Tismăneanu, un KGB-ist îmbătrânit în rele? Modelul Praga 1968 pe Dâmboviţa 2015: Cum a incitat KGB-ul presa cehă împotriva URSS pentru a justifica ocuparea Cehoslovaciei. Un model expirat dezvăluit de Arhiva Mitrokhin. PLUS: SRI (CIA/FBI) şi DNA împotriva KGB (SVR/FSB) şi GRU

Malginov-Tismaneanu-Pacepa-KGB-RusiaPacepa a fost agent KGB (sovietic), a fost dovedit. Că Tismăneanu este moştenitorul lui Pacepa se ştie. Aşa ca nu ne miră absolut deloc operaţiunea răsuflată de zilele acestea, când bloggerul de pe Potomac, aflându-se “întâmplător” la Bucureşti, dă foc la Dâmboviţa, după ce colegul său de bloggereală, ambasadorul rus, a turnat benzină din rezervoarele Lukoil (sau Petrom, că tot aia e!). Dimpotrivă! Totul este cât se poate de amuzant. Mai ales când aflăm că “pac la revoluţia” lui Tismăneanu şi Malginov este susţinută de toate tunurile fleşcăite ale agenturii KGB şi reţelei “deschise” Soros, ca Guşă sau ca căpuşa Macovei. Doctorul în ştiinţe politice Bogdan Duca îşi informeaza cititorii de pe Facebook:

“Delir simpatic la titlurile de pe Realitatea TV. Citim: “Moscova provoacă Bucureştiul”, “Statul român umilit de Rusia”, “Simboluri ale Statului atacate de ambasador”, “Şeful comisiei anticomuniste, jignit”, “Rusia deschide centru cultural la Bucureşti”, “Moscova: tupeu maxim. România atacată”, “Ofensivă rusească prin ONG-uri”… Uite cum a ajuns Vladimir Tismăneanu simbol al Statului…”

Acelaşi blogger conservator, declarat pro-israelian, mai apreciază: “De ce s-a legat ambasadorul Rusiei de pamfletul lui Vladimir Tismăneanu? În definitiv, toată mass-media mainstream atacă Rusia. Şi o face mult mai argumentat şi mai coerent logic şi mai decent stilistic decât degradatul universitar american (? – nota mea).
Ruşii sunt buni la şah. Iar diplomaţia ruşilor este cunoscută pentru seriozitatea şi disciplina sa.
Ei ştiu că dacă vrei să invalidezi propaganda anti-rusească, trebuie, paradoxal, să promovezi ce este mai fetid şi mai nedigerabil în ea.
Ruşii ştiu de câtă simpatie se bucură în rândul românilor fostul sicofant al lui Traian Băsescu, agentul electoral al Monicăi Macovei, omul care şi-a irosit toată bruma de capital intelectual pentru a se transforma din universitar în …. postac.
Ca atare strategia este simplă: ruşii îl promovează pe decrepitul moral domn Tismăneanu în adversarul lor principal şi astfel devin un pic mai simpatici în ochii publicului românesc.”

Aceasta este o variantă. O altă variantă ne este oferită de Arhivele sparte ale KGB şi de revelaţiile pe care le produce în fiecare zi DNA, care, după debarcarea paşnică a lui Băsescu, pare să ia la puricat mai marii sau mai micii agenţi ai Rusiei din România. Chiar ieri, fiul unui fost preşedinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, considerat de presa basarabeană, şi nu numai, ca fiind un veritabil agent KGB, a fost ridicat în conjuncţie cu o afacere mafiotă derulată, după cum se afirmă, “pe surse”, împreună cu ginerele unui fost preşedinte al României: Traian Băsescu. Desigur, fostul preşedinte nu a ştiut nimic de această afacere aşa cum nu a ştiut nimic despre toate dovezile adunate de SRI, cu sprijinul CIA şi FBI, despre clanul mafiot de care s-a înconjurat şi care a exploatat la maximum cel de-al doilea mandat al său, la fel ca şi intelectualii anti-români cărora le-a dat mână liberă şi toate mijloacele pentru a distruge cultura română şi identitatea naţională.

Aşdar, replica prin care moştenitorii KGB-ului încearcă să ridice o perdea de fum şi să pună zahăr în motorul operaţiunii de anvergură a DNA şi SRI, respectiv CIA şi FBI, este expirată. Înţeleg că metodele clasice sunt cele mai bune (dovada Udrea), dar parcă de data acesta e prea de grădiniţă povestea. Şi totuşi, dacă merge… Dar iată ce plagiază gaşca Tismăneanu:

1968. Primăvară. 15 agenţi acoperiţi ai KGB sunt trimişi cu misiuni speciale la Praga într-o operaţiune cu numele de cod “PROGRES”, având ca ţintă intelectualii şi presa cehă. Printre aceste misiuni, una, eşuată/abandonată, de răpire a unui istoric literar şi a unui scriitor – Václav Černý şi Jan Procházka – pentru a genera o isterie anti-sovietică. Cu acelaşi scop, agenţii au fost instruiţi să îl incite pe Černý, cât şi alţi “vectori de opinie”, să publice articole în care să critice vehement Partidul Comunist Cehoslovac şi Uniunea Sovietică, spunându-i-se în acelaşi timp că există un grup secret armat cu legături în Occident care îl va scăpa la nevoie, scrie Prague Post. Agitaţia în cauză era creată pentru a justifica intervenţia militară sovietică din august 1968, după cum relevă documentele secrete din Arhiva Mitrokhin date publicităţii anul trecut, pe 7 iulie 2014, de Universitatea Cambridge şi după cum afirmă şi Milan Barta, de la Institutul ceh de Studiere a Regimurilor Totalitare, citat de Associated Press.

Unul din documentele celebrului ofiţer KGB Vasili Mitrokhin, date publicităţii de Centrul de Arhive Churchill, arată că se considera necesară constituirea unei “rezerve” de agenţi clandestini care vor fi infiltraţi în ţările socialiste, aşa numiţii “ilegali”, şi că pentru completarea acesteia sunt solicitaţi “ilegali” de origine evreiască, scrie Prague Post. Dacă acelaşi lucru a fost valabil şi pentru ţările occidentale, KGB-ul ştie mai bine… Mitrokhin afirmă că acoperiţii “ilegali” ai KGB au acţionat în acelaşi timp în Ungaria, Polonia, România şi Iugoslavia. Lecţiile istoriei… nescrise sau falsificate la Bucureşti de prepuţul lui Băsescu, Vladimir Tismăneanu.

Măcar de ne-am distra mai tare şi am vedea că Sică Stan, prepuţul lui Tismăneanu, îşi dă foc la scutece în faţa Ambasadei Rusiei la Bucureşti!

Jenibil!

Erată: Dintr-o regretabilă eroare tehnică, referirea la Vladimir Tismăneanu şi Marius Stan a fost de prepuţi şi nu de prepuşi, cum ar fi trebuit să înregistreze tastatura.

PS:  Pentru că ştiu că acest blog este citit şi la sediile CIA şi FBI, de SRI nu mai vorbesc, ţin să felicit oficial cele trei servicii – cât şi, evident, super-procurorii DNA – pentru rezultatele extraordinare ale operaţiunii de anvergură din România, care, sperăm, va merge până la capat, după cum pare să se arate zilele acestea la uşa DNA. Pe când şi prepuşii “intelectuali”?

UPDATE: Înţeleg că fostul preşedinte al “Românicăi”, pensionarul cu girofar (încă), s-a burzuluit la B1, la orele serii, la adresa “ofiţerilor CIA”. Să nu ziceţi că nu am “nimerit-o”!… 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Tismăneanu, un KGB-ist îmbătrânit în rele? Modelul Praga 1968 pe Dâmboviţa 2015: Cum a incitat KGB-ul presa cehă împotriva URSS pentru a justifica ocuparea Cehoslovaciei. Un model expirat dezvăluit de Arhiva Mitrokhin. PLUS: SRI (CIA/FBI) şi DNA împotriva KGB (SVR/FSB) şi GRU”

 1. Duca2 solo cimpoi says:

  Duca, un lingau tasmanian:

  ” Domnul Vladimir Tismăneanu poate concura foarte bine la poziţia de “cel mai înjurat intelectual public” de la noi. De ce? Motivele sunt numeroase: a îndrăznit să se implice activ în încercarea de condamnare a comunismului în România, este unul din intelectualii din jurul lui Traian Băsescu, este şi el un lup în haita “păltinişenilor”, a evoluat de la comunism spre liberalism (cu accente conservatoare, chiar)- iar ideea de schimbare este de neînţeles pentru oricine are mentalitate de haită, părinţii săi au adus stalinismul în România şi mai este şi evreu…
  Unul din cei care se pare că s-a dedicat atacării lui Vladimir Tismăneanu este domnul Mircea Platon, un tânăr eseist român ce a reuşit performanţa de a îşi face propria haită. O haită construită pe acelaşi principiu ca şi celelalte haite din cultura română: sfâşierea adversarului. Iar domnul Mircea Platon, ca lup tânăr, are dinţi suficient de puternici ca să sfâşie. Şi, ţinând cont de atmosfera din cultura română, haita domniei sale are toate şansele de a câştiga la un moment dat hegemonia. Aceasta şi pentru că haitele de lupi bătrâni, păltinişeni sau nu, preferă să se înconjoare de hiene linguşitoare decât de lupi tineri….Deh! Individualismul ăsta nu este permis decât lui Jupiter nu şi boilor…
  Cât timp atacurile domnului Mircea Platon ar fi fair, nu aş comenta nimic. Chemarea naturii e mai puternică decât cea a raţiunii iar sfâşierea lupilor între ei este un “sport” deja olimpic în cultura română. Dar domnul Mircea Platon nu este deloc fair. Este agresiv, nu face distincţia între ce poate fi criticat şi ce nu poate fi criticat la Vladimir Tismăneanu, dovedindu-se incapabil să sesizeze alte nuanţe în afara culorilor de “alb” şi “negru”. De asemenea, domnul Mircea Platon nu poate să fie decent în limbaj. Eseul domniei sale, “O fantomă care bântuie România: Vladimir Tismăneanu”, care circulă voios prin cărţi şi bloguri, este un text căruia domnul Vladimir Tismăneanu nu ar avea cum să îi răspundă aşa cum nu ar avea cum să răspundă atacurilor lui Alcibiade din “România Mare”. În schimb îl voi apăra eu… Şi o fac tocmai pentru că nu sunt “omul lui Tismăneanu” şi am suficiente lucruri serioase să îi reproşez (între care pretenţia domniei sale de a ne convinge, de la Washington, că batjocura dureroasă reprezentată de Băsescu-Boc-PD-L-PSD, merită să fie creditată de către electoratul român). O fac însă pentru că mai sper că la un moment dat haitele de lupi îşi vor toci dinţii şi vor începe să mai şi….converseze. Şi o mai fac şi pentru că, fie şi pentru două din cărţile sale, “Mizeria utopiei” şi “Reinventarea politicului”, Vladimir Tismăneanu va trebui să rămână în orice bibliografie academică care se respectă.
  Departe de a fi polemist, domnul Mircea Platon este inchizitor. Şi în cazul acestui eseu, dar şi în cazul altor texte ale domniei sale mă aştept ca la sfârşit să găsesc, ca la orice rechizitoriu, o recomandare de pedeapsă penală pentru infractorii analizaţi. Ea nu apare, e drept, dar este previzibilă….
  Rechizitoriul pe care domnul Mircea Platon îl face lui Vladimir Tismăneanu este unul bine sistematizat în şase puncte. Aceste şase puncte, sunt gândite ca 6 dovezi ce ni-l pot arăta pe cel care crede Mircea Platon că ar fi “adevăratul” Vladimir Tismăneanu. Un Vladimir Tismăneanu ce a îmbrăţişat valorile democraţiei liberale, care crede în naţiunea civică şi nu în naţionalism, un Tismăneanu care denunţă colectivismul primitiv, al naţional comuniştilor şi al legionaroizilor apăruţi după decembrie 1989. Mai “grav”, domnul Tismăneanu nu percutează la păşunismul pe care alţi domni din SUA (între care şi domnul Platon) îl cultivă arâtând prin textele lor că nu au părăsit prea des oraşele pentru a vedea cum este viaţa reală în….satul Vorniceni din judeţul Dorohoi sau în satul Solonţ, judeţul Bacău, de exemplu.
  Domnul Vladimir Tismăneanu mai este acuzat şi de faptul că s-a legat, de cine credeţi? de Gabriel Liiceanu, pentru că ar fi încurajat, prin re-editarea generaţiei interbelice, naşterea unui neolegionarism postcomunist. Adicătelea domnului Vladimir Tismăneanu nu îi convin opţiunile politice ale clasicilor noştri? Cum de îşi permite să nu susţină şi el un antisemitism “sănătos” şi o viziune politică atât de “minunată” ca cea a lui Eminescu şi a tinerilor Eliade, Noica şi Cioran? Ce uită domnul Mircea Platon este faptul elementar că naţionalismul antisemit de tip eminesciano-cuzisto- gogisto-legionar este o ideologie la fel de nocivă ca şi comunismul. Nu trebuie să fi adept al corectitudinii politice ca să denunţi inepţiile politice chiar şi atunci când au fost rostite lejer pe gurile unor oameni mari. Iar idololatria care face ca antisemitismul mizer al unor mari autori să fie pus pe picior de egalitate cu marea lor operă, este la fel de nocivă ca şi prostia dureroasă a adepţilor corectitudinii politice.
  Un alt reproş care i se aduce lui Vladimir Tismăneanu este acela că este adeptul moderaţiei, al dialogului şi mai are şi interese academice. Adică cum îşi permite să dialogheze decent cu Ion Iliescu? Cum îndrăzneşte să fie critic cu intransigenţa gerontofilă a celor din PNŢCD? Şi mai ales cum îndrăzneşte să regrete că Troţki nu a fost tradus în limba română? Ca să ce? Probabil că domnul Platon visează la un mediu academic în care toţi să citim şi să recitim cu evlavie opera publicistică a lui Mihai Eminescu şi “A treia forţă”…
  Ah, şi mai şi îndrăzneşte să vadă aspiraţiile umaniste din spatele comunismului, ignorându-le pe cele din spatele nazismului….
  În concluzii, domnul Platon ajunge la concluzia că nu există nici o evoluţie la Vladimir Tismăneanu. Toată viaţa profesorului de la Maryland ar fi un joc de conjuncturi, un “parcurs fragmentat, ezoteric şi proteic”. Cert este, concluzionează domnul Platon, că Vladimir Tismăneanu nu este un om de dreapta autentic. Dar ce oare o fi un om de dreapta? Nu îl întreb pe domnul Platon căci voi primi răspunsul “musulman” al domniei sale: “este scris in “A treia forta”!”. Dar poate alţi cititori punând şi ei sincer întrebarea, vor găsi şi un răspuns” https://romanianneocon.wordpress.com/2009/08/19/drumetii-in-calea-lupilor/

 2. B.N. says:

  Niste nenorociti, in loc sa-si vada de tara ale carei margini nu se mai stiu, de propriul popor sa traiasca mai bine, se tin de capul altora si aduc numai suferinta.

 3. VR says:

  Ha, ha! Buuun de tot!!!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova