Cultura: Primul mesaj al preşedintelui Bozgoriei, domnul Traian Orban, transmis cu prilejul sărbătorii „Zilei Limbii Maghiare” în Tinutul Secuiesc (1 septembrie 2012). PS: Multumiri din inima “cetateanului din Cluj”, Arpad Paszkany!

Mesajul preşedintelui Bozgoriei, domnul Traian Orban, transmis cu prilejul sărbătorii „Zilei Limbii Maghiare” în Tinutul Secuiesc (1 septembrie 2012)

“Dragi Maghiari,

Doresc să vă transmit, cu prilejul sărbătorii Zilei Limbii Maghiare in Tinutul Secuiesc, cele mai profunde gânduri de preţuire şi respect pentru faptul că, indiferent de încercările prin care aţi trecut în ultimii 1000 de ani, aţi păstrat vie limba şi conştiinţa bozgorească, mai ales prin crimele asupra romanilor in secolele trecute, prin genocidul din Ardealul ocupat dupa 30 august 1940 si prin epurarea etnica a romanilor din judetele Harghita si Covasna, dupa Marea Revolutie din 1989.

Mă bucur că, în fiecare an, cetatenii români din Tinutul Secuiesc aduc un omagiu limbii maghiare, atat de 15 martie cat si, mai nou, de 1 septembrie, şi sper ca începând de anul viitor Ziua Limbii Maghiare să fie serbată de toti cetatenii românii din ţară şi din întreaga lume, indiferent de vointa lor.

Avem nevoie de această solidaritate pentru a ne promova cu mai multă grijă valorile care ne leagă, pentru că prin limbi ne păstrăm la putere, dupa cum spuneam, indiferent de vointa poporului ca un cur, vorba distinsului cunoscator al limbilor mancurte Horia Roman Patapievici.

Totodata, va asigur ca, asa cum a subliniat si secretarul general al UTC-PCR-PDL, Mihai Razvan (cum altfel?) Ungureanu, imediat cum vom prelua din nou controlul asupra Palatului Victoria va vom oferi inapoi Facultatea de Medicina in frumoasa limba maghiara!

Tin sa multumesc din nou loialilor cetateni maghiari care nu s-au lasat atras in jocuri politicianiste si au boicotat Referendumul pentru ca au înţeles modul ilegal în care a fost decapitată conducerea statului si nevoia de stabilitate a ţării în aceasta perioada.

Asadar, maine, de 1 septembrie, va urez sa aveti la Sfantu Gheorghe o manifestatie impotriva Justitiei Romane si a Statului Roman cat mai autonoma, conform nevoii de stabilitate a Tinutului Secuiesc si de destramare cat mai grabnica a Romaniei si integrarea cat mai rapida a fostelor pamanturi romanesti in Uniunea Statelor Sovietice Unite ale Europei.

La Multi Ani!”
Traian Orban

Palatul Trei Coceni

PS: Multumesc din inima “cetateanului din Cluj”, Arpad Paszkany!

Departamentul de Comunicare Publică
31 August 2012

Presidency.sic

INFO: Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, se aşteaptă la participarea a 20.000 de persoane la manifestatia pentru “limba maghiara” din 1 septembrie. El a mai afirmat că are senzaţia că „roata istoriei a început să se învârtească în direcţia inversă”.

VEZI:  In asteptarea scandalului maghiar din 1 septembrie 2012. Cazul Liceului Szekely Miko din Sfântu Gheorghe sau cum a transformat UDMR o afacere cu doi unguri si Justitia intr-un conflict interetnic a carui rezolvare este autonomia teritoriala

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova