Cu ce sperante blocheaza George Soros Proiectul Rosia Montana. Dupa Macedonia, Reteaua cu numele de Soros vrea sa cumpere pe nimic Kosovo, pentru minele de carbune, zinc, crom, aur, argint și nichel

Soros ar putea sa nici nu existe; desi l-am avut sub ochii mei, la aceeasi masa de la faimosul Rainbow Room, la etajul 65 din Rockefeller Center, intr-o seara new-yorkeza, acum vreo doua decenii. Era tipul clasic de comerciant ajuns, o combinatie intre bisnitarii din fata de la Patria si comis-voiajorii care-ti vand pamant pe luna. Bondoc, grasut, agitat si transpirat, cu ochii invartindu-i-se in cap incontinuu – asa cum i-am mai vazut doar pe ai unui actual sef de serviciu secret -, strangand in mana un telefon mobil cat o caramida, cum erau pe vremea aceea – si erau rare! –  si tragandu-se de cravata care-l strangula asudandu-l si mai mult, obiect vestimentar obligatoriu in restaurantul exclusivist (eu primisem una la intrare, chiar de la seful de salon 🙂 ). Cu o zi inainte il vazusem la o serata unde mai fusesera invitati Milos Forman si alti artisti din spatiul nostru est-european. Cu totii se stransesera in jurul lui ascultandu-i, chipurile, interesati si cu deferenta, discursul gangav si ignorandu-i turul lasat al pantalonilor. Pe vremea aia mai avea accentul idis de care nu s-a putut dezbara nici Heinz Alfred Kissinger, in ciuda atator ani de America, sau, ca sa dau un exemplu mai neaos, Tatiana Alina Mungiu, cu pronuntia ei de Balti (oras negustoresc basarabean cu o populatie majoritara evreiasca, inainte de razboi, de unde se trage activista). Spre deosebire de multi alti consangeni de-ai sai, Soros nu-si ascundea originea evreiasca. Era mandru de ea. Avea o vorba care mi-a adus aminte atunci de “a nimerit orbul Braila”. Zicea ceva de genul “si-a vazut un evreu din ghetourile Budapestei si London School of Economics”…

Acum, la masa de la Rainbow Room, cu tot New York-ul luminat la picioare, evreul ungur care nu a ezitat sa colaboreze si cu nazistii vanzandu-si coreligionarii, vorbea cu dezinvoltura despre cum va cuceri Europa de Est, Rusia si China cu reteaua sa de fundatii ale “societatii deschise”. Afland ca sunt din Romania nu a ezitat sa-mi povesteasca despre “aventurile” sale post-revolutionare: cum, chiar in ianuarie 1990, a fost intampinat la scara avionului de pe Otopeni de insusi Silviu Brucan si apoi a fost dus la sediul GDS,  pentru a “intari democratia” si a constitui Fundatia Soros-Romania cu un fond de “vreun milion de dolari”. Mi-a recomandat sa trec pe-acolo, ca sigur “voi primi ceva”. Nu m-am dus. Eu lucram si pentru “Romania libera” si pentru “Miscarea”, publicatia Miscarii Pentru Romania (asa ca puteam sa ma prezint dupa cum imi poftea inima 🙂 ).  In aceeasi perioada, Michael Shafir deja intocmea Rapoarte la RFE despre tinerii Pietei Universitatii si pericolul “intoarcerii radicale”. Nu am cazut in plasa bisnitarului transpirat. Insa, de curiozitate 🙂 , am mai stat prin cercurile ungro-americane ale “acoperitilor” lui Soros, multi ajunsi “mari” acum, pe la Bruxelles sau Washington, Budapesta sau Bucuresti. Tatiana Alina Mungiu, ca sa folosesc acelasi exemplu, isi poate aminti cum am invatat-o sa treaca strada in New York, incercand sa si inteleg ceva din ce-mi ingaima. Vremuri…

Acum, Reteaua Soros a fost data afara si din Rusia si din China. La noi stapaneste tara, prin “societatea civila bolsevica” si toate excrescentele sale din structurile politice si de stat. A legiferat homosexualitatea, a tiganizat romanii si Romania, pe plan intern si international,  a vrut si vrea in continuarea sa elimine religia si icoanele copiiilor din scoli, militeaza pentru “independenta” Transilvaniei dupa modelul Kosovo. Iar daca eu stiu ca acest rau absolut se impotriveste de 14 ani – prin toate mijloacele politice, economice, securistice, “civile” si psiho-operationale – Proiectului Rosia Montana, ati vrea sa sustin acelasi lucru? In cazul de fata, desi este actionar minoritar la Newmont, la randul ei o companie actionara minoritara la Rosia Montana Gold Corporation, interesele si ambitiile lui Soros sunt mult-mult mai mari.

Spre edificare – pentru cei care nu au devenit deja zombii lui Soros in campania “Salvati Rosia Montana” – va invit sa vedem ce a facut Soros dupa ce a cumparat Macedonia (nu intamplator loc de zbenguieli “anti-coruptie” pentru Monica Macovei) si dupa ce a sprijinit independenta Kosovo, inclusiv prin sustinerea financiara a organizatiei teroriste separatiste UCK. Ati auzit de Kosovo, nu? E provincia aceea sarbeasca – vatra ortodoxiei sarbe, pentru care si romanii si-au dat viata, pe Campia Mierlei, trimisi de Mircea cel Batran -, pamantul sfant al Serbiei, despre care bietii sarbi spuneau ca nici in veci si doar peste cadavrele lor va deveni republica. Na, ca nu trecu mult timp, si, chiar asa, peste cadavrele lor, steagul Kosovo aproape flutura la ONU, iar in UE provincia separatista are deja 22 de ambasade in capitalele europene ale caror state i-au recunoscut independenta (pe langa China si Rusia, care contesta actualul statut la ONU, tarile din UE care se opun sunt: Spania, Cipru, Grecia, Slovacia, Romania).

Inchei: Soros ar putea sa nici nu existe. Maine-poimane da ortu’ rabinului sau vreunui psiholog de serviciu (se ofera Mircea Toma?). Masinaria va toca mai departe. Soros e doar un nume in spatele caruia se intinde o retea globala, anti-nationala, anti-crestina si, in fond, anti-umana. De mana cu ea vreti sa stati in ca “idiotii utili” ai lui Lenin strigand frenetic “Salvati Rosia Montana!”? De catre cine? Cui prodest? Romaniei sau Ungariei?

Iata un articol-semnal, aparut in luna iulie in revista Capital, care merita toata atentia (pentru cei care pot sa si priceapa ceva, bineinteles). Mai retineti ca in Romania, asa cum a fost inchisa mina de la Rosia Montana, regimul Iliescu-Roman, secondat de regimul Constantinescu-Zoe Petre (cu totii minoritari sau cu tangente in structurile secrete ale fostei URSS), au pus pe butuci si minele de carbune:

O “țară” de lângă România se vinde. Soros vrea s-o cumpere

Proaspăta provincie independentă Kosovo s-a vizitat de mai multe ori pentru a se ajunge la câteva acorduri privind minele de cărbune

Este vorba despre delegaţii ale miliardarului american George Soros, care s-a arătat interesat să cumpere rezervele de cărbune din Kosovo. Acordul s-ar încheia cu deplina colaborare a miliardarului albanez Sahit Muja, care locuiește la ora actuală în America, la New York.

Conform unor informații publicate de Wall Street Journal, Sahit Muja, care este director al companiei Albanian Minerals, are acces la bogățiile minerale ale statului Kosovo care mai cuprind și zăcăminte de zinc, crom, aur, argint și nichel.

Mai mult, valoarea totală a rezervelor de cărbune (15 miliarde de tone) este estimată a fi de 300 de miliarde de euro.

O serie de informații publicate anul trecut de către presa sârbă arată că guvernul din Kosovo ar fi promis administrației Clinton ca acordurile de concesionare a rezervelor să fie făcute cu companii americane.

Coincidenţă sau nu, preşedintele Agenţiei de Privatizare din Kosovo este Dino Asanaj, un personaj al cărui CV este strâns legat de activităţi realizate în Statele Unite (vezi link). Mai mult, Asanaj a fost reprezentant al UCK / KLA (Kosovo Liberation Army) în Statele Unite. Conform unor informaţii publicate într-un comentariu pe blogul Wall Street Journal, KLA (organizatie terorista acuzata de uciderea in masa a sarbilor ortodocsi din Kosovo, inclusiv prin mutilare de membre si decapitare – nota VR) ar fi primit ajutoare financiare de la Fundaţia lui George Soros.

După unele estimări, provincia Kosovo are una dintre cele mai mari rezerve demonstrate de cărbune din lume. 

PS VR: Data viitoare poate va povestesc cum l-am cunoscut pe Zbigniew Brzezinski…

 

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

12 Responses to “Cu ce sperante blocheaza George Soros Proiectul Rosia Montana. Dupa Macedonia, Reteaua cu numele de Soros vrea sa cumpere pe nimic Kosovo, pentru minele de carbune, zinc, crom, aur, argint și nichel”

  1. Puscasu Vlad Irimie says:

    in cazul asta sa speram ca nu ne va crea si noua statul rosia montana,cu capitala in Abrud, dupa modelul kosovo.

  2. Puscasu Vlad Irimie says:

    michael shafir intocmea rapoarte despre pericolul pietei universitatii??!?? in acest caz e grav. Prosti mai sunt studentii si profesorii aia de la UBB,ca-i acorda 3000 euro salar lunar acestui shafir.

    Piata Universitatii a fost sustinuta in mod OFICIAL de ambasada USA la Bucuresti. Asadar se vede ca nu este valabil,cum zicea Plesita,seful Securitatii,cum ca la europa libera erau agenti CIA.Doar banii erau de la americani,in rest,dupa cum aratam despre shafir,poate era orice altceva,dar nu CIA,daca facea rapoarte impotriva Pieteii Universitatii sustinute de ambasada USA.

    Tot acest shafir la ,,hebrew university,, a vorbit de ,,antisemitismul,, lui Paul Goma,un anticomunist veritabil,asta dupa ce in timpul comunismului l-a sustinut ca mare anticomunist…..insa dupa caderea zidului de la Berlin si a cortinei de fier,si-a schimbat politica acuzand de antisemitism.

    Este o rusine,cat de usor pot unii sa atace cu aceasta sintagma.Este o rusine cum pot unii ca shafir,sa murdareasca o miscarea Democratica ca Piata Universitatii,si persoane cu merite deplin anticomunist ca Paul Goma.

  3. Puscasu Vlad Irimie says:

    mai e o chestiune: Securitatea diabolica iradia,droga,ucidea pe romanii anticomunisti de la Europa Libera care faceau emisiuni,si -sau scriau articole impotriva regimului diabolic a lui Ceausescu.Lui shafir,i-a convenit teribil ca a lucrat in arhive,avand la mana pe oricine si pe toata lumea,in acelasi timp fiind ferit de orice pericol venit de la Securitate,fiind anonim,si ascuns intre dosare.

  4. VR says:

    Care “anticomunisti”? Care “iradieri”? Toti erau o banda de trotkisti!

  5. Puscasu Vlad Irimie says:

    ma refer evident la Paul Goma.Acesta este,a fost un anticomunist,insa folosit de Europa Libera,ca sa-l demoleze pe Ceausescu,iar apoi sa-l umilieasca in ultimul hal. Europa Libera exista si azi in Basarabia,si se vede ce ,,linia,, are in viziune.

    Prin 1988,din surse sigure,Europa Libera l-a denigrat pe Patriarhul Teoctist,pe Sfantul Teoctist,ca ,,criminal de razboi in rebeliunea legionara,, ,,homosexual,, si colaborator al Securitatii,daramand Biserici.

    Toate aceste acuze false,mincinoase KGB-iste, dovedeste ca Europa Libera a fost impotriva poporului roman.Insa s-a folosit de Paul Goma,sau de altii. Iac acuma in Romania, Emil Hurezeanu,Rodica culcer,acest shafir, chiar si Doru Braia… etc, au emisiuni spatioase, au salarii bune,putin le pasa.Bine le-a fost atunci,si mai bine acuma.Lucreaza in televiziuniile cele mai mari si puternice…..alaturi de andrei cornea,acela care la comanda,a scandalizat toata tara Romaneasca,scuipand in direct pe mormantul poetului Adrian Paunescu,exact cand era dus in groapa,obicei NKVD-ist, practicat foarte des in Basarabia lui 1940.

  6. VR says:

    Asa se pare…

  7. Puscasu Vlad Irimie says:

    insa si acest Plesita,in loc ce sa se ocupe de adevaratii dusmani ai Romaniei,s-a legat aiurea-n tranvai de Goma,care a si intrat in PCR in 1968,si-a iubit Tara,si nu reprezenta pericolul cel mare pentru Romania.Spre exemplu Vadim Tudor,din interiorul Romaniei era mult mai periculos pentru regim, fiind apropiat,spun unii,de rabinul rosu moses rosen, compromitand regimul prin poezii antisemite,pentru ca Ceausescu sa nu mai ia premiul nobel pentru Pace,pentru pacea dintre israel si arabi.Ceausescu a crezut mortis,din marturia unui anticomunist din exil, in acest rabin, si in USA,care de altfel a si incercat in 24 decembrie 1989 sa-l salveze pe Ceausescu.In proces se vede in video,faptul ca Ceausescu se tot uita la ceas,si nu raspunde la intrebari,asteptand ca americanii sa vina cu avioanele sa-l salveze. Insa tot acest Ceausescu a infometat poporul roman,imbogatind banciile straine,pe spinarea poporului infometat….acelasi popor care in 1990,1992,l-a votat pe ion iliescu-KGB.Inteleg ca in 1990,romanii nu stiau cine e ion iliescu,multi credeau ca-i anticomunist,daca-l impuscase pe Ceasca,insa atunci de ce l-au votat si in 1992? Vreau sa cred ca a fost o frauda.

    Legat de Soros,si faptul ca a colaborat cu nazi din Budapesta ,,ocupata,, de nemti,este cert un lucru: maresalul ion Antonescu nu a dus evreii la Auschwitz.Romania a salvat 800000 de evrei de la moarte,si e cea mai atacata de israel pentru holocaust.Explicatia o puteti gasi dvs.

    ROSIA MONTANA,trebuie sa fie exploatata.Azi maine vin alte forte si mai malefice si fura tot aurul.Florin Dobrescu este bine intentionat,si a venit cu argumente,insa nici el nu e impotriva exploatarii ci impotriva poluarii.Deci,daca nu va fi poluare,atunci va fi exploatare.Asta vrea si Basescu in fond.

  8. Camelia says:

    Aceste jocuri de culise nu fac altceva decat sa arunce o lumina proasta asupra proiectului RMGC. Gandidu-ma la saracii mineri din RM, care d-abia traiesc de pe o zi pe alta, si care d-abia asteapta ca acest proiect sa inceapa, pentru a ocupa unul din cele 3600 de locuri de munca promise, imi dau seama cat de greu le este lor sa vada atatea piedici care li se pun pentru o viata mai buna.Pacat!

  9. Andrei says:

    Eu sunt de acord cu proiectul RMGC, mai ales din prisma locurilor de munca de care vor dispune minerii din zona si de care economia Romaniei nu se poate lipsi, mai ales in situatia actuala de criza.

  10. Laura Furtuna says:

    Nu vad cum as putea spune ceva rau “zombii lui Soros” sau “idiotii uitili” cand sunt atatea exemple globale ca acest proiect este mai mult decat malefic(distruge mediul si economia!)Nu vad cum as putea sa nu laud aceasta actiune care trezeste constiinta intr-o tara in care nici macar biserica nu ajuta populatia(in Cipru biserica si-a donat “averea” in Romania se cheltuie pe Catedrala Neamnului)

    Nu vad de ce m-ar interesa ceva ce clar nu pot controla-ca Soros si alte jocuri de culise la care nici presa nici bloggeri nu au acces.

    Nu vedeti cu ochi buni protestele pasnice din strada contra unui guvern corupt si cautati sa imbarligati povestea si sa ii aduceti pe oameni la neincredere si ura”unguri si evrei” atunci de ce as avea incredere in acest articol?

    P.S 1)carbunele nu se extrage cu cianura 2)Romania si tarile mici sunt vandute de catre guvernele corupte corporatiilor care nu apara interesele poporului…cam multi zombii(intelectuali) a platit Soros prin toata lumea pentru “minciuna”R.Montana si pt ceva evident pt toata lumea dezastruos.

  11. Laura Furtuna says:

    O parere pt Camelia si Andrei

    Cele 800-1000 de locuri de munca care nu vor fi din minerit.Este o EXPLOATARE DE SUPRAFATA(vor exploda munti si vor lasa in urma un lac de decantare de 8 km cu otrava).
    Deci locuri de munca ca soferi de buldozeri si ridicat schele..Si poate doctori dupa ce apar bolile de piele(in caz ca ii pasa corporatiei de asa ceva-peste tot in lume unde s-a exploatat asa au ramas ravagii trebuie doar sa cauti adevarul).
    Nu zice nimeni nimic ca in Barlad sunt 7000 fara locuri de munca,ca in parlament sunt angajati pe valize de bani(si prea multi pt ce fac),ca se vand firme romanesti(se privatizeaza) si ca oamenii raman fara locuri de munca.Brusc cei 800 de oameni de la R.M nu pot face alceva inafara de minerit…de parca daca nu mai era zacamant acolo aveau incotro..

    Cand RMGC face atata reclama falsa si cumpara televiziuni apoi nu-i a buna..
    Romani adormiti mai cautati si singuri,nu inghititi orice “imbarligatura”…
    Daca nici in Ro. nu ai pt ce sa iesi in strada ,va meritati soarta..

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova