UM 0110 Anti-KGB de la Pacepa la Magureanu. Dr Watts: Doicaru si Pacepa au ars dosarele unor agenti KGB si GRU. Dezvaluiri: Plesu si Liiceanu l-au adus pe Nicu Ceausescu la Noica. Eugen Mihaescu despre bombardarea Iugoslaviei. VIDEO


Ziaristi Online:

Eugen Mihaescu despre bombardarea Iugoslaviei. Protestul artistic al graficianului si colaje din desenele unei gradinte spulberate de bombe. VIDEO

Bombardarea Iugoslaviei  a inceput in urma cu 13 ani, pe 24 martie 1999 si a durat pana in 10 iunie 1999. Pentru prima oara de la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial, o capitala europeana era bombardata aerian, cu tot cu civili. Graficianul Eugen Mihaescu, membru de onoare al Academiei Romane, a fost acolo. Alaturi de cativa ziaristi “nebuni”: Mile Carpenisan, Sorin Bogdan, George Roncea. Si a transmis proteste artistice si articole pentru “Cotidianul”, al carui director de atunci, Ion Cristoiu, a fost singurul sef de gazeta din Romania care s-a deplasat, la randul sau, la fata locului, sub bombe. O parte din ce a trait Eugen Mihaescu la Belgrad este infatisata in randurile de mai jos, extrase din fenomenala marturie a artistului, cuprinsa in volumul memorialisticIntre linii“, aparut la sfarsitul anului trecut la Editura RAO. Ziaristi Online a cules cateva dintre desenele si colajele lui Eugen Mihaescu si le prezinta intr-un clip ce contine o coloana sonora autentica din timpul bombardamentelor de Sfintele Pasti de la Belgrad.

Dezvaluiri: Plesu si Liiceanu l-au adus pe Nicu Ceausescu la Noica – Eugen Mihaescu “Intre linii” cu Mihai Botez

Constantin Noica la Paltinis

A doua zi, Brucan m-a rugat sa-l insotesc la o intrunire a Grupului de Dialog Social. Tocmai le aprobase preluarea palatului pe care il renovase cu mare grija Nicusor Ceausescu. In imobilul din Calea Victoriei se adunase toata floarea intelighentiei romanesti. Erau acolo Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Stelian Tanase, Gabriel Andreescu, si Radu Filipescu.

UM 0110 Anti-KGB de la Pacepa la Magureanu. Doicaru si Pacepa au ars dosarele unor agenti KGB si GRU. Larry Watts despre Pacepa-KGB III

Pacepa KGB GRU Doicaru DIE DIM Andruta Ceausescu - Ziaristi Online

Cu câteva luni înainte de defectiunea lui Pacepa, la începutul lui martie 1978, comandantul Armatei a II-a române si seful garnizoanei Bucuresti, generalul Nicolae Militaru, a fost prins pe când încerca sa predea materiale strict secrete serviciilor de informatii militare sovietice. Mai tarziu a fost implicat intr-o retea GRU alaturi de generalii Ion Ionita, fost ministru al Apararii, Marin Pancea, Nicolae Pletos, capitanul de rangul unu Nicolae Radu si Virgil Magureanu.

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “UM 0110 Anti-KGB de la Pacepa la Magureanu. Dr Watts: Doicaru si Pacepa au ars dosarele unor agenti KGB si GRU. Dezvaluiri: Plesu si Liiceanu l-au adus pe Nicu Ceausescu la Noica. Eugen Mihaescu despre bombardarea Iugoslaviei. VIDEO”

 1. Ostap Bender says:

  Haidade..intotdeauna sau aproape,cdtii acestei unitati a fu fost agenti sovietici care dadeau raportul direct la Moscova-vezi col Iosif sau ,,subtilul” Doicaru.Poate sa fi fost ,,romani” aia care au fost dupa moartea lui Doicaru si indepartarea lui Iosif.In fine sint chestii care nu cred ca ar trebui date publicitatii.E un ,,sujet” delicat.

 2. Ostap Bender says:

  In rest numai smecheri care faceau troc cu marfuri aduse din strainatate,luind informatii chipurile confidentiale din diverse publicatii,si umflindu-si obrajii plini de importanta ca sint,,romani”.Probabil sa fi fost citiva care chiar au crezut in asa ceva.Dar cum Dzeu-Securitatea afost facuta tot de rusi -sa nu uitam.Vorbesc de directiile politice.Caci siguranta a statului are orice stat.In fine,trebuiesc explicate mai multe.De pilda Pacepa,cred ca a fotografiat listele cu baieti.De pilda stie cineva cine a fost colonelul Vavilin? Nu stie nimeni.A fost,,Aichmanul” Romaniei.A murit bine merci,la Bucuresti.El a organizat deportarile in lagare si Baragan.Sinteti copii..

 3. Ostap Bender says:

  Apoi ,dl Vergil M, a lucrat dupa revolutie la racolari de informatori straini,cu acelasi ofiter KGB cu care a lucrat prin anii 70 parca..Ce dracu puteau sa faca?Cind ultimii rusi(35000) au plecat de aici in 1994?Sfera de influenta din Est este mare.macar sa ne fi pastrat piata de desfacere.Vesticilor nu le-a fost rusine sa ne ia locul..dar ce va spun eu acum e scris in carti.Chiar nu s-au citit? Toate actele arse au fost trecute pe microfilme copii..

 4. Ostap Bender says:

  Dar mai cuminti in diverse dezvaluiri as dori sa fie cei din presa romaneasca.De pilda idioata dezvaluire a sediilor pregatite sub Ceausescu ptr o eventuala lupta de gherila urbana.Dom”le te crucesti..Pai copii,credeti voi ca numai prostimea citea ziarele? Au primit pe tava (banuiti) cine inf.la care nici nu visau.Dne,atita prostie..

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova