VIDEO: Lansarea Arhivei Negre – Dosarele distrugerii elitei romanesti – Procesul Noica-Pillat. Documente din arhivele Sigurantei, Securitatii si CNSAS. Antologie coordonata de filosoful Constantin Barbu. La Multi Ani, Maica Aspazia!

La 25 de ani de la moartea lui Constantin Noica, discipolul marelui filosof roman, Constantin Barbu, impreuna cu Biblioteca Metropolitana Bucuresti si Asociatia Civic Media, a reusit intr-un timp record sa publice primele 20 de volume din Arhiva Neagra – Dosarele distrugerii elitei romanesti – Procesul Noica-Pillat, pe baza documentelor din arhivele Sigurantei, Securitatii si ale CNSAS. Toate volumele vor fi disponibile gratuit si pe internet. In cele de mai jos, va prezentam imagini de la lansarea Arhivei Negre la Targul de Carte Gaudeamus si Biblioteca Metropolitana Bucuresti, insotite de prefata filosofului Constantin Barbu si lucrarea sa “Casa Fiinţei. Lămurire asupra sentimentului eontic“. Portalul Ziaristi Online si site-ul Asociatiei Civic Media vor publica din fostele documente secrete si vor anunta public plasarea volumelor pe internet, spre folosul tuturor romanilor, si nu numai.



Colegii de la ZiaristiOnlineTV au filmat ceva mai mult:

Noica – Dosarele distrugerii elitei romanesti – Lansare de Carte la BMB de ZiaristiOnlineTV

Cititi introducerea in Arhiva Neagra si studiul profesorului Constantin Barbu la Ziaristi Online

Vedeti si 25 de ani de la moartea lui Noica. Nici o manifestare culturala omagiala. Cu o singura exceptie: NOICA – ARHIVA NEAGRA – Dosarele distrugerii elitei romanesti. Antologie coordonata de Constantin Barbu si sustinuta de Civic Media. Lansare: Joi, 6 Decembrie 2012, la Biblioteca Metropoolitana Bucuresti

Cititi si La Multi Ani, Maica Aspazia!

Doamna Aspazia Otel Petrescu, la 89 de ani, despre credinta in inchisori si oamenii pe care i-a cunoscut: Arsenie Boca, Radu Gyr, Nae Ionescu, Blaga, Crainic, Anania. INTERVIU/VIDEO

Doamna Aspazia Otel Petrescu la Petru Voda Blog Roncea
Nae Ionescu avea un limbaj jumătate filosofic, jumătate poetic. Era şi profund şi, în acelaşi timp, pe înţelesul tuturor. Avea o magie a cuvântului cu totul ieşită din comun. Mi-aduc aminte că prima dată l-am ascultat la Cernăuţi şi, la un moment dat, cineva s-a mişcat pe scaun în timp ce dânsul vorbea. Toate privirile s-au îndreptat asasin spre el. Nu se auzea musca. El captiva. Toată lumea era acolo, în cuvintele lui. Era fascinant.
Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova