Minciunile Ambasadorului Ungariei in Romania, Oszkar Fuzes. Autonomia “Tinutului Secuiesc” este “viitorul natiei si porunca lui Dumnezeu” – Laszlo Kover, presedintele Parlamentului de la Budapesta. “Neautorizata” sotie Bajtai Erzsebet si neautorizatul sef al M.A.E. Baconschi

Ambasadorul Ungariei la Bucureşti, Oszkar Fuzes a declarat azi la Parlament, întrebat în legătură cu mesajul premierului Viktor Orban, că nu are nimic de care să se delimiteze, deoarece nimeni din partea Ungariei nu a spus nimic în legătură cu autonomia sau cu Ardealul, transmite Mediafax.

“Nu am fost acolo, dar cred că s-a făcut o confuzie între mesajul oficial al lui Viktor Orban, cu poemul lui Petofi Sandor şi cu discursul soţiei mele”, a declarat Oskar Fuzes.

“Nu mă delimitez. Nu am nimic de care să mă delimitez. Nimeni din partea Ungariei nu a spus nimic, deloc, absolut nimic în legătură cu autonomia, în legătură cu Ardealul şi aşa mai departe. În toate mesajele a fost numai că noi ne luptăm pentru păstrarea identităţii şi culturii maghiare”, a spus Oszkar Fuzes, citat de Mediafax.

Ca avem guvernanti cretini si tradatori, care s-au pus in patru labe si cu gura deschisa la prohabul slugilor lui Viktor Orban, cum e seful M.A.E. Baconsky, stim deja. Dar ca toti parlamentarii si jurnalistii prezenti la fata locului, si toti SRI-isti, SIE-istii si sineguristii care-i canta-n ureche lui Basescu sunt la fel, nu-mi inchipuiam.

Sunt gata sa admit ca sotia ambasadorului Oszkar Fuzes, Bajtai Erzsebet, care a reprezentat, autorizat, Ungaria, la Miercurea Ciuc sau la Targu Mures (alta confuzie introdusa si perpetuata deliberat de ambasadorul Ungariei), recitand discursul lui Viktor Orban, luata de vreo dusca de palinka, si-a adus aminte, “neautorizat”, de versurile extremiste ale poetului maghiar Petofi Sandor si a bagat de la ea citatul “să fie Ardealul cum a fost şi naţiunea ungară cum a fost, asta vă doresc din suflet”. Sunt gata sa admit, crucindu-ma, ca Ministerul “roman” al Afacerilor Externe furnizeaza presei, pe post de gurist al MAE ungar, o traducere “neautorizata” – in alte locuri trecuta ca “neoficiala” – a discursului lui Viktor Orban (Un Minister este autorizat sa ofere texte “neautorizate”?!).

Dar ca Parlamentul Romaniei, recte toata “clasa politica”, sarbatoreste ziua maghiarimii – uciderea a peste 40.000 de romani ardeleni – cot la cot cu UDMR-isti care lupta pentru autonomie, si ca un ambasador minte in fata Romania, fara ca nimeni dintre oficialii tarii sa nu ia nici o masura, nu poate fi tolerat.

Nu ma interezeaza discursurile premierului Viktor Orban sau ale sotilor Erzsebet si Fuzes (acum “disparute”, cenzurat pe Agerpres, odata cu fraza “Să fie Ardealul cum a fost şi naţiunea ungară cum a fost. Ardealul a fost luat de la noi de puterile şi ţările care au avut un scop bine definit, de a aţâţa naţiunile şi a desena graniţe la care ei să fie în continuare dirijori”. Ultima parte tot versuri de Petofi Sandor sunt?). La acestea Guvernul si MAE sunt cele care trebuiau sa reactioneze iar reprezentantii acestora, s-a stabilit, nu prea au cum sa guite in patru labe si cu gura plina. Insa ma intereseaza ca Parlamentul meu, al nostru, forul reprezentativ al poporului roman, ales, nu numit, sa ia masuri, cat de urgent, fata de declaratiile reprezentantului oficial al forului omolog de la Budapesta, respectiv presedintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover (i.e. Vasile Grasu), facute pe teritoriul Romaniei. Pentru acestea trebuie cerut socoteala, nu pentru balbaielile “neautorizatei” sotii a ambasadorului Ungariei si gargariselile purtatorului ei de cuvant, neautorizatul de catre poporul roman sef al M.A.E. Baconsky.

Aceste declaratii dovedesc inca o data, daca mai era cazul dupa episodul cu insultele vopsite de unguri pe gardul propriei Ambasade, ca ambasadorul Oszkar Fuzes, afirmand ca “nimeni din partea Ungariei nu a spus nimic, deloc, absolut nimic în legătură cu autonomia, în legătură cu Ardealul şi aşa mai departe” este un mincinos ordinar.

Iata dovada minciunii ambasadorului Fuzes:

Vicepremierul Ungariei, Semjen Zsolt, a declarat marţi, 15 martie, la Miercurea Ciuc, la manifestările organizate cu ocazia “Zilei Maghiarilor de Pretutindeni”, că Budapesta sprijină obţinerea autonomiei teritoriale a Ţinutului Secuiesc (declaratie filmata si transmisa de televiziunile de stiri fara sa o vada, auda sau comenteze nici Baconschi, nici Boc, nici Basescu)

Presedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, a declarat, sambata seara, pe 12 martie a.c., la Targu Mures, unde a primit premiul “Gabor Aron”, din partea CNS, ca statul ungar sprijina dorinta de autonomie, iar ceea ce vrea Consiliul National Secuiesc (CNS) este “legal, corect si modern”, este “viitorul natiei si porunca lui Dumnezeu”.

Presedintele Parlamentului Ungariei a spus ca dorinta de obtinere a autonomiei este intemeiata si din punct de vedere moral, “corespunde vointei Creatorului si vointei oamenilor”, iar maghiarii trebuie sa aiba incredere in “succesul politicii nationale”.

“Avem incredere in forta noastra, cerem doar drepturile care ni se cuvin in mod firesc”, a mai spus Kover, subliniind ca premiul primit nu il considera o recunoastere a meritelor sale, ci o “indicatie pentru viitor”.

“Voi face tot ce pot in anii ce vin ca sa nu va insel sperantele”, a incheiat presedintele Parlamentului Ungariei. (sursa: Mediafax)

In cadrul aceleiasi manifestari, presedintele Consiliului National Secuiesc, Izsak Balazs, a declarat ca, asa cum Kover Laszlo, cu ocazia organizarii la Budapesta a sedintei Consiliului National Secuiesc, a declarat: “Fratilor secui, ati ajuns acasa!”, intrucat drapelul Tinutului Secuiesc era arborat pe cladirea Parlamentului budapestan, tot asa, si secuii au inaltat pe cladirea Palatului Culturii din Targu-Mures drapelul Ungariei. Acesta a precizat ca maghiarii din Transilvania considera ca acest drapel trebuie sa fluture pe cladirile oficiale nu doar la ocazii speciale, ci permanent. “Odata si odata trebuie sa cream conditii legale ca toti maghiarii din Transilvania sa isi poata folosi simbolurile oriunde si oricand doresc”, a aratat Izsak. (sursa: Agerpres, necenzurat inca)

Dealtfel, aceste declaratii ale fostului sef al serviciilor secrete maghiare, ignorate de seful MAE, de seful lui si de seful sefului lui, au fost sanctionate chiar a doua zi printr-un Comunicat, de catre Forumul Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, care a solicitat statului actual si institutiilor lui abilitate – de la SRI la Presedintie – sa redevina romane.

Credeti ca s-a primit un raspuns, in afara minciunilor ambasadorului Ungariei in Romania, Oszkar Fuzes?

COMUNICAT

Consiliul Director al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita şi Mureş, în numele celor  400 000 de români trăitori în judeţele respective,  condamnă  declaraţiile  făcute de preşedintele  Parlamanentului Ungar, Laszlo Kover, la 12 martie 2011, la Târgu-Mureș, menite să inducă ideea legitimității autonomiei teritoriale pe bază etnică, a “Ţinutului secuiesc” nu numai ca un drept legal, ci ca pe unul divin!

Apreciem  că o asemenea declaraţie reprezintă o imixtiune brutală în viaţa politică a României, practică care contravine uzanţelor diplomatice şi relaţiilor dintre două ţări vecine, membre ale NATO şi a Uniunii Europene.

Ne exprimăm surprinderea faţă de lipsa de reacţie a  clasei politice româneşti faţă de această nouă incitare, prin manipulare, a radicalilor din Consiliile Naționale Secuiești şi nu numai, pentru obținerea autonomiei pe criterii teritoriale a unei zone din inima României.

Considerăm că  acest episod regretabil are o legătură nemijlocită cu activitatea  de  fost șef al serviciilor secrete maghiare a domnului Laszlo Kover, recunoscut pentru practicile sale de  incitarea și  intoxicare a  minorităților  maghiare din țările vecine Ungariei.

Solicităm instituţiilor abilitate ale Statului Român  să ia măsurile  ce se impun pentru respectarea Constituţiei României şi  combaterea tuturor manifestărilor neorevizioniste, menite  a genera acţiuni destabilizatoare cu consecinţe grave, pe termen mediu şi de perspectivă,  asupra populaţiei  judeţelor Covasna, Harghita şi Mureş, deopotrivă a românilor, maghiarilor, secuilor şi rromilor şi asupra păcii din această parte a Europei.

Calitatea  ţării noastre de membra a  NATO şi a Uniunii Europeane este de natură să confere României un plus de stabilitate doar în măsura în care clasa politică românească  va înţelege că aceia care au conceput fluturarea autonomiei etnice ca pe o sursă cronică de frustrare şi tensiuni trebuie, în fine,  contracaraţi cu promtitudine, fermitate şi eficienţă.

Biroul de presă

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Minciunile Ambasadorului Ungariei in Romania, Oszkar Fuzes. Autonomia “Tinutului Secuiesc” este “viitorul natiei si porunca lui Dumnezeu” – Laszlo Kover, presedintele Parlamentului de la Budapesta. “Neautorizata” sotie Bajtai Erzsebet si neautorizatul sef al M.A.E. Baconschi”

  1. ada says:

    cine vrea sa inteleaga politica si economia prima data trebuie sa citeasca ,, PROTOCOALELE INTELEPTILOR SIONULUI,, daca se poate editia cu comentariile lui ioan mota este fabulos … macar din curiozitate….veti avea mari surprize
    doar citind aceasta carte veti intelege de ce guvernantii si presedintii I au atitea decizii aberante impotriva popoarelor lor,
    evident vor aparea unii care vor spune ca sunt false dar ce exemplu mai bun vreti decit realitatea

    Iata ultimul “beneficiu” al apartenentei noastre la noua Uniunea Europeana: absolut toate datele noastre personale, urmeaza sa fie transferate pentru “pastrarea în siguranta deplina”, statului Israel. Fireste, ele vor fi tinute la curent în timp real. De ce se face asta? Asa, pentru ca baietii pot sa o faca! Nu se ofera absolut nicio justificare pentru aceasta aberanta masura anti-libertate si nici nu este vorba de vre-o reciprocitate.
    Nu întreaba nimeni dintre “reprezentantii” nostri ce treaba are statul evreu cu numele, chipurile si vârsta copiilor nostri, cu parerile noastre politice si cu starea de sanatate a românilor precum rezultata din fisele de asigurare ale CAS? Dar cu veniturile noastre si cu numerele de telefon sunate, cu rudele si prietenii nostri, bagati împotriva vointei lor într-o uriasa baza relationala de date?
    Are cineva idee daca romanii au fost pusi la curent cu faptul ca, pe 31 ianuarie CE a aprobat transferul datelor personale ale cetatenilor tarilor membre, catre Israel ?? Decizia adoptata pe 31 ianuarie 2011 prin care se prevede transferul datelor personale ale cetatenilor CE catre Israel explica faptul ca acest Stat raspunde directivei 95/46 privind protectia datelor. Justificarea deciziei nu apare in text.
    Comisarii nostri au fost de acord cu aceasta decizie? Cum se justifica hotararea?
    Date personale inseamna numerele de telefoane,conturile bancare,datele de sanatate, familia, deplasarile.. TOATE datele pe care guvernele statelor membre le colecteaza despre noi.
    Toate Statele trebuie sa puna in aplicare directiva 95/46 in termen de trei luni….

    dictatura ceausista a fost apa de ploaie

  2. Elena Andronache says:

    Furată, trădată mereu, Românie!

    Alo, domnu’ Băsescu ? mai sunteti la Cotroceni ?
    sau sunteti in concediu de bine meritata odihna la Moscova sau Budapesta?
    Ati proclamat cumva disolutia Statului Român si noi inca nu stim?
    Ati transformat cumva România in gubernie sovietica ungureasca si noi tot nu stim?

    Unde sunt partidele politice, guvernul, parlamentul, politia, jandarmeria,
    unde sunt serviciile secrete din Romania – ale cui interese le apara, ca in nici un caz ale romanilor sau ale STATULUI UNITAR NATIONAL ROMÂN ???

    Neamul românesc nu va pieri! Noi, opincarii, suntem aici de 7.000 de ani,
    dar voi, cei care ne conduceti, adunatura de iude si mancurti, veti ajunge la groapa de gunoi a istoriei!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova