Semnati Petitia publica in apararea lui Valeriu Gafencu si scrieti pe adresa Primarului din Targu Ocna pentru pastrarea Cetateniei de Onoare post-mortem a Sfantului Inchisorilor. La Multi Ani, Domnule Grigore Caraza!


Grigore Caraza – Sfintele Sarbatori in închisori de ZiaristiOnlineTV

Astazi este ziua de nastere a marturisitorului Grigore Caraza, cu 21 de ani in temnitele bolsevice, despre care afirma cu simplitate: „În închisoare mi s-a înnobilat sufletul“. Ma simt onorat ca l-am cunoscut pe cel care a pastrat in memoria sa si apoi a consemnat pentru patrimoniul cultural national peste 10.000 de versuri ale poetilor din inchisori, printre care se numara Radu Gyr, Nichifor Crainic si Valeriu Gafencu, in urma tot cu 21 de ani, si de care ma leaga nenumarate amintiri ale vremurile petrecute alaturi de Parintele Calciu, la Washington sau la biserica noastra din New York. M-am gandit ca aniversarea domnului Grigore Caraza, care implineste 84 de ani dintre care fix o patrime i-a trecut in inchisori, este si o zi perfecta de scris Primarului din Targu Ocna in apararea lui Valeriu Gafencu, ceea ce va sfatuiesc si pe Dvs. Pe langa semnarea Petitiei online, de solidarizare cu Valeriu Gafencu atacat in stil orwelian din subsolurile laboratoarelor unui Institut dubios, consider ca este bine sa-i scrieti si personal domnului Primar Ştefan Silochi cat si membrilor Consiliului Local. Nu ezitati! Cateva randuri, un gand bun si un “send” al e-mail-ului Dvs este un semn de solidaritate necesar si atat de usor de facut. Puteti de asemenea sa trimiteti si prin posta sau prin fax mesajul Dvs de solidaritate. Aparati-l pe Valeriu caci el sigur va apara din Ceruri!

Va recomand sa cititi Sfintele Sarbatori in inchisorile comuniste. VIDEO. Marturia lui Grigore Caraza, 21 de ani de temnita, si a lui Ioan Ianolide, nou martir al lui Hristos

La Multi Ani, Draga Domnule Grigore Caraza!

Banner In Apararea lui Valeriu Gafencu

Catre: Primaria Targu Ocna

Domnului Primar si

Consiliului Local

E-mail: [email protected] si [email protected]

Data: 1 Februarie 2013

Adresa: Str. Trandafirilor Nr. 1, Targu Ocna, 605600

Telefoane: 0234-344.114; 0234 344115; 0234 344116; 0234 344117 sau mobil 0729 995923; Fax: 0234-344.115

Stimate Domnule Primar,

Stimati romani membri ai Consiliului Local,

Stim ca pe adresa Dvs a ajuns o cerere stranie, ce poarta antetul unui asa-zis Institut cu numele de “Elie Wiesel”, un personaj considerat a fi un impostor total de catre alti evrei, care chiar au fost detinuti in lagarul de la Buchenwald – vedeti https://www.eliewieseltattoo.com/. Prin nota respectiva am inteles ca vi se cere sa dez-onorati memoria martirului temnitelor bolsevice, Valeriu Gafencu, considerat de marele scriitor si marturistor ortodox Nicolae Steinhardt drept “Sfantul Inchisorilor” si devenit Cetatean de Onoare pe merit al frumosului oras Targu Ocna.

Cererea Institutului in cauza este neintemeiata in totalitate iar argumente vi s-au adus cu duiumul prin Petitia publica initiata de mai multe organizatii neguvernamentale si ale fostilor detinuti politic si luptatori anticomunisti, impreuna cu oameni de cultura, printre care se numara actorul Dan Puric, realizatoarea tv Lucia Hossu Longin si reputatul istoric Gheorghe Buzatu, si la care s-au raliat deja, intr-o singura zi, sute de alti romani – vedeti Petitie Online.

Ca simplu roman, jurnalist si fondator al mai multor organizatii neguvernamentale de interes civic si national, va rog, in apararea lui Valeriu, de la a carui trecere la cele vesnice se implinesc chiar luna aceasta 61 de ani, sa cititi aceste randuri:

Imnul învierii

de Valeriu Gafencu

Vă cheamă Domnul slavei la lumină,
Vă cheamă mucenicii-n veşnicii,
Fortificaţi Biserica Creştină
Cu pietre vii zidite-n temelii.

Refren: Veniţi, creştini, luaţi Lumină,
Cu sufletul senin, purificat!
Veniţi, flămânzi, gustaţi din Cină,
E Nunta Fiului de Împărat!

Să crească-n inimile noastre-nfrânte
Un om născut din nou, armonios,
Pe chipurile voastre să Se-mplânte
Pecetea Domnului Iisus Hristos.

Un clopot tainic miezul nopţii bate,
Iisus coboară pe pământ;
Din piepturile voastre-nsângerate
Răsună Imnul Învierii Sfânt.

Smulgeţi-vă din ceata celor răi,
Intraţi în cinul oastei creştineşti,
Priviţi spre Porţile Împărăteşti,
Căci cei din urmă fi-vor cei dintâi.

E, cum ati putea sa-i retrageti Cetatenia de Onoare unui asemenea suflet?

Si noi ne simtim onorati, ca simpli romani, ca Dvs i-ati acordat aceasta distinctie si Dvs trebuie sa fiti onorat ca noul martir care in curand va fi canonizat si trecut in calendarele ortodoxe va sta alaturi si va apara din Ceruri, ca Sfant al Inchisorilor si Cetatean de Onoare al orasului Targu Ocna.

Tineti cu poporul si contati pe sprijinul nostru, al celor multi! Va multumim!

Cu deosebit respect,

Victor Roncea

Asociatia Civic Media
www.civicmedia.ro

Vedeti si filmul documentare realizat de Radu Dinu – Noaptea Patimirilor – despre martiriul lui Valeriu Gafencu

Grigore Caraza recitand din Radu Gyr si Nichifor Crainic:

Grigore Caraza recitand Iisus in celula de Radu Gyr si Foamea de Nichifor Crainic de VictoRoncea

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

16 Responses to “Semnati Petitia publica in apararea lui Valeriu Gafencu si scrieti pe adresa Primarului din Targu Ocna pentru pastrarea Cetateniei de Onoare post-mortem a Sfantului Inchisorilor. La Multi Ani, Domnule Grigore Caraza!”

  1. Petre Toma says:

    Va rog sa nu dati curs solicitarilor. Poporul roman este singurul indreptatit sa hotarasca cine ii sunt eroii. Alogenii nu au nici un drept in ce priveste acest aspect.

  2. ion says:

    Domnule Roncea ,Valeriu Gafencu a fost condamnat de regimul Antonescu pe care d-voastra si domnul Buzatu il considerati erou national. Nu prea merge . Logica d-voastra e deficitara . Ori Gafencu , ori Antonescu. Miscarea Legionara a fost lichidata de maresalul Antonescu care a fost principalul dusman al Legiunii si care a infundat inchisorile cu tinerii din Fratiile de Cruce . Este absurd sa ii omagiati si pe Gafencu si pe Antonescu , asta daca sunteti sinceri si nu urmariti prin atitudinea d-voastra alte scopuri. Cu stima Ion .

  3. eugen says:

    Ciudata coincidenta. Cum de s-a gasit Institutul Ellie Wiesel sa propuna anularea titlului de cetatean de onoare al orasului Targu Ocna ce a fost dat post-mortem lui Valeriu Gafencu, tocmai acum cand mare parte din societatea civila ortodoxa luase atitudine in fata propagandei homosexuale care doreste sa acapareze si Muzeul Taranului Roman? Nu se incearca oare distragerea atentiei si fracturarea opiniei publice?

  4. VR says:

    N-are legatura. Cererea e de anul trecut.

  5. VR says:

    Domnule Ion, Antonescu a fost si ramane un erou national pentru faptele sale de arme si dorinta de a reunifica Tara. Cu politica interna a cam zbarcit-o. La fel ca si Iorga – un enorm de mare savant, un geniu si un nationalist inflacarat, dar orgolios si vanitos. Dar vremurile erau de asa natura, nebuloasa. La data anihilarii Miscarii Legionare prin operatiunea securistico-militara din ianuarie 1941 aceasta era deja mancata din interior de agentii Sigurantei si ai Armatei, dar si ai SS si NKVD, cu totii mana-n mana de altfel. Iorga a fost ucis de agentii SS si NKVD (de tipul tatalui lui Patapievici) pentru a macula definitiv memoria Miscarii Legionare dar si pentru a scapa de un nationalist hiper-intelgent care le-ar fi dat de furca in viitor. Sufletele curate au cazut victime ciocnirilor dintre servicii. Din punct de vedere militar, ofiterii de informatii ai Armatei considerau ca Miscarea Legionara le poate submina autoritatea asa ca le-a convenit planul distrugerii ei. M-am exprimat de mai multe ori asupra actelor criminale ale regimului Antonescu. Dar era, pana la urma, o guvernare de tip militar justificata de un razboi crunt. Nu logica mea e deficitara ci cea a Instititutul in cauza, care nu emite doar opinii ci are pretentia ca da sentinte si condamana in masa folosind dubla valoare. Daca traiam sub o dictatura militara atunci toate actele cu caracter opresiv ale regimului sunt dictatoriale, nu numai pentru unii. La fel si cele ale dictaturii naziste. Legionarii au fost la randul lor inchisi la Buchenwald alaturi de evrei, ceea ce tovarasii de la Elie Wiesel – ce poarta numele unui impostor total care si-a inventat detentia la Buchewald – omit sa spuna. In ce priveste relatia lui Antonescu cu legionarii ar trebui sa cautati sa aflati continutul ultimei scrisoari trimisa de comandantii Miscarii Maresalului in inchisoarea Jilava. Majoritatea legionarilor erau profund traitori crestini, traire care presupune eliminarea oricarei nuante de ura si razbunare. Ceea ce noi nu prea reusim, dupa cum se vede…
    Din punctul meu de vedere atat Iorga cat si Antonescu cat si Gafencu au avut o moarte martirica – ca cei mai multi dintre marii conducatori romani – si isi au locul lor, impreuna, in calendarul eroilor si sfintilor neamului romanesc.

  6. Iustina Bacosca says:

    Drept ati judecat, domnule Roncea.

  7. VR says:

    Doamne ajuta!
    Sa ne mobilizam!

  8. Iustina Bacosca says:

    Sa ne mobilizam, mai ales ca avem atatea exemple de urmat. Atat de multe modele de viata crestina autentica. Dumnezeu sa ne ajute pe toti!

  9. VR says:

    Amin!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova