Sorin Ovidiu Vintu: Mai Dragos Stanca… Ce-ai tu în cap? Rahat? Tu, chiar dacă eşti prost, ai trecut la categoria “eşti prostul meu”. VIDEO si noile STENOGRAME. PS: Cand apar stenogramele cu domnul director RTV Emil Hurezeanu?

Autor: GUGULANUL 🙂


Foto Gugulanul, surprinsa in laboratorele “new media” –  Mai Dragos Stanca… Ce-ai tu în cap? Rahat?

Discuţie între S.O.Vîntu şi Dragoş Stanca , directorul F5 – “divizia new media” a grupului Realitatea Caţavencu, la 8 martie 2010,ora 11.32. Nota: Consideram limbajul lui Sorin Ovidiu Vintu reprobabil.

Dragoş Stanca: Alo!
S.O. Vîntu: Te pup, Dragoş.
D. Stanca: Râdeam, că sunt pe ăla după central.
S.O. Vîntu: Ce voce melodioasă?
D. Stanca: Da.
S.O. Vîntu: Gold_FM.
D. Stanca: Vroiam să-ţi zic că vrea Bobby să se mai vadă o dată cu tine, dacă poţi.
S.O. Vîntu: Care Bobby?
D. Stanca: Bobby Voicu, ăla cu reteaua socială.
S.O. Vîntu: Hai să spunem 2 şi jumătate pe Paris ar fi OK?
D. Stanca: Da, da, când vrei tu.
S.O. Vîntu: Dar pe Paris, la mine acasă, nu la birou.
D. Stanca: Bine, OK.

“Pot să le dau o şpagă, şi cu asta, basta”

S.O. Vîntu: Că mai am o întâlnire acolo cu un prieten şi mă întâlnesc şi cu el.
D. Stanca: La 2 şi jumătate, da?
S.O. Vîntu: 14.30 fix.
D. Stanca: Bine. Şi, în paranteză fie spus, ca să ştii, noi avem, apropos de reteau socială românească, pe zona asta există Neogen, care e veche şi e liderul, şi noi am lansat “Toţi pentru unul” se cheamă, care acuma mi-au venit rezultatul pe luna trecută, cred că într-o lună îi batem pe Neogen că n-au… (Vezi foto cum “i-a batut intr-o luna” 🙂  )

S.O. Vîntu: Măi Dragoş Stanca…
D. Stanca: Nu, zic ca idee.
S.O. Vîntu: Ce-ai tu în cap? Rahat?
D. Stanca: Nu, că sunt de acord să mai facem, nu zic că nu e bine, doar…
S.O. Vîntu: Nu, tu mi-i trimiţi dar eu nu iau nicio decizie. Tu îmi trimiţi nişte…noi avem o strategie, am impresia că în permanenţă ignori care este… de ce mă întâlnesc eu cu labagii ăştia.
D. Stanca: N-am de ce să ignor, pentru că eu ţi-am propus asta.
S.O. Vîntu: Şi atunci? Nu, dar…Măi băiatule, n-am de gând să fac nimic nici cu Zoso, nici cu Bobby Voicu, pot să le dau o şpagă, şi cu asta, basta. Şi trec în regimentele noastre. E o tehnologie de a atrage lumea lângă tine.
D. Stanca: Nu, că Bobby e OK. Nu te fac să-şi pierzi timpul cu tot felul de…
S.O. Vîntu: Poate fi şi un cretin, mă doare fix în fund, nu mă interesează aceşti băieţaşi decât din perspectiva acelei operaţiuni pe care o facem.

“Chiar dacă eşti prost, ai trecut la categoria <eşti prostul meu>”

D. Stanca: Bine, deci la 2 jumătate pe Paris.
S.O. Vîntu: Deci n-am de gând să-mi aduc şef pe F5. N-am de gând să aduc şmecheri pe F5, care să-ţi arate ţie ce prost eşti.
D. Stanca: A, mă doare-n cot.
S.O. Vîntu: Pentru că tu, chiar dacă eşti prost, ai trecut la categoria “eşti prostul meu”. Am închis subiectele astea. Nu mă mai bate atâta la cap cu prostiile tale!
D. Stanca: Ţi-am zis ca să ştii.
S.O. Vîntu: Nu vreau să fac business cu ăştia, vreau să-i cumpăr. Uite, acum e clar şi pentru Coldea. Eşti mulţumit?
D. Stanca: Eram mulţumit oricum.
S.O. Vîntu: Băi deşteptule, d-aia ţi-i pasez. Ţi-i pasez ţie şi după aia îi temporizăm, le mai dăm un franc acolo, ca să se simtă bine, ne împrietenim.
D. Stanca: Da, OK, bine.
S.O. Vîntu: Că toţi labagii ăştia sunt pentru bani, nu vin de dragul meu sau cred ei în nişte principii generoase. Vor pace pe pământ. Vor bani!
D. Stanca: Bine, hai, nu mă mai certa atât.
S.O. Vîntu: Nu, dar chiar mă irit cu toate prostiile. Habar n-am ce ai tu în divizia aia, mă doare-n cot ce faci tu acolo, eu cumpăr nişte oameni pentru proiectul meu personal.

NO COMMENT

SOV: Poporul ăsta s-a tâmpit de-a dreptul, prostimea asta încă ţine cu imbecilul… Deci, este război, dragă prietene. Cu domnul Băsescu şi cu gaşca lui de sugători de p…ă, ne comportăm ca la război. Lucrează cum spun eu, că sunt expert în chestiile astea (ha, ha, ha, ha, ha, ha, ha 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 )

Dan Badea: Noua serie de stenograme cu Sorin Vîntu în rolul de comandant al oştilor PSD-PNL scoate la iveală informaţii inedite din războiul total declanşat împotriva lui Traian Băsescu.
Foto: Realitatea.net

Toate discuţiile purtate de Vîntu pånă la alegerile din 6 decembrie 2009, cu supuşii lui din mass media, arată atât siguranţa de sine a celui care a făcut totul ca preşedintele României să nu mai apuce un nou mandat, cât şi modul de gândire tipic infractorului care s-a format în puşcărie şi a ajuns apoi stăpân peste preşedinţi de partide.

Până pe 7 decembrie, Vîntu pare a fi centrul universului. El este sigur că Geoană va câştiga şi îl deplânge pe Băsescu, care, după ce s-a perfectat alianţa Grivco, nu mai are nimic de făcut decât, eventual, să semneze ca notarul ce decid marionetele puse de SOV în fruntea guvernului. Într-o discuţie cu Bogdan Chirieac, de la sfârşitul lui octombrie 2009, după ce tocmai se bătuse palma pentru Alianţa Grivco, el este convins că Băsescu este pierdut. Situaţia e clară, pentru mafiot. „Majoritatea democratică are semnat protocolul, are prim-ministru, la revedere. Domnul Băsescu e notar, ia pâinea de la gura fetei lui. Deci puterea în România s-a tranşat, astăzi s-a tranşat, exceptând mici turbulenţe. Chiar presupunând prin absurd că ar putea să mai câştige Băsescu alegerile, puterea n-o mai câştigă. Azi el a pierdut puterea“, îi spune SOV „grăsuţului“ de la celălalt capăt al firului, şantajistul Bogdan Chirieac.

Ulterior, după ultima întâlnire televizată dintre Geoană şi Băsescu, Vîntu continuă să-l crediteze pe prostănac. Dacă Geoană nu mai face vreo prostie, zice el, vom câştiga. Dintr-o discuţie cu nevertebratul Stelian Tănase aflăm că până şi acesta şi-a oferit serviciile lui Geoană, dar a fost refuzat. „Contează ce e dincolo de cameră, ce se vede prin sticlă de către Grivei“, i-ar fi spus el lui Geoană, dacă l-ar fi acceptat.

Tănase se plânge lui Vîntu şi se roagă la Dumnezeu ca prostănacul să câştige, după ce, zice SOV, Geoană „şi-a luat o muie cu hidrantul“ de la Băsescu la ultima întâlnire publică dinaintea alegerilor.

Dintr-o altă discuţie, cu tonomatul Cornel Nistorescu, aflăm şi cum se poziţionează strategic gruparea anti-Băsescu. Ei sunt împotriva americanilor. „Alegerile astea au fost jucate de serviciile secrete“, zice Vîntu. Care servicii, întreabă Nistorescu. „Ruşii şi americanii?“. „Se  pare că şi americanii le-au dat o mână de ajutor!“ – spune cu obidă omul Moscovei, golănasssul SOV. „Aoleu, băga-mi-aş picioarele!“- zice speriat cel care, în urmă cu opt ani, scria „Cântarea Americii“, după atacul teroriştilor asupra World Trade Center. Subordonaţi ruşilor, Nistorescu şi Vîntu scuipă în sân şi se roagă să câştige Geoană. Zadarnic.

După ce pierde partida şi îşi numără „morţii“, Vîntu începe un noi război. Tunul de la Petromservice are urmări pe care, convins că va câştiga sclavul Geoană, nu le-a socotit. Fiscul îi bate în uşă la Realitatea Media. Anunţat, Vîntu îi transmite directorului Realitatea că a început, din nou, războiul. „Deci, este război, dragă prietene. Cu domnul Băsescu şi cu gaşca lui de sugători de p…ă, ne comportăm ca la război“. În documentul prezentat mai jos sunt toate amănuntele acestei noi bătălii imaginate de Vîntu.

Dacă, în urmă cu trei ani, suspendarea  preşedintelui s-a datorat redeschiderii dosarului legat de Banca Agricolă, acum lui Băsescu i se trage de la cele 62 de milioane de euro sustrase de supuşii lui SOV, sub formă de rambursare de TVA, de la stat. Preşedintele trebuie înlăturat şi pentru că s-a redeschis dosarul Nicolae Popa. „Este război dragă prietene!“, se aude ecoul lui Vîntu, ascuns, zilele acestea într-o rezervă de-a lui Brădişteanu de la Spitalul Floreasca.

SOV: „Poporul ăsta s-a tâmpit de-a dreptul, prostimea asta încă ţine cu imbecilul”

1. Pe data de 12.03.2010, Sorin Ovidiu Vîntu poartă o conversaţie cu Sorin Enache, director general al Realitatea-Caţavencu, în care discuta despre controalele făcute de ANAF în cadrul trustului. Sorin Vîntu ştia atunci că discuţia este monitorizată şi se dădea persecutat politic.

S. O. Vântu: Corect lasă-i în pace.
S. Enache: Am înţeles ce zici.
S. O. Vântu: Dă-i prostului funie. E atât de simplu. Dă-i prostului funie. Se va spânzura singur cu ea. Punctul doi. Eu acum am dat în verificare, am vorbit cu Mircea Solomon, am dat în verificare să văd dacă au dreptul să facă un control de fond pe un exerciţiu neîncheiat încă. La 31 martie se depune bilanţul la Autoritatea Fiscală.
S. Enache: Da.
S. O. Vântu: E…Într-adevăr, nu prea au ce controla până când nu se depune bilanţul.
S. Enache: Mircea a formulat o opinie deja sau lucrează?
S. O. Vântu: Nu, l-am rugat până luni să-mi formuleze o opinie legală.
S. Enache: O.K.
S. O. Vântu: O.K. Ei ţi-au trimis vreo hârtie, ceva? Cum s-a întâmplat? Că, dacă…
S. Enache: A venit la contabilul notru şef o înştinţare de la ANAF.
S. O. Vântu: Scrisă?
S. Enache: Ei şi-o doreau să o înregistrăm noi. Noi am înregistrat-o.
S. O. Vântu: Da’ o avem.
S. Enache: O avem.
S. O. Vântu: Aşa. Care sună cum?
S. Enache: Care ne înstiinţează că de luni vor să înceapă un control de fond pe anul 2009.
S. O. Vântu: Deci acolo este formulat control de fond, da?
S. Enache: Da
S. O. Vântu: Bun. Tu ce răspuns ai dat?
S. Enache: Le-am spus că să ne-o trimită conform legii prin poştă.
S. O. Vântu: O.K. Uite vezi, aici ai greşit.
S. Enache: Păi, ce vroiai să fac? Dacă o luam, însemna că accept.
S. O. Vântu: Poftim?
S. Enache: Dacă o luam, însemna că accept şi că luni îi aveam la control, din nou.
S. O. Vântu: Nu, n-ai inţeles. Deci, trebuie să faci o adresă . Nu le-ai comunicat nimic scris, da?
S. Enache: Nimic scris.
S. O. Vântu: Şi nici nu l-ai înregistrat p-ăla pe cameră, băgă-mi-aş p…a!
S. Enache: Păi n-am ştiut. Eu am aflat după aia că au venit.
(…)
Doamnă: Alo, bună ziua!
S. O. Vântu: Sărut mâinile!
Doamnă: Numai o secundă, vă rog frumos!
S. Enache: Da!
S. O Vântu: Salut! Te-ai calmat?
S. Enache: Da.
S. O. Vântu: !?
S. Enache: Da, da. Am avut şedinţă cu ştirile, da. Sergiu, proiecte editoriale, organizări… şi trebuie să stau lângă el, că altfel dau din cap, că e adevărat (nl.: râde)
S. O. Vântu: (nl.: râde) Deci, te-ai calmat, da?
S. Enache: Da, da, pentru că între timp am verificat şI toate lucrurile pe care (nl.:neinteligibil) şi n-aveau dreptate pe niciun punct (nl.:râde)
S. O. Vântu: Poftim?
S. Enache: Am verificat între timp, a reuşit financiarul să ia la mână tot ce ne-au semnat ăştia ieri, că vor să studieze şI n-aveau bază pe absolut niciun capitol.
S. O. Vântu: Nu înţeleg nimic din ce spui.
S. Enache: Adică ei ne-au semnalat ieri, când au dat procesul ăla verbal cu ce li s-a părut lor că ar fi neclar, în neregulă şi noi de ieri până astăzi am luat toate cele 4 puncte pe care le-au semnalat ei, toate legate de salarizare şi am descoperit că niciuna dintre ele nu aveau argumente, adică nu erau acoperiţi pe ce spuneau şi noi suntem O.K., suntem absolut O.K.
S. O. Vântu: Dă-le pace! Adică să nu cumva să le semnalezi că nu au dreptate.
S. Enache: A, nu. Asta n-am vorbit cu ei. Deci, doar ce-am terminat acum de făcut…
S. O. Vântu: Păi, vorbeşte şi cu Toni, că este mai nervos puţin, băiatul.
S. Enache: El e nervos cu adevărat.
S. O. Vântu: Ştii ceva? Alo!
S. Enache: Da.
S. O. Vântu: Lasă-i în pace să-şi facă referatul, după care îi dăm în judecată, îi dăm în judecată atât în civil, cât şi în penal. Deci, te rog eu frumos, lasă-i!
S. Enache: Am înţeles. Să fac pe prostul, am înţeles.
S. O. Vântu: Adică, ei vor să…Practic, ei ce vor să facă? Să atace pe imagine. Eu am nevoie de argumente de contraatac pe imagine. Ai înţeles?
S. Enache: Îhî. Da.
S. O. Vântu: De aceea, dacă greşesc, mulţumim lui Dumnezeu. Lasă-i să greşească. Nu fă nicio mişcare. Nu le explica nimic.
S. Enache: O.K.
S. O. Vântu: Le-ai dat toate documentele pe care le-au cerut. Da?
S. Enache: Absolut.
S. O. Vântu: Nu pot spune că nu le-ai pus la dispoziţie documentele.
S. Enache: Nu.
S. O. Vântu: Da mă, da’ nu poţi să iei… Să te anunţe de la contabilitate! F…i candela mă-sii! Sunteti la 12 kilometri! Am aşteptat să te calmezi tu şi să mă enervez eu.
S. Enache: Da.
S. O. Vântu: Mă, da n-a fost vorba, când mai vin labagii aştia acolo să-i înregistraţi, să-i filmaţi? Nu aşa ne-am înţeles, Sorin? Da’ nu tre’ să stai tu cu camera, mă!
S. Enache: Nu io, da e caraghios, adică…
S. O. Vântu: Te anunţă Toni: bă, au venit aştia aici. Şi trimiteai un tip, un cameraman cu un reporter.
S. Enache: Da, am aflat după ceau.. Da. O.K. Da’ la ce ne folosea, totuşi, explică-mi, ca să înţeleg cu ce-am greşit, ce-am ratat?
S. O. Vântu: Deci, nu, n-ai executat o dispoziţie în primul rând. Dispoziţia mea a fost.. Că n-a fost rugăminte, Sorin! Dispoziţia mea a fost când mai vin aştia îi filmaţi şi le puneţi întrebările. Formulată şi frazată, cred că ţi-ai şi notat cum trebuie tratată.
S. Enache: Da.
S. O. Vântu: Păi, e atât de simplu!
S. Enache: O.K.
S. O. Vântu: Băi, băiatule, eu vreau să ies pe plan, cât să asculte şi domnul Coldea, vreau să ies pe plan internaţional cu ceea ce se întâmplă. Eu m-am documentat o grămadă de chestii până acum, am filmat, am, am documentat. Vreau să le documentez şI p-astea pentru că trebuie să fac plângeri către instituţiile internaţionale. Ăsta e un regim de tip securistico-comunist care se reinstaurează în România. El trebuie devoalat. Da’ am nevoie şi de documentaţie, nu pot doar să mănânc c…t.
S. Enache: O.K.
S. O. Vântu: Deci, rugămintea mea: cum s-a prezentat unul acolo, pune-i microfonul, camera. Indiferent ce spune, tu pui întrebarea pe care ţi-am spus s-o pui şi cu asta, basta!
S. Enache: O.K.
S. O. Vântu: Am nevoie de această chestie. Mai departe.
S. Enache: Dau dispoziţii acum. Da.
S. O. Vântu: PăI, te rog, dă dispoziţie clară.
S. Enache: Da
S. O. Vântu: Mai notează-ţi următoarele lucruri, Sorin! Când ţi-a venit, domnule, control de fond: Te rog să-mi dai o notă cu ce acte ai nevoie. Păi, nu, că îţI cer eu. Noi nu avem timo să lucrăm pentru Dvs. Trimitem toate actele în biroul Dvs. ca să ne putem vedea de activitate.
S. Enache: Da.
S. O. Vântu: În scris ne faci această solicitare sau pe camera de luat vederi. Deci, totul trebuie să fie formalizat de acum, Sorine.
S. Enache: O.K. Mi-am notat
S.O.VÎNTU: Măi, totul trebuie formalizat.
S.ENACHE: Da.
S.O.VÎNTU: Vă stau la dispoziţie cu absolut tot, mă supun controlului de fond, n-avem nicio problemă, n-avem nimic de ascuns. Dar îmi dai pe o hârtie tot, toate documentele de care ai nevoie, să, pe care vrei să le controlezi. Să ţi le trimit, că eu n-am timp să-mi frec oamenii să stea la c…l dumitale, aici. M-ai înţeles.
S. Enache: Da.
S.O.VÎNTU: Asta trebuie să transmiţi şi în scris, şi pe (ni – neinteligibil)
S. Enache: Ok.
S.O.VÎNTU: Nu transmiţi acum în scris.
S. Enache: Am înţeles.
S.O.VÎNTU: Că dacă transmiţi acum în scris, accepţi faptul că ţi-au trimis hârtie.
S. Enache: Da.
S.O.VÎNTU: Deci, este război, dragă prietene. Cu domnul Băsescu şi cu gaşca lui de sugători de p…ă, ne comportăm ca la război. Lucrează cum spun eu, că sunt expert în chestiile astea. Mai ales că n-ai de făcut nimic compromiţător, nimic complicat.
S. Enache: Nu.
S.O.VÎNTU: Îs chestii simple pe care trebuuie să le faci. Restu-s problemele mele.
S. Enache: Ok.
S.O.VÎNTU: Deci, nicio clipă nu trebuie să arătăm sau să…Să înţeleagă că ne ferim în vreun fel de control. Numai că nu muncim pentru ei. Le dăm la dispoziţie toate documentele. Le instalez camere, pe faţă adică, nu că…Domnilor, vă instalăm cameră d eluat vederi, să nu furaţi documente de la noi. Veţi fi monitorizat 16 ore pe zi, 24, cât staţi aici. M-aţi înţeles?
S. Enache: Da.
S.O.VÎNTU: Pe faţă totul. Deci notează şi chestia cu camera de luat vederi instalată oficial în camera lor.
S. Enache: Da.
S.O.VÎNTU: Ok?
S. Enache: Da.
S.O.VÎNTU: Şi în rest să vină să facă control când vor ei. Pe voi nu vă mai preocupă acei indivizi. Avem cameră, monitorizăm, înregistrăm totul şi le dăm toate documentele pe care le cer într-o singură zi, o singură dată. Vrem în scris, nu verbal (ni) cu ce documente sunt la dispoziţie. Deja: dumneata ai venit aici, îmi paralizezi activitatea. Toate aceste discuţii şi din partea noastră le vreau purtate cu camera de luat vederi în light, adică în clar, transparent.
S. Enache: Ok.
S.O.VÎNTU: M-ai înţeles?
S. Enache: Da.

Citeşte mai mult: https://badeadan.blogspot.com/#ixzz12rFtNxlZ
Under Creative Commons License: Attribution

S.O. Vîntu: „Deci în orice poziţie, Băsescu pierde“ (30 noiembrie 2009)

Discuţie Sergiu Toader – Sorin Ovidiu  Vîntu pe marginea casetei trucate
S.O. Vîntu: Păi de ce crezi că e aşa disperat. Apare pe ETNO, apare pe OTV, apare pe bloguri, apare şi la WC dacă ştergi la c… E în stare să-şi pună mecla pe hârtie igienică.
Sergiu Toader: Da, am înţeles.
S.O. Vîntu: De ce crezi că e atât de disperat. E disperat că ştie că pierde.
(….)
S.O. Vîntu: 80% declară că se prezintă, dar noi ştim al dracu’ de bine că nu-i adevărat şi de aia prezenţele pot fi între 40-50%.
Sergiu Toader: Şi între 40 şi 50, este Geoană – 52 – şi Băsescu – 48.
S.O. Vîntu: 52,5 la 48,5, deci la patru puncte distanţă.
Sergiu Toader:Am înţeles.
S.O. Vîntu: Deci în orice poziţie. Băsescu pierde.
Sergiu Toader: Da, e clar. Deci face pe dracu’ în patru, o să încerce să facă pe dracu’ în patru, dar nu cred că mai are timp, că azi e marţi.
S.O. Vîntu: O să sugă p… Nu mai are ce face.
Sergiu Toader: Miercuri, joi şi vineri şi gata.
S.O. Vîntu: Un singur lucru îl salvează.Un singur lucru îl poate salva astăzi pe Băsescu.
Sergiu Toader: Ce?
S.O. Vîntu: Doar nu te aştepţi să-ţi zic la telefon (râde)
Sergiu Toader: (râde) Să facă iar alianţă cu Geoană.
S.O. Vîntu: Ce?
Sergiu Toader: Să facă iar alianţă cu Geoană.
S.O. Vîntu: Nu. Exclus. Numai… Are într-adevăr o carte de jucat, o carte majoră de jucat, dar la cât de tâmpit e el şi stafful lui şi securiştii lui, mă piş pe ei. I-o spun pe şapte decembrie. (râde)
Sergiu Toader: (râde)
S.O. Vîntu: Uite, boule, aşa trebuia să joci ca să câştigi! Da, măi, bandiţel! Măi, sunt satisfăcut. Te-am pupat, Sergiu. La revedere.
Sergiu Toader: Te pup! Numai bine, pa!“

Vîntu- Stelian Tănase (4 decembrie 2009)
Stelian Tănase: Dar ce crezi că o să fie duminică?
S.O. Vîntu: O să câştige Geoană, Stelian.
Stelian Tănase: Să te audă Dumnezeu!
S.O. Vîntu: În mod cert.
Stelian Tănase: Da, că aseară nu s-a prezentat foarte bine.
S.O. Vîntu: Da, şi-a luat o muie cu hidrantul, ce dracul. Nu că nu s-a prezentat bine, a fost o catastrofă.
Stelian Tănase: N-a fost bine pregătit.
S.O. Vîntu: A pierdut 1, maxim 2 procente.
Stelian Tănase: Sorin, dacă mă chema să stea de vorbă cu mine o oră, să-i fac training, să ştii că intra bine în emisiune.
S.O. Vîntu: I-am spus mă, fratele meu, i-am spus.
Stelian Tănase: Nu vreu nimic de la el.
S.O. Vîntu: Dar evident, ce dracul!
Stelian Tănase: Ăia din jur n-au vrut, probabil.
S.O. Vîntu: Îţi dai seama că e captiv la gaşcă, la stafful…
Stelian Tănase: Nu, dar eu îl antrenam să intre cu un mental bun şi doi, să ştie cum se vede dincolo de cameră, că el crede că ce e acolo contează. Contează ce e dincolo de cameră, de se vede prin sticlă de către Grivei.“

Vîntu-Doru Buşcu: „… că Andronic era lichea vizibilă, de acord“ (7 martie 2010)
S.O. Vîntu: Doruleţule, dar de ce să râzi doar tu de mine că mi-am luat-o în bot cu nişte oameni la care am ţinut? Lasă să iei şi tu în bot!
Doru Buşcu: Băi, ăia erau lichele vizibile, să ştii.
S.O. Vîntu: Băi, că Andronic era lichea vizibilă, de acord. Dar că Angelica (n.r. fosta soţie a lui SOV, care l-a părăsit pentru Dan Andronic) era lichea vizibilă, nu sunt de acord.
Doru Buşcu: Nu m-am referit la Angelica. Te-am prevenit personal în repetate rânduri.
S.O. Vîntu: Şi eu te-am prevenit personal în repetate rânduri vizavi de adunătura asta de tiriplici.
Doru Buşcu: Eu am bănuit că tu nu ai de unde să ştii. Dar eu ştiam, îl cunoşteam pe Andronic ca jurnalist, nu ca…
S.O. Vîntu: Te rog să mă crezi că jubilez la ideea că ti-ai luat şi tu m..e, ca să nu-mi scoţi mie ochii. Că de câte ori ajungeam într-o situaţie, îmi scoteai ochii. Dă-te dracului! Te pricepi tu la oameni?! Ce bot ţi-ai luat! Acum suntem în aceeaşi poziţie.“

Vîntu-Cornel Nistorescu: „Se pare că americanilor nu le-a prea convenit vizita lu’ ăsta la Moscova“ (4 decembrie 2009)

S.O. Vîntu: Cornel, ăsta este un… Alegerile astea nu au fost jucate de Băsescu contra Geoană. Au fost jucate de serviciile secrete, este un joc al serviciilor secrete, prietene. Ăsta e tipul de joc, de aia trebuie să fiu extraordinar de prudent. Nu am de unde să ştiu ce golănie. Mi-au trimis oameni acasă, să mă oblige cu tot felul de chestii, cu unele, cu altele…
C.  Nistorescu: Dar care dracu’ joacă, domnule? Ale noastre plus care?! Ruşii, americanii?
S.O. Vîntu: Se pare că şi americanii le-au dat o mână de ajutor.
C.  Nistorescu: Aoleu, băga-mi-aş picioarele!
S.O. Vîntu: Se pare că americanilor nu le-a prea convenit vizita lu’ ăsta la Moscova, pe care nu le-a raportat-o nici lor. Şi-atunci se pare că îl sprijină pe licurici. Ăsta e un joc al serviciilor secrete de sus până jos, tu nu vezi?
C.  Nistorescu: Te anunţ că am început să aud că circulă în oraş zvonul că tu l-ai băgat pe ăsta în bălării.
S.O. Vîntu: Ei, rahat!
C.  Nistorescu: Domnule, eu îţi spun ce se aude vorbind, un semnal ca atare.“

Vîntu – Chirieac: „Măi grăsuţ, mi-e dor de tine“ (29 octombrie 2009)
B. Chirieac: Cel mai frumos grăsuţ din partea asta a Europei (…)
S.O. Vîntu: Cât de sobru erai la telefon, mi-a generat (…) mâncat iar pe gratis.
B. Chirieac: De unde? Eu am plătit masa.
S.O. Vîntu: Pe bune? De aia erai aşa întristat, aveai maxilarele încleştate, ha ha!
B. Chirieac: Îţi dai seama, ha, ha! Îţi dai seama cum a fost. Să mănânci pe banii mei!
S.O. Vîntu: Ce faci, mă, Bogdane? Mă, grăsuţ, unu: mi-e tare dor de tine.
B. Chirieac: Mă bucur.
S.O. Vîntu: Aşa. Pe unde esti mă, grăsanule, mă?
B. Chirieac: În întâlniri.
S.O. Vîntu: Îmi faci şi mie loc sau…
B. Chirieac: La 9 la Otopeni, că după aia iar trebuie să plec.
S.O. Vîntu: 9.00 Otopeni, ok. Aşa facem.
B. Chirieac: Poftim?
S.O. Vîntu: Aşa facem, 9.00 Otopeni. Ce se mai întâmplă Bogdane?
B. Chirieac: Păi a avut loc şedinţa Partidului Comunist, mâine se semnează cu liberalii.
S.O. Vîntu: Poftim?
B. Chirieac: Mâine se semnează cu liberalii
S.O. Vîntu: Da.
B. Chirieac: Şi cu UDMR-ul, deci se face guvern de largă respiraţie cu Klaus Johannis premier, acceptat, semnat, băgat în documente. Moralul la PSD este incredibil. Crin Antonescu va merge cu Geoană în tot Ardealul de mână şi va spune: Ăsta trebuie votat, nu altcineva… ei sunt foarte încrezători că nu pot scăpa victoria, ţinând seama că ei se bazează pe structură, pe construcţie, pe…
S.O. Vîntu: Da. Păi dacă nu se face o prostie din aia majoră, practic Geoană ar putea să stea acasă.
(…)
S.O. Vîntu: Deci jocurile practic s-au jucat.
B. Chirieac: Nu pot stabili în protocol ministerele, fiecare ce ia…
S.O. Vîntu: Nu, evident că nu, ferească Dumnezeu.
B. Chirieac: Dar neoficial s-au dat.
S.O. Vîntu: Nu cred că s-a negociat pe ministere. Nu că nu cred, îţi spun eu, nu s-a negociat pe ministere. Ci pe bune, pe nişte principii generale.
B. Chirieac: Da, eu ştiu câteva ministere, de aia îţi spun.
S.O. Vîntu: Mă, pentru ce se bate, ce ar vrea fiecare, şi aşa mai departe, na…
B. Chirieac: Da, de acord.
S.O. Vîntu: Una-i ceea ce vrei şi alta-i negocierea pentru ceea ce vrei…
B. Chirieac: Vor fi negocieri apoi, vor fi…
S.O. Vîntu: N-are cum să se împartă ministerele acuma, pentru că se decapacitează oştile. Dacă eu, Orban ştiu că Transporturile sunt la PSD, îmi bag p… în ele de alegeri.
B. Chirieac: Da, că îmi dă Vasile, mă negociez cu Vasile.
S.O. Vîntu: De, de aceea îţi garantez că nu s-a discutat cu niciun minister, nicio repartiţie, nimic. S-au discutat principii. Fiecare trebuie să spere la ora actuală că obţine maximum.
B. Chirieac: Sigur că da.
S.O. Vîntu: Iar după că au ieşit şi liberalii, şi bozgorii astăzi să-i… că mâine la 1 semnează şi protocolul, din momentul ăla vin cu o variantă de construcţie care practic e cartea câştigătoare.
B. Chirieac: Adică ne potolim cu scandalurile, ne apucăm de muncă…“

Băsescu e notar, ia pâinea de la gura fetei

S.O. Vîntu: Gata, asta-i majoritatea, ăsta-i guvernul indiferent ce se mai întâmplă. Şi asta e lovitură cumplită şi pentru… ferească Dumnezeu, dacă câştigă Băsescu, câştigă degeaba. Nu va disloca atâţia parlamentari ca să-şi facă alt guvern într-un termen decent. Într-o perioadă decentă de timp.
B. Chirieac: Poate să facă Băsescu vreun giumbuşluc, adică să se prezinte cu Negoiţă în parlament că să pice şi să…? Nu.
S.O. Vîntu: Păi cum să se prezinte Negoiţă în parlament? Ca să se prezinte, trebuie să fie şi parlamentul acolo.
B. Chirieac: Da. Asta mă gândesc, că nu poate forţa parlamentul să-l primească.
S.O. Vîntu: Absolut. Nici pomeneală de aşa ceva. Majoritatea democratică are semnat protocolul, are prim-ministru, la revedere. Domnul Băsescu e notar, ia pâinea de la gura fetei lui. Deci puterea în România s-a tranşat, astăzi s-a tranşat, exceptând mici turbulenţe. Chiar presupunând prin absurd că ar putea să mai câştige Băsescu alegerile, puterea n-o mai câştigă. Azi, el a pierdut puterea.
B. Chirieac: Da, ai o majoritate parlamentară stabilită într-un protocol, ai…
S.O. Vîntu: Ai premier, toată lumea e de acord, s-a terminat, ce mai poţi să faci?! Dacă după alegeri eşti tâmpit şi… presupunând prin absurd, îţi repet, că ar câştiga preşedinţia, guvernul acesta este viitorul guvern al României. Gata!
B. Chirieac: Ştii ce mi se pare cu adevărat de excepţie? Şi îmi spuneai tu, când eu îl lăudam pentru iscusinţa politică, tu îmi spuneai că e un prost.
S.O. Vîntu: Iar tu nu m-ai crezut.
B. Chirieac: Da, nu te-am crezut. Domnule, aşa cum a jucat această chestiune, nu şi-a dat nicio şansă.
S.O. Vîntu: Măi Bogdan, niciodată nu o să câştigi un război de unul singur împotriva tuturor. Nemţii când au pierdut războiul? Când au deschis al doilea front!
B. Chirieac: Da, atunci l-au pierdut.
S.O. Vîntu: Atunci au pierdut războiul.
B. Chirieac: Dacă nu era tâmpit să deschidă al doilea front, la ora actuală vorbeam nemţeşte.“
(…)
Vîntu-Corina Drăgotescu (6/7 decembrie 2009)
S.O. Vîntu: Corina, din curiozitate te întreb: de la Laşca, de la Cuca Măcăii, cum vin procesele verbale computerizate?
C. DRĂGOTESCU: Le transmit prin calculator.
S.O. Vîntu: Cum, iubita mea?
C. DRĂGOTESCU: Deci, eu cred că au legătură cu cei de la Statistică şi le transmit.
S.O. Vîntu: Eu te mai întreb, eu te mai întreb o dată: de la Laşca, cum, de la Cuca Măcăii, cum se transmite, iubita, prin computer?
C. DRĂGOTESCU: Păi, cum transmiţi şi la Statistică. Exact în acelaşi fel.
S.O. Vîntu: Păi la Statistică nu transmit.
C. DRĂGOTESCU: Păi, bine, dar totuşi li se transmit.
S.O. Vîntu: Transmit, nu mamă, la Statistică se transmite din localităţile unde nu există sistem computerizat, chestiile astea se transmit, iubita mea, cu procesul verbal în mână, prin telefon.
C. DRĂGOTESCU: Cu proces verbal, cu proces verbal de mână, semnat de toată lumea.
S.O. Vîntu: Prin telefon.
C. DRĂGOTESCU: Prin telefon, telefonic adică.
S.O. Vîntu: Deci nu computerizat.
C. DRĂGOTESCU: Păi, nu, transmit telefonic cine este la capătul celălalt al firului şi introduc datele.
S.O. Vîntu: Deci, îţi repet: este imposibil ca la ora asta, cu sistem, indiferent de sistem, să poţi transmite în timp real aproape 80 şi ceva la sută numărătoare paralelă.
C. DRĂGOTESCU: Sorin, am sunat operatorul, vine operatorul acum, filmează. Că aia am şi zis: să vină să filmeze, eu nu-mi asum răspunderea, filmează tabelul lor aşa cum au ei tabelul pe perete.
S.O. Vîntu: Iubirea mea, una este – dacă îmi permiţi – una este ceea ce afirmă ei şi alta este ceea ce se poate face cu adevărat.
C. DRĂGOTESCU: Aşa este, aşa este, de-aia.
S.O. Vîntu: Deci nu este posibil – dacă-mi permiţi – lasă-mă să-ţi spun: du-te la PSD şi vezi şi acolo treaba, deci nu este posibil, draga mea, să trimită 80 şi ceva la sută din secţiile de votare la sediul PDL-ului. Este imposibil din punct de vedere tehnic.
C. DRĂGOTESCU: Mă duc de-aicea, trec la sediul PSD, că asta am şi zis.
S.O. Vîntu: Da.
C. DRĂGOTESCU: Că vin aicea, filmează oamenii ca să fie filmat acolo, să vadă.
S.O. Vîntu: Tehnic este imposibil.
C. DRĂGOTESCU: După care mă duc la Zgonea, că am vorbit şi cu Zgonea şi mă duc la ei.
S.O. Vîntu: Da, mami, deci, tehnic este imposibil, să ştii. Îţi spun ţie ca să ştii, nu… altceva.
C. DRĂGOTESCU: Aşa au făcut şi la parlamentare şi a fost exact le fel! Au transmis, deci oamenii ăia de la Cuca Măcăii au făcut…
S.O. Vîntu: Nu, au furat! La parlamentare au furat masiv, Corina!
C. DRĂGOTESCU: A, asta este, asta e deja…
S.O. Vîntu: La parlamentare au furat, la parlamentare au furat masiv cu sprijinul lui Mitrea.
C. DRĂGOTESCU: Asta e deja altă discuţie. Eu spun de…
S.O. Vîntu: Eu îţi explic, eu îţi explic de… nu le-a dat nici la parlamentari aşa cum trebuie, le-a dat ceea ce mi-au numărat ei şi trebuiau să numere ei..
C. DRĂGOTESCU: Eu nu zic nimic, că nu toţi afişează.
S.O. Vîntu: O secundă! Mami, ce rugăminte am. Mamă, te termini?
S.O. Vîntu: Să nu te transformi într-un agent de intoxicare al lor.
C. DRĂGOTESCU: Nu! Nu, nu, nu!“

Dan Badea, Curentul din 20 octombrie 2010

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova