Tanara eleva romanca din Covasna Sabina Elena, persecutata de profesorii maghiari ai Liceului “Korosi Csoma Sandor”, sub ochii autoritatilor la fel de maghiare. Mesajul Sabinei catre Romani. DAT IN CAUTARE: ZSOLT LENDVAY-SIMON. UPDATE: Programul manifestatiilor de solidaritate din tara

UPDATE: Ziua Manifestatiilor Pentru Romania si Sabina Elena. FOTO/VIDEO:
Alaturi de Sabina Elena la Brasov!
Covasna si in tara:

Pitesti (La Pitesti, tinerii au fost amendati de Politie. RUSINE!):

Ploiesti (sursa Video):

Alba Iulia:

Cluj – Napoca (sursa Video si FotoNapocaNews)

Craiova (sursa Facebook):
Manifestatie Pro Sabina Elena la Craiova Martie 2013
Romania Gradina Maicii Domnului - Manifestatie Pentru Sabina Elena la Craiova
Brasov (foto Razvan Boaca):
Manifestatie pro Sabina Elena si romanii din Covasna la Brasov Martie 2013 - Foto Razvan Boaca
Alba Iulia:
Manifestatie Pro Sabina Elena la Alba Iulia Martie 2013
Ploiesti
Manifestatie Pro Sabina Elena la Ploiesti Martie 2013
Covasna:
Manifestatie pentru Sabina Elerna la CovasnaGalati:

Manifestatie pentru Sabina Elerna la Galati

Manifestatie pro Sabina Elena la  Galati - Liga Studentilor

Manifestatiile continua (programul lor mai jos)
Manifestatie Pro Sabina Elena la Piatra Neamt Martie 2013

Sabina Elena - Eleva din Covasna pro-Romania - Lic Korosi Csoma SandorMesajul Sabinei către susținători: ”Vă mulţumesc din suflet pentru susţinere, sper ca v-am făcut mândri ca sunteţi români, să nu uităm un lucru: împreună suntem cei mai buni! Vă pup!” – via Dan Tanasa

Tanara eleva Sabina Elena de la Liceul “Korosi Csoma Sandor” din Covasna (harta aici), amenintata cu moartea de catre un ungur si agresata de profesori de aceeasi origine pentru ca a purtat o bentita tricolora, este in continuare supusa persecutiilor, sub ochii autoritatilor… maghiare deja, in urma slabirii statului roman de catre personaje ca Traian Basescu si Victor Ponta, cu bilet de voie de la tatuka lor, Ion Iliescu.

Directorul Simon István cel care a persecutat-o pe Elena Sabina din CovasnaIn fond, despre ce este vorba, pentru ce s-au simtit “jigniti” unguri? Pentru ca in ziua de 15 martie, “ziua maghiarilor de pretutindeni”, curajoasa noastra eleva a purtat un mic tricolor. Dar ungurii au venit cu doliu de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei, inclusiv in Parlamentul tarii, iar copiii din Covasna au trebuit sa faca cerere directorului Simon István (foto dreapta via Dan Tanasa FB) pentru a intona Imnul National. In propria tara! Asa ar fi trebuit sa purtam si noi de 15 martie: doliu. Iata de ce: Ziua Ungariei este o zi a crimei pentru romani: copii, femei, bătrâni, preoţi şi dascăli schingiuiţi şi ucişi nevinovaţi. Interviu Dan Tanasă – Vasile Lechinţan

Dupa ce jurnalistul Marcel Bărbătei a facut cunoscut opiniei publice cazul fetitei prin intermediul Cotidianul.ro (articolul a depasit 33.000 40.000 de accesari), internetul a explodat de revolta fata de extremismul maghiar si, in acelasi timp, s-a animat de gesturi de solidaritate fata de romanca noastra temerara. Personal am amintit cum nimic nu s-a schimbat, in bine, in teritoriile romanesti ocupate: 20 Martie 1990: Romanul Mihaila Cofar este maltratat cu bestialitate de concetateni maghiari la Targu Mures. VIDEO. 2013: Eleva Sabina Elena este amenintata cu moartea si violentata de profesori maghiari pentru o bentita tricolora.

UPDATE: EXCLUSIV Dan Tanasa. Sabina Elena: “Nu îi urăsc pe unguri, urăsc faptul că ei mă urăsc! Voi continua să port tricolorul la școală”

Zsolt Lendvay Simon bozgorul care a amenintat-o cu moartea pe Sabina Elena de la Lic Korosi Csoma SandorVigilentii internetului l-au gasit mai rapid ca Politia pe individul care a amenintat-o grobian cu moartea pe tanara eleva: este vorba de Zsolt Lendvay-Simon, agitator al autonomiei “Tinutului Secuiesc” (foto dreaptavia internet). Roncea.Ro cere romanilor din zona sa il caute, sa-l prinda si sa-l predea autoritatilor pe infractorul maghiar.

Mii de romani si-au declarat solidaritate cu Sabina Elena prin intermediul retelelor sociale. S-a creat o pagina de Facebook eficienta si s-au anuntat demonstratii de solidaritate in mai multe orase ale tarii, respectiv:

BUCURESTI, Sambata la orele 17 – Piata Universitatii. Se afirma: “Sabina, eleva a unui liceu din Covasna a fost amenintata cu moartea, dupa ce impreuna cu cativa colegi au mers la liceu cu steaguri tricolore si au marsaluit pe holurile institutie de invatamant. Pe langa faptul ca a fost amenintata cu moartea, Sabina este si anchetata pentru “instigare la violenta”. Va asteptam in numar cat mai mare sa o sustinem pe Sabina Elena impreuna cu un tricolor!

GALATI, Joi, Liga Studentilor – prima solidarizare

CHISINAU, Vineri la 15.30, la Ambasada Romaniei (Bravo, fratilor!)

PITESTI, Ora 12, Primarie

PLOIESTI, Ora 14, Palatul Administrativ

BRASOV, Vineri la 16.00, Piata Sfatului

ARAD, Vineri la 16.00, in fata Primariei Arad

ALBA IULIA, Vineri la 15.30-17.30, in fata Prefecturii, cu acordul Primariei si Jandarmerie  (Bravo!)

CLUJ NAPOCA, Vineri la 17, in Piata Unirii

CRAIOVA, Vineri la 17, in Piata Mihai Viteazul

IASI, Duminica la ora 13, la Universitatea A.I. Cuza

PIATRA NEAMT, Duminica, ora 14, Turnul lui Stefan

ALTE ORASE AICI – EVENIMENTE AFISATE PE FB

Se anunta si alte orase. Conform initiatorilor, evenimentele se doresc a fi sub forma unor “flash-mob”, pasnice, lipsite de violenta. Se va canta “Desteapta-te, romane!”. Manifestantii pro-Romania si Sabina Elena sunt asteptati cu drapele si bentite tricolore.

Cititi si: ESTE CAZUL SABINEI SINGULAR? De la hocheistul român BĂTUT de colegii maghiari de Ziua Națională la toaleta elevilor maghiari în care elevii români au INTERZIS

COMUNICAT. Forumul Romanilor solidar cu eleva Sabina Elena

PETITIE pentru anchetarea si sanctionarea profesorilor maghiari care au abuzat-o pe Sabina Elena si persecuta elevii romani

O reactie dementa a venit din partea liderului PNL Sfantu Gheorghe, Madalin Guruianu, care a considerat gestul fetitei drept “necuvenit”. Nu aceeasi reactie a avut fata de abordarea nesimtita a carpelor secuiesti de-a lungul si de-a latul judetului in care, chipurile, reprezinta romanii PNL-isti. Il rog pe presedintele PNL, Crin Antonescu, sa-l demita neintarziat pe neobraztul Guruianu de la conducerea Filialei locale a PNL.

Lucian Mandruta bate campii pe Facebook in stil ungro-tiganesc in cazul elevei din CovasnaO reactie la fel de ciudata a venit din partea unui… nu stiu cum sa-l numesc… un domn care are functie mare in presa de cand i-a purtat servieta lui Silviu Brucan. Lucian Mandruta pe numele lui, domnul in cauza a sustinut cu tarie staboreasca pe pagina sa de Facebook ca relatarea de la Liceul din Covasna este “o inscenare a nationalistilor romani”. Personajul in cauza pretinde ca e jurnalist, si, daca nu ma insel, e chiar ceva super-mega-star ca director la Mediafax. Nu-mi ramane decat sa felicit agentia pentru alegerea facuta: asa intelegem de ce si in alte cazuri Mediafax a ajuns sa minta cu nerusinare. Desigur, putem sa-l intrebam si noi pe Mandruta: cand a fost prins cu amanta pe camp a fost o “inscenare a nationalistilor tigani” suparati ca navetistul pe canalele lui Sarbu si Voiculescu isi amesteca rasa?

De la neobositul militant pentru drepturile romanilor din teritoriile ocupate, Dan Tanasa, aflam evolutia cazului, relatata chiar de sora Sabinei Elena: ”Astazi (ieri – nota mea) a avut loc intalnirea dintre cadrele didactice ale liceului si parintii mei, respectiv ai Sabinei, iar lucrurile au luat amploare in sensul ca Sabina a fost data afara din piesa de teatru in care a fost pusa acum cateva zile si culmea era si rolul principal, au vrut sa o exmatriculeze si sa ii scada nota la purtare, dar au renuntat la idee in momentul in care mama a luat atitudine, ea prezentandu-se la scoala cu un mediator si cativa membii ai consiliului parintilor. Diriginta a fost interogata asupra faptului ca s-a prezentat in fata Sabinei cu un obiect contondent, iar ea, dupa ce a fost intrebata ca de ce a actionat intr-un asemenea mod, a raspuns: ” Am fost pusa “. In acel moment, mama a cerut dirigintei sa ii inapoieze tricolorul Sabinei si sa ii ceara scuze pentru ceea ce a facut! Directiunea s-a atacat foarte tare si astfel a renuntat la sanctiunile care erau propuse. La intalnire a mai participat primarul, inspectoarea generala a ISJ Covasna. In ceea ce priveste amenintarea cu moartea, s-au luat masuri. A fost depusa o plangere, iar politia se va ocupa de cautarea acestui ” domn” . Pentru a o proteja pe Sabina, in urmatoarele luni ea va fi dusa si adusa (de) la scoala de un domn politist. Ancheta continua si o sa va mai tin la curent cu alte noutati! P.S. Va multumim tuturor pentru sustinere, apreciere si ganduri bune!”

Keresztely Irma - ISJ Covasna - Cazul Elena Sabina - Lic Korosi Csoma SandorTot vigilentii Romaniei virtuale ne informeaza ca persoana care ancheteaza cazul din partea Inspectoratului Scolar Judetean Covasna se numeste Keresztely Irma si arata in felul urmator (vedeti alaturat). “Trebuie sa vedem care sunt motivele comportamentului acestei eleve si din acest motiv am cerut conducerii liceului sa efectueze o analiza si sa finalizeze pâna mâine (joi – n.r.) la pranz un raport”, a spus Keresztely pentru Mediafax. Aceeasi Agentie contrazice opiniile directorului sau Lucian Mandruta si prezinta atat faptele concrete, confirmate de Polita Judeteana Covasna, cat si comunicatul de protest al Consiliului National al Elevilor:

“Consiliul Naţional al Elevilor condamnă acţiunile de discriminare desfăşurate de elevii şi de cadrele didactice aparţinând minorităţilor naţionale faţă de eleva româncă Sabina Elena din judeţul Covasna, acţiuni care contravin Constituţiei României şi drepturilor fundamentale ale omului”, se arată într-un comunicat remis, miercuri, Mediafax.

Potrivit comunicatului, Consiliul Naţional al Elevilor consideră că “este inadmisibil ca într-un liceu din România o elevă de clasa a IX-a să fie mustrată, jignită, pusă la colţ şi ameninţată de către colegii ei care aparţin unei minorităţi naţionale, profesorul diriginte şi chiar conducerea şcolii pentru faptul că a «îndrăznit» să poarte o banderolă cu tricolorul României!”.

De asemenea, arată Consiliul, este jignitor faptul că pe teritoriul României, cetăţenii români de etnie română sunt persecutaţi pentru că promovează însemnele naţionale garantate de către Constituţie şi de idealurile revoluţiei din 1989. “Consiliul Naţional al Elevilor trage un semnal de alarmă către toate instituţiile statului român de a se sesiza şi de a opri şi sancţiona conform legii aceste forme de jignire a istoriei românilor pentru Unirea Naţională, a identităţii naţionale şi a statului de drept”, se mai spune în comunicat.

Ieri, si Asociația Cultural-Creștină Iustinian Teculescu din Covasna e remis un comunicat de presă prin care își exprimă solidaritatea cu elevii culpabilizați pentru purtarea tricolorului românesc în data de 15 martie 2013.

Cotidianul.ro vine cu noi precizari:

Update 1: Diriginta pune paie pe foc

Pentru că şi astăzi Sabina împreună cu o colegă au avut „tupeul” să vină la şcoală purtând bentiţa tricoloră, doamna dirigintă a luat decizia să le trimită acasă de la repetiţiile unei piese de teatru în care fetele jucau. Motivul, cităm; „instigare şi atitudine nefirească, provocatoare…”. Întrebată fiind de ce i-a furat Sabinei bentiţa tricoloră, doamna dirigintă Baykoy Mihaela (fostă Vulpoi) a spus în doi peri că avea nevoie de ea să-şi strângă părul.

Update 2: Fostul prefect Codrin Munteanu: Aveam cunoştinţă de acest tip de manifestări

Fostul prefect al judeţului Covasna Codrin Munteanu a confirmat pentru cotidianul.ro faptul că avea cunoştinţă de manifestările de natură separatistă din şcolile din judeţ şi că a atras de nenumărate ori atenţia directorilor să nu mai facă politică în instituţiile de învăţământ, inclusiv directorului de la şcoala în care învaţă Sabina.

Dan Tanasa ne mai informeaza:

Provocarea de la Covasna

“Sâmbăta trecută, 16 martie a.c., cotidianul de limba maghiară Haromszek tritra agresiv pe pagina sa de internet: ”Provocare la Covasna”. Deși în prima fază am crezut că se anunță iar vreun incident de genul celor din martie 1990 de la Târgu Mureș am rămas stupefiat după ce am citit articolul și am aflat despre ce provocare era vorba: o elevă a Liceului Korosi Csoma Sandor din orașul Covasna s-a afișat la școală vineri, 15 martie, de ziua maghiarilor de pretutindeni, cu o bentiță tricoloră pe cap. Alți patru tineri au fluturat drapelul României, au cântat imnul național și și-au vopsit tricolorul pe obraz.

Amenintarea cu moartea a lui Zsolt Lendvay Simon la adresa Sabinei Elena din CovasnaNu îmi vine să cred ce citesc și reiau. Asta era provocarea?! Da, asta era provocarea, citisem bine de prima dată.

Luni, 18 martie, mai mulți elevi ai liceului din Covasna, dar și foști elevi, mi-au atras atenția asupra subiectului și m-au rugat să scriu despre acest subiect. Între timp aflasem că eleva cu pricina, pe numele ei Sabina Elena, ar urma să fie anchetată pentru gestul ei de către conducerea școlii și ar urma să i se scadă nota la purtare. Demență totală!

Ieri am luat legătura cu Sabina și așa am aflat detaliile ”incidentului”. Se afișase cu bentița tricoloră pe cap la școală iar colegii de la secția maghiară și profesorii maghiari s-au arătat deranjați (de la colegi Sabina și-a luat porția de înjurături, fluierături și amenințări). Între timp, pe Facebook, un dement postează o amenințare cu moartea la adresa Sabinei.”, mai scrie Dan Tanasa.

Roncea.Ro va continua monitorizarea cazului si asteapta, desigur, “autosesizarea” CNCD cat si demiterea liderului PNL de Sfantu Gheorghe.

PS: Unii si-au adus aminte ceva de unguri si de Iancu la statuie

UPDATE:

Am trimis la IPJ Covasna date primite de la un cititor Roncea.Ro despre persoana suspecta in cazul amenintarii cu moartea a elevei Sabina Elena de la Liceul “Korosi Csoma Sandor”, respectiv cel identificat drept Lendvay-Simon Zsolt István:

“Dacă nu este coincidenţă de nume Zoli este din Ásványráró, un pic mai la nord de Gyor. Se recomanda a fi “muncitor din Ungaria”.

Adresa sa de mail este: @gmail.com
Nu i-aş răspunde cu aceeaşi monedă după cum văd că mulţi se grăbesc să o facă pentru că ne-am coborî la mintea mitocanului.

Pot fi gasite urme despre el la urmatoarele adrese:

https://www.radixforum.com/vezeteknevek/simon/index.html
https://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=csaladfaadmin&id=1165486361
https://www.varaljaszovetseg.hu/02/index.php?option=com_petitions&view=petition&id=3&limitstart=5980
https://hu-names.net/2304
https://declaratiadelapraga.ro/sig?p=9

Eu l-aş întreba aşa: Kedves Zoli, hogy van?

https://maps.google.ro/maps?oe=utf-8&client=firefox-a&q=Ásványráró&ie=UTF-8&hq&hnear=0x476b9047d03db2c7%3A0x9298324be7b52eea%2CÁsványráró%2C+Ungaria&gl=ro&ei=F_ZKUau6Kc3KtAbf1oCoAQ&ved=0CDwQ8gEwAQ

PS: Or fi de ajutor informaţiile astea în dosarul cu autor necunoascut deschis de IPJ Covasna? Sau le ştiu deja?”

Eu cred ca sunt de folos! Dna Lolu Diana, sub-comisar si purtator de cuvant la IPJ Covasna a preluat mesajul. Adresa de e-mail a IPJ Covasna este audiente.politiacv@ gmail.com ( 🙂 )

Cititi si: George Damian: Scoateţi tricolorul de la Cercul Militar! S-ar putea să fie jignitor!

Print Friendly, PDF & Email
You can leave a response, or trackback from your own site.

117 Responses to “Tanara eleva romanca din Covasna Sabina Elena, persecutata de profesorii maghiari ai Liceului “Korosi Csoma Sandor”, sub ochii autoritatilor la fel de maghiare. Mesajul Sabinei catre Romani. DAT IN CAUTARE: ZSOLT LENDVAY-SIMON. UPDATE: Programul manifestatiilor de solidaritate din tara”

  1. FLORIN says:

    Bravo Sabina! Esti o adevarata Ioana D ARC a Romaniei, o adevarata urmasa a Ecaterinei Teodoroiu. In primul rand pentru a sti unde mergem trebuie sa stim de unde venim. Ca sa ne construim viitorul trebuie sa ne respectam trecutul si eroii. Sovinilor unguri li se cam umple paharul rabdarii romanilor. Bravo SABINA. TINE-O TOT ASA.

  2. claudia says:

    Are dreptate pnl-istul cand spune ca gestul e necuvenit, dar n-are dreptate cand cere sanctionarea. Sanctionarea pentru ce? Asa cum vecina maghiara nu se apuca sa dea cu aspiratorul sau sa bata covoare fix in ziua de Paste, cand toti ortodocsii sarbatorimm (tine de obraz, nu ca n-ar avea dreptul sa o faca), la fel nici fatuca asta, n-avea de ce sa meraga la scoala in 15 martie cu tricolorul, sa faca parada modei (tine tot de obraz). Parerea mea e ca astfel de gesturi se intampla acolo datorita clasei politice maghiare, care instiga si provoaca non-stop prin gesturile lor. Tupeul fetei e direct proportional cu tupeul secuilor. Cu siguranta daca elevii maghiari nu s-ar fi comportat iresponsabil de 1 dec. nu ar fi reactionat elevii romani, deci reactia ei nu e provocare, e un raspuns. Singurii vinovati sunt cei din conducerea scolii, care permit ca spatiul de invatamant sa devina unul cu accente sovine, cu provocari indirecte. Nu e o solutie asta sa mearga elevii la scoala cu diverse accesorii, iar apoi sa se admire si eventual gratuleze verbal. Sunt sigura ca nu-i vor face nimic fetei, pentru ca oricum n-au ce sa-i faca, dar si pentru ca ei (profesorii scolii) sunt vinovati, din moment ce au permis iesirile elevilor maghiari.

  3. claudia says:

    Pe de alta parte, admir curajul acestei fetite, care era constienta de ce reactii v-a suscita gestul ei si totusi a tinut capul sus. Ce a fost a fost, lucrurile trebuie sa se calmeze, caci nu vad cu ochi buni ca de azi incolo, elevii de la liceul respectiv sa vina zilnic cu tricolorul romanesc, respectiv maghiar.

  4. Alecs says:

    Respect sabina ! daca se poate sa imi lase si mie cnv un contact de al ei :d tare as vrea sa o cunosc si sa o felicit personal 😀 daca se poate un mail [email protected] :d Multumesc si inca odata Mult Respect SABINA !

  5. SUNT ROMÂN says:

    Toti ar trebui sa facem la fel:

    https://www.wxa.ro/noutati/noi-suntem-romani/

  6. Tr.P. says:

    Dacă nu este coincidenţă de nume Zoli este din Ásványráró, un pic mai la nord de Gyor.

    Adresa sa de mail este: @gmail.com
    Nu i-aş răspunde cu aceeaşi monedă după cum văd că mulţi se grăbesc să o facă pentru că ne-am cobărî la mintea mitocanului.

    https://www.radixforum.com/vezeteknevek/simon/index.html
    https://sgforum.hu/listazas.php3?azonosito=csaladfaadmin&id=1165486361
    https://www.varaljaszovetseg.hu/02/index.php?option=com_petitions&view=petition&id=3&limitstart=5980
    https://hu-names.net/2304
    https://declaratiadelapraga.ro/sig?p=9

    Eu l-aş întreba aşa:

    Kedves Zoli, hogy van?

    https://maps.google.ro/maps?oe=utf-8&client=firefox-a&q=%C3%81sv%C3%A1nyr%C3%A1r%C3%B3&ie=UTF-8&hq=&hnear=0x476b9047d03db2c7:0x9298324be7b52eea,%C3%81sv%C3%A1nyr%C3%A1r%C3%B3,+Ungaria&gl=ro&ei=F_ZKUau6Kc3KtAbf1oCoAQ&ved=0CDwQ8gEwAQ

    PS: or fi de ajutor informaţiile astea în dosarul cu autor necunoascut deschis de IPJ Covasna? Sau le ştiu deja?

  7. VR says:

    Multumim mult! O sa le transmitem IJP Covasna!

  8. Tr.P. says:

    Pentru puţin. Poate ar trebui editată adresa de mail, să nu fie cumva vorba de altă persoană.
    Mulţumesc.

  9. unu' says:

    Mandrula are dreptate! Cine i-a dat follow pe feisbuc din convingere este sucker.

  10. heroes says:

    Buna ziua. Sunt si eu jumatate maghiar dar…SUNT ROMAN! Si ma simt jignit de maimutzoii astia care vor separarede TARA! Da sa plece ei in ungaria si gata

  11. Ionut says:

    Tara asta se numeste Romania si toti trebuie sa respectam constitutia si legile acestei tari .Cine este nemultumit sa pleca in ungaria ca acolo nu dau astia doi bani pe ei.Un exemplu il da franta care considera ca toti care au cetatenie franceza sant considerati francezi indiferent de nationalitata lor si nu permit sa se intample ce se intampla la noi cu o mana de frustrati .Nu am nimic personal cu ei ,am prieteni unguri,sunt patriot si atat le zic acestor frustrati sa plece de aici ca nu avem nevoie de aceste scursuri umane

  12. Laurentiu says:

    Pana cand palaria mea sa inghitim de la animalele astea atatea, si celelalte animale din conducerea tarii sa fie impasibile, si sa se gandeasca numai la ce taxe sa mai puna si cum sa fure??

  13. Andrei says:

    în semn de solidaritate cu Sabina şi colegii ei, vineri de la ora 17:00, în Piaţa Unirii din Napoca vom afişa tricolorul şi vom intona imnul “Deşteaptă-te române”. Anunţă prieteni, rudele, persoana iubita, cunoscuşi şi vino şi tu. Aduceţi fiecare daca aveţi câte un Tricolor

  14. Andrei says:

    în semn de solidaritate cu Sabina şi colegii ei, vineri de la ora 17:00, în Piaţa Unirii din Napoca vom afişa tricolorul şi vom intona imnul “Deşteaptă-te române”. Anunţă prieteni, rudele, persoana iubita, cunoscuti şi vino şi tu. Aduceţi fiecare daca aveţi câte un Tricolor

  15. Taureanu Luca says:

    Multumim Sabina!

  16. VR says:

    Felicitari!

  17. VR says:

    Sa postati fotografii si video.
    Mult succes!

  18. Mihai Beltechi says:

    FRUMOASA şi BESTIA , iUDMeRei ; DOR de VATRA ROMÂNEASCĂ
    https://anonymusgerula.wordpress.com/2013/03/21/18867/

    [email protected]

  19. dragos says:

    tare mult as vrea sa fie un bun exemplu gestul Sabinei ptr conducerea tarii.e sfidator tot mai mult ceea ce fac maghiarii in ROMANIA

  20. Catalin says:

    Respect acestei fete frumoase. Ma intreb, daca suporterul rapidist care a incendiat steagul hunilor a luat 3 ani de inchisoare, unguru asta idiot cat ar merita sa ia?

  21. tiron says:

    bravo curaj si miiiiiii de felicitari!!!!! exista romani in romania

  22. Marius says:

    Felicitari Sabina ! Suntem alaturi de tine si-ti multumim pentru curajul si patriotismul tau!

  23. mimi says:

    ce papara i-as da io lu Zoltan asta, de o sa uite a vorbi ungureste in veci vecilor, dar nu stiu cum sa dau de el. Daca are careva adresa lui dati-o lu Mandea !

  24. TANYA says:

    ITI MULTUMESC DIN INIMA PENTRU CURAJUL DE CARE AI DAT DOVADA SABINA,DAT CA UNII DINTRE NOI AU AVUT SI OCAZIA SA SIMTA RAUTATEA SI TUPEUL ANUMITOR PARVENITI,CARE CRED CA LI SE CUVINE PAMANTUL DE SUB PICIOARE DOAR PENTRU SIMPLUL FAPT CA SUNT MAJORITARI IN ACEA ZONA A TARII ROMANESTI”CA ULTIMA OARA CAND AM CONTROLAT FACEA PARTE DIN TARA ROMANEASCA ACEA ZONA”.DAR ACEST LUCRU NU AR FI FOST POSIBIL DACA CEI DE LA CONDUCEREA TARII NU LE-AR FI PERMIS IN SCHIMBUL INTERESELOR PROPRII ACEST LUCRU.AS VREA SA VAD EU TUPEISTII ASTIA CA SE DUC INTR-O TARA CU UN SISTEM DE VALORI SI O LEGISLATIE SOLIDA CA AU TUPEUL SA DESCHIDA GURA SI SA CEARA ASA CEVA,CA IN SECUNDA URMATOARE SUNT IN UNGARIA LOR.SA VA FIE RUSINE DOMNILOR CARE CONDUCETI TARA SI ASISTATI LA ASEMENEA LUCRURI FARA A LUA MASURI,SA FIM MANDRII DE COPII NOSTRI CA LA O VARSTA ASA DE FRAGEDA AU MAI MULTE VALORI DECAT CEI DIN PARLAMENT CE “NE LASA CALCATI IN PICIOARE IN PROPRIA NOASTRA TARA”CA SA NU MAI ZIC PESTE HOTARE,CAT DESPRE MUSAFIRII NOSTRII SA STITI CA DACA NU VA SIMTITI CA ACASA E DEOARECE PAMANTUL PE CARE CALCATI NU E UNGAR,DAR E SPATIU PENTRU TOATA LUMEA ATATA TIMP CAT RESPECTI PERSOANA SI LEGEA.MAI E O VARIANTA…MACAR ASA NU MAI VEDETI TRICOLORUL ROMANIEI,SI SABINA VA PUTEA SA-L POARTE FARA FRICA IN TARA EI.TE PUP SABINA

  25. gaf says:

    dar de ce trebuie sa stea elevi in romani in clase si cladirii cu animalele astea (vezi gestul facut de elevul ungur in spatele fetei). Au vrut separare, separare sa aiba. de ce sa conduca unguri liceu unde trebuie sa invete elevi romani. ca zicea topliteanul Dusa ca face ordine si acum nu i se mai aude glasul si de cand o inspectoare unguroaica trebuie sa ancheteze elevi romani care poarta tricolor in tara lor, de cand un pnl-ist trebuie sa ne urecheze ca suntem romani si noi sa alegem pe seful lui de partid sef al Senatului, de cand tre sa suportam ca romani pe un ins ca mandruta – e angajat la TV ? – si sa il si mai platim: suntem inapoiati, orodocsi (cum sustin astia cu mentalitate de apatrizi) de ce sa se infrupte din impozitele noastre de romani, sa se infrupte din impozitele platite de unguri si din fondurile statului ungar direct. de cand UDMR are treaba cu steagul Ungariei si cere sa fie inchisi cei ce cer sa nu mai fie fluturat prin Romania, de cand elevul roman trebuie sa fie obligat in tara lui sa invete limba ungureasca si de ce? Deci, problema este a clasei politice tradatoare. Ati vazut cum s-a indignat onorabilul prim ministru al Romaniei ca a fost ars steagul Ungariei… cand a fost spanzurata papusa infatisandu-l pe Avram Iancu nu s-a indignat, nu s-a ofuscat cand seful lui Nastase a aprobat statuia Ungariei Mari la Arad, nu se ofuscheaza ca oficialul acela al Ungariei defileaza pe cal prin România, cand amasadorul Ungariei porunceste guvernului Roman sa dezmebreze tara, cand se demonstreaza pentru dezmembrarea Romaniei la Tg. Mures, dar e revoltat ca exista romani care mai se opun individual actiunilor minoritatii unguresti si statului Ungar… ce sa mai comentam, e inutil. Ilici a inaugurat inceputul dezmembrarii Romaniei, segregationismului, aparthaidului contra majoritatii si toti de dupa el au continuat planul. acum se trage linia. Te bate ungurul in Romania ca porti tricolor romanesc, il “provoci”; caraie vreun oficial, ia masuri M. Ed. din Romania. Toti sunt niste guruieni şi noi aproape toti suntem guruieni si mandrute, ghermani, toma, mungii, dinescovici etc. pentru ca de nu am fi nu i-am fi votat…

  26. Niculae says:

    FELICITARI PUI DE ROMAN
    SABINA ESTI CA O ICOANA PENTRU NOI SI SUNTEM ALATURI DE TINE.
    SA NU-TI FIE TEAMA.JUSTITIA ROMANA VA FACE DREPTATE.
    ESTI O CURAJOASA.TE IUBIM MULT DE TOT.
    FERICE DE MAMA SI TATAL TAU CU ASA FATA.

  27. Mihai says:

    Gata fratilor cu gargara ! la fapte !!

    NU MAI CUMPARATI PROD– USE UNGURESTI !
    CITITI ETICHETELE SI NU MAI LUATI !

  28. UN ROMAN says:

    SA NE FIE RUSINE !!! ASTEPTAM SA NE FACA COPIII TREABA. RESPECT SABINA ELENA.

    SCOT CLOPU PANA-N PAMANT IN FATA TA.

  29. costa says:

    PACAT CA AU AJUNS COPII SA FACA TREABA ADULTILOR,.INN SPECIAL ACELOR VOTATI SA CONDUCA ROMANIA.

  30. VR says:

    Corect!

  31. ZAUR says:

    BRAVO SABINA!NE-AI DAT O LECTIE LA TOTI ROMINII,FELICITARI.CEE CE E FOARTE PERICULOS E CA AM AJUNS IN TARA NOASTRA SA NE FIE FRICA SA NE MAI COMPORTAM CA CETATENI NORMALI AI ROMINIEI,IO NU INTELEG ADICA DACA IO PORT UN ACCESORIU CU CULORILE TARII MELE ARE VOIE ORICE BOZGOR SA VINA SI SA MI LE INLATURE.NU NU ARE VOIE NIMENI SA SE ATINGA DE MINE.

  32. Romania says:

    Frate..e tara noastra,sa ma xxx pe toti parlamentarii si pe presedintele pe care il avem si autoritatea lui ca nu e in stare de nimic,Romania decade din ce in ce mai mult,cum adica ? ei sunt “sefi” la noi in tara ?..trebuie sa ne impunem sa le aratam care le este locul.

  33. Bogdan says:

    Dragutza da-ne un semn si ne strangem o gasca de 1000-2000 de bucuresteni din drumul taberei si militari si le explicam bestiilor ce e cu tinutul secuiesc 😉

  34. White King says:

    [email protected] adresa de mail a individului

  35. Danyzus says:

    Eu unul as dori un punct de vedere al ministerului invatamantului, altul decat faza cu ancheta. M-am saturat de anchete si comisii. Sa iasa careva in fata si sa puna punctul pe “i”. Chiar daca Sabina a purtat intentionat tricolorul ca sa le faca in ciuda maghiarilor, gestul ei nu poate fi condamnat. Tricolorul nu poate fi “obiect” de condamnat.

  36. Chiliarh ZZ says:

    Unii vin din trecut. Alţii vin din viitor şi privesc spre trecut cu aceiaşi simţire.

    ROMÂNIA !

  37. Elena says:

    Si eu ii sustin pe romanii din Transilvania!!!
    Horthystii ne-au distrus si ne-au profanat mii de biserici ortodoxe romane si scoli romanesti, ne-au exterminat mii de romani in Transilvania si Ardealul de N. In Covasna, noi romanii avem un sat traco-geto-dac etc. Este revoltator ca si in ziua de azi, cosmarul nu se mai termina!
    Maghiarii/ungurii si austro-ungarii trebuie sa inteleaga ca in Transilvania, noi romanii avem cele mai multe lucruri de la stramosii nostri traco-geto-daci si separare pe criterii etnice NU SE POATE, pentru ca, noi romanii nu vrem sa le dam maghiarilor/ungurilor si austro-ungarilor Transilvania, care face parte din Romania/Dacia (Mihai Eminescu, care a fost otravit cu mercur 6 ani de austro-ungari, pentru ca vroia vechea Dacie, adica: Unirea Ardealului cu Romania, a numit Romania: DACIA) cu Sarmizegetusa, Rosia Montana, satul traco-geto-dac din Covasna, tablitele de la Tartaria, bisericile si manastirile ortodoxe romane, castelul Corvinilor (chiar daca Matei Corvin a fost regele Ungariei, dar el era roman), castelul Bran, casa lui Vlad Tepes din Mures (chiar daca Vlad Tepes era pe jumatate ungur, dar a fost si domnitorul Transilvaniei si a Tarii Romanesti si era nepotul domnitorului roman Mircea cel Batran) etc! Deci, toate astea DOVEDESC ca: SEPARARE PE CRITERII ETNICE NU SE POATE!!!
    Maghiarii/ungurii mai trebuie sa inteleaga ca: unii/multi dintre ei, s-ar putea sa fie de origine romana, pentru ca, multi romani au fost maghiarizati fortat! Sa nu uitam drama bisericii ortodoxe romane, maghiarizarea fortata din perioada dominatiei maghiare/unguresti!
    Eu propun ca tuturor maghiarilor/ungurilor, ceangailor, secuilor sa li se faca testul ADN, pentru a afla cati dintre ei sunt de origine romana = FOARTE IMPORTANT!!!

  38. motzu' says:

    Vai si amar ce a ajuns tara asta! gunoaielor din parlament care permiteti asta sa va ajunga D-zeu zilele celor care sufera precum sabina!Rusinea tarii sunteti cu totii caci ati ajuns sa va faceti frate cu dracu ca sa fiti la putere si sa va certati intre voi,iar bozgorul profita.Nemernicilor!!!Cum dormiti noaptea ba ronin-ilor,sunteti fara nici un D-zeu,va bateti joc de istorie,de bunicii si de strabunicii MEI (si nu numai)care i-au gonit,schingiuit si ucis alte jeguri ca si voi,adica ungurii!BAAA tradatorilor si rahatilor ce sunteti,voi mai veniti la mine sa va votez ma!!!!Usca-vi-sa-r plamanii incetul cu incetul si graiul ca va bateti joc de noi toti si de cei trecuti in nefiinta pentru patria asta!!!!

  39. Viore Cristian says:

    Fratilor,tara asta mai e “stat roman national, suveran si independent, unitar si indivizibil”, sau este un stat trinational (romano-maghiaro-tiganesc), dependent si supus vointei altor tari membre UE? “Suveranitatea nationala apartine poporului roman”, sau este impartita cu maghiarii? Daca in tara asta purtarea/folosirea decenta, cuviincioasa a tricolorului tinde a ajunge o fapta incriminata inseamna ca aceasta tara nu mai e un stat national si democratic iar puterile statului sunt doar 2: puterea legislativa si seful statului; de aici se subintelege ca-n tara asta se vorbeste dar nu se face iar puterea suprema o are cel ce are arma ce-a mai mare, arma la propiu si figurat, atat legala cat si ilegala. Cu o asa imagine patata a statului, Romania mai spera sa intre in spatiul Schengen?

  40. ioan b says:

    nu toti ungurii sunt rai. sunt si multi buni si cu bun simt. din pacate toti cei buni si cu bun simt sunt lasi si nu iau atitudine. popor magiar trezeste-te si nu mai fa jocul cretinilor care te instiga la violenta si discriminare.

  41. Andrei .d says:

    Putina istorie nu strica: https://www.cool2ra.ro/traim-in-romania/
    Nimeni in tot acest conflict nu aduce argumente banale istorice, Noi am fost aici de cand ne stim, ungurii au ajuns aici la sfârșitul secolului al IX-lea. Deci vin la tine in casa de pe strada, esti milostiv si ma primesti, si eu devin gazda iar tu oaspete la tine in casa? Noaptea mintii! Ungurii revendica o minciuna, marea lor Ungarie, e ca si cum italienii(romanii) vin acum si revendica toate teritoriile, ocupate cand erau imperiu, si proclama marea Italie..etc si putem extinde exemplul cu turcii cu al lor imperiu. Deci ungurii revendica un FURT! Imi furi portofelul si spui ca este al tau. NEVER!
    Traiasca Romania!

  42. cineva says:

    bravo sabina!!!!sunt mandra cand aud ca cineva inca se mandreste ca e ROMAN!!!app am citit undeva pe aceasta pagina ca domnul Lucian Manduta spunea ceva de o inscenare…vrea sa dea de inteles ca este un fel de…rating…daca pot spune asa,am si eu ceva de comentat la aceste vb ale domnului: va multumim domnule MANDRUTA asta se datoreaza “mediafax” doar ei ne aduc stirile nu?????a cui e inscenarea?????a sabinei sau…..

  43. Marian says:

    Bravo “Pustoaico”, poate invata si plagiatorul, adormitul, ceva despre patriotism, de la tine.

  44. ROMAN basarabean says:

    BRAVO SABINA !!! Sabina tu nu esti singura NOI te sustinem 100 % cu tine ! Tu ne-ai reamentit ca NOI suntem ROMANI !!! Comunitatea ROMANILOR basarabeni din franta….

  45. cucubau says:

    dak totusi curajoasa Sabina Elena murea pt “curajul ei” si circul altora, ce se intampla dupa, hmm? si care mai degraba seamana a instigare si prostie decat curaj? sau ce mandri ar fi fost de curajul de care ar fi dat dovada- parintii ei de ex- Altfelvad k solidari is toti nu zic –da la circ si inca din ala fara paine..Ce nu santeti solidari la taxele pe prostie animalelor?

  46. Iustina Bacosca says:

    Traiasca Romania! Traiasca Sabina!

    Treziti-va pampalailor, politicieni de hazna!

  47. Liviu says:

    Initial am crezut ca Sabina a fost amenintata de alt elev.Abia azi m-am dumirit ca de fapt individul e om in toata firea.Tocmai pt asta,amenintarea la adresa Sabinei trebuie luata in serios.Un nemernic din asta e in stare de orice.Va dati seama cat de barbat tre sa fii sa ameninti cu moartea un copil de 15 anisori.Cred ca e vorba de nobilitatea innascuta a ungurilor.

  48. Nemo says:

    “Autoritatile la fel de romane” erau prea ocupate ca sa o apere pe ce mai indragita fata la ora actuala !!! https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/417529_574201192598309_1727875908_n.jpg

  49. Virgil Zagaievschi says:

    Pentru fiece clipă, in care un român basarabean (îl am aici in vedere pe oricare si fiecare dintre etnicii moldoveni/români din RM) uită ca este român (sau moldovean, dacă așa a fost deprins să se numească – nu ‘moldovenist’, pentru acei care înțeleg diferența), am plătit, plătim si vom plăti scump: nu /doar/ in termeni abstracți de demnitate, valori spirituale, memoria unui trecut dramatic si închipuirea unui viitor mai bun, dar si prin starea de dobitocie concretă in care basarabenii o duc de la o zi la alta. In fiece zi ne convingem, ne-o demonstrează starea foarte materială de subzistență a populației, că lipsa identității (inclusiv si poate ca in primul rând a celei naționale, etnice – vă veți convinge, pentru a câta oară, la următoarele alegeri!) este de fapt lanțul, în care suntem ținuți. Starea națiunii (aici – a populației) generează guvernarea, administrarea țării, comunității, la toate nivelele, până la acela în care se decide calitatea vieții fiecărui individ, bucățica de pâine de pe masa fiecărui ‘om simplu’. Iar acesta va alege mâine, din nou, din clasa politică neghioabă, pe care tot el a produs-o, o guvernare lipsită de identitate. Este evident că singura alternativă pentru valorile europene, in cazul moldovenilor, este revenirea pe orbita rusească, degradarea civilizaționistă. Se întâmplă așa: atunci când în rezultatul votului universal, egal, direct, secret şi liber exprimat, aleșii noștri vor negocia – din nou! – la limită, cu prețul unui singur vot convențional ‘de aur’, pentru vectorul mișcării spre est sau spre vest (stânga fiind la noi prin definiție pro-rusă, iar, pe de altă parte, singura șansă pro-europeană fiind votul masiv al moldovenilor cu dreapta), vom afla că dilema ‘BENTIȚA TRICOLORĂ’ VS. ‘GHEORGHIEVSKAYA LENTOCHKA’ este prețul mizeriei în care trăim. Și nu avem de ce și cui ne jelui pentru faptul că politicianul în care am investit niște speranțe, când l-am ales, ajuns să ne guverneze, nu doar că acceptă uneori – el face lege din compromisuri (!), târgul josnic al guvernanților fiind dictat de interesele lor materiale (personale sau de grup) directe. Iată că niște simboluri foarte abstracte se materializează foarte concret.
    (SUNT DEPARTE DE GÂNDUL că un demnitar care a citit și poate recita chiar din Scrisorile lui Eminescu, precum și din Gavriliada lui Pușkin, va fi neapărat și un bun om de stat! Miezul problemei e altul: stagnăm, pentru că ne lipsește vectorul mișcării, care vine din conștiința identității, care, la rândul ei, este condiționată de demnitate, ca valoare absolută. Valoare absolută, pentru că demnitatea îl va guverna – sau nu, dacă o pierde! – și pe alegătorul suveran, dar și pe deputat, să zicem, ori pe administratorul de bloc. De la vlădică, până la opincă! La noi, se dă un război pentru identitate acum. De multe decenii, cel puțin, acest război nu a încetat pentru nici o clipă. CULMEA CĂ, DACĂ VOR ÎNVINGE RUȘII, EI TOT PRIN IDENTITATE O VOR FACE! Printr-a lor, plus votul basarabenilor îndobitociți. Atâta doar, că dacă va învinge stânga, adică, implicit vectorul estic în orientarea Moldovei – asta numesc eu ‘vor învinge rușii’ la noi acasă – DEMNITATEA ROMÂNEASCĂ, denumește-o MOLDOVENEASCĂ ori cum îți place mai mult, VA FI DIN NOU CĂLCATĂ ÎN PICIOARE…)
    Acceptând mici compromisuri, pentru că am pierdut, la un moment dat, principalul – identitatea, fie și exprimată prin simboluri – am acceptat și suportăm pe merit consecințele sărăciei materiale și spirituale a moldovenilor.
    Acceptând mici compromisuri, pentru că am pierdut, la un moment dat, principalul – identitatea, fie și exprimată prin simboluri – România a pierdut Basarabia, Moldova a pierdut Bucovina și Sudul Basarabiei, RM a pierdut Transnistria. Românii au pierdut puterea și ambiția de a-și recupera ce li s-a furat.
    Acceptând mici compromisuri, pentru că am pierdut, la un moment dat, principalul – identitatea, fie și exprimată prin simboluri – am ajuns să ni se spună și azi ”govori po-chelovecheski” la Soroca, Bălți, Cahul, Chișinău, iar la Tighina și Tiraspol să fim exterminați. Iar Sabina, ”puştoaica naţionalistă care s-a gândit că e o idee bună să troleze unguri”, purtând într-un orășel românesc o bentiță cu tricolorul românesc, să fie tratată, cu argumentul toleranței, drept idioată, și 15000 de români care se mândresc cu acest ”nonsubiect de o irelevanţă cutremurătoare” – drept dobitoci.
    Acceptând mici compromisuri, pentru că am pierdut, la un moment dat, principalul – identitatea, fie și exprimată prin simboluri – nu știm, nu avem discernământul, puterea să alegem, să construim, să concepem, să proiectăm, să amenajăm, să întreținem, să îngrijim, să administrăm, să guvernăm, ca apoi să profităm, să consumăm, să exploatăm, să ne manifestăm, să avem, să dăm, să ne bucurăm, să ne mândrim…
    Demnitatea fie că există, fie că nu există. Nu are o stare intermediară. Dacă vrei, sub acest aspect este ca și heterosexualitatea, și acest fapt nu are nimic cu drepturile acceptate/tolerate sau contestate ale pederaștilor de a se manifesta într-o societate sănătoasă. Iartă-mă pentru paralela deșuchiată, dar și demnitatea națională ori e, ori nu e, și gestul simbolic al Sabinei nu are nimic cu drepturile minorității maghiare din România. Sabina a manifestat demnitate, pentru că o are. Sper, sunt convins că și ungurii-români au sabinele lor!
    Sunt absolut convins că nu am comis nicio deraiere de la subiect – condiția noastră ține de demnitate, ca produs al identității, cea națională fiind primordială. Condiția umană, starea materială, așezarea statală, guvernarea și administrarea, de la o înaltă curte până la ultima gospodărie, toate acestea atârnă de DEMNITATEA SABINEI.
    Am pomenit sugestiv situația din Moldova. Știm că în Romania nu e cu mult mai bine. In Transnistria e cu mult mai grav.
    Sabina, sunt mându de tine la Chișinău. Like, dacă tot veni vorba!
    Ne lipsești la Drochia, Dubăsari, Ștefan Vodă.
    Vezi bine, se pare că nu e destulă bentița ta tricoloră la București, Sibiu, Iași.

  50. MARIA says:

    IN TOT CE SPUNE SABINA ARE DREPTATE.
    DE CE OARE NUMAI PENTRU CA ESTE IN COVASNA A STARNIT ATATA VALVA CU BENTITA TRICOLORA?
    CHIAR ACUM CAND SE VORBESTE DE REGIONALIZARE.
    OARE NU ESTE SI FOLOSITA?? OARE SABINA ELENA NU ESTE FOLOSITA? DE CE CHIAR UN COPIL? NU LI RUSINE SA FOLOSEASCA UN COPIL?????????????????????? POATE CHIAR SECURITATEA O FOLOSESTE PE SABINA. SA VA FIE RUSINE NETREBNICILOR!!!!!!!!!!!!!!! SUNTETI NISTE PEDOFILI!!!!!!!!!! DACA O FOLOSITI PE SABINA ELENA.
    DOBITOCILOR!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    SABINA ELENA ESTE FOLOSITA!!!!!!! SABINA ELENA ESTE FOLOSITA DE FORTE OBSCURE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  51. liliana says:

    minunata lectie de demnitate nationala pe care o dati voi ,adolescentii din liceul din Civasna si toti cei ce s-au alaturat voua, acolo si in tot mai multa orase ale tarii!!!!Bentita aceea e in Ardeal parte a costumului national!!!Ce ticalo(a)s va ia bentitele(insemn al romanismului)sau va pune sa va spalati de tricolor!?!?toti romanii sunt cu voi pentru ca voi sunteti cu Romania!va iubim si va pretuim pentru lectia de demnitate nationala pe care o dati!

  52. mau says:

    bravo sabina, suntem alaturi de tine, pana in ziua de azi nu am avut nimic cu ungurii, dar de azi simt o ura imensa pentru natia aia imputita. afara, afara, cu ungurii din taraaa!!!

  53. maya says:

    Se fac exagerari de ambele parti.
    Aceste exagerari nu sunt bune, aduc rupturi, violenta, dezbinare.

    In orasul meu natal sunt o treime romani, o treime unguri si o treime nemti, si nicaieri nu am vazut covietuire mai frumoasa, toti vecinii, fara exceptie se ajuta reciproc, sunt prieteni, si convietuiesc fara isi puna problema de nationalitate.

    Ideea e ca atunci cand o parte incepe un conflict, cealalta parte trebuie a il stinga, nu sa puna paie pe foc.

  54. diaconu Eusebiu says:

    Roncea eu nu înţeleg un aspect.
    Acum câteva luni câteva jigodii din Ardeal, aflate în slujba lui Emil Boc, te înjurau de zor!
    Tot acum câteva luni aceleaşi jigodii mă înjurau pe mine şi familia mea.
    De ce ne înjurau?
    DEOARECE AMÂNDOI ATRĂGEAM ATENŢIA CĂ TANDEMUL TRAIAN BĂSESCU&MONICA MACOVEI A DERAIAT ŞI POLITICA EUROPEANĂ PE CARE O PROMOVEAZĂ ESTE DE FAPT O POLITICĂ ANTI-ROMÂNEASCĂ.
    ŞI IATĂ REZULTATELE!

    Aceste rezultate pe mine nu mă surprind.
    Mă surprinde însă faptul că acele jigodii care ne înjurau acum câteva luni pentru motivul mai sus enunţat, acum sunt prezente aici şi mor de grija fetiţei, pe care eu, dacă aş fi Preşedinte României aş decora-o!

    Deci te rog explică-mi, asta ca să nu-ţi dau un telefon şi să te bălăcăresc de să nu te mai speli cu toată Dâmboviţa!

    AI UITAT CARE CUMVA CĂ ÎN TIMP CE ZIUA JIGODIA DE BOC TĂIA PENSII ŞI ÎNCHIDEA SPITALE, NOAPTEA BURDUŞEA BUZUNARELE AMANTEI CU NENUMĂRATE CONTRACTE CU STATUL?

    Chiar nu te înţeleg!
    TE-AI SUCIT?
    TE-AI DAT CU NENOROCIŢII ĂŞTIA CARE O SUSŢIN PE SECURISTA MONICA MACOVEI GHERGHESCU?
    CE CAUTĂ ACESTE JIGODII LA TINE PE SITE?

    AŞTEPT RĂSPUNS!

    PS Las aici un mesaj pentru boşorogul impotent:
    MĂI ANIMALULE LASĂ PARTIDUL ÎN PACE!
    TU ŞI CU TÂRFA AIA BEŢIVĂ ŞI BĂTRÂNĂ AŢI DISTRUS PARTIDUL!

  55. VR says:

    @ Diaconu Eusebiu
    Am lasat link-ul spre informare, nu spre promovare. Altfel, uite, nu aflai nici tu ce si cum.
    Raspunsul la dilema ta a fost dat acum cateva minute la Realitatea TV (postul securistilor PDL + alte initiale) unde Doamna Elena Udrea tocmai a laudat-o si felicitat-o pe Sabina Elena. Aceeasi televiziune cu capital strain de Romania si manifestari fatis anti-romanesti care azi face pa patrioata si o invita de la 21 in direct chiar pe pustoaica noastra. Si aceeasi Doamna care promova de zor “Tinutul Secoiesc” pe vremea cand era ministru. Aceeasi Doamna Elena Udrea (stiu ca si tu ai simpatizat-o…) care zilele trecute spunea https://www.dantanasa.ro/2013/03/20/minte-sau-e-proasta-elena-udrea-chestiunea-steagului-secuiesc-trebuie-transata-cu-budapesta-video/
    NO COMMENT !
    PS: Pentru oamenii normali (nu mizerabili ex-presari ca noi) nu pot sa recomand decat atat: Ochii cat cepele!
    PS 2: In legatura cu “alegerile” din PDL se adevereste, iata, acum, ceea ce noi am previzionat de hat! Mi-e atat de scarba incat nu vreau sa-mi murdaresc mintea mai mult decat o fac acum pentru a scrie ceva mai elaborat. Parerea mea este, oricum, ca si daca sectoristele lui Basescu si Soros pierd si daca castiga, pentru Basescu e oricum gata: dricul politic il asteapta la poarta Cotroceniului. Vaya con Dios (?) marinero!

  56. betty says:

    astept cu interes ziua de 8 aprilie, sa vedem daca va purta cineva tricolorul …ca si grad de constiinta extrem de ridicata….patriotism nu alta. Ma gandesc ca daca ne deranjeaza ungurii& limba maghiara, la fel de mult ne deranjeaza si romii, mizeria, hotia…..sau totusi…parca asta nu!

  57. diaconu Eusebiu says:

    Mda, nu ştiu ce să mai spun Victore!
    PARCĂ AU ÎNEBUNIT TOŢI.

    De Elena îmi pare rău.
    Dar asta este.
    Nu pot fi prietenul, amicul, soţul sau susţinătorul celor ce sunt înhăitaţi cu securista comunistă Monica Macovei Gheghescu care minţind prin omisiune a sucit minţile multor români!

    Ar însemna că m-aş căca în anii de puşcărie comunistă pe care şi tatăl meu şi bunicul meu i-au făcut zice-se din cauză de aparteneţă la mişcarea legionară!
    Bleahhhh ……
    Mă uit acum la Cristoiu şi-mi vine să borăsc!
    Nu din cauza lui!
    Ci din cauza publicului B1TV care atâta timp cât Cristoiu făcea emisiuni pe la A3 cu femei gonflable împopţonate cu peruci blonde înjurau de mama focului!
    Dar când acelaşi Cristoiu a venit la B1TV şi la EvZ brusc au început să-l aplaude!
    Bleahhhh ……

    Sincer pe Udrea n-o înţeleg!
    Cum a putut să se înhaite cu o beţivancă bătrână şi ordinară care la alegeri a zbierat din toţi rărunchii:
    UDREA NU ARE VOIE SĂ CANDIDEZE!
    UDREA ESTE O PATĂ DE RUŞINE PE OBRAZUL PARTIDULUI!
    Mda.

  58. diaconu Eusebiu says:

    Am uitat ce era mai important.

    BĂSESCU?
    Un biet boşorog impotent aflat între capriţurile a două muieri antagonice.
    NE-A TRĂDAT PE TOŢI!
    PE TOŢI ROMÂNII!

    El nu mai este Preşedintele României ci doar un oarecare x-comisar european!

  59. VR says:

    European? :)))

  60. VR says:

    Amin!

  61. Floriana says:

    Bravo Sabina!!! Lectie de demnitate nationala,de curaj ,de patriotism.Ai facut ceea ce nu au reusit momaile alea de la Bucuresti ,pe care-i votam noi la patru ani.Voi,adutii din Romania!!! Voua ma adresez.Din nou tinerii Romaniei ne dau lectii de istorie cum au facut si la Revolutia din 89.Ne mandrim cu asa tineri.Bravoooo!!! Iar ungurii din Covasna si Harghita sa nu uite ca sunt aici in tara noastra cu statut de TOLERATI.inca.Va veni clipa cand se va rupe ata aia pe care o tot intind ei.

  62. Cosmin Alexe Diaconu says:

    Sprijin pentru Sabina si din Tara Fiordurilor!
    Iar in cei priveste pe unguri si originile lor,recomand ceva interesant:
    https://cubreacov.wordpress.com/2013/03/22/boskorbozgor-un-vechi-nume-etnic-adus-de-pe-volga-i/

    Cosmin,Bergen-Norvegia

  63. Este cutremurător ce trai amar au oamenii normali din zonele unde niște primitivi fanatizați uită de Dumnezeu și de bun simț! Oamenii de calitate sunt echilibrați și omenoși, se înțeleg unii cu alții, dincolo de apartenența etnică, exact așa cum se întâmplă în Timișoara, în alte locuri unde civilitatea a estompat până la dispariție glasul aspru al sângelui de asiatic medieval, prin europenizare autentică. Sunt adânc tulburătoare frazele domnului Virgil Zagaievschi, pe care ar trebui să le citească atent toți românii, de oriunde ar fi, nu numai basarabenii. Gestul copilașilor din Covasna care și-au pictat tricolorul pe mânuță și al Sabinei Elena, care poartă cu grație adolescentină bentița tricoloră este sublim exact prin firescul său. Îngrozitor este că tot felul de personaje fără demnitate și inteligență văd o provocare în gestul de a-ți afirma identitatea în propria ta țară, dar se fac a nu observa provocările iredentiștilor plini de ură, ignoranță, anacronism. Brutele care i-au umilit, amenințat și brutalizat pe copilașii români trebuie identificate și pedepsite. Felicitări familiei care a făcut plângere penală, așteptăm ca autoritățile abilitate să-și facă datoria!

  64. diaconu Eusebiu says:

    Roncea,
    Europa este Germania,
    Germania este Rusia,
    deci rămâne cum am stabilit:
    Traian Băsescu este un comisar x-european!
    (îţi dai seama ce meclă vor face nărozii de la Departamentul American când vor citi cele ma sus stabilite)
    🙂 🙂 🙂

    Revenind însă la topic am un singur comentariu de făcut:
    IATĂ DE CE ROMÂNIA NU VA MURI!
    …şi continui mucalit:
    DEOARECE EXISTĂ ELENA SABINA!
    🙂 🙂 🙂

    Redevenind serios spun:

    HĂRĂZIT FIE-I ACESTUI COPIL ROMÂN CA SĂ NU POATE FI PERVERTIT DE CEI CE STRÂMBĂ MINŢILE ŞI CURVESC CARACTERELE!
    HĂRĂZIT FIE-I ACESTUI COPIL CA CEL BUN SĂ-L FEREASCĂ DE CEL RĂU ŞI CA LUMINA SĂ NU-L LASE-N ÎNTUNERIC!

    Mda.
    Cam atât am avut de spus.

  65. VR says:

    Subsemnez din toata inima!

  66. VR says:

    Cand au inceput din nou romanii sa-si cante Imnul intru apararea fiintei nationale:
    https://roncea.ro/2013/02/20/protest-reusit-impotriva-mafiei-si-propagandei-homosexuale-de-la-muzeul-taranului-roman-foto-video/
    Desteapta-te, Romane!

  67. katiizabell temneanu says:

    Ecco ommo,

  68. LRU says:

    Ce va face Ministerul Educatiei, atata vreme care are un ministru incompetent (Remus Pricopie) care aproba manuale scolare din care elevii invata ca “romanii au venit ca slugi sau iobagi ca sa ii serveasca pe secui” ??

  69. dorel says:

    si tinutul Bucovinei te sustine Sabina

  70. dorel says:

    si ungurii au drepturi dar in ungaria atat

  71. Raluca says:

    dar ei ce steag or avea?! niste idioti handicapati. ce ii f**e pe ei grija ca are sabina o bentita tricolora?! era dreptul ei din moment ce ei ne-au sfidat purtand doliu de 1 decembrie. TINUTUL SECUIESC E ROMANIA. BRAVO SABINA!!!

  72. stefan says:

    comunistii lui iliescu ,e de vina ce se antampla,leau dat drepturi,ungurilor pentru voturi,uitativa numai ,ce drepturi au romanii,ce traiesc an afara granitelor si comparatile,an romania a cam disparut patriotismul,cinste tinerei,poate generatia ei va face ceia ce trebuie

  73. tauru mondialu says:

    bv Sabina! comunitate romanilor din italia te sustine din toata inima.sa-i f** cu tinutul secuiesc de care fac atata caz. e Romania iar ei sunt o minoritate care deja au prea multe drepturi, mai multe decat noi, romanii.

  74. roxana voica says:

    la Pitesti nu s-a primit nicio amenda. va rog sa revizuiti continutul articolului

  75. VR says:

    @ roxana
    Asa se afirma aici https://videonews.antena3.ro/video/romania/manifesta-ii-de-sus-inere-in-toata-ara-pentru-sabina-eleva-amenin-ata-cu-moartea-pentru-ca-a-purtat-o-benti-a-tricolora.html. Nu am cum sa pun baza pe cele trei vorbe ale dvs. Daca vreti sa fiti ascultata trebuie sa incercati macar sa construiti o fraza.

  76. Bida Cristina Maria says:

    Sabina, sunt mândră că în ROMÂNIA mai trăiesc încă oameni ca tine, care ştiu să preţuiască pământul pe care s-au născut. Un popor se defineşte prin limbă, teritoriu şi religie, iar în Covasna, se pare, că această minoritate vrea să anuleze limba română, cea pentru care au murit atât de munţi români. Gestul tău este unic, pentru că se pare că am uitat cine suntem, am uitat să fim mândri că am rezistat trecerii timpului.
    Dragi români, îmi doresc să ne unim încă o dată, să ne coalizăm şi să participăm la viaţa socială. Este inutil să cerem autorităţilor să facă ceva, dacă noi nu îi obligăm. Poliţia din Covasna era obligată să se autosesizeze, iar profesorii din acel liceu sunt demni de milă.

    Eu sunt profesor de limba şi literatura română, dar nu aş putea să fac aşa ceva împotriva unui elev care în ŢARA LUI ARE DREPTUL SĂ-ŞI POARTE TRICOLORUL. Dacă nu vă place să trăiţ în România, de ce nu plecaţi în Ungaria, unde veţi fi o minoritate pe care nimeni nu o observă. Repet cea au spus estonienii în 1990: CINE VREA SĂ RESPECTE LEGILE ACESTEI ŢĂRI SĂ RĂMÂNĂ AICI, CINE NU ESTE LIBER SĂ-ŞI CAUTE UN ALT LOC SUB SOARE!
    PROFESORI MAGHIARI ( UNELE ROMÂNE CĂSĂTORITE CU MAGHIARI AU UITAT CINE SUNT? ) CE LEGE SPUNE CĂ NU AM DREPTUL SĂ-MI PORT TRICOLORUL? ÎN PALERMO PE BUSTUL LUI BĂLCESCU DIN PIAŢA MARINEI FLUTURĂ UN TRICOLOR CONTINUU, IAR ITALIENII NU SUNT REVOLTAŢI. ÎNVĂŢAŢI SĂ RESPECTAŢI ŢARA ŞI POPORUL ACESTA, PENTRU CĂ NU VEŢI GĂSI NICĂIERI O VIAŢĂ MAI BUNĂ.
    VĂ DAU UN SFAT ROMÂNESC – “Băgaţi-vă minţile în cap!”

    SABINA, PENTRU MINE VEI RĂMÂNE UN SIMBOL AL SACRIFICIULUI ROMNILOR ARDELENI, CARE ÎŢI IUBESC ŢARA ŞI CARE ŞTIU SĂ POARTE CU DEMNITATE TRICOLORUL.

  77. dfu says:

    sa stea cu noi

  78. Mihai Mereuţă says:

    În dispreţul respectării statului de drept şi a exercitării suveranităţii sale interne, domnilor de la UDMR şi domnule Laszlo TOKES, a normelor fundamentale din Constituţia României, a principiilor consacrate în Carta O.N.U., în Rezoluţii ale Consiliului de Securitate şi ale Adunării Generale a O.N.U. şi tratate internaţionale, omiteţi să faceţi trimitere şi ignoraţi în mod incalificabil normele juridice ale dreptului internaţional şi ale dreptului intern, negând şi sfidând tendenţios realităţile şi adevărurile istorice şi juridice. Titularul dreptului la autodeterminare nu poate fi decât un popor, domnule Kelemen HUNOR, iar teritoriul locuit în decursul perioadelor istorice îi aparţine şi se află sub suveranitatea sa şi nu a altor popoare, minorităţi sau grupuri etnice. Spre deosebire de popoare, domnule Laszlo BORBELY, al căror drept la autodeterminare este exclusiv şi se fundamentează pe teritoriul locuit, ca unitate de autodeterminare şi existenţă a unei populaţii, formată prin convieţuirea îndelungată a unui popor pe un teritoriu determinat şi prin definirea trăsăturilor sale etnice, lingvistice şi culturale, comune, minorităţile şi alte grupuri etnice din componenţa popoarelor constituite în state, au dreptul la prezervarea şi consolidarea statutului lor, în contextul exercitării drepturilor fundamentale ale omului şi nu sunt titularul dreptului de a dispune de ele însele prin autodeterminare. Minorităţile şi grupurile etnice, domnule Marko BELA, beneficiază de drepturi pentru protecţia identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase, pentru evitarea divizărilor teritoriale pe criterii etnice şi prezervarea unităţii şi integrităţii teritoriale a statelor şi popoarelor. Popoarele nu se confundă cu minorităţile, domnule Gyorgy FRUNDA. Carta O.N.U., Pactele internaţionale relative la drepturile omului, Declaraţia asupra principiilor care guvernează relaţiile dintre state, Actul Final de la Helsinki, Convenţia-cadru privind protecţia minorităţilor naţionale, Declaraţia privind dreptul la autodetermninare al popoarelor şi alte documente ale dreptului internaţional, stipulează că numai popoarele pot fi subiecte ale dreptului la autodeterminare, minorităţile naţionale şi alte grupuri minoritare nefiind popoare, pentru a revendica acest drept. În virtutea prerogativelor şi responsabilităţilor conferite de funcţii, ce sentimente au demnitarii statului român şi dvs. domnule Traian BĂSESCU, atunci când în calitate oficială vă adresaţi de lângă drapelul României, ca simbol al statului român, ştiind că o elevă care şi-a pus pe frunte o bentiţă cu însemnele tricolore ale statului, a fost ameninţată cu moartea şi i s-au adresat expresii triviale?
    Oare drepturile conferite de legea română care, repet, exced documentelor internaţionale relevante în domeniu şi sunt un exemplu pentru legislaţia altor state membre ale U.E, în domeniul respectării identităţii etnice, culturale, lingvistice şi religioase a minorităţilor, inclusiv prin dreptul la educaţie în limba proprie, nu creează domnule Peter ECKSTEIN KOVACS, şi îndatorirea morală elementară a cetăţenilor români de naţionalitate ungară, de a acorda respectul cuvenit românilor, poporului român şi simbolurilor noastre naţionale? În domeniul politicii externe este evidentă, în primul rând, lipsa de reacţie a Preşedintelui României, pe lângă încercările timide ale Guvernului prin ministrul de externe, domnul Titus CORLĂŢEAN, de a răspunde şi contracara prin declaraţii şi luări de poziţie, chiar şi în planul relaţiilor diplomatice, la extremismul de sorginte hortysto-fascistă a statului ungar.
    Nu sunt xenofob, extremist sau antimaghiar, respect cetăţenii români indiferent de naţionalitatea sau etnia lor şi cultiv valorile statului de drept, însă Preşedintele României a tratat aceste grave neglijenţe ale funcţionării statului şi imixtiunile grosiere ale Ungariei în politica internă a statului român, cu o indiferenţă crasă, în mod superficial şi inacceptabil demnităţii şi obligaţiilor funcţiei, inclusiv la întâlnirea informală cu premierul ungur, abordându-le derizoriu şi rizibil, de maniera: “ai grijă… cu pianul pe scări”, etc. Cu toată deferenţa şi respectul pe care le datorez funcţiei de Preşedinte al României, ca cetăţean român îl voi parafraza pe domnul Traian BĂSESCU, din dorinţa de a-i reaminti că şi drepturile constituţionale fundamentale ale cetăţenilor români, de a le fi respectate simbolurile naţionale şi suveranitatea teritorială a statului, trebuie respectate şi protejate în primul rând de către Preşedintele României….Nu e bine, nu e bine deloc domnule Preşedinte!,…cred că noi românii, inclusiv minoritarii unguri, tot cetăţeni români, v-am ales Preşedinte al ROMÂNIEI!
    Cum ne reprezentaţi ca garant al Constituţiei şi ce măsuri au fost luate la nivelul C.S.A.T., pentru ca statul român să-şi exercite prerogativele constituţionale şi atribuţiile ce privesc suveranitatea internă, pe întreg teritoriul naţional, suveranitate care conferă românilor şi dreptul la libertatea de exprimare?
    Guvernanţii şi politicienii români, indiferent de naţionalitatea lor, mai conştientizează faptul că au îndatorirea de respectare a principiilor şi valorilor cetăţeniei române şi ale statului de drept?
    Sau noi, cetăţenii români indiferent de naţionalitate, le suntem necesari doar, la plata impozitelor şi taxelor – bani publici pe care să-i deturneze apoi în scopuri clientelare, ori să-i folosească inclusiv la finanţarea partidelor politice, printre care şi organizaţia UDMR! Această organizaţie care sprijină şi încurajează acţiunile naţionaliste şi extremiste ale unor minoritari unguri, împreună cu dvs. domnule Laszlo TOKES, de obţinere a autonomiei teritoriale pe criterii etnice prin substitutele de „autonomie culturală” şi de „limbă oficială regională”, de nerespectare a legii şi a simbolurilor statului român, de contestare şi încălcare a drepturilor fundamentale din Constituţia României şi în primul rând a dreptului la libertatea de expresie, nu beneficiază de bani publici alocaţi de statul român?
    UDMR – ului i-au fost alocate din bugetul României, prin Departamentul de Relaţii Interetnice, 15,98 milioane lei în anul 2011, 17,1 milioane lei în anul 2012 şi o sumă apropiată valoric în anul 2013, ca sprijin financiar pentru promovarea relaţiilor interetnice. Cum foloseşte UDMR-ul banii publici pentru integrarea minorităţii ungare din România? Prin promovarea obsesivă şi în pofida drepturilor cetăţenilor români de a se pronunţa prin vot, a susţinerilor Ministerului de Externe din Ungaria şi ale domnului Ambasador al Ungariei – Oszkar FUZES, pentru eliminarea art. 1 din Constituţie în care se statuează că România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil?
    Prin susţinerea gestului schizoid al unuia dintre membrii autointitulatei Gărzi Secuieşti din Miercurea Ciuc, pe nume Csibi Barna, care a spânzurat ostentativ un manechin cu chipul lui Avram Iancu, sau a aberaţiilor religioase, politice şi juridice ale vicepremierului Ungariei domnul Semjen SZOLT, care declara, tot la Miercurea Ciuc pe 15 martie 2013, la „Ziua ungurilor de pretutindeni”, că: …autonomia teritorială a Ţinutului Secuiesc este “porunca lui Dumnezeu” şi are suport moral, deoarece “corespunde voinţei Creatorului şi voinţei oamenilor”? Sau prin înlesnirea alocării de bani publici de la Consiliul Judeţean Covasna pentru a sprijini manifestările organizaţiei extremiste HVIM, profund ostilă României şi românilor?
    NU!, domnule Kelemen HUNOR, Preşedinte al UDMR, situaţia din Covasna nu a fost „amplificată în mod artificial”, dvs împreună şi ceilalţi lideri UDMR, cu sprijinul Ungariei, promovaţi extremismul, intoleranţa, dispreţul faţă de statul român şi simbolurile naţionale, iredentismul şi naţionalismul de sorginte hortysto-fascistă!

  79. BASARAB DACU says:

    DOAR BASE E DE VINA CA NU SUFLA UN CUVINT ..momentan aprope toata clasa politica este ..o apa si un pamant…. pustiu si fara viata..oare cine ii va mai vota ..sa auzim de bine si de unificare cu basarabia. doar cei vor DACIA/daci sa fim….vom vota ..in rest amin.

  80. codreanu says:

    bravo mai sunt romini adevarati! as vrea sa stiu drepturile noastre in ungaria sunt ca ale lor aici ?noi ne putem plimba cu drapelul romaniei la budapesta?

Leave a Reply

Powered by WordPress

toateBlogurile.ro

customizable counter
Blog din Moldova