Catrinel Plesu, informatoare la 19 ani, in monitorizarile de presa. De la “zburdalniciile vietii” la “CNSAS confirma: Intre DIE si ICR, 44 de ani de tacere”. Roncea.Ro: 13.000 de vizite

Cazul Catrinel Plesu, relevat in articolul Roncea.Ro – Catrinel Plesu de la ICR, sotia lui Andrei Plesu de la GDS, a turnat pentru DIE, mama lui SIE. DOCUMENT CNSAS. El, membru PCR de la 19 ani. Ea, informatoare de la 19 ani a fost imediat inteles in greutatea si importanta sa de Q Magazine – Cazul Catrinel Plesu – informatoare a Securitatii, disecat de Mircea Dinescu in Q Magazine: A fost sau nu soţia lui Andrei Pleşu colaboratoare a DIE? Dileme morale… pe bani publici.

Chiar daca la prima vedere poate parea un caz desuet – eh, inca o amarata de informatoare/agenta a Securitatii, acolo – gravitatea acestui caz trebuie inteleasa in conjuctie cu faptul ca in Colegiul CNSAS a lucrat chiar sotul persoanei, recte Andrei Plesu, iar in prezent Catrinel Plesu lucreaza pentru un alt fost membru al Colegiului CNSAS, recte Patapievici. Dupa cum remarca si Q Magazine, ambele personaje si-au făcut imagine din condamnarea comunismului (scena Lojii). In acelasi timp, cazul trebuie analizat prin comparatie cu adevaratele executii de presa care s-au realizat prin intermediul CNSAS asupra unor persoane publice si personalitati de marca ale Romaniei (vezi cazurile Petru Romosan, Cezar Ivanescu sau IPS Bartolomeu Anania, dintr-o multitudine) fara a exista nici cea mai mica dovada a colaborarii lor cu Securitatea, daramite un document oficial din care sa reiasa recrutarea si functionarea in sistem, inclusiv in strainatate, timp de mai multi ani de zile. Dar despre aceasta, in cele mai mici detalii, in articolul urmator, pentru care am solicitat si o lamurire din partea CNSAS, tinand cont si de interesul opiniei publice (vezi mai jos).

Monitorizand presa zilei, este interesant de observat cine a exclus subiectul. Evident, mai toata “presa buna”. Dupa cum aminteam mai sus, in cazul Bartolomeu Anania, fara absolut nici o dovada, fara nici un act remis de CNSAS, doar pe baza unor inventii murdare crosetate de Mirela Curlatan, intervievatoarea preferata a lui Andrei Plesu – vezi EvZ: Nota lui Băsescu către Securitate, văzută de Andrei Pleșu cu “mancatorii de cacat” – Evenimentul Zilei a tinut o campanie de exterminare psihica si defaimare publica de trei zile la rand, prin articole de cap de ziar multiplicate prin nenumarate prezente TV. La fel, Adevarul, Cotidianul si Evenimentul Zilei, plus agentia de stiri a lui Sorin Ovidiu Vintu NewSin si sifonarul Mircea Dinescu, au umplut “pe surse” toate ziarele vremii cu presupusa colaborare a lui Cezar Ivanescu si, apoi, a lui Petru Romosan. Petru Romosan si-a aparat onoarea in fata falselor acuze ale CNSAS intr-un proces castigat definitiv si care nu a facut inca valurile necesare (aviz tot Mirela Curlatan). Cezar Ivanescu a murit de inima rea si alte cauze ramase neelucidate. Astazi, in cazul Catrinel Lacramioara Plesu, mucles. Sau, cum foarte plastic se exprima marele patron de presa Sorin Ovidiu Vintu, in loc de prezentarea subiectului, se alege varianta “prin batista”. Dinu Patriciu, patronul lui Andrei Plesu, stie mai bine de ce.

Pana voi reveni asupra subiectului, sunt de remarcat urmatoarele articole de presa:

Zburdalniciile tineretii : Catrinel Plesu recrutata de DIE in 1968 – Politica Ta

A fost sau nu soţia lui Pleşu colaboratoare a DIE? Dinescu spune că nu! – Exclusiv Q Magazine

Doamna Catrinel Plesu a avut un nume conspirativ frumos, conform CNSAS. Intre DIE si ICR, 44 de ani de tacere. DOC – Ziaristi Online

DIE Hard: Sotia lui Plesu, agent de informatii externe. Lunga traditei romaneasca a “spionajului cultural” – Ghimpele

Soţia lui Andrei Pleşu, racolată de Securitate la DIE, actuala SIE – NapocaNews

Catrinel Plesu, sotia lui Andrei Plesu, informatoare de la 19 ani – CorectNews

CNSAS: Catrinel Plesu de la ICR, sotia lui Andrei Plesu de la GDS, a turnat pentru DIE, mama lui SIE – Japca.ro

Victor Roncea: Catrinel Pleşu, soţia lui Andrei Pleşu, a turnat pentru DIE –  Mediaddict

Stiri despre Andrei Plesu – Ziare pe Net

Soţia lui Andrei Pleşu, racolată de Securitate la DIE – E-Politic

Mai răsfiraţi, băieţi, mai răsfiraţi!… – Romanian Media

CNSAS: Catrinel Plesu de la ICR a turnat pentru DIE – Ziarul Toate Blogurile

Catrinel si Andrei Plesu. El membru PCR de la 19 ani, ea informatoare de la 19 ani – BadPolitics

Doamna Catrinel Plesu a avut un nume conspirativ frumos – Ziare Piatza Net

Cum au ajuns de tot râsul anticomunismul şi disidenţa lui Andrei Pleşu? – Cotidianul

Dinescu, in apararea sotiei lui Plesu: ”E o marlanie la adresa lui Andrei. Iti vine sa iei mitraliera” – Ziarul Ring

Dinescu, in apararea sotiei lui Plesu: “Iti vine sa iei mitraliera” – Ziare si Reviste si RomaniaPress.ro

Se actualizeaza

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova