VIDEO: Cucuteni la Bucuresti! Expozitie la Palatul Sutu cu obiecte ceramice si de arta ale celei mai vechi civilizatii a Europei, dezvoltata pe teritoriul Romaniei in urma cu circa 7000 de ani


La Palatul Sutu, Muzeul Municipiului Bucuresti, din Piata Universitatii, se afla expuse, pana pe 25 august, farame din istoria acestui pamant, cu o vechime de peste 5000 de ani, estimarile mergand pana la circa 7000 de ani in urma, practic la inceputurile lumii de azi. Obiectele de ceramica si arta ale Culturii Cucuteni infatisate publicului din Capitala demonstreaza ca in spatiul Romaniei s-a format si dezvoltat cea mai veche civilizatie a Europei, rivala cu cea a Egiptului si Chinei antice.

Expoziţia “Cultura Cucuteni, valori regăsite ale preistoriei europene”, care prezintă peste 100 de piese arheologice – vase, statuete şi obiecte de mobilier -, se desfăşoară în perioada 19 iulie – 25 august şi este organizată de Ministerul Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Complexul Muzeal Naţional “Moldova” Iaşi, Asociaţia Culturală Arkeo, Muzeul Municipiului Bucureşti şi Casa de Cultură a Studenţilor Bucureşti, informeaza Agerpres.

La vernisarea expozitie, vineri, 19 iulie, preşedintele Fundaţiei “Cucuteni pentru Mileniul III”, Romeo Dumitrescu, a afirmat că românii trebuie să fie mândri că au o asemenea cultură care poate propulsa “direct pe scena arheologiei mondiale”.

Lăcrămioara Stratulat, director general al Complexului Muzeal Naţional “Moldova” Iaşi, a spus că prin vizualizarea pe viu a pieselor expuse tinerii ar putea să prindă mai mult drag de istorie.  “Această cultură aparţine mileniilor V – III î.Hr., iar grila cronologică expusă poate să confirme faptul că suntem, din punct de vedere cronologic, deasupra apariţiei primelor piramide din Egipt, ceea ce nu este puţin lucru”, a precizat Stratulat.

Intrarea la expoziţie, care va fi deschisa in fiecare zi a saptamanii, este gratuită. Bucurati-va ochii si mintea cu valorile acestui pamant!

Vedeti si:

VIDEO: Cucuteni – Vatra civilizatiei Europei, “brand”-ul ignorat al Romaniei. Cucuteni-Trypillia Ancient Civilization of Europe – ABNewsTV

Iata “brandul” Romaniei: „GÂNDITORUL” LA OXFORD! Prima expozitie arheologica a Romaniei in UK: „The Lost World of Old Europe – The Danube Valley, 5000 – 3500 BC”. NYT: “Civilizaţia europeană a început la poalele Carpaţilor”

Romania, leaganul civilizatiei europene. Expozitia New York University despre cultura din spatiul carpato-danubiano-pontic, anii 5000 – 3500 inainte de Hristos, a ajuns la Atena. Adevaratul “brand” al Romaniei: Istoria

Civilizatia-a-inceput-la-poalele-Carpatilor - Cucuteni - Hamangia - Dacia - vatra Europei - Ziaristi Online - Roncea Ro

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “VIDEO: Cucuteni la Bucuresti! Expozitie la Palatul Sutu cu obiecte ceramice si de arta ale celei mai vechi civilizatii a Europei, dezvoltata pe teritoriul Romaniei in urma cu circa 7000 de ani”

  1. TeoM says:

    Aceste informatii, aceste dovezi care atesta formarea poporului roman pe aceste meleaguri,din timpuri stravechi, si dreptul lui de-a fii stapan in veci pe acest pamant, trebuie spus mereu, si facut cunoscut intregii lumi, fiindca multi nu stiu acest lucru. Este foarte important, mai ales ca acum unii sa straduiesc din rasputeri sa ascunda, sa distruga aceste dovezi, sa ne fure istoria si dreptul nostru firesc de-a stapani aceasta glie stramoseasca,sau eventual sa fie impartita impreuna cu ei, sustinand ca poporul roman s-a format undeva in Sudul Dunarii,iar stramosii nostrii, ai romanilor, au venit pe aceste meleaguri dupa ce ei au ocupat teritoriu, care l-au gasit pustiu.

  2. Mihai says:

    Voi face – daca mi se va da voie un tur virtual al expozitiei, si o prezentare 3D a cateorva exponate

  3. VR says:

    Foarte bine! Vi se va da voie cu siguranta. Sa ne trimiteti linkul. Numai bine!

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova