Ne asteapta un 13-15 iunie pe 29 iulie? Sau o Sirie mica? “Ingerii lui Traian” l-ar putea scapa de suspendare pe Basescu

NEWS UPDATE: Întâlnirea lui Traian Băsescu cu bloggeri și jurnaliști din Republica Moldova: “Ponta poate fi chiar el insusi un plagiat”. LIVE VIDEO via Privesc.Eu »

Prezent ieri la Realitatea Tv, presedintele-suspendat, incercand sa transmita un avertisment sau macar sa straneasca un declic, a facut apel la memoria romanilor amintind ca prima mare fractura a Romaniei de dupa 1989 a fost creata de mineriada din 13-15 iunie 1990. Moderatorul n-a inteles la ce se referea Traian Basescu si a deviat subiectul. Presedintele-“lepadat” – sintagma folosita de Gabriel Liiceanu fata de seful statului -, reitera de fapt o afirmatie formulata prima oara pe 3 iulie, cand inca era la Cotroceni. “Fac un apel către politicienii din majoritatea parlamentară şi îi avertizez că prin încălcarea gravă a legilor ţării şi a Constituţiei României şi a Regulamentelor Parlamentului României au pus statul român şi pe cei 22 de milioane de români într-o situaţie extrem de dificilă, similară cu cea generată de mineriada din 13-15 iunie ’90”, a spus atunci Băsescu (vedeti Presidency.Ro).

De cealalta parte, Alina Mungiu Pipidi, care nu se poate spune ca-l iubeste prea tare pe Basescu (si, se pare, nici pe EBA 🙂 ) – dar este silita sa intervina pentru a apara Reteaua Soros infiltrata la cel mai inalt nivel, prin Patapievici si Tismaneanu -,  se foloseste de trucuri subliminale introducand tam-nesam, intr-un comunicat al asa-zisei “Aliante pentru o Romanie Curata”, analogia trasa de par dintre situatia din Romania si cea din Siria. “Aici nu e Siria”, scrie membra celor trei gretze Mungiu-Weber-Macovei. Dar cine a zis ca e? In aceeasi chemare catre voluntari, psihopupuloaga noastra sustine ca “a luat legatura cu Asociatia Pro Democratia” (asta-mi aduce aminte de formularea lui Iliescu cu “am luat legatura cu Ambasada Sovietica ca sa le spunem cine suntem si ce vrem”) pentru a putea determina cate persoane s-ar putea “inrola” (!). Ca observatori, desigur.

Dincolo de mesajele mascate ale brigadierilor lui Soros (care nu stim catre cine se indreapta, de fapt, daca avem in vedere ca “pro-democratul” Pirvulescu se manifesta in tabara pro-suspendare) si de avertismentele presedintelui Basescu, cred ca da, poate exista o temere de natura “13-15 iunie”, mai ales tinand cont de experienta celor care au declansat operatiunea si de posibilitatea ca rezultatul Referendumului sa nu fie chiar pe placul lor. Serviciul Roman de Informatii nu cred ca traieste cele mai relaxate zile din existenta lui… Mai ales cand butonul Nr 3 e confundat, probabil, in miez de noapte, cu cel de “room-service”.

Vedeti si Referendumul anti-Basescu vazut de pe Prut si Nistru »

PS: Sa ne mai si amuzam, totusi (cat mai avem timp). Ce mi-a placut ieri la Basescu: la intrebarea justificata a moderatorului Realitatea TV privind lipsa femeilor de pe scena mitingului de la Cluj, cum ar fi Elena Udrea sau Roberta Anastase (chiar, de ce au disparut?), Traian Basescu, precizand ca nu PDL a organizat manifestatia, a raspuns dezarmant de sincer si sarmant: “Daca ar fi fost dupa mine as fi umplut scena de femei si de copii. Dar s-au ocupat Ungureanu si Neamtu”. Alegerea asta mai speciala (foto sus), numai cu barbati pe scena (Blaga si Boc – dar unde sunt Berceanu si Videanu?) si baietei intarziati (Preda, Papahagi, Neamtu, Ungureanu 1 si 2), spune cam totul despre pupilii cuplului Plesu-Liiceanu…

Doamna Maria Basescu a fost prima care si-a dat seama de gafa si a urcat pe scena. De altfel, cele trei membre feminine ale familiei Basescu – “Ingerii lui Traian” – sunt, dupa parerea mea, singurele reale salvatoare ale presedintelui-suspendat. Oricand de bine ai stii sa inoti, uneori, daca stai mult la apa, iti poate intra atata sare in ochi incat sa confunzi rechinii cu delfini. Si-atunci doar “Ingerii” foarte apropiati te mai pot ajuta. Iata-i:

Foto: Adevarul si Mediafax

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Ne asteapta un 13-15 iunie pe 29 iulie? Sau o Sirie mica? “Ingerii lui Traian” l-ar putea scapa de suspendare pe Basescu”

  1. asa ne trebuie! says:

    Domnule Roncea, SA NE FEREASCA DUMNEZEU sa se intoarca Basescu presedinte! Personal sant stupefiat de capacitatea iesita din comun de speculatie si de perfidie pe care o poseda acest om. Respira in felul de a vorbi si in conexiunile pe care le face viclenia aia veche, opresiva, de tip ginghishanid. In aceste privinte recunosc cu GROAZA ca nu are adversar in Romania !
    In acest moment pentru Romania nu mai conteaza nici macar de pe ce principii va fi condusa, de dreapta sau de stanga ( macar ca o minte civilizata stie din capul locului ca o tara se conduce cu un amestec intelept de masuri din ambele directii ). Deci problema acum nu e asta ci faptul ca prin Traian Basescu tara aluneca pe o panta de confuzie maxima, cam ca in anii 30. Si se stie la ce s-a ajuns atunci !

    N-a avut amaratul asta de popor destui Balauri, ne lipsea unul exact acum !

  2. Un roman says:

    Nu-i chiar asa. Daca Basescu s-ar deparazita de capusele adunate in blana lui ar fi cu adevarat un presedinte al tuturor romanilor…

  3. Ghanima says:

    D-le Roncea, Traian Basescu chiar nu stie cine il inconjoara? Mi-e cam greu sa cred ca nu si-a dat seama de asta si singur. Ce ar putea face? Cat despre cei din reteaua Soros, dovezile pe care le publicati aici pe blog sunt convingatoare, fara ele, trebuie sa recunosc, m-as fi inselat, cel putin in ceea ce ii priveste pe Ungureanu, Macovei si Neamtu.

  4. cineva says:

    Domnule Roncea, avand in vedere experienta precedentei suspendari, in care guvernul aflat la putere nu a declansat vreo mineriada in urma victoriei lui Basescu la referendum, mi se pare improbabil sa o faca USL. Ce-i drept insa, avand in vedere principiul de baza al democratiei portocalii de pretutindeni, potrivit caruia alegerile sunt corecte doar daca le castiga ei, s-ar putea sa avem incidente. Probabil, daca Basescu pierde, vom avea incidente violente urmate de reclamatii in strainatate. Avand in vedere grosolania comportamentului nemtilor in mod deosebit, e posibil sa aiba loc evenimente care sa anuleze vointa cetatenilor exprimata prin vot. Personal, sunt convins de ani de zile ca Basescu nu va parasi niciodata puterea pe cale pasnica decat daca preda cui vrea el.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova