Plangere Penala impotriva faptuitorului Mircea Dinescu si a ziarului RING al fratilor Negoita pentru instigare la omor calificat, instigarea publica si apologia infractiunilor si asociere pentru savarsirea de infracțiuni și de instigare la infracțiunea de omor calificat in Cazul Plesu – DIE vs Roncea.Ro – CNSAS

Catre: Parchetul
de pe langa Judecatoria Sectorului 1
In atentia Domnului Procuror Sef

CC: Clubul Roman de Presa

PLANGERE PENALA

Domnule Procuror Sef,

Subsemnatul Victor Roncea, de profesie jurnalist, reprezentat prin avocat Mihai Rapcea cu sediul casei de avocatura in Bucuresti, Str. Zmeica, Nr. 12, Sector 4, formulez prezenta

Plangere Penala

Impotriva urmatorilor:

Faptuitorul Mircea Dinescu, domiciliat in Bucuresti, Bd Aviatorilor, Nr. 69 A, Sector 1, membru al Colegiului Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii, cu sediul in Str Matei Basarab Nr. 55-57, sector 3, Bucuresti, pentru savarsirea infractiunii de instigare la omor calificat prevazuta si pedepsita de Art. 176 Cod Penal, respectiv de Art. 324. – instigarea publica si apologia infractiunilor, Al. 1 – « Fapta de a îndemna publicul prin grai, scris sau prin orice alte mijloace, de a nu respecta legile, ori de a savarsi fapte ce constituie infractiuni » si Al. 2 – «Dacã fapta prevazuta în Al. 1 este sãvârsitã de un functionar public care îndeplineste o functie ce implicã exercitiul autoritãtii de stat ori de cãtre o persoanã din cele prevãzute în art. 160, pedeapsa este închisoarea de la unu la 5 ani.»

La fapta acestuia se alatura si numitul Christian Levant, redactor sef-adjunct al ziarului RING, cat si persoana juridica RIN Grup, editorului ziarului RING, reprezentata de Ionut Negoita, proprietar si Robert Negoita, deputat si vicepresedinte al organizatie de tineret a PSD, prin asociere pentru savarsirea de infracțiuni și de instigare la infracțiunea de omor calificat – Art. 323 Cod Penal si Art. 324. – instigarea publica si apologia infractiunilor.

Motivele plangerii:

In fapt, faptuitorul Dinescu Mircea, intervievat de angajatul RIN Grup, Christian Levant, intr-un articol publicat in ziarul RING la data de 16.02.2012 sub titlul «Dinescu, in apararea sotiei lui Plesu: ”E o marlanie la adresa lui Andrei. Iti vine sa iei mitraliera» a savarsit infractiunile enumerate mai sus. Astfel, ca urmare a publicarii de catre mine a unui articol informativ, pe blogul personal, Roncea.Ro, preluat si de portalul Ziaristi Online si alte publicatii, cu titlul «Catrinel Plesu de la ICR, sotia lui Andrei Plesu de la GDS, a turnat pentru DIE, mama lui SIE. DOCUMENT CNSAS. El, membru PCR de la 19 ani. Ea, informatoare de la 19 ani» numitul Mircea Dinescu a fost contactat de ziaristul Christian Levan ca prieten al familiei Plesu si totodata membru al Colegiului CNSAS.

Din cuprinsul interviului publicat de ziarul RING reiese clar ca faptuitorul principal are cunostinta de continutul articolului meu. Ca atare, desi profereaza amenintari la adresa subsemnatului folosindu-se de plural intelesul lor este clar adresat direct autorului articolului. Astfel, Dinescu Mircea afirma despre autorul dezvaluirii, repet, folosindu-se de plural, ca ”Îţi vine să iei mitraliera şi să-i răreşti, chiar dacă intri la puşcărie.” si „sa le tragi un glonţ în cap”. Autorul interviului, Levant Christian, nici nu il contrazice pe Dinescu Mircea si nici nu ma contacteaza pentru a-mi prezenta pozitia fata de aceste amenintari publice, in pofida unei minime deontologii profesionale, preferand apologia acestor infractiuni.

A doua zi, autorul interviului recidiveaza in aceeasi publicatie RING, afirmand ca «ieri au fost unii care chiar s-au arătat GATA să-și deschidă piepturile și să spună: ”Dinescu de mine a zis. Deci, să tragă, dacă are curaj!” », cu referire la subsemnatul, repetand amenintarile lui Dinescu Mircea tot fara a reproduce dreptul meu la replica, ceea ce face sa ii agraveze fapta de apologie a infractiunii.

Fapta este deosebit de grava avand in vedere si antecedentele faptuitorului Dinescu Mircea, cunoscute de organele de ancheta penala ale Parchetului General al Romaniei si de structurile specializate ale statului roman. Agresiuni asupra jurnalistilor au avut loc in Romania tocmai ca urmare a unor astfel de indemnuri transmise prin mass-media, inca de la inceputul anului 1990, prin mineriadele oribile asupra studentilor, intelectualilor si ziaristilor din Bucuresti, dar si ulterior, in cazuri punctuale. Nu in ultimul rand, inregistrez aproape zilnic amenintari cu moartea pe care le pot atasa la dosar ca probe, impreuna cu articolul de presa in cauza.

Pe latura civila inteleg sa ma constitui parte civila cu suma de doua ruble, platite de Dinescu Mircea si organul de presa prin care s-au intreprins infractiunile, ziarul RING al fratilor Negoita.

Domnule Procuror Sef,

Va rog sa luati masurile care se impun.

Victor Roncea, jurnalist
Reprezentat prin
Mihai Rapcea, avocat

23 Februarie 2012

DOMNULUI PROCUROR SEF AL PARCHETULUI DE PE LANGA JUDECATORIA SECTORULUI 1

 

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Plangere Penala impotriva faptuitorului Mircea Dinescu si a ziarului RING al fratilor Negoita pentru instigare la omor calificat, instigarea publica si apologia infractiunilor si asociere pentru savarsirea de infracțiuni și de instigare la infracțiunea de omor calificat in Cazul Plesu – DIE vs Roncea.Ro – CNSAS”

  1. Dorin Suciu says:

    „Nu spera si nu ai teama” Victor Roncea. Nu spera că Dinescu ar putea fi schimbat, în nesimțirea lui, de vreo sentință a justiției române. Pe individul ăsta doar moartea îl va schimba. Ca stare de agregare… Nu-ți fie teamă: individul toată viața lui mizerabilă „s-a făcut”. S-a făcut că e poet, s-a făcut că e dizident, s-a făcut că lucrează. S-ar face doar că trage. Nu e în stare decât să tragă vânturi și vorbe puturoase.

  2. Iustina Bacosca says:

    Dinescu s-a tacnit de tot si trebuie articulat. Pe cand si cu H.R.Patapievici, alt ratacit care ne da lectii?

  3. schileru says:

    caracter tiganesc, n-ai ce-i cere, si ca toti tiganii nu poate fi decat: nesimtit, cu tupeu, hot, mincinos, profitor, tradator,etc.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova