Fostii detinuti politic de la Tiraspol ii ureaza lui Gigi Becali “La Multi Ani!” si il imbarbateaza crestineste de ziua lui prin intermediul Roncea.Ro. Eroii Andrei Ivantoc, Tudor Popa si Alexandru Lesco vor interveni public pentru eliberarea lui

Alexandru Lesco Gigi Becali Tudor Popa Eroi TransnistriaPrin intermediului Roncea.Ro, eroii de la Tiraspol, Andrei Ivantoc, Tudor Popa si Alexandru Lesco, care au patimit pentru crezul lor romanesc 15 si respectiv 12 ani de inchisoare ruseasca de tip sovietic, ii transmit de ziua lui camaradului lor anticomunist, Gigi Becali, aflat in inchisoare in acest moment, un “La Multi Ani!” din toata inima impreuna cu imbarbatarile lor crestinesti. Cei trei basarabeni i-au facut cadou machedonului o tapiserie cu Maica Domnului si Stefan cel Mare si Sfant si isi doresc sa i-o poata aduce la inchisoare cu proxima ocazia.

Cei trei eroi romani regreta si considerata exagerata decizia autoritatilor judiciare de a nu-i permite sa-si vada familia, de ziua lui, romanului macedonean care in urma cu 55 de ani s-a nascut in pribegie, in urma emigrarilor si deportarilor fortate si repetate la care a fost supusa familia sa, intai din spatiul balcanic macedo-roman in Caliacra, apoi dincoace de Dunare, apoi in Banat si in final in pustiul Baraganului, ca urmare a opresiunii bolsevice fata de un neam apropiat de Miscarea Legionara si care s-a opus vehement colectivizarii comuniste.

“Cand esti la inchisoare, cateva ore sau chiar o clipa de libertate, mai ales alaturi de cei dragi, sunt ca Raiul pe pamant. Pacat ca autoritatile responsabile de la Bucuresti par sa nu mai stie nici macar ce inseamna un simplu gest crestinesc. Calugarii de la Sfantul Munte Athos sa se roage pentru robul cel milsotiv al lui Dumnezeu Gheorghe Becali dar si pentru luminarea celor care au uitat exemplul de suferinta, pocainta si mantuire oferit de Mantuitorul nostru Iisus Hristos”, ne-a transmis, azi, Alexandru Lesco, de la Chisinau, adaugand, pentru Gigi Becali: “Ziua eliberarii nu mai este departe. Indurati cu rabdare orice lovitura. Din inchisoare nu se iese decat biruitor!”

Totodata, cei trei militanti pentru cauza romaneasca au anuntat ca vor intreprinde un demers public pentru eliberarea cat mai rapida a binefacatorului lor, pe data de 3 iulie a.c., cand se implinesc sase ani de la data cand au fost decorati de presedintele tarii cu Ordinul National “Steaua Romaniei” fiind recompensati si de cel care era pe atunci liderul Partidului Noua Generatie cu un ajutor material substantial care s-a constituit si intr-un foarte puternic impuls moral dat de gestul, chiar singular, de solidaritate romaneasca.

Pe 3 iulie 2007, dupa cum scria si Ziarul de Iasi si aminteste Civic Media intr-un material documentar, Gigi Becali le-a oferit cate 50.000 de euro lui Alexandru Lesco, Tudor Popa si Andrei Ivantoc, la o luna dupa eliberarea celor din urma din inchisorile transnistrene si imediat dupa ce fusesera decorati si de presedintele Traian Basescu. Gigi Becali a afirmat atunci ca acesti bani reprezinta o mica alinare pentru suferinta celor trei, fosti membri ai asa-numitului Grupul Ilascu. “Eu i-am invitat mai demult, am luat legatura cu ei imediat ce au iesit din inchisoare (prin intermediul subsemnatului – nota Victor Roncea). Am zis ca banii acestia sa fie o alinare pentru ei”, a spus Becali. El a mai afirmat ca banii i-ar putea ajuta pe cei trei “sa-si faca un viitor pentru familiile lor, o mica afacere, un mic bussines”. “Eu ma consider printre acesti oameni pitic, mic de tot”,  a mai spus atunci cel inchis astazi la Jilava, numindu-i pe cei trei “cei mai puternici barbati ai neamului romanesc din zilele noastre” si “ultimii martiri ai neamului condamnati de comunism”.

Din intreg spatiul etnic si economic romanesc plin de milionari si miliardari care fac pe patriotii dupa ce au secatuit statul roman, Gigi Becali a fost singurul roman cu adevarat insuflat de spirit national si crestinesc, care i-a ajutat pe cei trei cetateni ai Romaniei si, totodata, ai Republicii Moldova, sa-si refaca viata, dupa ce le fusese rapita barbar si arbitrar libertatea in urma razboiului de pe Nistru. In ciuda promisiunilor administratiilor centrale si locale care s-au succedat de atunci la Putere, de la Presedintia Romaniei la Guvern, Parlament si Primaria Bucurestiului , nici pana in prezent cei trei, care sunt si Cetateni de Onoare ai Capitalei, nu au primit nici un apartament pentru a se putea muta in tara pentru care si-au sacrificat tineretea, nici vreo compensatie materiala sau macar o renta minima de supravietuire drept recompensa.

A consemnat

Victor Roncea

Documentare:

Eroi Pentru Romania Tudor Popa Alexandru Lescu Andrei Ivantoc Transnistria Basarabia

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

7 Responses to “Fostii detinuti politic de la Tiraspol ii ureaza lui Gigi Becali “La Multi Ani!” si il imbarbateaza crestineste de ziua lui prin intermediul Roncea.Ro. Eroii Andrei Ivantoc, Tudor Popa si Alexandru Lesco vor interveni public pentru eliberarea lui”

  1. Cosmin Alexe Diaconu says:

    Doamne ajuta,Victor!

    Daca se va initia o petitie ptr eliberarea lui Gigi Becali,numele meu va figura sigur la semnaturi.Cu totii avem pacate,facem greseli si consider ca nu avem dreptul sa judecam pe un frate al nostru care,fata de altii ce se lafaie in propria lor mizerie,afisandu-se drept aparatori ai democratiei,niste ,,musti de-o zi”,a construit multe biserici si numai ptr asta si este de ajuns sa il consideram un membru activ al Bisericii.Radem de neputintele fratelui nostru,dar pe ale noastre nu le vedem!In ochii lui Dumnezeu,Becali este cu mult inaintea celor care au contribuit in vreun fel la incarcerarea lui.Ii dorim sanatate si sa nu isi piarda credinta,ptr ca este sub Acoperamantul Maicii Domnului,ca de altfel toata Romania.

    Cosmin – Bergen,Norvegia

  2. Iustina Bacosca says:

    Asa da eroi. Se vede pe chipul lor frumusetea sufleteasca.

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova