Cand memoriile vorbesc: Ministrul Culturii lui Iliescu, A. Plesu, nu a iubit Romania pentru ca nu era el la putere. Scrisoarea orientalistei Amita Bhose despre profitorul Plesu, yoga, miscarea transcedentala si impostura in cultura. DOC

Amita Bhose la Ipotesti 1986 cu alti iubitori ai lui Eminescu“Am fost acuzata pentru ca am iubit România. Îmi recunosc “vina”. De dragul culturii române, cu dorinta de a întemeia o scoala serioasa de indianistica, m-am stabilit aici.

Daca am vrut sa împart soarta poporului român, am suferit de frig, foame si frica – acea teama care aproape ca ne-a paralizat mintile – alaturi de el. Nu m-am gândit sa plec de aici, nici sa trâmbitez la posturile straine de radio.

Scriam cu mâna în manusa, umblam dupa lumânari pentru serile fara curent, asa cum faceau multi. N-am învatat, însa, sa patinez pe strazile Capitalei, pentru ca în fiecare zi studentii ma luau de mâna, ma duceau la Universitate – la cursuri sau la examene – si ma aduceau acasa.

Uitându-ma la acele fiinte înfometate, înfrigurate, deprimate moral, uneori mi se parea ca vorbesc unor statui, într-o galerie de arta. Când le ascultam lectiile, vedeam cum le-au înghetat buzele, în “temperatura camerei”. Totusi, lumina privirii lor mi-a dat puterea sa rezist”.

Amita Bhose, 1992

Foto sus: La Ipotesti, cu alti iubitori ai lui Eminescu

Sursa: https://AmitaBhose.net

Si acum, un fragment dintr-o scrisoare/articol despre starea culturii romane si ministrul A. Plesu

Scrisoare Plesu 1 Din articolul India - victima culturii românesti, scris de Didi, Amita Bhose, in 1992, dupa ce i-au desfiintat postul de la Universitate

“(…)

* * *

În mai multe locuri din acest articol m-am referit la Ministerul Culturii. Deoarece orice critică sau chiar întrebare la adresa acestui minister este considerată un atac la persoană, subliniez că nu am nici o intenţie de a contesta valoarea domnului Andrei Pleşu ca un om de cultură. Dar nici domnia-sa n-are voie să şteargă cu buretele serviciul pe care l-am adus culturii române printr-o activitate susţinută de peste 30 de ani. La o recepţie diplomatică, domnul ministru m-a acuzat: „Aţi iubit România atunci când ea nu trebuia iubită”, la care am replicat: „Iubesc cultura română, indiferent cine o conduce”.

Las la o parte comportarea oaspetelui de onoare, care a insultat o invitată. Dar mă întreb, dacă aceasta este părerea domniei sale despre mine, de ce a acceptat să participe la comemorarea lui Sergiu Al-George pe care am condus-o la Universitate în 1981? Când alţii îşi aduceau omagiile celui care plecase dintre noi abia cu zece zile înainte şi se citea din scrierile sale, domnul Pleşu se angaja în discuţii cu vecinii de tribună. A fost ultimul vorbitor şi a ţinut un discurs doar „lustruindu-se pe el”, reuşind să strice atmosfera de pioşenie în care ne aflam.

Dacă atunci aţi crezut, domnule Pleşu, că acel om nu merită nici un minim de respect din partea dumneavoastră, de ce mai puneţi acum numele lui pe firma Institutului de Cercetări Orientale pe care l-aţi înfiinţat în cadrul ministerului pe care îl conduceţi? Ca să justificaţi angajarea ca director a prietenului dumneavoastră Radu Bercea, pe care doar dumneavoastră l-aţi numit succesorul lui Al-George?

Sergiu Al-George a trăit şi a murit pentru India. Iar acum, profitând de moartea lui, analfabeţii se lansează ca mari sanscritişti şi poporul român plăteşte impostura lor.

Ruşine să le fie!

Amita Bhose
4 martie 1991″

Nota mea: Extrasul de mai sus este definitoriu pentru intreaga cariera a lui A. Plesu, de impostor si capusa in cultura romana. Sa nu uitam care a fost primul act de coruptie institutionala in Romania, in Guvernul FSN de sub Iliescu-KGB: Ziaristi Online: Adevărul ca povestea lui Andrei Pleşu sau ca Persoană? “Parabolele lui Iisus de la Humanitas” nu sunt Pildele Domnului nostru Iisus Hristos. Cotidianul: Primul act de coruptie din Romania: Liiceanu – Editura Politica a PCR.

Amita Bhose – Didi, care ar fi implinit 80 de ani pe 9 februarie anul acesta, a iubit Romania mai mult decat ministrul Culturii lui Iliescu. Si a vazut si a si scris prima care este caracteristica principala a celor doi, dupa cum o vedeti subliniata mai jos: aceea de profitori. Ai tuturor regimurilor.

Integral la: https://carmenmusatcoman.blogspot.ro/2012/03/india-victima-culturii-romanesti.html

Scrisoare Plesu 2 Din articolul India - victima culturii românesti, scris de Didi, Amita Bhose, in 1992, dupa ce i-au desfiintat postul de la Universitate

Vedeti si: Cum da teosoful Plesu lovituri Ortodoxiei cu ierarhii nostri de mana. “Primul masterat de Studii religioase din România” cu sprijin si profesori GDS-isti, protestanti si greco-catolici. Preambul la inlocuirea orelor de Religie cu “Istoria religiilor”

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

8 Responses to “Cand memoriile vorbesc: Ministrul Culturii lui Iliescu, A. Plesu, nu a iubit Romania pentru ca nu era el la putere. Scrisoarea orientalistei Amita Bhose despre profitorul Plesu, yoga, miscarea transcedentala si impostura in cultura. DOC”

  1. Marea doamna Amita Bhose n-a prea inteles ca in postromânism trebuia sa fie trasa la raspundere pentru interesul acordat “cadavrului nostru din debara”, Eminescu.
    https://amitabhose.net/Bibliografia.asp
    In definitiv, la 5 martie 1998 – demolarea pe vecie a Mitului Poetului National de catre celebrul naughty document Dilema 265, l-a avut gazda pe ministrul de externe si al culturii Andrei Plesu, neimplicat decât ca prefatator prin alarmantul audiosemnal Recitatorii lui Eminescu!

  2. VR says:

    Porcaria a continuat aproape an de an: https://dilemaveche.ro/sectiune/dileme-line/articol/mitul-lui-eminescu-contemporanul-nostru
    Aceasta este conditia de apartenenta la clanul PLM (Pataplesu-Liimbriceanu-Maolescu), cu grad de lustruici sau initat: injurarea lui Eminescu. Adica a poporului roman. De-aici o sa li se traga si pulverizarea in neant.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova