Ungureanu a dat ungurilor ce-au vrut. Hotararea de Guvern privind separarea pe criterii etnice a UMF va fi contestata in Instanta. Liga Studentilor din Targu Mures are cuvantul: Ce inseamna sectie in limba maghiara. Proteste si Hotararea. DOC

Guvernul va aplica o soluţie tehnică de înfiinţare a liniei maghiare de învăţământ la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş, astfel încât studenţii să nu aibă nimic de reproşat faţă de modul de rezolvare a acestei probleme, a sustinut, marţi, premierul Mihai Răzvan Ungureanu, citat de Mediafax.

Surse oficiale au declarat, luni seara, agenţiei MEDIAFAX că premierul Ungureanu şi liderii UDMR au convenit ca proiectul hotărârii de guvern privind înfiinţarea unei linii maghiare de învăţământ la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Târgu Mureş să fie aprobat marţi de Guvern în primă lectură şi lansat în dezbatere timp de zece zile.

Proiectul a fost deja inclus pe ordinea de zi a şedinţei Executivului de marţi, completată în premieră cu o categorie denumită “proiecte urgente”, astfel încât să nu existe o listă suplimentară, conform solicitării premierului Ungureanu.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a revenit, luni seara, la Guvern pentru a se asigura că proiectul hotărârii privind înfiinţarea unei linii maghiare de învăţământ la UMF Târgu Mureş va fi inclus pe ordinea de zi a şedinţei de marţi a Executivului în forma convenită imediat după reuniunea coaliţiei.

Parlamentarii UDMR nu participă la şedinţele de plen ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, aşteptând adoptarea hotărârii de guvern privind UMF Târgu Mureş, mai noteaza Mediafax.

Sursele mele atesta faptul ca Hotararea de Guvern va fi atacata in contencios administrativ, ceea ce afirmam inca de la inceputul scandalului, in articolul: UDMR divide ilegal UMF Targu Mures, universitate ridicata de romani pentru studenti de toate etniile. Hotararea de Guvern care impune secesiunea ar putea fi atacata la Curtea Constitutionala. Protestele romanilor. DOCUMENTE

Interesant de observat ca organizatiile romanilor din zona – Harghita, Covasna si Mures – au fost total ignorate desi unii reprezentati ai lor isi puneau cele mai mari sperante in premierul Mihai Razvan Ungureanu. Ori nu au voce, ori nu mai exista urechi pentru ele ori nu stiu ce sa ceara. Ori toate la un loc.

UPDATE de la Ziaristi Online: DOCUMENT. Hotararea de Guvern care separa etnic UMF Targu Mures si Nota de Fundamentare a lui Marko Bela, viceprim-ministru. Plus Anexe

Sa vedem si ce cred studentii de la UMF. Are cuvantul, pe puncte, Liga Studentilor din Targu Mures:

Ce inseamna Sectie in limba Maghiara, ce repecursiuni are asupra noastra, a Studenţilor

Ce s-ar poate intampla daca se face separare etnica din punct de vedere administrativ-  adica infiintarea unei facultati de medicina numai in limba maghiara:

  •  posibilitatea neacreditarii niciunui program de studiu datorita lipsei cadrelor si nerespectarea procentului de cadre didactice in raport cu numarul de studenti si lipsa de cadre atat maghiare cat si romane de la anumite discipline
  • posibilitatea de a nu ne putea sustine licenta in centrul nostru universitar – incepand cu 2012 am putea fi obligati sa sustinem Licenta in alte centre , depindem de Decizia Comisiei ARACIS.
  • Desfiintarea facultatilor de farmacie si medicina dentara
  • Scaderea finantarii si implicit ajungerea in imposibilitate de plata a cadrelor didactice ceea ce ar putea provoca demisii ale cadrelor si ajungerea pana la desfiintarea universitatii in intregime.
  • scaderea numarului de locuri la rezidentiat pentru Tg Mures – pentru ca rezidentiat se face doar in limba romana iar cadrele de la facultatea in limba maghiara nu vor mai putea fi indrumatori de rezidentiat.

Gasiti numeroase comentarii ale studentilor pe pagina de internet a Ligii

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Ungureanu a dat ungurilor ce-au vrut. Hotararea de Guvern privind separarea pe criterii etnice a UMF va fi contestata in Instanta. Liga Studentilor din Targu Mures are cuvantul: Ce inseamna sectie in limba maghiara. Proteste si Hotararea. DOC”

  1. ciumy says:

    cum naiba?? eu (cetatean roman) vreau sa fiu consultat fara a tine in mana un dictionar romanao maghiar!

    ce naiba e asta?? numai la noi e posibil asa ceva !

  2. Aladár Zoltán says:

    Ca se convingeti de ce trebuie la noi universitate in limba maghiara, spun la voi intimplare. Poveste este ca in anii 896, triburile fino-ugrice au ajuns in câmpia Pannonia. Acolo au gasit un tabla indicatoare. Pe acesta scria romaneste Spre Finlanda. Cine stiut sa citeste au plecat spre Finlanda. Cine nu, au ramas acolo. De asta trebuie universitate. Pina atunci invatam limba engleza cantand si romaneste plangand, cum spus Basescu.

    Cu stima, tisztelettel, Aladár Zoltán

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova