Raspunsul Primariei Baia Sprie la atacul Institutului “Elie Wiesel” impotriva Duhovnicului Neamului, Parintele Justin Parvu: “Poziţionarea dvs este cel puţin inadecvată. Nu credem că a sosit vremea să ne mântuim pe furiş, cu aprobarea cuiva”. EXCLUSIV Gazeta de Maramures via Ziaristi Online

Parintele Justin Parvu - Fotografie de Cristina Nichitus RonceaLa initiativa Gazetei de Maramures, sustinuta de Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania, Arhiepiscopul Maramuresului Justinian Chira, PS Justin Hodea Sigheteanu al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului, Asociaţia Filantropica Sf. Ierarh Iosif Mărturisitorul condusa de părintele Vasile Fodoruţ, Grupul Independent pentru Democratie, Asociatia Civic Media si “Floarea de Foc” si de sute de personalitati, istorici, scriitori, jurnalisti si simpli romani din intreaga tara, vrednicul de pomenire Parinte Justin Parvu, Duhovnicul Neamului, a primit pe 22 august Cetatenia de Onoare a orasului Baia Sprie, locul unde a “petrecut” cinci ani din cei 12 ani de condamnare politica, prelungiti cu inca patru de detentie, la munca fortata si in inchisorile sistemului ocupantului bolsevic al Romaniei. Rezultatul votului in unanimitate al Consiliului Local Baia Sprie a fost salutat cu recunostinta de Manastirea Petru Voda a Arhiepiscopiei Iasilor, din cadrul Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, cat si de AFDPR si ceilalti sustinatori ai demersului. “Noi suntem cei onorati” de conferirea acestei distinctii, a afirmat Primarul localitatii, Vasile Dorin Pasca. La scurt timp, ca si in cazul Valeriu Gafencu, Sfantul Inchisorilor, o institutie plasata sub pulpana guvernamentale si deci platita din banii nostri, a majoritatii romanilor crestin-ortodocsi ai acestei tari, respectiv Institutul “Elie Wiesel”, care are ca obiect de activitate “studiul holocaustului”, isi depaseste prerogativele si solicita abuziv, impotriva vointei comunitatii locale, a reprezentantilor Bisericii Ortodoxe Romane si a sutelor de sustinatori, retragerea titlului bunului Parinte Justin, invocandu-se niste acuze absolut aberante. Vom reveni asupra lor intr-o adresa oficiala catre Primul Ministru al Romaniei si Federatia Comunitatilor Evreiesti din Romania, a celor jigniti de demersul bolnav al presedintelui acestui institut, Alexandru Florian, fiul comisarului ideologic bolsevic Radu Florian. Pana atunci, iata raspunsul demn al Primarului Orasului Baia Sprie obtinut de Gazeta de Maramures si prezentat aici via Ziaristi Online:

Primaria Baia Spre catre Institutul Elie Wiesel despre sfintenia Parintelui Justin Parvu - Gazeta de Maramures si Ziaristi Online
ROMANIA
JUDETUL MARAMURES
Primaria Orasului Baia Sprie
Piata Libertatii, nr. 4
Telefon: +40-262-262303, 260059 Fax: +40-262-260059
E-mail: [email protected]
BaiaSprie.Ro

 

Drept la replica

 

„Abuzurile totalitarismului din cea de a doua jumătate a sec. XX au transformat România într-o imensă puşcărie, în scopul anihilării conştiinţei celor care gândeau altfel decât comuniştii. Tocmai de aceea, spirite luminate ca a arhimandritului Justin Pârvu au avut menirea de a ţine trează conştiinţa naţională.

Practic, părintele Justin Pârvu şi-a împletit destinul cu cel al neamului românesc, luminând ca un far al dreptei credinţe la trezirea conştiinţei de neam. Astăzi, reprezintă ultimul mare mărturisitor al unei generaţii de sacrificiu care s-a jertfit în temniţele comuniste din Aiud, Gherla, Piteşti, Sighet., Canal şi lagărele de muncă din „Triunghiul morţii” (Baia Sprie, Cavnic, Nistru).

Părintele Justin Pârvu s-a consacrat lui Dumnezeu, neamul său şi marii familii creştine, nu ideologiilor politice. Nu a fost un agitator doctrinar, ci o mare conştiinţă. Zecile de mii de pelerini, prezenţi la înmormântare sa, au confirmat că odată cu trecerea la odihna veşnică s-a născut un sfânt. Practic, prigoana stalinistă l-a desăvârşit întru sfinţenie.

Iată de ce, găsim poziţionarea dumneavoastră, cel puţin inadecvată. Nu credem că a sosit vremea să ne mântuim pe furiş, cu aprobarea cuiva. Diploma de CETĂŢEAN DE ONOARE nu aduce beneficii răposatului arhimandrit, ci, mai degrabă, comunităţii noastre ca recurs la demnitate şi memorie. Filmul documentar „Fericiţi cei prigoniţi” şi demersul nostru civic vor constitui documente pentru cei care au dreptul să ştie dar nu au voie să uite.”

Cu toată consideraţia,

Primar Dorin Vasile Paşca

Dorin Vasile Paşca se afla la cel de-al doilea mandat al sau de primar, dupa ce a fost reales de cetatenii din Baia Sprie. El a candidat ca independent, fara sustinerea nici unui partid politic. In 14 septembrie 2010, de Inaltarea Sfintei Cruci, a participat la sfintirea unei Troite in memoria suferintelor martirilor anticomunisti din “Triunghiul mortii”, ridicata la dorinta si cu binecuvantarea Parintele Justin Parvu (foto mai jos).

Un interviu cu el aici: Dorin Vasile Paşca, unul dintre cei mai buni primari din ţară.

Sa-i dea Dumnezeu sanatate!

Troita Parintelui Justin Parvu de la Baia Sprie

Video via Adevarul – Părintele Iustin Pârvu a devenit cetăţean de onoare post-mortem la Baia Sprie

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

40 Responses to “Raspunsul Primariei Baia Sprie la atacul Institutului “Elie Wiesel” impotriva Duhovnicului Neamului, Parintele Justin Parvu: “Poziţionarea dvs este cel puţin inadecvată. Nu credem că a sosit vremea să ne mântuim pe furiş, cu aprobarea cuiva”. EXCLUSIV Gazeta de Maramures via Ziaristi Online”

 1. Vasile-Lică says:

  Mulțumesc domnului primar pentru poziția onorabilă față de acest subiect. Vorbele sînt de prisos, dar vin cu o propunere, zic eu justificată, și anume, de a iniția cineva care se pricepe, o acțiune de strîngere de semnături pentru interzicerea activității pe teritoriul Romăniei a Institutului Elie Wiesel, un „institut” parazit și profund anti românesc. Ar fi cazul să ne respectăm pe noi înșine pri afirmarea adevărului istoric fară a ne împiedica de dușmanii poporului rpmân.

 2. VR says:

  In primul rand ar trebui sa iasa de sub tutela guvernamentala. Am ajuns sa ii platim pentru a ne insulta?!
  Domnul Primar merita cu adevarat felicitat de catre toti cei ce-l iubesc pe Parintele Justin.
  Scrieti-i aici: [email protected]
  Doamne ajuta!

 3. Muad'dib says:

  Cinste lor, maramureșenilor!
  Dumnezeu să-l hodinească pe părintele Justin!
  Or să le iasă lor, florienilor, pe nas toate mizeriile, mai devreme sau mai târziu. Nu-mi mai iese din minte mutra arogantă de reptilă slinoasă a lui florian din ședința publică a consiliului local de la Târgu-Ocna. Doamne ajută România și pe români!

 4. Viorica Bălteanu says:

  Felicitări autorităților din Baia Sprie, tuturor acelora care-l cinstesc cum se cuvine – inclusiv, POST MORTEM – pe marele mărturisitor al credinței creștine Iustin Pârvu!

  Prof. Univ. Dr. Viorica Bălteanu

 5. Alexandra says:

  Parintele Duhovnic Justin Parvu a lasat atata lumina si atata spirit divin incat nici un institut, functionar sau administrator nu vor reusi sa se atinga de ceea ce inseamna Preasfiintia Sa in Constiinta Neamului Romanesc.
  Sunt doar gesturi, framantari si nevolnicii fara putere. Cu cat reactia lor de vibratie negativa este mai puternica, cu atat se alimenteaza lumina Parintelui si a Neamului din care face parte.

  Ei nu inteleg faptul ca nici un INSTITUT din lumea asta nu poate sa COMBATA/ NEGE ceea ce a fost, este si va fi Parintele Justin Parvu: UN SFANT!

 6. jean says:

  Sincer mi-a venit sa plăng când am citit răspunsul domnului Vasile Dorin Pașca, la acțiunea antiromănească si nu în ultimul rând anti creștină a unor forțe obscure ascunse sub numele de Institutul Elie Wiesel. Nu-mi vine să cred că mai există oameni ca brazii în această țară muncită de masoni și atei, care stau neclintiți. BRAVO domnule Vasile Dorin Pașca pentru poziția dumneavoastră și încă o dată bravo pentru decizia de a lupta și a urma calea marelui nostru parine Iustin Părvu arhimandritul (și nu Justin cum spun alții).

 7. VR says:

  Doamne ajuta!
  Spuneti-i si lui!
  [email protected]

 8. Mirela says:

  In sfarsit, un primar cu “coloana vertebrala”! Felicitari domnule, Primar!. Doamne ajuta!

 9. Mandru ca-s ROMAN says:

  Cine spunea ca nu mai avem modele? Iata-le: Iustin Parvu, Dorin Vasile Paşca… Sa le cautam, sa le respectam, sa le cultivam, sa le inmultim. Sa sfarsim odata cu ploconeala in fata oricui vine din vest si flutura cativa arginti, pretinzand in schimb pamantul cu tot cu bogatiile inca ne-jefuite si transformarea noastra in sclavi supusi. De buna voie, fara nici o rezistenta. Si ca si cum pamantul si libertatea nu ar fi de ajuns, ei ne vor si copiii, viitorul si sufletul: pretind sa ne calcam in picioare valorile, cultura, istoria, demnitatea, si credinta. Pana cand sa le mai suportam aerele superioare si tupeul fara limite? Bravo dle Paşca! Ca dvs ar trebui sa procedam cu totii si sa-i punem la punct pe nesimtitii fara frontiere.

 10. VR says:

  Doamne ajuta!

 11. Dacus Malus says:

  R says:
  06/09/2013 at 18:34

  Doamne ajuta!
  Spuneti-i si lui!
  [email protected]

  Dupa cum ati sugerat am scris si eu un mail macar asa ca sustinere morala, sa stie ca nu sint singuri. Multumesc ptr adresa si idee… si mai ales ptr articol. Intr-o buna zi toate astea vor putea fi folosite drept dovezi ptr atacurile indreptate impotriva poporului român!

 12. VR says:

  Asa este. Doamne ajuta!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova