atinge scopul nu se dau inlături dela a produce insecuritate,instabilitate,anarhie,haos organizatoric.Minciuna le este metoda extinsă până la Parlamentul European unde s-au cerut proceduri de infringement,stoparea acordării de fonduri si alte sanctiuni.Cum poti să fii in slujba acestor hiene?Cum poti să le dai votul?CUm poti să le urmezi ordinele?Prima mea pornire a fost o virtuală lovitura peste mutrele ipochimenilor, Ponta si Antonescu ..Mă desgustă gindul că USl va reusi să determine prostimea să ii calce pe urme,traseul Rusia,ruta Moldova!RUSINE,RUSINE manipulatori si manipulati!Cum vă rabdă maica Romanie?

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova