Bomba: Laszlo Tokes a fost judecat spre caterisire de catre Comisia Disciplinara a Protopopiatul Reformat de Bihor, pentru “adulter si lezarea demnitatii umane”. DOC EXCLUSIV Ziaristi Online

Dupa recentul scandal sexual public al “eroului revolutiei” Laszlo Tokes, publicat de noi sub titlul EXCLUSIV. Amanta lui Laszlo Tokes, pastor si vicepresedinte al PE: Prohaszka Rad Boroka, o sexy-asistenta mai tanara cu doar 22 de anisori. FOTO/VIDEO/DOC si anuntul adjunctului lui, Demeter Szilar, ca Laszlo Tokes da in judecata Libertatea si Ziaristi Online la Budapesta, Bucuresti si Bruxelles pentru “calomnie”, iata ca insesi instantele disciplinare ale cultului din care face parte ne dau dreptate in ce priveste relatiile de curvasareala ale pastorului reformat. Intr-un document transmis Ziaristi Online in exclusivitate de catre surse din Protopopiatul Reformat de Bihor se arata ca numitul Laszlo Tokes a fost judecat si sanctionat spre caterisire de catre Comisia Disciplinara a cultului reformat, pentru ca “a incalcat juramantul fagaduintei nuptiale” sifata de sotie si copii nu a avut un comportament cum era de asteptat din partea unui om si preot”. Concret, Comisia Disciplinara “il gaseste vinovat pe invinuitul Tokes Laszlo, preotul Parohiei Reformate Oradea-Olosig” in baza “art. 30 din Regulamentul disciplinar, Lit. a., prin care “se considera abatere disciplinara incalcarea cu intentie sau din neglijenta a obligatiilor stabilite de canoanele, regulamentele si legamintele bisericesti” – coroborat cu Lit. e. “orice fapta sau omisiune care aduce atingere credintei altora, sau bunelor moravuri, ori lezeaza demnitatea functiei bisericesti a celui investit”. Conform informatiilor noastre, mustrarea scrisa, insotita si de o amenda, este primul pas spre decizia de caterisire a fostului episcop, in prezent pastor si vicepresedinte al Parlamentului European. Prezentam mai jos, in exclusivitate, in format text, foto si PDF, documentul recent al Comisiei Disciplinare a Protopopiatul Reformat de Bihor, care ne confirma in totalitate asertiunile noastre privind amantlacurile extremistului maghiar Laszlo Tokes.

Traducere din limba maghiara

COMISIA DISCIPLINARA A PROTOPOPIATULUI REFORMAT DIN BIHOR

Stampila patrata a Oficiului Protopopesc Reformat Oradea
Intrat: 10. 10.2011
Nr. de inregistrare 230.

DECIZIE

Membrii Comisiei Disciplinare a Protopopiatului Bihor:
Presedinte: Szatmari Gergely Elemer,
Notar: Fazakas Ferenc Sandor
Membrii: Filep Attila, Peter Emilia, Kovacs Karoly;
Membru supleant: Herdean Gyongyi.

Intruniti azi, la Oradea, la sediul Oficiului Protopopesc al Protopopiatului Reformat din Bihor, au dezbatut in fond asa numitul caz ,,Joo-Tokes”. S-a recitit Raportul judecatorilor de instructie, a fost audiat Referatul reprezentantului acuzarii Fenesi Tibor, precum si declaratiile partii vatamate, Joo Edith (Tokes) si cele ale martorilor citati. Imputernicitul invinuitului Tokes Laszlo, numitul Demeter Szilard, nu s-a infiiintat la dezbatere. Avand in vedere intreg ansamblul, Comisia Disciplinara a Protopopiatului Reformat din Bihor, azi, 10 octombrie 2011 orele 13, pronunta urmatoarea hotarare de fond:

In temeiul art. 30 din Regulamentul disciplinar

Lit. a. “se considera abatere disciplinara incalcarea cu intentie sau din neglijenta a obligatiilor stabilite de canoanele, regulamentele si legamintele bisericesti” – coroborat cu

Lit. e. “orice fapta sau omisiune care aduce atingere credintei altora, sau bunelor moravuri, ori lezeaza demnitatea functiei bisericesti a celui investit”;

Il gaseste vinovat pe invinuitul Tokes Laszlo, preotul Parohiei Reformate Oradea-Olosig.

Motive:

Inscrisurile aflate la dispozitia Comisiei, impreuna cu depozitele de martori confirma faptul ca Tokes Laszlo a incalcat juramantul fagaduintei nuptiale, fata de sotie si copii, nu a avut un comportament cum era de asteptat din partea unui om si preot. Cu mai multe ocazii, in public, a lezat demnitatea umana a sotiei sale, prin dispretuire si umilire. Sotia a precizat in mai multe randuri, ca nu a meritat acest tratament din partea sotului deoarece s-a tinut de juramantul rostit in legamantul nuptial. Totodata, infaptuirea adulterului de catre invinuit se pare dovedita, in mod indirect.

Luand nota de declaratiile martorilor audiati, iese in evidenta faptul ca, conduita invinuitului Tokes Laszlo a produs poticnire (daune) pentru cei din jur, cauzand atingere moralei si bunului simt.

In acelasi timp prin mai multe publicatii din presa a jignit biserica, precum si autoritatea, demnitatea unor functionari bisericesti.

Avand in vedere aceste considerente, Comisia Disciplinara a Protopopiatului Reformat din Bihor, in temelul prev. art. 31 lit. b Regulamentului disciplinar aplica sanctiunea de MUSTRARE SCRISA fata de preotul Parohiei Reformate Oradea-Olosig. Executarea acestei sanctiuni intra in competenta Comisiei Disciplinare, pana la termenul de 31 octombrie 2011. Prezenta hotarare de fond se poate contesta in termen de 15 zile la comisia disciplinara de apel.

Invinuitul va fi obligat la plata cheltuielilor cauzate de proces, la suma de 500 RON care se vor achita pana la data de 31 octombrie 2011, la casieria Protopopiatului Reformat din Bihor.

Prezenta Decizie a Comisiei Disciplinare a Protopopiatului Reformat din Bihor fost publicata azi 10 octombrie 2011, orele 14, in prezenta partii vatamate, in absenta invinuitului. Urmeaza ca invinuitului, Decizia sa i se comunice prin posta.

Data, ca mai sus.

Presedinte:
Szatmari Gergely Elemer,
/Semnatura indescifrabila

Notar:
Fazakas Ferenc Sandor
/Semnatura indescifrabila

Membrii:
Peter Emilia /Semnatura indescifrabilia
Kovacs Karoly /Semnatura indescifrabila
Filep Attila /Semnatura indescifrabila/

Membru supleant:
Herdean Gyongyi /Semnatura indescifrabila/

Stampila rotunda:
Protopopiatul Reformat
ORADEA Jud. Bihor

Gasiti aici DOCUMENT PDFLaszlo Tokes caterist de Comisia Disciplinara a Protopopiatului Reformat din Bihor – Ziaristi Online PDF

Cititi si descarcati si de la Scribd Documentele Afacerii Joo Edith – Laszlo Tokes

Vedeti si Scrisoarea doamnei Tőkés Edith adresate Episcopiei Reformate

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova