25 de ani de la atrocităţile bestiale maghiare din 20 Martie 1990 de la Târgu Mureş, un atentat murdar la integritatea naţională. Baza de date Roncea Ro – Ziaristi Online vă conectează la Adevărul Istoric. FOTO / VIDEO / INFO

Un film de Al. Gaşpar, cu contribuţia lui Dorin Suciu

DOCUMENTARE:

EXCLUSIVITATE Roncea.ro. 20 martie 1990: IMAGINI BLÎNDE DE LA TÎRGU – MUREŞ. Jurnalul corespondentului TVR Dorin Suciu din decembrie 1989 pana in martie 1990 (I)

EXCLUSIVITATE Roncea.ro. Profanarea statuii lui Avram Iancu de la Targu Mures. Jurnalul corespondentului TVR Dorin Suciu din decembrie 1989 pana in martie 1990 (II)

EXCLUSIVITATE Roncea.ro. Escaladarea si organizarea violentelor maghiare de la Targu Mures. Jurnalul corespondentului TVR Dorin Suciu din luna martie 1990 (III)

EXCLUSIVITATE Roncea.ro: 20 Martie 1990. Jurnalul unui martor ocular. Corespondentul TVR Dorin Suciu a filmat totul (IV).

Epilog la Operatiunea Targu Mures. O Plangere Penala niciodata finalizata, “gratie” galagiosului PSD de azi, urmasul FSN. DOCUMENTUL generalului maior (r) ION SCRIECIU

Dorin Suciu, ziaristul care a documentat masacrul romanilor de la Targu Mures. Post scriptum la o manipulare maghiara.

Oroarea ICR-ista. Instigatori ai macelului din 20 martie 1990, nomenclaturisti bolsevici si spioni maghiari, turnatori ai Securitatii, anticrestini si dezinformatori asupra maltratarii romanului Mihaila Cofar, onorati de ICR – Budapesta

Emil Constantinescu ii multumeste lui Mihai Cofar dupa ce i-a gratiat agresorul ungur si a facut-o pe instigatoarea Smaranda Enache ambasadoare. Si ii mai poceste si numele

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “25 de ani de la atrocităţile bestiale maghiare din 20 Martie 1990 de la Târgu Mureş, un atentat murdar la integritatea naţională. Baza de date Roncea Ro – Ziaristi Online vă conectează la Adevărul Istoric. FOTO / VIDEO / INFO”

 1. Donkeypapuas says:

  Apropo, există şi un documentar din partea adversă, făcut de DunaTV. Are şi el nişte amănunte foarte interesante, dacă se trece de partizanatul evident care mie mi-au pus nişte întrebări:
  – de ce era în “misiune CPUN” kaghenistul N.S. Dumitru?
  – de ce tovarăşul Iliescu a considerat cele petrecute la Târgu-Mureş drept “provocare legionară”?
  – de ce în ciocnirile din 19 martie au fost vizate şi sediile PNL şi PNŢ?
  – cine erau indivizii din camionul din 20 martie care iniţial a atacat demonstranţii români, apoi s-au repezit spre cei unguri?
  – prin ciocnirile respective a fost vizată şi buna desfăşurare a alegerilor dacă ţinem cont că abia se declanşase campania electorală? Să menţionăm că mineriada din iunie a vizat, între altele, şi împiedicarea întrunirii Parlamentului nou ales.
  – şi – bomboana pe colivă! – se menţionează că pe data de 16 martie se vântura numele unei persoane care ar fi ajuns la morgă din cauza medicilor maghiari, act ce pare desprins din acţiunile nu foarte vechi ale KGB şi GRU de la Dresda şi Praga prin utilizarea “mortului-viu” sau a mortului inexistent şi care a declanşat furia mulţimilor!

 2. Ghanima says:

  Larry Watts puncteaza foarte bine ca lipsa unui serviciu de informatii activ in perioada imediat post-decembrista a facut posibila aceasta tentativa reusita de patare a imaginii Romaniei, desi, nereusita in privinta scopului, acela de dezintegrare a statului national roman prin ruperea Transilvaniei. Pe de alta parte, coroborand cele de mai sus (Donkeypapuas) cu asertiunea lui Larry Watts – via Ziaristi Online [1] – “Posibilitatea izbucnirii unui conflict etnic mai larg care ar fi putut duce la dezintegrarea naţionala a fost mai degrabă puternic resimţită decât înţeleasă complet la Bucureşti”, eu sunt de parere ca, la Bucuresti, situatia era mai mult decat inteleasa de ilici et comp, unealta kgb-ului. Iar kgb-ul utilizeaza, atata timp cat prostii ii permit, tema conflictului interetnic ca o arma, pentru ca stie ca Ungaria percuteaza din reflex Trianonic, de care se foloseste pentru a manipula papusile “secuiesti” sa ceara autonomie teritoriala in inima Romaniei, dupa ce, preventiv, le-a facut si “unguresti” prin incetatenire. Romania n-ar fi fost atrasa in acest scenariu bolsevic, daca am fi avut un serviciu de informatii functional, precum cel din 1918, care a depistat mii de agenti si socialisti (rusi, maghiari si bulgari) in satele romanesti facand propaganda antiunire si de demoralizare a Armatei Romane. Nici atunci n-au reusit! Si nici in 1924 n-au reusit, rusii cu ceva ajutor bulgar, sa rupa Basarabia de tara mama prin “revolta taraneasca armata de inspiratie bolsevica” de la Tatarbunar (Basarabia de Sud). Potrivit Cer si pamant romanesc [2], alipirea Crimeei la Federatia Rusa in 2014 a fost consecinta unei interventii rusesti pe teritoriul ukrainean asemanatoare cu ceea de la Tatarbunar. Potrivit lui Larry Watts [3], in perioada 1921-1925, doua planuri ale Cominternului se desfasurau simultan pe teritoriul romanesc cu aportul important al membrilor PCR, unul basarabean si unul transilvanean, cu scopul final de rupere a Basarabiei si Transilvaniei. In plus, se mai urmarea si ruperea Bucovinei si Dobrogei.
  [1] Ziaristi Online https://www.ziaristionline.ro/2015/03/20/25-de-ani-de-la-atrocitatile-maghiare-de-la-targu-mures-din-20-martie-1990-rapoarte-despre-operatiunea-anti-romania-din-inima-transilvaniei/
  [2] Cer si pamant romanesc https://cersipamantromanesc.wordpress.com/2015/03/21/similaritati-intre-planul-rusesc-de-invadare-al-ucrainei-si-rascoala-de-la-tatarbunar-din-1924/
  [3] Watts, Larry (2011), Fereste-ma, Doamne, de prieteni. Razboiul clandestin al blocului sovietic cu Romania, Ed. Rao, Bucuresti, p. 114-116.

 3. VR says:

  Multumim pentru comentariu. Va mai asteptam!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova