Generalul Iulian Vlad, omul care l-a dat afara din CC pe Ceausescu. Istoricul Alex Mihai Stoenescu. omul care l-a dat afara pe Tismaneanu de la Evenimentul Zilei

Un articol de o importanta istorica, care face lumina in tenebrele “revolutiei” dupa 22 de ani, este publicat azi, in exclusivitate, de Evenimentul Zilei: Autorul: Alex Mihai Stoenescu, reputatul istoric care a scris de-a lungul anilor mai multe volume despre istoria loviturilor de stat din Romania. In esenta, Stoenescu arata ca, dupa revolta muncitorilor de la Brasov, din 1987, Securitatea i-a aratat lui Ceausescu ca merge pe un drum gresit si a incercat sa schimbe cursul istoriei, care se indrepta aproape inevitabil spre un sfarsit violent al regimului, printr-o schimbare pasnica de putere. Perioada coincide cu numirea la conducerea Departamentului Securitatii Statului, ca ministru secretar de stat al MAI, a generalului Iulian Vlad, despre care Stoenescu afirma documentat ca este artizanul detronarii lui Ceausescu. Teza vine in directa contradictie cu asa-zisul “Raport Tismaneanu” injghebat de bloggerul de Maryland al Evenimentului Zilei, Vladimir Tismaneanu.

Concret, in “Raportul” “final” se sustine ca: „Revoluţia romana a început la Timişoara, scânteia fiind aprinsă de curajul unui om, reverendul Laszlo Tokes, un pastor al Bisericii Reformate (Calviniste) şi o parte din minoritatea etnică maghiară”.

Alex Mihai Stonescu afirma: „FALS! Revoluţia a început la Iaşi, iar curajul lui Tokes este o invenţie, atitudinea sa – dincolo de legăturile cu spionajul maghiar – fiind exact contrară imaginii proiectate în universităţile americane de Vladimir Tismăneanu, minoritatea maghiară n-a avut nici un rol, violenţele din Timişoara fiind provocate şi întreţinute profesionist de cetăţeni români, în majoritatea lor etnici români” .

Din cele relatate de Alex Mihai Stoenescu si prezentate si de Revista Historia condusa de Ion Cristoiu, trebuie înţeles că nu Laszlo Tokes a fost „pionul” revoluţiei – merit pe care i-l atribuie o parte din „istoricii” nedocumentați din România. Evenimentele, legate de pastorul protestant, nu s-au petrecut aşa cum le-a descris Tismăneanu – descriere care-l erijează pe Tokes – un marunt agent al serviciilor comuniste maghiare – într-un “salvator al României” şi un “erou al revoluţiei”, dupa cum se demonstreaza si in Historia.

Conform surselor mele, articolul de cap de ziar al lui Alex Mihai Stoenescu, aparut astazi in Evenimentul Zilei, ca parte dintr-o serie care continua, l-a facut pe politrucul Vladimir Tismaneanu sa explodeze peste Ocean. Ca un personaj cu o tinuta etica rectiline recunoscuta, acesta a anuntat ca-si da demisia de la Evenimentul Zilei – unde incaseaza 30 de lei pentru patru articole pe luna – motivand ca nu poate suporta sa fie publicat alaturi de astfel de “vecinatati respingatoare”.

Iata aici articolul din Evenimentul Zilei care a provocat demisia lui Tismaneanu:

Loviturile Securităţii care i-au fost fatale lui Ceauşescu

Autor:  Alex Mihai Stoenescu

Alex Mihai Stoenescu este autorul mai multor volume de istorie, dintre care le mentionez pe cele aparute la editura RAO

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

6 Responses to “Generalul Iulian Vlad, omul care l-a dat afara din CC pe Ceausescu. Istoricul Alex Mihai Stoenescu. omul care l-a dat afara pe Tismaneanu de la Evenimentul Zilei”

 1. Kristijan Ivancic ZG-HR says:

  Atentie Victor!

  Kriminalu dr. Sinescu cel care la omort pe PATRIARHU TEOCTIST se pregateste sa devina rector Univ de Medicina si Farmacije. El va inlocuj o incompetenta numita Monica Pop. Un gunoj inlocuieste un alt gunoj!
  Vijeste de la verisori mej absolventi de Medicina!!!

 2. tomasito says:

  Cu ocazia lansarii, Talpes ar fi spus ca „turişti sovietici” şi „vest germani”, i-ar fi incitat pe muncitorii de la Braşov să se revolte împotriva comunismului şi să se dea la distrugeri, să asedieze localul sediului judeţean al PCR din fostul oraş Stalin, ca şi pe cei care în acea vară fierbinte, 13-15 iunie 1990, acei studenţi şi tineri, care, ar fi distrus centrul Bucureştiului şi au luat cu asalt clădirea MAI.

 3. VR says:

  Astea sunt tampenii scoase de la hotupulica Tismaneanu. Noi am fost acolo, baietica. Inregistrarea e plasata pe ZiaristiOnline.Ro. De ce nu cantati la alta masa?

 4. Kristijan Ivancic ZG HR says:

  Tomasito,jesti kretin sau platit de gunoajele dela Moskva-Budapest….
  Sau poate jesti kiar rus! Haj siktir pasol na Moskva!

 5. un vecin says:

  mda….mda…alex mihai stoenescu……banuiesc ca nu stiati atunci de trecutul lui glorios de informator……pentru mine a fost un soc pentru ca parea singurul documnetat serios in tezele evenimentelor….acum omul e mai rau decat tismaneanu…ala macar e un dobitoc pe fata….asta fugea dupa oameni pe la cozi cu securistii dupa el……crunt…

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova