Mai exista bravi romani! Premiera pe tara: bustul Maresalului Ion Antonescu a fost dezvelit în curtea casei unui fost director PDL din Botosani. Felicitari! FOTO/VIDEO

Botosaneanul.Ro: Dacă până acum nu aţi călcat prin Tătărăşeni din judeţ de acum înainte cu siguranţă cel puţin veţi auzi de acest sat. Şi asta pentru că undeva pe o uliţă aproape pierdută de lume vineri la amiază a avut loc un eveniment fără precedent pentru Botoşani. În prezenţa a aproximativ 30 de persoane, de la profesori doctori la simpli ţărani, a fost dezvelit un bust al mareşalului Ion Antonescu.

„Ne-a dezrobit Basarabia, ne-a dezrobit nordul Bucovinei”

Nu s-a întâmplat în vreun loc plin de semnificaţii şi nici măcar într-unul public, ci în curtea casei unui sătean. Săteanul nu este însă oricine, ci profesorul doctor în istorie Gică Manole. Omul care înainte de revoluţie a fost turnat la Securitate pentru convingerile şi opiniile sale socio-politice şi-a îndeplinit una dintre năzuinţele pe care le avea de câţiva ani. Alături de un sculptor a muncit timp de câteva săptămâni şi a reuşit să îşi amplaseze în grădină, chiar în faţa casei, bustul celui care a condus practic România în cel de-al doilea război mondial. În ciuda unor opinii extrem de critice la adresa mareşalului, Gică Manole are o cu totul altă părere faţă de rolul pe care Antonescu l-a avut în istoria României. Cum legea îi interzice să monteze un bust al acestuia în loc public, a făcut-o în propria-i curte. De ce? „Ne-a dezrobit Basarabia, ne-a dezrobit nordul Bucovinei şi au arătat lumii că poporul român este un popor mândru şi eroic şi nu laş şi vegetal cum spun atâţia netrebnici. Aşadar, este o chestie de afişare a unei demnităţi fireşti care orice cetăţean român poată să o aibă raportându-se la eroii neamului său şi la jertfele sale infinite. Este un gest de recuperare a demnităţii”, a explicat Gică Manole.

“Dacă el nu are în ţara lui un monument, ei bine l-am făcut eu în onoarea lui”

Detalii, alte Video si Foto la Ziaristi Online

Cititi si: Bustul Maresalului Antonescu, jos, bustul criminalului Wass Albert, sus!

Nota mea: Un exemplu demn de urmat! Fiecare roman care sta la curte ar trebui sa incerce sa ridice un bust al Maresalului, daca se poate cat mai la strada! Aceasta ar fi o adevarata miscare de rezistenta nationala!

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

2 Responses to “Mai exista bravi romani! Premiera pe tara: bustul Maresalului Ion Antonescu a fost dezvelit în curtea casei unui fost director PDL din Botosani. Felicitari! FOTO/VIDEO”

  1. Constantin Movila says:

    Imi inclin fruntea in fata oamenilor de curaj si cu putere de caracter, adevarati romani!

  2. guriuc L says:

    BRAVO DOMNULE MANOLE! Sunt mandru caci sunt botosenean!SA VA DEA DUMNEZEU VIATA LUNGA IN SANATATE !

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova