De ce trebuie expulzat recidivistul antiroman Oskar Fuzes. Ambasadorul Ungariei a persiflat si ignorat Ministerul de Externe Roman, sustine cu vehementa proslavirea extremistului antiroman si antisemit József Nyírő si s-a implicat in campania electorala din Targu Mures pentru turnatoarea si activista PCR Smaranda Enache Szobotka

Anul trecut cetateanul ungar Oskar Fuzes, extremist antiroman beneficar de acoperire diplomatica, si-a trimis nevasta la inaintare ca sa recite din versurile criminalului de razboi Albert Wass introduse provocator intr-un discurs al premierului de la Budapesta, Viktor Orban, de un 15 martie, la Odorheiu Secuiesc. Dovezile au fost strigatoare la cer. Vezi: O stire disparuta de pe Agerpres: Din versurile lui Wass Albert, criminal de razboi antisemit si antiroman, recitate de Bajtai Erzsebet, sotia ambasadorului Ungariei, Oszkar Fuzes. UPDATE. Slujitorul Budapestei din fostul Guvern de la Bucuresti, penultimul rebut politic al lui Andrei Plesu, Teodor Baconsky, nu numai ca a ignorat afrontul dar i-a mai si luat apararea antiromanului. Vezi: Pastrarea lui Baconschi in functie este o pata pe obrazul Romaniei. Ziaristi Online probeaza ca sotia ambasadorului Ungariei a recitat din criminalul antisemit si antiroman Albert Wass. In cele din urma – dar prea tarziu – Baconscky a fost ejectat acolo unde merita: la cosul diplomatiei romane. Nu si extremistul Fuzes. Acesta si-a continuat nestigherit atacurile la Romania, sub protectia mafiei ruso-maghiare din PDL: Ungaria si UDMR ameninta Romania si PDL cu “tensiuni interetnice” la Cluj, daca nu este eliminata placa lui Nicolae Iorga de la picioarele lui Matei Corvin si Baconschi, din nou sluj in fata Ungariei si a ambasadorului ei. In numele cui promite Baconschi indepartarea placii lui Iorga de langa statuia lui Matei Corvin? si Ambasadorul Ungariei a insultat suveranitatea Romania de pe treptele MAE: “Interesul Ungariei este absolut natural” si Reprezentanta “Tinutului Secuiesc” de la Bruxelles, un nou front deschis la adresa Romaniei. Baconschi, din nou sluj in fata Ungariei si a ambasadorului ei si Ziare.ro: Ungaria dicteaza Romaniei pe tema regionalizarii!? Romanii raspund amintind de Diktatul de la Viena si Victor Roncea: Ce va face Romania Ungariei? si Editorial: Baconschi nu face, Boc desface dar Basescu, de ce tace?.

Sa amintim si ca el si-a inceput mandatul injurand un ziarist prin vocea fostului sau sef pe atunci deghizat in adjunct, rezidentul serviciului de informatii al Budapestei la Bucuresti. Vezi Ambasadorul Ungariei chemat pentru explicatii la MAE in cazul atacului maghiar asupra redactorului sef al ziarului Curentul. Si, de asemenea, ca a fost prezent la lansarea platformei “independentiste” a lui Laszlo Tokes pentru Transilvania “libera”:  Mircea Toma a sustinut autonomia Ardealului la Congresul lui Tokes unde s-a cerut ca “Tinutul Secuiesc” sa devina “o tara mama interna pentru maghiarii din Romania”. Szilágyi Zsolt: “Principiile autonomiste sunt purtate și în lupta pentru Roșia Montană”

Acum insa intrece orice masura. Chemat la MAE ca sa dea explicatii privind proslavirea unui antiroman si antisemit notoriu, József Nyírő, pentru care se pregateste o baie funerara de extremisti maghiari de Rusalii, Oskar Fuzes a tratat Ministerul Roman de Externe cu fundul, aratandu-se prea ocupat ca sa se deplaseze la sediul MAE, asa cum se face, conform cutumelor diplomatice, atunci cand este solicitat. Si-a trimis un secretar: Adam Balazs. Afront curat. Asta si dupa ce acelasi agitator si gargaragiu extremist de la Budapesta, Secretarul de stat din cadrul Ministerului ungar de Externe, Zsolt Nemeth, a declarat, intr-o ingerenta clara in afacerile interne ale Romaniei, că recentele evoluţii ale situaţiei din România, inclusiv declaraţiile Guvernului referitoare la legea privind dreptul de vot şi legea minorităţilor, precum şi problema Facultăţii de Medicină de la Târgu Mureş, “sunt un motiv de îngrijorare pentru Ungaria” (Gandul). Declaratia trebuie conjugata cu un  ATAC MIZERABIL la adresa României al delegației ungare a PPE din Parlamentul European girat de “românul” Laszlo Tokes: Delegaţia ungară a PPE din PE reclamă încălcarea de către Guvernul Ponta a drepturilor minorităţii maghiare.

Ce-ar fi daca i-am mai da noi un motiv de ingrijorare, bagandu-i-l pe Oskarica al lui exact acolo de unde l-a scos, saracul, in vreo buda de pe la Ministerul de Externe maghiar?

Pe langa toate aceste declaratii si atitudini sfidatoare, agentul Fuzes se implica activ, acum, si in campania electorala locala, in fieful maghiar din Targu Mures, alaturi de nimeni alat decat de turnatoarea si activista comunista care uraste romanii din nascare, tovarasa Smaranda Enache Szobtoka. Vezi CA VODĂ PRIN LOBODĂ. Ambasadorul Ungariei agent electoral al extremiștilor maghiari din UDMR și PCM!

Pana si ungurii lui s-au revoltat! Intr-o depesa MTI, agentia maghiara de informatii de la Budapesta, se arata ca UDMR Mureş critică faptul că, într-o declaraţie acordată presei, ambasadorul Oszkár Füzes a nominalizat, ca persoană particulară, pe care dintre candidaţi l-ar vota. În timpul difuzării unei discuţii cu candidatul György Frunda, un post local de televiziune a prezentat declaraţia ambasadorului Ungariei, în care diplomatul ungar a afirmat că, în calitate de persoană particulară, ar vota pe Smaranda Enache, de la “Liga Pro Europa”, scrie MTI. UDMR Mureş solicită Ministerului ungar de Externe să îşi precizeze public poziţia faţă de acest caz.

In ce priveste afacerea cu mumia lui Nyírő (Vezi Romanii din Harghita – Covasna atacati cu mumii horthyiste. Extremistii de la Budapesta vor funeralii “autonomiste” pentru Nyiro Jozsef. Ce va face Bucurestiul? PROTESTE), Oskar a declarat cu tupeu: “Avem dovezi că nu a fost nici antiromân, nici antisemit!”. El a afirmat că nu înţelege întrebarea unui reporter privind oportunitatea implicării statului ungar în acest demers, legat de o persoană controversată, în perioadă de campanie electorală: „A fost un proces dificil şi complicat, pentru că Nyiro a fost înmormântat în Spania. Nu înţeleg întrebarea. Şi tatăl meu a fost un apropiat al regimului Horthy, pentru că viaţa lui a fost în timpul lui Horthy, iar eu nu pot să schimb acest lucru”, citeaza Mediafax. Vezi: SFIDAREA UNGARIEI CONTINUĂ. Ambasadorul Budapestei sare în apărarea fascistului maghiar József Nyírő!

Cu toate acestea, atat istoricii romani cat si cei evrei il contrazic pe Fuzesul os de Horthy. EvZ: Primul mare scandal al campaniei electorale: FASCISTUL MAGHIAR József Nyírő, înhumat la Odorheiul Secuiesc:

Acuzat de asasinate împotriva românilor

Potrivit volumului „Români și unguri 1940-2011”, scris de istoricul Petre Țurlea, Nyírő a făcută parte din personalitățile maghiare instruite de guvernul de la Budapesta să rămână pe teritoriul cedat României pentru a păstra stăpânirea de facto a regiunii de către maghiari.

În 1947-1948, autoritățile române îl suspectează inclusiv de comandarea unor asasinate, fiind urmărit inclusiv de Justiția din Ungaria. Din cauza acestui fapt, Nyírő se refugiază la Munchen și, ulterior, se ascunde în Spania unde va și muri în 1953.

În volumul „Teroarea horthysto-fascistă în nord-vestul României (septembrie 1940 – octombrie 1944)”, în care au adunat mărturii istorice Mihai Fătu și Mircea Mușat, sunt redate pasaje referitoare la o serie de crime produse de grupări teroriste conduse, printre alții, de József Nyírő.

„Fenomene deosebit de grave s-au petrecut în acele zile la Cluj şi împrejurimi, unde trupele de ocupaţie horthyste au sosit la 11 septembrie 1940. Până atunci, crimele, bătăile, devastările declanşate împotriva românilor, îndeosebi în cartierele Mănăştur, Între ape, comunele Floreşti şi Someşeni au fost — aşa după cum recunoştea la 15 noiembrie 1940 fostul consul al Ungariei la Cluj, dr. Bothmer Karoly — efectuate de elemente declasate, şovine, fasciste, organizate în grupe teroriste, conduse de Kerekes Istvan, Kiraly Zoltan, Mălnassy Tivadar, József Nyírő”, se arată în lucrarea amintită.

REACȚIE OFICIALĂ. Institutul „Elie Wiesel”: nu este de dorit reînhumarea publică

Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” are date care susțin orientarea politică a scriitorului maghiar. „După puciul szalasist de la 14 octombrie 1944 și implicita debarcare a lui Horty, a devenit membru în parlamentul de extremă dreaptă, Nyilasis, al lui Ferenc Szalasi. A fost și vicepreședintele comisie de învățământ. Prin urmare, József Nyírő a aderat la o politică naționalistă, extremistă și antisemită”, arată reprezentanții Institului într-un răspuns transmis Evenimentului zilei.

”Considerăm că nu este de dorit reînhumarea lui József Nyírő în prezența unor persoane sau a unei procesiuni oficiale”, este recomandarea specialiștilor institutului.

Președintele PCM, Szasz Jeno, nu crede în aceste date. „Nu a avut o politică ce azi ar putea fi considerată compromițătoare. El este pentru cultura maghiară precum este Slavici pentru cea română”, spune Szasz Jeno, președintele PCM și primarul din Odorheiu Secuiesc, care a decis și botezarea unei străzi din Odorheiu Secuiesc cu numele scriitorului. (EvZ.ro)

Pe deasupra, si profesorii unguri sustin acelasi lucru: EXCLUSIV. Ambasadorul Ungariei la București contrazis de Asociația Profesorilor din Ungaria în scandalul ”Nyirő József”. APU: ”Nyirő József şi Wass Albert au fost extremiști și antisemiți”!

Ce vor face, asadar, Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei si noul lui ministru, clujeanul Andrei Marga?

Il va crede dl Marga pe cuvant pe tupeistul Fuzes, la fel ca carpa de sters pantofii a Ungariei care raspunde la numele de Baconsky sau ii va lua in considerare pe istoricii romani, unguri si evrei cu dovezile lor?

Va permite Guvernul Ponta un cortegiu funerar cu sute de membri ai “Garzii Maghiare” si zeci de mii de participanti, in plina campanie electorala, in inima “Tinutului Secuiesc”?

Sau mai bine l-ar expulza pe cetateanul ungar cu acoperire diplomatica Oskar Fuzes, si ar termina balciul?

Si, pe deasupra, se mai ridica o intrebare: cat vor mai tolera Ministerul de Interne, Parchetul General si Serviciul Roman de Informatii inalcarea Legii prin ridicarea busturilor celor doi extremisti si criminali de razboi Wass Albert si Nyiro Jozsef in centrul orasului Odorheiu Secuiesc?

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “De ce trebuie expulzat recidivistul antiroman Oskar Fuzes. Ambasadorul Ungariei a persiflat si ignorat Ministerul de Externe Roman, sustine cu vehementa proslavirea extremistului antiroman si antisemit József Nyírő si s-a implicat in campania electorala din Targu Mures pentru turnatoarea si activista PCR Smaranda Enache Szobotka”

  1. petru says:

    este incredibil ce pot face ăştia in amarata asta de Romanie şi noi am ajuns popor de legume si nu reactionam ca popor, lasa autorităţile vandute.

  2. Anonim says:

    Anemica reactiaq celor de la “Elie Wiesel”, foarte vocali in alte ocazii.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova